2/3/13

Με ειδικότητα τις κλοπές

Τα κλοπιμαία
 
Εξαρθρώθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Λευκιμμαίων ομάδα διαρρηκτών αποτελούμενη από δύο νεαρούς 19 και 18 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες διαρρήξεις κατ΄ εξακολούθηση και κατά περίπτωση από κοινού.
Από την έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Λευκιμμαίων ταυτοποιήθηκε η συστηματική διάπραξη διαρρήξεων από τους δύο ημεδαπούς, Ιερών Ναών, καταστημάτων και σπιτιών, στην ευρύτερη περιοχή της Λευκίμμης Κέρκυρας.
Οι δύο ημεδαποί ενεργώντας κατά περίπτωση από κοινού, πραγματοποίησαν κατά το χρονικό διάστημα από 19.11.2012 έως και 21.02.2013, συνολικά οχτώ διαρρήξεις, ενώ από την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας ο 19χρονος ταυτοποιήθηκε ως δράστης οχτώ ακόμη διαρρήξεων.
Από τις υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν οι οχτώ αφορούσαν διαρρήξεις Ναών ενώ οι υπόλοιπες πραγματοποιήθηκαν σε οικίες και σε εμπορικές επιχειρήσεις.
Μέρος της διαπιστωμένης κοινής τους δράσης αποτελούσε :
  • Η διάρρηξη του Ιερού Ναού Αγ. Αναργύρων στην Λευκίμμη το μεσημέρι της 19.11.2012 από τον οποίο αφαίρεσαν 200 ευρώ και χρυσά αφιερώματα.
  • Η διάρρηξη του Λυκείου Λευκίμμης , το απόγευμα της 08.12.2012, από το οποίο αφαίρεσαν δύο ηλεκτρονικούς υπολογιστές και μικρό χρηματικό ποσό.
  • Η διάρρηξη του Ι.Ν Παναγίας Οδηγήτριας στην Λευκίμμη, στις 08.01.2013, από τον οποίο αφαίρεσαν 150 ευρώ και χρυσά τάματα.
  • Η διάρρηξη του Ιερού Ναού Αγ. Αρσενίου στην περιοχή Ριγγλάδες Λευκίμμης το απόγευμα της 10.01.2013 ,από τον οποίο αφαίρεσαν 200 ευρώ, χρυσές αλυσίδες και άλλα τάματα.
Στην κατοχή του 19χρονου καθώς και στην οικία κατά την διάρκεια έρευνας που πραγματοποιήθηκε , παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκε πλήθος κλεμμένων χρυσαφικών και κοσμημάτων καθώς και οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές που είχαν αφαιρεθεί από το Λύκειο Λευκίμμης .
Ενδεικτικά μέρος των κλεμμένων χρυσαφικών και κοσμημάτων που βρέθηκαν και επιστράφηκαν στους ιδιοκτήτες τους αποτελούν:
  • Πέντε χρυσές αλυσίδες
  • Έξι ζευγάρια χρυσά σκουλαρίκια
  • Τέσσερα χρυσά μενταγιόν
  • Τρία χρυσά δακτυλίδια και ένα βραχιόλι
Από το Αστυνομικό Τμήμα Λευκιμμαίων ερευνάται η συμμετοχή των δύο ημεδαπών και σε άλλες υποθέσεις διαρρήξε