30/3/13

Έφερε 10 με κλούβα

Το όχημα του Γεωργιανού
 
Συνελήφθη σε αγροτική περιοχή της Ορεστιάδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας , 39χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Γεωργίας, διότι προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες. Έξι (6) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Σομαλίας και τέσσερις (4) υπήκοοι Συρίας.
Ειδικότερα, ο 39χρονος, οδηγώντας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία των αστυνομικών, εισήλθε σε χωματόδρομο, ακινητοποίησε το όχημα και τράπηκε σε φυγή, προκειμένου να αποφύγει την σύλληψη. Άμεσα οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σχετικές αναζητήσεις, εντοπίζοντας και συλλαμβάνοντας τον δράστη, ενώ σε έρευνα που πραγματοποίησαν στο εσωτερικό του οχήματος, διαπίστωσαν ότι προωθούσε στην ενδοχώρα δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες.
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο είχε κλαπεί πριν από δύο ημέρες από περιοχή της Αττικής, ενώ οι πινακίδες που έφερε, ανήκαν σε άλλο όχημα, για τις οποίες είχε δηλωθεί απώλεια την 29-3-2013, επίσης σε περιοχή της Αττικής.
Κατασχέθηκαν συνολικά:
  • Ένα (1) Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο
  • Ένα (1) ζεύγος πινακίδες
  • Δύο (2) κινητά τηλέφωνα
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας.