5/1/13

Δίωξη στη γυναίκα του απαγωγέα

 
Δίωξη και στη σύζυγο του εγκέφαλου της απαγωγής του Μάριου Παπαγεωργίου
Τα ίχνη του 26χρονου οπτομέτρη Μάριου Παπαγεωργίου έχουν χαθεί από τις αρχές του περασμένου Αυγούστου.
     
Σημαντική εξέλιξη στην υπόθεση απαγωγής του 26χρονου οπτομέτρη Μάριου Παπαγεωργίου, τα ίχνη του οποίου έχουν χαθεί από τις αρχές του περασμένου Αυγούστου. Η τέταρτη ειδική ανακρίτρια άσκησε ποινική δίωξη για συμμετοχή στην απαγωγή στην Παρασκευή Σιοφάλου, σύζυγο του 72χρονου «εγκέφαλου» του εγκληματικής ενέργειας Πέτρου Μιχαλεάκου.
Η ποινική δίωξη βασίστηκε σε καταθέσεις αλλά και υποκλαπείσες συνομιλίες σύμφωνα με τις οποίες η σύζυγος του κατηγορουμένου είχε πλήρη γνώση για την αρπαγή του 26χρονου από τον σύζυγο της και προσπαθούσε να παραπλανήσει τους συγγενείς του άτυχου οπτομέτρη ώστε να μην ειδοποιήσουν την αστυνομία. Η σύζυγος του Μιχαλεάκου είχε κληθεί να απολογηθεί για το πρωί της Παρασκευής, όμως έλαβε προθεσμία για την επόμενη εβδομάδα.

Tα "Ζωνιανά" της Καλαμάτας


Την δημιουργία Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων, στα πρότυπα της Κρήτης [βλέπε Ζωνιανά] σχεδιάζουν στην  Καλαμάτα, για να αντιμετωπίσουν την εγκληματικότητα των Αθίγγανων που επί χρόνια έχουν γκετοποιηθεί σε καταυλισμούς  δίπλα στο αεροδρόμιο. Η κατάσταση ξέφυγε όταν ανήμερα της Πρωτοχρονιάς  σκοτώθηκε σε τροχαίο 24χρονο αγόρι. Αθίγγανοι την ώρα που η οικογένεια κήδευε το παιδί της και η Μεσσήνη ήταν βουτηγμένοι στο πένθος, πήγαν στο σπίτι της οικογένειας και το λεηλάτησαν. Ο δήμαρχος Στάθης Αναστασόπουλος συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Καλαματιανό πρωθυπουργό και ζήτησε άμεσα λύση «εδώ και τώρα». Η οικογένεια Δουρούμη, που έχασε το παιδί της είναι από τα μεγαλύτερα «σόγια» της Μεσσήνης και έδωσα διωρία στους Αθίγγανους να εγκαταλείψουν τον καταυλισμό στις όχθες  του ποταμού Παμμισού μέσα σε είκοσι ημέρες. Πριν λίγες ημέρες μέλη αυτής της συμμορίας ξυλοκόπησαν μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα της Μεσσήνης κοινοτάρχη, που πήγε να διαμαρτυρηθεί για τις ελιές που του έκλεβαν.

Xειροφιλήματα εσωτερικού τύπου


Αυτοβραβεύονται στην ΕΛ.ΑΣ, αντί να επιβραβεύονται από τους πολίτες. Πλακέτα απένειμε ο διευθυντής εσωτερικών λειτουργειών στον προκάτοχό του, που προήχθη σε υποστράτηγο και ανέλαβε διοικητής των ΜΑΤ. Θα θέλαμε να ξέρουμε, η βράβευση που οφείλεται, στο γεγονός ότι επί Ματσίκα Βασίλη, δεν μπήκε 2η βόμβα στην Κατεχάκη,

Οι βιαστές μπήκαν στην Αλβανία?



Με τις φωτογραφίες των δύο κακοποιών στα χέρια, κλιμάκιο αστυνομικών  συνεχίζει τις έρευνες στη περιοχή των Ιωαννίνων για τον εντοπισμό των δύο Αλβανών που κατηγορούνται για ληστείες και βιασμούς. Το νέο στοιχείο στην υπόθεση είναι ο εντοπισμός ενός δεύτερου οχήματος στην περιοχή των Ιωαννίνων, με το οποίο οι δράστες είχαν έρθει στην Αχαΐα και το χρησιμοποιούσαν σε κάθε ληστεία. Πρόκειται για ΙΧ, μάρκας Subaru, στο οποίο οι δράστες είχαν τοποθετήσει πινακίδες που είχαν κλέψει από σταθμευμένο αυτοκίνητο στην περιοχή του Αιγίου. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει ένα δεύτερο ΙΧ, μάρκας SEAT, που άνηκε στον 50χρονο Πατρινό, τον οποίο μαζί με τη φίλη του οι δύο Αλβανοί οδήγησαν με την απειλή όπλων στην περιοχή των Αργυρών στην Πάτρα. Οι δράστες κακοποίησαν τον άνδρα και βίασαν τη γυναίκα και στη συνέχεια, αφού τους έδεσαν, τους έκλεψαν το αυτοκίνητο.Φαίνεται λοιπόν ότι οι δράστες κινούνταν ο καθένας με ξεχωριστό ΙΧ, ακολουθώντας όμως κοινή πορεία. Αρχικά οι δράστες πήγαν στην περιοχή της Λαμίας και εκεί, αφού εγκατέλειψαν το κλεμμένο SEAT, κατευθύνθηκαν προς τα Ιωάννινα, όπου και εντοπίστηκε το Subaru. Οι αστυνομικοί συνεχίζουν να διερευνούν το ενδεχόμενο οι δράστες να εμπλέκονται στη δολοφονία 44χρονου υπαλλήλου πρατηρίου καυσίμων, καθώς ο χρόνος εντοπισμού του ενός οχήματος έγινε λίγη ώρα μετά το αιματηρό περιστατικό.Σύμφωνα με πληροφορίες, πιθανολογείται ότι οι δράστες μόλις άφησαν το ΙΧ τους στα Ιωάννινα κατάφεραν να κρυφτούν σε απομονωμένο σημείο της περιοχής ή ακόμα και να πέρασαν στην Αλβανία.

Το «ιερό» golden boy του ΕΟΤ


«Σκάνδαλο και στο 2004» από τον πρωταγωνιστή της υπεξαίρεσης στον ΕΟΤ
Ο Κώστας Βασιλάκος
 
Λόγω του πρωταγωνιστή του σκανδάλου του ΕΟΤ λίγο έλειψε επίσημοι, κριτές και αθλητές να εμφανίζονταν…γυμνοί στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004. Ο 39χρονος ήδη προφυλακισμένος για την υπεξαίρεση των 147.000 ευρώ από τον ΕΟΤ, είχε υποχρεωθεί σε παραίτηση και από την «Αθήνα 2004» όπου μάλιστα «ξυλοκοπήθηκε» από προϊσταμένους του γιατί φέρεται να προχωρούσε σε παράτυπες συνεννοήσεις για τις προμήθειες των στολών των Αγώνων ύψους περίπου 2,2 εκ ευρώ. Σημειώνεται ότι όπως έχει ήδη αποκαλύψει «το Βήμα» ο πρώην ειδικός γραμματέας του ΕΟΤ πριν από έναν χρόνο είχε υποχρεωθεί σε παραίτηση και από την εκκλησιαστική φιλανθρωπική οργάνωση «Αποστολή» ύστερα και από εισήγηση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.

Νέα στοιχεία για τα έργα και τις ημέρες του 39χρονου Κώστα Βασιλάκου, αποκαλύπτονται τα τελευταία 24ωρα. Με νέο σημείο αναφοράς για τις ύποπτες ενέργειές του κατά την συμμετοχή του στον «Αθήνα 2004».

Όπως προέκυψε πριν από δέκα ημέρες, από την έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ. ΑΣ, ο 39χρονος που ήταν ειδικός σύμβουλος του πρώην γενικού γραμματέα του ΕΟΤ κ. Νίκου Καραχάλιου είχε παραλάβει παρατύπως τα μπλοκ επιταγών του Οργανισμού με πρόσχημα εσωτερικό έλεγχο. Στη συνέχεια, με τέσσερις ακόμη συνεργούς του πλαστογράφησε μια επιταγή προκειμένου να εισπράξει 147.000 ευρώ με πρόσχημα την καταβολή μιας «οφειλής» του ΕΟΤ σε ξενοδοχειακό συγκρότημα της Σύρου. Ακόμη από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι ο ίδιος άνθρωπος είχε απομακρυνθεί και από την ΜΚΟ «Αποστολή» της εκκλησίας, όπου απασχολείτο από τα τέλη του 2011 έως τον Μάιο του 2012. Στον 39χρονο αποδόθηκε ότι επιχειρούσε να δημιουργήσει έναν «προσωπικό μηχανισμό» μέσα στην εκκλησιαστική οργάνωση «Αποστολή», ότι προχωρούσε σε ύποπτες και αυθαίρετες ενέργειες και συμπεριφερόταν σαν ένα «ιερό» golden boy. Η «σταγόνα» που έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει για την Αρχιεπισκοπή Αθηνών φέρεται ότι ήταν ο τρόπος που χειρίστηκε το θέμα της λειτουργίας του Καρελλείου Ιδρύματος, μιας Μονάδας Αντιμετώπισης της Νόσου Αλτσχάιμερ και συναφών παθήσεων.

Μυστήριο με φωτο Νταϊάνας

φωτογραφία της Νταϊάνα βγαίνει στο σφυρί
Τη δείχνει μαζί με άγνωστο άντρα και έχει γραμμένη τη φράση «Να μη δημοσιευθεί»
Μυστηριώδης φωτογραφία της Νταϊάνα βγαίνει στο σφυρί
H άγνωστη μέχρι πρότινος φωτογραφία της πριγκίπισσας Νταϊάνα, όπως δημοδιεύθηκε στην ιστοσελίδα του οίκου δημοπρασιών RR Auction
Μία μέχρι πρότινος άγνωστη φωτογραφία της πριγκίπισσας Νταϊάνα πριν από τον γάμο της με τον πρίγκιπα Κάρολο δημοπρατείται σε λίγες ημέρες στις ΗΠΑ. Η φωτογραφία, η οποία είχε πωληθεί στην εφημερίδα «Daily Mirror», φέρει πάνω της τη φράση «Να μη δημοσιευθεί».

Τραβηγμένη το 1979 ή το 1980 σε ένα σαλέ στην Ελβετία, η φωτογραφία δείχνει την Νταϊάνα στην αγκαλιά ενός άντρα που διαβάζει ένα βιβλίο. Στο παράθυρο διακρίνεται ένα μπουκάλι ουίσκι.

Πίσω από τη φωτογραφία αναγράφεται η ημερομηνία 26 Φεβρουαρίου 1981. Δύο ημέρες νωρίτερα, το Παλάτι του Μπάκινγχαμ είχε ανακοινώσει τους αρραβώνες της Νταϊάνα με τον πρίγκιπα Κάρολο. Κανείς δεν γνωρίζει γιατί η φωτογραφία γράφει με μεγάλα γράμματα τη φράση «Να μη δημοσιευθεί».

Στη φυλακή ο διοικητής της δίωξης ναρκωτικών

ναρκωτικών
Εκλεισε ο κύκλος των απολογιών για τους 35 συλληφθέντες
Προφυλακιστέοι 21 για την υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών
Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν μετά τις απολογίες τους οι δύο αστυνομικοί -ο ένας αξιωματικός της δίωξης ναρκωτικών Βόλου και ο άλλος αρχιφύλακας της διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης- που συνελήφθησαν κατηγορούμενοι για συμμετοχή στο πολυμελές κύκλωμα εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών.
Την ίδια τύχη, είχαν και οι δύο Αλβανοί φερόμενοι ως «εγκέφαλοι» του κυκλώματος, καθώς επίσης άλλοι τρεις συγκατηγορούμενοί τους που απολογήθηκαν την Παρασκευή ενώπιον τη Δ' ειδικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης.
Αλλοι δύο κατηγορούμενοι -στους οποίους αποδόθηκαν περιφερειακοί ρόλοι- αφέθηκαν ελεύθεροι, με περιοριστικούς όρους.
Έτσι, έκλεισε ο κύκλος των απολογιών των συνολικά 35 συλληφθέντων για την υπόθεση. Από το σύνολο των συλληφθέντων προφυλακίστηκαν 21 κατηγορούμενοι -μεταξύ αυτών και οι τρεις αστυνομικοί- ενώ άλλοι 14 αφέθηκαν ελεύθεροι, με περιοριστικούς όρους.
Απολογούμενοι ενώπιον της Δ' ειδικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης, οι δύο αστυνομικοί έκαναν λόγο για εις βάρος τους σκευωρία.

Σε ερώτηση της ανακρίτριας για τις «συναλλαγές» που κατηγορούνται ότι είχαν με τους φερόμενους ως «αρχηγούς» της οργάνωσης, υποστήριξαν ότι η όποια «συνεργασία» αφορούσε την προσπάθεια άντλησης πληροφοριών για τη δράση -και εν τέλει- εξάρθρωση κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών.

Ειδικότερα, ο αξιωματικός από το Βόλο -που κατά την είσοδο του στο γραφείο της ανακρίτριας χειροκροτήθηκε από συναδέλφους της Υπηρεσίας του που βρέθηκαν από νωρίς το πρωί στο πλευρό του- φέρεται να είπε ότι δεν έχει καμία σχέση με τα όσα του προσάπτονται, αμφισβητώντας ευθέως τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που περιλαμβάνονται στη δικογραφία.

