11/1/13

Κακός μπελάς οι Αθίγγανοι

 
Εξαρθρώθηκε,   από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καμένων Βούρλων, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν συστηματικά κλοπές, κυρίως σε εξοχικές κατοικίες, στην περιοχή Καινούργιο Φθιώτιδας.
Συνελήφθησαν, για την συμμετοχή τους στην εγκληματική ομάδα, τρεις (3) ημεδαποί ROMA , ηλικίας 43, 33 και 24 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπές. Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, εξιχνιάσθηκαν, πέντε (5) περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων και μία (1) απόπειρα κλοπής.
Ειδικότερα μετά από τηλεφωνική καταγγελία για απόπειρα κλοπής από οικία στο Καινούργιο Φθιώτιδας, όπου οι τρεις δράστες με τη μέθοδο της απασχόλησης προσπάθησαν να αφαιρέσουν χρήματα και κοσμήματα από τον ιδιοκτήτη της οικίας, οι αστυνομικοί, ενεργώντας εκτεταμένες αναζητήσεις, εντόπισαν το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγαν οι δράστες και τους προσήγαγαν στο Αστυνομικό Τμήμα Καμένων Βούρλων.
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι οι δράστες κατά το χρονικό διάστημα από 02-01-2013 έως και 08-01-2013 διέπραξαν, παραβιάζοντας με λοστό τις κεντρικές εισόδους, πέντε (5) κλοπές – διαρρήξεις σε οικίες στο Καινούργιο Φθιώτιδας , ενώ η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους είναι κυρίως χάλκινα οικιακά σκεύη και ηλεκτρονικές συσκευές .
Το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δράστες, κατασχέθηκε ως μέσο μεταφοράς και απόκρυψης κλοπιμαίων, ενώ πολλά από τα αντικείμενα που βρέθηκαν στο εσωτερικό του αναγνωρίστηκαν και αποδόθηκαν στους νόμιμους κατόχους τους.
Για την υπόθεση ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Καμένων Βούρλων, ενώ εξετάζεται η εμπλοκή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.
Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες (09-01-2013) στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας και παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν ενώπιον του κ. Ανακριτή Λαμίας.