6/4/13

Θίχτηκαν για τον Gay φορτηγατζή

 

Απόσυρση διαφήμισης με gay φορτηγατζή ζητούν οι επαγγελματίες οδηγοί

Σκηνή από την διαφήμιση


Την άμεση απόσυρση του τηλεοπτικού spot εταιρίας έκδοσης εισιτηρίων, στο οποίο εμφανίζεται δήθεν οδηγός φορτηγού να προσπαθεί να αποπλανήσει ερωτικά νεαρό που έκανε auto stop, απαιτεί η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδας, κρίνοντάς την προσβλητική και υβριστική.

Με το εξώδικο της Ομοσπονδίας για τη διαφήμιση - η οποία από την πρώτη στιγμή της προβολής της έχει προκαλέσει αντιδράσεις και σχόλια τόσο για το περιεχόμενο, όσο και για την αισθητική της - προαναγγέλλεται παράλληλα και προσφυγή των επαγγελματιών οδηγών στη Δικαιοσύνη και τις άλλες αρμόδιες αρχές.

Σύμφωνα με την ΟΦΑΕ «τις τελευταίες ημέρες, η Ομοσπονδία μας έχει γίνει δέκτης της δίκαιης αγανάκτησης και οργής χιλιάδων αυτοκινητιστών, ιδιοκτητών και οδηγών» για την επίμαχη διαφήμιση.

Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της, που εξέδωσε σήμερα Παρασκευή, η συγκεκριμένη διαφήμιση «υβρίζει, προσβάλλει, συκοφαντεί, προκαλεί, ντροπιάζει και εξευτελίζει αναίτια έναν ολόκληρο κλάδο δεκάδων χιλιάδων συνεπών και έντιμων βιοπαλαιστών, που αγωνίζονται με τις χειρότερες συνθήκες μέρα και νύχτα στο τιμόνι για να εξασφαλίσουν τον επιούσιο της οικογένειάς τους και να συμβάλλουν στην μεταφορική οδική εμπορευματική δραστηριότητα, που αποτελεί μακροχρόνια έναν από τους βασικούς πυλώνες της εθνικής οικονομίας».

Και το εξώδικο της ΟΦΑΕ καταλήγει: «Αναμένουμε την έγγραφη με ανάλογη ανακοίνωση στον τύπο και τα κανάλια συγνώμη σας προς τον κόσμο των Ελλήνων αυτοκινητιστών, τους οποίους τόσο βάναυσα και απρόκλητα εξευτελίσατε».