6/4/13

Συμμορίτης ο Αλβανός στην Κω

 
Συνελήφθη σήμερα  το πρωί στην Κω, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω, ένας 33χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για απόπειρα ανθρωποκτονίας, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης (συμμορία), επικίνδυνες σωματικές βλάβες και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.
Για την ίδια υπόθεση αναζητείται ακόμη ένας 27χρονος Αλβανός, συνεργός του συλληφθέντα.
Ειδικότερα, σήμερα πρώτες πρωινές ώρες στην πόλη της Κω, οι κατηγορούμενοι μπήκαν σε μπαρ που βρίσκονταν ως θαμώνας 22χρονος ομοεθνής τους και αφού τον χτύπησαν με τα χέρια τους, ο 33χρονος πυροβόλησε εναντίον του με πιστόλι χωρίς να τον τραυματίσει.
Ακολούθως οι δράστες ακινητοποίησαν τον 22χρονο, που προσπαθούσε να τους αποφύγει, εκτός του καταστήματος και με την απειλή του όπλου αφού τον χτύπησαν εκ νέου με τα χέρια τους, επιβιβάστηκαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και τράπηκαν σε φυγή.
Ο 22χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κω, όπου νοσηλεύεται εκτός κίνδυνου.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κω, οι οποίοι εντόπισαν σε αγροτική έκταση τον 33χρονο και μετά από πεζή καταδίωξη τον συνέλαβαν.
Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης διαπιστώθηκε ότι, ο 33χρονος μετά την πράξη του αποσυναρμολόγησε το όπλο που χρησιμοποίησε και απέρριψε τα μέρη του σε διάφορα σημεία.
Από την μέχρι τώρα έρευνα έχουν βρεθεί και κατασχεθεί ένα εξάρτημα του όπλου, ένας κάλυκας και μια σφαίρα.
Ο συλληφθείς, σε βάρος του οποίου ίσχυαν περιοριστικοί όροι για υπόθεση ναρκωτικών, θα οδηγηθεί στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω.