16/3/13

21χρονη έπιασε από το λαιμό 74χρονη


Συνελήφθησαν στην ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ελασσόνας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, πέντε (5) αλλοδαποί, υπήκοοι Ρουμανίας (τέσσερις γυναίκες και ένας άνδρας), ηλικίας από 20 έως 37 ετών, για απόπειρα ληστείας σε βάρος 74χρονης ημεδαπής, στην ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας.
Ειδικότερα, η μία από τους συλληφθέντες, 21χρονη υπήκοος Ρουμανίας, χρησιμοποιώντας σωματική βία, αποπειράθηκε να αφαιρέσει από το λαιμό της 74χρονης, μία χρυσή αλυσίδα και μη καταφέρνοντας να την αποσπάσει, διέφυγε επιβιβαζόμενη σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο την ανέμεναν οι τέσσερις συνεργοί της.
Πριν από τη διαφυγή της, η 21χρονη άφησε στο σημείο δύο ψεύτικες αλυσίδες (φο-μπιζού), οι οποίες βρέθηκαν από την ηλικιωμένη.
Οι αστυνομικοί κινητοποιήθηκαν άμεσα, με αποτέλεσμα να εντοπίσουν λίγο αργότερα τους πέντε δράστες να κινούνται με το αυτοκίνητο και να τους συλλάβουν.
Κατασχέθηκε το αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι συλληφθέντες, καθώς και τέσσερις (4) επίχρυσες αλυσίδες κι ένα (1) δαχτυλίδι (φο-μπιζού), που βρέθηκαν στην κατοχή τους. Επιπλέον, κατασχέθηκαν οι δύο ψεύτικες αλυσίδες που άφησε η 21χρονη στο σημείο του περιστατικού.