20/4/13

To αμαρτωλό παρελθόν του

Ο δολοφονημένος Παν. Τσίρκας

Ποιος ήταν ο Πάνος Τσίρκας το όνομα του οποίου είναι γραμμένο σχεδόν σε κάθε τοίχο της Πάτρας εδώ και πολλές εβδομάδες; Από την μια πλευρά της πόλης ως την άλλη το σύνθημα «Λευτεριά στον Πάνο Τσίρκα» προκαλεί... θυμό στους ιδιοκτήτες πολλών οικημάτων που το «φιλοξενούν» αλλά και εύλογη απορία στους περαστικούς. Τουλάχιστον σε όσους δεν ξέρουν...
Ήταν Μάρτιος του 2011 όταν η Αστυνομία, με ανακοίνωση της, μιλούσε για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης την οποία αποτελούσαν συνολικά έξι άτομα. Ανάμεσα τους και ο Πάνος Τσίρκας, γνωστός στην Πάτρα από την επιχειρηματική δραστηριοποίηση του στον χώρο της νυχτερινής διασκέδασης. Και οι έξι προφυλακίστηκαν, με εξαιρετικά βαριές κατηγορίες. Ο Τσίρκας μέσα απ' τις φυλακές Κορυδαλλού, απ' την πρώτη στιγμή, διατείνεται ότι είναι αθώος και δεν έχει την παραμικρή εμπλοκή με την υπόθεση.
Η Αστυνομία, σύμφωνα με την ανακοίνωση πού είχε εκδοθεί στις 2 Μαρτίου 2011, έχει αποδώσει στους «έξι» κατηγορίες, όπως:
"Δύο (2) απόπειρες ανθρωποκτονίας , που τελέσθηκαν, η μεν πρώτη την 18-11-2010 σε βάρος ημεδαπού άνδρα, με την χρήση μαχαιριού και ροπάλου, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του παθόντα. Ο τελευταίος είχε αρνηθεί να ενδώσει σε απαίτηση της ομάδας για την καταβολή χρηματικού ποσού 50.000 ευρώ που όφειλε σε τρίτο για λογαριασμό του οποίου λειτουργούσαν. Η δεύτερη την 18-12-2010 σε βάρος ημεδαπού, με την χρήση πυροβόλου όπλου, που είχε επίσης αποτέλεσμα τον τραυματισμό του και η οποία αφορούσε ξεκαθάρισμα λογαριασμών.
Ένοπλη ληστεία ,που συνέβη στα τέλη του προηγούμενου Αυγούστου 2010 (30.08.2010) σε υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας που εδρεύει στην οδό Ανθείας στην Πάτρα. Οι δράστες, κατά τη διάρκεια της ληστείας αποπειράθηκαν να σκοτώσουν τον φύλακα της Τράπεζας. Στη ληστεία αυτή συμμετείχε και ένας 53χρονος ημεδαπός, ο οποίος δεν έχει ακόμη συλληφθεί.
Τριάντα (30) διαρρήξεις σε καταστήματα και γραφεία στην πόλη της Πάτρας, απ' όπου αφαίρεσαν: κινητά τηλέφωνα, τηλεοράσεις, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ρολόγια χειρός και διάφορα άλλα αντικείμενα, τα οποία στην συνέχεια διέθεταν προς πώληση σε τρίτα άτομα και σε τιμές μικρότερες από την εμπορική τους αξία.
Εννέα (9) απόπειρες εκβίασης μελών καρναβαλικών γκρουπ (σε καρναβαλικά στέκια της Πάτρας), με σκοπό το οικονομικό όφελος, οι οποίες απετράπησαν λόγω της σύλληψής τους.
Εμπρησμό σε καρναβαλικό στέκι στην Πάτρα, που συνέβη τις πρώτες πρωινές ώρες της προηγούμενης Δευτέρας (21.02.2011), μέσα στο οποίο κοιμόντουσαν δύο άτομα, θέτοντας, με τον τρόπο αυτό, σε κίνδυνο την ζωή τους" [dete.gr].