Έσπασαν την τζαμαρία και μπήκαν οι Αλβανοί

Εξιχνιάσθηκαν, μετά από συστηματική και μεθοδική έρευνα που διενεργήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, δύο υποθέσεις ληστείας οι οποίες διαπράχθηκαν προ δεκαημέρου σε βάρος ενός ζευγαριού ν στην οικία τους στην Αρκίτσα Φθιώτιδας και ενός 34χρονου, υπηκόου Αλβανίας, υπαλλήλου σε πρατήριο υγρών καυσίμων στο Δομοκό Φθιώτιδας.
Για τις δύο υποθέσεις σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος των δύο 27χρονων υπηκόων Αλβανίας, για ληστεία και για παράβαση του ν. περί όπλων, η οποία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνεται και ένα ακόμη άτομο το οποίο συμμετείχε στη ληστεία που διαπράχθηκε στην οικία στην Αρκίτσα, του οποίου τα στοιχεία δεν έχουν ταυτοποιηθεί.
Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το απόγευμα της (23-12-2012), οι τρεις δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, έσπασαν τζαμαρία και εισήλθαν στην οικία του ζευγαριού, όπου με την απειλή μακρύκανου όπλου τύπου Kalashnikov και ενός μαχαιριού, ακινητοποίησαν τον 68χρονο ιδιοκτήτη και την 61χρονη σύζυγό του.
Στη συνέχεια, αφού τους έδεσαν και άσκησαν σε βάρος του 68χρονου σωματική βία, ερεύνησαν τους εσωτερικούς χώρους της οικίας και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (1.000) ευρώ, κοσμήματα, ένα κυνηγετικό όπλο, ιδιοκτησίας του γιου του ιδιοκτήτη και τρία (3) κινητά τηλέφωνα ενώ ακολούθως διέφυγαν πεζή προς άγνωστη κατεύθυνση.
Στη συνέχεια, την (24-12-2012) τα ξημερώματα, οι δύο 27χρονοι δράστες, φορώντας κουκούλες και γάντια, εισήλθαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων, ιδιοκτησίας 55χρονου , που βρίσκεται επί της Εθνικής Οδού Λαμίας – Δομοκού και με την απειλή μακρύκανου όπλου τύπου « Kalashnikov » και ενός κυνηγετικού όπλου, ακινητοποίησαν τον 34χρονο, υπήκοο Αλβανίας, υπάλληλο του πρατηρίου.

Φώναζαν υπέρ των διεφθαρμένων

Ανακοινώνεται ότι με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, σε βάρος των αστυνομικών, οι οποίοι σήμερα στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης προέβησαν σε εκδηλώσεις συμπαράστασης υπέρ συλληφθέντων αστυνομικών (που κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών), διατάχθηκαν τα ακόλουθα:
α. Η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, που ανατέθηκε σε  Υποστράτηγο της Ελληνικής Αστυνομίας, με προθεσμία ολοκλήρωσης τρεις  ημέρες.
β. Η θέση σε διαθεσιμότητα πέντε εκ των αστυνομικών αυτών, οι οποίοι έχουν ήδη αναγνωρισθεί. 
Παράλληλα σε βάρος τους σχηματίζεται ποινική δικογραφία,

4/1/13

... Γέννησε ηρωίνη ο Γκανέζος


Αυτά είναι τα ... αυγά του Ιταλού

Συνελήφθη, χθες (03-01-2013) το απόγευμα στη Λαμία Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, ένας 29χρονος Γκανέζος με Ιταλική υπηκοότητα,  κατηγορούμενος για κατοχή, εισαγωγή και μεταφορά ναρκωτικών.
Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, ο 29χρονος δράστης μεταφέρθηκε με σταθμό του ΕΚΑΒ από σημείο της Εθνικής Οδού στο Γ. Ν. Νοσοκομείο Λαμίας σε κωματώδη κατάσταση, όπου μετά από χειρουργική επέμβαση που πραγματοποιήθηκε εξήχθησαν από την κοιλιακή του χώρα πενήντα δύο (52) νάιλον αυτοσχέδιες συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ποσότητα ηρωίνης, συνολικού μεικτού βάρους εξακοσίων τριάντα (630) γραμμαρίων.
Από την αστυνομική έρευνα που πραγματοποιήθηκε, προέκυψε ότι ο 29χρονος την 20-12-2012 ταξίδεψε αεροπορικώς από χώρα της Ευρώπης στην Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας και στη συνέχεια την 2-1-2013 εισήλθε στην χώρα μας ως επιβάτης τουριστικού λεωφορείου με προορισμό την Αθήνα.

Πιάστηκε το ... μπουμπούκι από το Μπαγκλαντές

Από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής πραγματοποιήθηκε σήμερα αστυνομική επιχείρηση στο κέντρο της Αθήνας και ειδικότερα στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας Εξαρχείων, για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου, της λαθρομετανάστευσης και των ναρκωτικών.
Στο πλαίσιο της επιχείρησης προσήχθησαν συνολικά τριάντα οκτώ (38) άτομα και συνελήφθησαν άλλα πέντε (5), εκ των οποίων δυο (2) αλλοδαποί γιατί διέθεταν προς πώληση παράνομα κλεψίτυπους ψηφιακούς δίσκους και τρεις (3) ημεδαποί για παράβαση υγειονομικών διατάξεων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός κλεψίτυπων ψηφιακών δίσκων.
Επιπλέον συνελήφθη ένας (1) αλλοδαπός υπήκοος Μπαγκλαντές, ο οποίος αναγνωρίστηκε ως ένας από τους δράστες της προχθεσινής επίθεσης στην οδό Στουρνάρη εναντίον τριών αστυνομικών,

