2/2/13

Στο Βελβεντό ... άνοιξαν δρόμοι


Διάχυτη ανησυχία για τους "Πυρήνες" που χτύπησαν χθες το πρωί της Παρασκευής, ταυτόχρονα υποκαταστήματα τράπεζας και ΕΛΤΑ στο Βελβεντό Κοζάνης.
Οι δράστες, κρατώντας βαρύ οπλισμό εισέβαλαν ταυτόχρονα στα τοπικά υποκαταστήματα απ' όπου απέσπασαν με απειλές 200.000 ευρώ από την τράπεζα και 5.000 από τα ΕΛΤΑ. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι δράστες μπήκαν στην Τράπεζα σπάζοντας με βαριοπούλες την τζαμαρία.
Όπως έγινε γνωστό, ένας εκ των δραστών φέρεται να «συντόνιζε» τη δράση των συνεργών του, παρακολουθώντας εξ αποστάσεως τις κινήσεις τους και απειλώντας με όπλο όσους κατοίκους περνούσαν εκείνη την ώρα από το σημείο.
Αφού πήραν τα χρήματα, οι δράστες επιβιβάστηκαν σε δύο οχήματα, τύπου βαν, και τράπηκαν σε φυγή. Αμέσως σήμανε συναγερμός στις αστυνομικές αρχές και ακολούθησε ευρείας έκτασης επιχείρηση με τη συμμετοχή αστυνομικών της Κοζάνης, της Πιερίας και της Ημαθίας.
Γύρω στις 12.30 το μεσημέρι συνελήφθη αρχικά, κοντά στα Ορυχεία της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα, ένας εκ των δραστών, όπου σταμάτησε για να βάλει φωτιά σε κλεμμένο ασθενοφόρο, προκειμένου να εξαφανίσει τα ίχνη του.
Άλλα τρία άτομα συνελήφθησαν λίγο αργότερα στο κέντρο της Βέροιας και μέσα στο βαν που επέβαιναν βρέθηκε οπλισμός.


Οι 4 συλληφθέντες είναι Έλληνες,  18 - 24 ετών και αρνούνται να συνεργαστούν με τους αστυνομικούς.

Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και των άλλων ληστών, ενώ σε αυτές έχει εμπλακεί και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.