8/3/13

Πακιστανός αρχικλέφτης

Τα ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
 
Συνελήφθη στο Αλιβέρι Ευβοίας, από αστυνομικούς της Δ΄ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας, ένας 37χρονος υπήκοος Πακιστάν, μέλος εγκληματικής ομάδας που διέπραττε κλοπές χαλκού από μετασχηματιστές στο δίκτυο του Δ.Ε.Η..
Σε βάρος του 37χρονου συλληφθέντα σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, με τις κατηγορίες της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρας κλοπής, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και παράβασης νομοθεσίας περί όπλων.
Ειδικότερα, σήμερα περίπου στις 04:00΄ τα ξημερώματα οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο διενεργούμενων ελέγχων και περιπολιών για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, κατέλαβαν επ’ αυτοφώρω τον 37χρονο να προσπαθεί να αφαιρέσει χαλκό από μετασχηματιστή της Δ.Ε.Η. στην περιοχή του Αλιβερίου και συνελήφθη.
Σε έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε ένας σάκος που περιείχε πληθώρα διαρρηκτικών εργαλείων και ένα μαχαίρι.
Από την αστυνομική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, προέκυψε ότι ο 33χρονος δράστης μετέβη στην ανωτέρω περιοχή με σκοπό την κλοπή, μαζί με τρεις ακόμη ομοεθνείς συνεργούς του, οι οποίοι αναζητούνται για να συλληφθούν από τις Αστυνομικές Αρχές.


Ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Αλιβερίου, προκειμένου να εξακριβωθούν τα στοιχεία ταυτότητας των υπολοίπων δραστών και να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.