Την εξέδιδαν

Εξιχνιάσθηκε έπειτα από μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων Θεσσαλονίκης, υπόθεση σωματεμπορίας σε βάρος 30χρονης αλλοδαπής.
Συνελήφθησαν στο κέντρο της πόλης από αστυνομικούς της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, δύο αλλοδαποί, 42 και 21 ετών (άνδρας - γυναίκα αντίστοιχα), σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για «Σύσταση Εγκληματικής Οργάνωσης» και «Σωματεμπορία», ενώ αναζητούνται άλλοι τρεις συνεργοί τους.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 42χρονος μαζί με άλλους δύο αλλοδαπούς που αναζητούνται, έπεισαν την 30χρονη να εγκατασταθεί στην Θεσσαλονίκη, εκμεταλλευόμενοι την ευάλωτη οικονομική της θέση, με πρόσχημα την ανεύρεση εργασίας.
Στη συνέχεια, οι ανωτέρω συναντήθηκαν με την 21χρονη συλληφθείσα και οδήγησαν την παθούσα σε οικία στην περιοχή του Ευόσμου, όπου την κρατούσαν παρά τη θέλησή της. Ακολούθως, με απειλές κατά της ζωής της και άσκηση ψυχολογικής βίας, από τον Δεκέμβριο του 2012, προέβαιναν στην επ΄αμοιβή έκδοση της 30χρονης, αποκομίζοντας οι ίδιοι το σύνολο των χρημάτων.

Πάλι τα ίδια

Σήμερα (4-1-2013) και ώρα 12:00, εβδομήντα περίπου κάτοικοι του Αιτωλικού, μερικοί εκ των όποιων είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και κρατούσαν ξύλα, κινήθηκαν αιφνιδιαστικά προς τον καταυλισμό των Ρομα της περιοχής, όπου προξένησαν υλικές ζημιές και έβαλαν φωτιά σε τέσσερα οχήματα και έξι πλιθόκτιστα παραπήγματα.
Τα παραπήγματα ήταν κενά, καθώς κατοικούνται περιστασιακά από Ρομά. Οι πυρκαγιές κατασβήστηκαν άμεσα από κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεσολογγίου.
Αφορμή για το περιστατικό υπήρξε προηγούμενη φιλονικία (καυγάς), λίγη ώρα νωρίτερα, μεταξύ δυο κατοίκων και δυο Ρομα του Αιτωλικού με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό ενός 24χρονου και τη μεταφορά του στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου, από όπου εξήλθε μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών.
Άμεσα στη περιοχή μετέβησαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με αποτέλεσμα την γρήγορη ομαλοποίηση της κατάστασης.

Σπαρταριστοί διάλογοι


«Πάρε την ηρωίνη, έλα στο ραντεβού να μου δώσεις τα ναρκωτικά»
«Πάρε την ηρωίνη εσύ. Πού είναι ο εισαγγελέας; Από πού λέει ότι πήρε τα ναρκωτικά; Από τον Γιάννη από την Αλβανία; Εσύ πάρε γρήγορα τα ναρκωτικά να μην τα δει η γυναίκα του και τα πετάξει στην τουαλέτα. Κατάλαβες; Μπαμ μπουμ κρυφά. Και θα μιλήσουμε μετά για το θέμα».

Απόσπασμα από τις εντολές που έδινε προς αξιωματικό της Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου , όχι κάποιος προϊστάμενός του αλλά ένας αλβανός έμπορος ναρκωτικών που κατευθύνει τις έρευνές του…

Ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ ακολουθεί πειθήνια τις υποδείξεις του Αλβανού ναρκωεμπόρου, ο οποίος είναι δίπλα από το σημείο της αστυνομικής επιχείρησης και φροντίζει ώστε να πάρει το μερτικό του.

«Το Βήμα» αποκαλύπτει σειρά διαλόγων από την δικογραφία -με βάση τις σχετικές αναλύσεις διαλόγων από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία- για την μαφία των 35 εμπόρων ναρκωτικών και αστυνομικών, που αποκαλύφθηκε πριν από πέντε ημέρες στη Θεσσαλονίκη.

Ισως ο πιο αποκαλυπτικός διάλογος είναι αυτός που είχε πραγματοποιηθεί στις 14 Σεπτεμβρίου 2012, μεταξύ του Διοικητή του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου και του αλβανού εμπόρου ναρκωτικών που ήταν πληροφοριοδότης αλλά και καθοδηγητής του. Ο ήδη κατηγορούμενος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ είχε μόλις συλλάβει στην Παιανία Αττικής -στην οδό Νίκου Χούντα- έναν αλβανό έμπορο ναρκωτικών στην κατοχή του οποίου κατασχέθηκαν οκτώ νάιλον συσκευασίες με ηρωίνη βάρους, περίπου 2,5 κιλών. Κοντά σ' εκείνο το σημείο φαίνεται ότι είναι και ο αλβανός έμπορος ναρκωτικών -ύστερα από ραντεβού που έδωσαν με τον αστυνομικό στην έξοδο 18 της Αττικής Οδού- και ακολουθεί ο εξής διάλογος μεταξύ του διακινητή και του αστυνομικού. Είναι εντυπωσιακό το επιτακτικό ύφος του εμπόρου ναρκωτικών και η υπακοή του αστυνομικού…

