8/2/13

Πληγή οι συμμορίες του χαλκού

ΤΑ ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΑ
 
Στο πλαίσιο αντιμετώπισης του φαινομένου της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε χθες (7-2-2013), από το πρωί έως το μεσημέρι, εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στις ευρύτερες περιοχές της Λακωνίας και του Κιάτου Κορινθίας, σύμφωνα με τον γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε διακόσια εβδομήντα (270) άτομα, εκ των οποίων εκατόν τέσσερις (104) ημεδαποί και εκατόν εξήντα έξι (166) αλλοδαποί, καθώς και εκατόν ογδόντα (180) οχήματα.
Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά εκατόν τριάντα εννέα (139) άτομα, από τα οποία πενήντα έξι (56) ήταν ημεδαποί και ογδόντα τρία (83) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν τριάντα τρία (33) άτομα.
Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:
  • Εννέα (9) αλλοδαποί, γιατί διέμεναν παράνομα στην χώρα.
  • Ένας (1) ημεδαπός, για ναρκωτικά.
  • Δεκατέσσερις (14) ημεδαποί ΡΟΜΑ, για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος
  • Επτά (7) αλλοδαποί, για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος.
  • Ένας (1) ημεδαπός, ιδιοκτήτης επιχείρηση εμπορίας και ανακύκλωσης μετάλλων, για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.
Επίσης, εξιχνιάστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Κιάτου, μια (1) κλοπή οχήματος, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή προχθές (6-2-2013) στην Αττική, ενώ συνελήφθη ένας (1) αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, για κλοπή οχήματος.
Επιπρόσθετα κατά την αστυνομική επιχείρηση, βεβαιώθηκαν συνολικά σαράντα μία (41) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και μία (1) παράβαση της Νομοθεσίας για την Πνευματική Ιδιοκτησία, ενώ κατασχέθηκαν μικροποσότητα κάνναβης, μία δίκυκλη μοτοσυκλέτα, καλώδια χαλκού και αλουμινίου, συνολικού βάρους -1940- κιλών, ιδιοκτησίας Δ.Ε.Η. Κορίνθου, καθώς επίσης καλώδια βάρους -430- κιλών, διάφορα εξαρτήματα και -48- βάνες, ιδιοκτησίας Δ.Ε.Υ.Α. Κορίνθου.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.
Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στη πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.