24/1/13

Με 131 κιλά χασίς οι 4 Αλβανοί

 Τα κατασχεμένα ναρκωτικά στος δάσος

Κατά τη διάρκεια συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθησαν χθες  το πρωί, σε δύσβατη δασική περιοχή στη θέση «Γκλάβα» Ωραιοκάστρου Ιωαννίνων, τέσσερις (4) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 29, 23, 26 και 30 ετών, οι οποίοι είχαν κρύψει σε καβάντζα μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών, την οποία προόριζαν για εμπορία και περαιτέρω διάθεση.
Στην αστυνομική επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο αξιοποίησης στοιχείων και πληροφοριών για εισαγωγή κάνναβης από την Αλβανία και μετά από συστηματικές έρευνες, εντόπισαν στην παραπάνω περιοχή, υπαίθριο χώρο αποθήκευσης ναρκωτικών ουσιών (καβάτζα), με (103) δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους (131,040) γραμμαρίων.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, την παραπάνω ποσότητα ναρκωτικών είχαν αποκρύψει εκεί οι τέσσερις αλλοδαποί, οι οποίοι συνελήφθησαν επ΄ αυτοφώρω από τους ενεδρεύοντες αστυνομικούς.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος τους για τα αδικήματα της εισαγωγής, κατοχής και αποθήκευσης ναρκωτικών ουσιών καθώς και της παράνομης εισόδου στη χώρα θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Οι αστυνομικές έρευνες θα συνεχιστούν στο πλαίσιο της αντεγκληματικής πολιτικής για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών ουσιών.