ΔΙΑΚΙΝΗΤΗΣ : Τώρα πάρε το εσύ (σ.σ τα ναρκωτικά) να μην δει η γυναίκα του και να μην γίνει και τα πετάξει σε καμιά τουαλέτα. Μπαμ , μπαμ κρυφά. Μπαμ μπουμ, σπίτι γρήγορα…

ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ : Ναι, ναι…

ΔΙΑΚΙΝΗΤΗΣ : Η άλλη η χοντρή που βγήκε τώρα μέσα, μόλις τον είδε έκλαψε και μπήκε μέσα γρήγορα, μήπως…

ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ: Εντάξει, εντάξει…

ΔΙΑΚΙΝΗΤΗΣ: Δεν μου λες; Δεν πιστεύω να πάει κι η γυναίκα μαζί στον ανακριτή; Η γυναίκα με το κοριτσάκι δεν θα πάνε καθόλου, έτσι; Φεύγουν εκείνη την ώρα, δεν πάνε καν ανακριτή λέω…

ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ: Ναι, ρε. Ναι φεύγουν!

ΔΙΑΚΙΝΗΤΗΣ : Και τι βρήκες;

ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ: Τώρα μόλις τελείωσα. Αυτά που ήξερες …

ΔΙΑΚΙΝΗΤΗΣ: Που τα είχε βάλει;

ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ Πάνω στο ψυγείο και μέσα στο ψυγείο και είχε κι άλλο ένα μικρό, ένα 10ρακι, 10ρακι πρέζα. Γραμμάρια…

ΔΙΑΚΙΝΗΤΗΣ: Αντε ρε. Τώρα ήλθε ο εισαγγελέας εκεί;

ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ: Μόλις τον άφησα.

ΔΙΑΚΙΝΗΤΗΣ: Και δεν του είπες αυτόν που έπιασες «ρε μ… εσύ έλεγες ότι δεν έχεις τίποτα». Από ποιόν τα πήρε;

ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ: Ενας Γιάννης λέει από την Αλβανία

ΔΙΑΚΙΝΗΤΗΣ: Θα μιλήσουμε μετά για το θέμα, εντάξει;

Στη συνέχεια γίνεται συζήτηση μεταξύ των αλβανών διακινητών για την συμφωνία που έχουν να πάρουν μισό κιλό από την κατασχεθείσα ποσότητα ηρωίνης. Ετσι λοιπόν λίγο αργότερα ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ τηλεφωνεί στον διακινητή της ηρωίνης και συνεργό του . Εκεί χαρακτηρίζουν ως «ζάντα» την ναρκωτική ουσία που κατέσχεσε από την Παιανία και συνεννοούνται πως θα τους την παραδώσει…

Mεγαλοαπατεώνας ο ενεχυροδανειστής


Συνελήφθησαν   στην Αθήνα, από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ένας 34χρονος  ιδιοκτήτης επιχείρησης, που δραστηριοποιείται στο χώρο του ενεχυροδανεισμού και ένας 56χρονος  υπεύθυνος υποκαταστήματος της παραπάνω επιχείρησης, για πλαστογραφία, φορολογικές παραβάσεις και παραβάσεις αναφορικά με τη λειτουργία ενεχυροδανειστηρίων.
Ειδικότερα, μετά από εκτεταμένο έλεγχο που διενήργησε κλιμάκιο αστυνομικών του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης της Οικονομικής Αστυνομίας, σε ενεχυροδανειστήρια της ατομικής επιχείρησης του 34χρονου  σε Κυψέλη, Γαλάτσι και Χαλάνδρι, διαπιστώθηκαν πλήθος φορολογικών παραβάσεων, ενώ επιπλέον προέκυψε η πλαστογράφηση 15 Τιμολογίων Αγοράς. Τα πλαστά τιμολόγια τα είχαν καταρτίσει οι δύο συλληφθέντες, θέτοντας υπογραφές πελατών τους εν αγνοία τους, με σκοπό να παραπλανήσουν τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές για φορολογικές παρατυπίες της επιχείρησης.
Όσον αφορά τις φορολογικές παραβάσεις της επιχείρησης ιδιοκτησίας του 34χρονου ημεδαπού διαπιστώθηκαν ότι :
  • Δεν είχαν εκδοθεί τουλάχιστον έξι (6) παραστατικά αξίας 10.799,28 Ευρώ.
  • Δεν είχε εκδοθεί τουλάχιστον ένα (1) συνοδευτικού φορολογικού στοιχείου (Δελτίου Αποστολής) για τιμαλφή αξίας 29.440,24 Ευρώ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτός τόπου και χρόνου για τον Πακιστανό

Απάντηση του Γραφείου Τύπου του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη στην ανακοίνωση του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ για τον δήθεν «βασανισμό» ανηλίκου υπηκόου Πακιστάν

Προφανώς, στο Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται εκτός τόπου και χρόνου και δεν έχουν διαβάσει καν την διάψευση της καταγγελίας για δήθεν «βασανισμό» 14χρονου (και όχι 11χρονου όπως ισχυριζόταν χθες το ΚΕΕΡΦΑ) υπηκόου Πακιστάν και τις ιατρικές γνωματεύσεις που αποδεικνύουν το ψευδές των συγκεκριμένων ισχυρισμών. Ή ακόμη χειρότερα, θέλουν να παίξουν την ίδια χιλιοπαιγμένη κασέτα, αδιαφορώντας για την αλήθεια και τα πραγματικά γεγονότα.
Κατά τα άλλα, το να κόπτεται ο ΣΥΡΙΖΑ με τις συνιστώσες του για τους… Έλληνες Αστυνομικούς, μοιάζει με ανέκδοτο.

