16/2/13

... Ξεδόντιασαν τη μαφία της Λάρισας

Τα Ντοκουμέντα

Εξαρθρώθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας δύο πολυμελείς εγκληματικές οργανώσεις που διακινούσαν ναρκωτικά στην ελληνική επικράτεια.
Οι δυο οργανώσεις δρούσαν ανεξάρτητα η μία από την άλλη και ο συνολικός αριθμός των μελών τους ανέρχεται στα ογδόντα ένα (81).
Ως «εγκέφαλοι» των οργανώσεων αυτών ταυτοποιήθηκαν ένας 50χρονος ημεδαπός και ένας 32χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, έγκλειστοι στις Φυλακές Πατρών, ενώ ακόμη πέντε (5) κατηγορούμενοι είναι κρατούμενοι σωφρονιστικών καταστημάτων της χώρας, όλοι για εμπορία ναρκωτικών.
Την 11 και 13-02-2013 πραγματοποιήθηκαν με τη συμμετοχή επτά (7) εισαγγελικών λειτουργών, ευρείας κλίμακας αστυνομικές επιχειρήσεις σε Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα και Βόλο, για τις οποίες διατέθηκαν σαράντα (40) αστυνομικοί και δεκατρία (13) οχήματα. Στο πλαίσιο αυτών των επιχειρήσεων συνελήφθησαν συνολικά τριάντα τρία (33) άτομα, από τα οποία τα τριάντα ένα (31) αποτελούν μέλη των εγκληματικών οργανώσεων και διενεργήθηκαν είκοσι πέντε (25) κατ’ οίκον έρευνες.
Επιπλέον, σχηματίσθηκαν δύο αυτοτελείς και ανεξάρτητες δικογραφίες σε βάρος συνολικά ογδόντα ενός (81) μελών των οργανώσεων, από τα οποία ταυτοποιήθηκαν τα εβδομήντα τέσσερα (74).