18/5/13

Κατόπιν εορτής ...

Καταγγελίες για πλιάτσικο στα χωριά της Μουργκάνας [Φιλιατών] ειπώθηκαν στο Δ.Σ μπροστά στον κ. Λελοβίτη. Τρεις ημέρες μετά δίπλα, στη μεθόριο των Ιωαννίνων ο Αλβανός φονίας σκότωνε στον ύπνο τους για να τους ληστέψει 72χρονο Θαμά Χάϊδο και τη σύζυγό του
 
Από το κράξιμο που έπεσε στο δημοτικό συμβούλιο Φιλιατών παρουσία του  αστυνομικού  διευθυντή Θεσπρωτίας Λελοβίτη,  θυμήθηκαμε πως υπάρχει και   Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατών που σε συνεργασία με αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, εξιχνίασε έξι (6) περιπτώσεις διαρρήξεων σε μονοκατοικίες και ξενώνα στις περιοχές Αγίων Πάντων και Πλατάνου Φιλιατών Θεσπρωτίας, οι οποίες έγιναν κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Ως δράστης των παραπάνω κλοπών ταυτοποιήθηκε ένας 41χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος συνελήφθη χθες (16-05-2013) το απόγευμα στον Πλάτανο Θεσπρωτίας και ομολόγησε τις πράξεις του. Συγκεκριμένα, αστυνομικοί του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, συνέλαβαν επ΄ αυτοφώρω τον επίδοξο κλέφτη, τη στιγμή που είχε εισέλθει σε σπίτι, σπάζοντας το παράθυρο της κουζίνας, χωρίς να προλάβει να αφαιρέσει κάτι.
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι ο 41χρονος εμπλέκεται στις παρακάτω εγκληματικές πράξεις, οι οποίες έγιναν κατά το χρονικό διάστημα από 26/04 έως 16/05/2013:
· κλοπή σε ξενώνα στον Πλάτανο Φιλιατών, από όπου αφαίρεσε είδη τροφίμων, ρουχισμό και ποτά.
· απόπειρα κλοπής σε μονοκατοικία στον Πλάτανο Φιλιατών, χωρίς να αφαιρέσει κάτι.
· κλοπή σε μονοκατοικία στον Πλάτανο Φιλιατών, από όπου αφαίρεσε τρόφιμα.
· διάρρηξη σε μονοκατοικία στον Πλάτανο Φιλιατών, χωρίς να αφαιρέσει κάτι.
· κλοπή σε μονοκατοικία στους Αγίους Πάντες Φιλιατών, από όπου έκλεψε εργαλεία.
· κλοπή σε μονοκατοικία στους Αγίους Πάντες Φιλιατών, από όπου αφαίρεσε είδη τροφίμων και ποτά.

Σύμφωνα με τον τρόπο δράσης του ( modus operandi ), ο δράστης επέλεγε κυρίως μονοκατοικίες και αφού εισέρχονταν στο εσωτερικό τους σπάζοντας τα τζάμια είτε παραθύρων είτε πόρτας, στη συνέχεια αφαιρούσε κυρίως τρόφιμα και είδη ρουχισμού, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση στο χώρο.
Σημειώνεται ότι ο δράστης είχε απασχολήσει ξανά τις διωκτικές αρχές για παρόμοια αδικήματα ενώ στην κατοχή του βρέθηκε μέρος των κλοπιμαίων.
Ο συλληφθείς, ο οποίος στερείται νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.