... Μέσα ο Αρχιφύλακας


Αλλοι έξι κρίθηκαν προφυλακιστέοι για το κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών
 
Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ο αρχιφύλακας της Ασφάλειας Αγρινίου, που συνελήφθη κατηγορούμενος για συμμετοχή στο πολυμελές κύκλωμα εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών το οποίο εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

Επίσης, θα προφυλακιστούν και άλλοι πέντε συγκατηγορούμενοί του -κυρίως περιφερειακά μέλη του κυκλώματος- οι οποίοι απολογούνταν από το πρωί ενώπιον της Δ' ειδικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης.

Αντίθετα, ελεύθεροι με όρους, αφέθηκαν άλλοι πέντε από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση.

Τη «σκυτάλη» των απολογιών παίρνουν σήμερα Παρασκευή οι εννέα τελευταίοι κατηγορούμενοι, από το σύνολο των 35 συλληφθέντων. Ανάμεσά τους δύο Αλβανοί, φερόμενοι ως «εγκέφαλοι» του κυκλώματος, καθώς επίσης δύο ακόμα αστυνομικοί, ο διοικητής του τμήματος δίωξης ναρκωτικών Βόλου και ο αρχιφύλακας της διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.

3/1/13

14 κλοπές στο Θέρμο


Συνελήφθησαν την 28-12-2012 το απόγευμα, στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας, από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θέρμου, δύο αλλοδαποί άνδρες ηλικίας 22 και 19 ετών σε βάρος των όποιων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπών κατ’ εξακολούθηση.
Ειδικότερα την 28-12-2012 το απόγευμα, στο Διασελάκι Θέρμου, οι δυο αλλοδαποί επιχείρησαν να αφαιρέσουν μια δίκυκλη μοτοσικλέτα 34χρονου ημεδαπού άλλα έγιναν αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή.
Για την διερεύνηση του περιστατικού, οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Θέρμου ενήργησαν άμεσες αναζητήσεις με αποτέλεσμα τον εντοπισμό των δύο δραστών και τη σύλληψή τους λίγη ώρα αργότερα.
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι, οι δράστες είχαν διαπράξει το τελευταίο διάστημα άλλες δεκατέσσερις διαρρήξεις - κλοπές σε εξοχικές οικίες στην ευρύτερη περιοχή.
Από τον έλεγχο των στοιχείων των συλληφθέντων προέκυψε ότι παρέμεναν παράνομα στη Χώρα στερούμενοι νόμιμων εγγράφων διαμονής .

Στην καρότσα και οι 24

Το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο το οποίο μετέφερε τους μη νόμιμους μετανάστες, κινούμενο με μικρή ταχύτητα, εξετράπη της πορείας του και ανετράπη
Συνελήφθησαν χθες (2-1-2013) το πρωί, στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης, απ ό αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, ένας 35χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αιγύπτου και ένας 30χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Συρίας, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας είκοσι τέσσερις (24) μη νόμιμους μετανάστες. Δεκαπέντε (15) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Σομαλίας, πέντε (5) υπήκοοι Ιράκ, δύο (2) υπήκοοι Ιράν και δύο (2) υπήκοοι Μπαγκλαντές.
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου, εντόπισαν ένα (1) Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, με οδηγό τον 35χρονο και συνοδηγό τον 30χρονο να κινείται στην Εθνική Οδό με κατεύθυνση προς Αλεξανδρούπολη και στο ύψος της Κορνοφωλιάς να αποβιβάζεται από αυτό ο 30χρονος προκειμένου να επιβιβαστεί σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ.
Ακολούθως, λίγο πιο κάτω, σε σήμα στάσης των αστυνομικών στον 35χρονο οδηγό του οχήματος, προκειμένου να το ακινητοποιήσει, αυτός μείωσε ταχύτητα και ενώ κινούνταν με μικρή ταχύτητα, το εγκατέλειψε και τράπηκε σε φυγή, πλην όμως συνελήφθη. Το όχημα κινούμενο με μικρή ταχύτητα, εξετράπη από το δρόμο και ανετράπη σε παρακείμενο κανάλι, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί ελαφρά μια (1) μη νόμιμη μετανάστρια, υπήκοος Σομαλίας.
Στη συνέχεια, στην Εθνική Οδό στο ύψος της Ταύρης, αστυνο

Τους καταράστηκαν ...

Συνελήφθησαν, χθες (02-01-2013) το βράδυ στο Βόλο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, τρεις (3) ημεδαποί, δύο (2) άντρες ηλικίας 28 και 31 ετών και μία (1) 31χρονη γυναίκα, για κλοπή.
Ειδικότερα, οι τρεις (3) ημεδαποί, ενεργώντας από κοινού, αφού έθραυσαν παράθυρο ιερού ναού, εισήλθαν στο εσωτερικό του και αφαίρεσαν μικρό χρηματικό ποσό από το παγκάρι. Ακολούθως, τράπηκαν σε φυγή και συνελήφθησαν από προστρέξαντες αστυνομικούς.

Τα έκαναν λαμπόγυαλο



Αντιρατσιστικές αρλούμπες


Σχετικά με τα αναφερόμενα σε χθεσινή (2-1-2013) έγγραφη καταγγελία της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (Κ.Ε.Ε.Ρ.Φ.Α), για βιαιοπραγία αστυνομικού σε βάρος ανήλικου αλλοδαπού κρατουμένου και γενικότερα για «βασανισμούς» κρατουμένων στον Ειδικό Χώρο Παραμονής Αλλοδαπών Ανηλίκων Αμυγδαλέζας, ανακοινώνονται από τη ΓΑΔΑ τα ακόλουθα:

 Ö        σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα οι ισχυρισμοί για βιαιοπραγία και βασανισμούς ανηλίκων αλλοδαπών από αστυνομικούς στον Ε.Χ.Π.Α Ανηλίκων Αμυγδαλέζας, 

 Ö        προχθές (1-1-2013) το βράδυ ένας 14χρονος (και όχι 11χρονος, όπως αναφέρεται στην καταγγελία) αλλοδαπός κρατούμενος, υπήκοος Πακιστάν,  επικαλέστηκε κοιλιακό άλγος και μεταφέρθηκε από αστυνομικούς της φρουράς στο Νοσοκομείο Κ.Α.Τ, όπου ουδέν διαπιστώθηκε και συνεστήθη επανεκτίμηση από παιδίατρο παιδοχειρουργό,

Έγινε διεθνής ο Γιώργος Τσούκαλης

O Αμερικανός δημοσιογράφος Gordon Fairclough της εφημερίδας wall streeet journal, στο γραφείο του πιο πολυσυζυτημένου  Ντέτεκτιβ Γιώργου Τσούκαλη. Ο Γιαννιώτης που με την έρευνά του υπήρξε αναμφίβολα ο «Μεγάλος Πρωταγωνιστής» στις μεγαλύτερες υποθέσεις αρχαιοκαπηλίας.

Ο Γιώργος Τσούκαλης κυκλοφόρησε το πρώτο βιβλίο του με τίτλο «Λαθρέμποροι ιστορίας».
Ο γνωστός ιδιωτικός ερευνητής έχει πρωταγωνιστήσει στις μεγαλύτερες υποθέσεις αρχαιοκαπηλίας που ήρθαν στην επιφάνεια τα τελευταία χρόνια όπως η κλοπή των αρχαίων από το Μουσείο της Κορίνθου, ο εντοπισμός του πίνακα του Ρούμπενς, τα αρχαία της Σκοτούσας, και άλλες.
Έχει συμπληρώσει είκοσι ένα χρόνια στον πόλεμο κατά των αρχαιοκαπήλων.
Στις σελίδες του βιβλίου του φιλοξενείται το παρασκήνιο μερικών από τις πιο σημαντικές υποθέσεις που εξιχνίασε σε συνδυασμό με άγνωστες στο πλατύ κοινό λεπτομέρειες που αφορούν

Τους "πνίγει" ο Έβρος

Διαβάστε τι καταγγέλει η Ένωση Αστυνομικών υπαλλήλων στο Κιλκίς
                                                                  

"Εν όψει της εορταστικής περιόδου και ανταλλαγής ευχών ,δυστυχώς το Αρχηγείο φρόντισε αντί για ευχές να στείλει παραμονή των Χριστουγέννων  την υπ΄ αριθ. 6001/7/2/5509-ρδ Διαταγή του, με την οποία διατάσσεται εκ νέου μετακίνηση συναδέλφων μας σε Έβρο και Δράμα.
Σε αυτήν την διαταγή η Α.Δ. Κιλκίς είχε για πολλοστή φορά την τιμητική της αφού λίγα μόλις 24ωρα μετά την έλευση του Νέου Έτους ,δέκα  (10) συνάδελφοι αναγκάζονται να ετοιμάσουν εν νέου  βαλίτσες για την Α.Δ. Δράμας και άλλοι σαράντα τρείς (43) για την Α.Δ. Ροδόπης και μάλιστα για χρονικό διάστημα τριών μηνών!!!

Αυτήν την  στιγμή που εκκρεμούν ακόμη οι εκκαθαρίσεις των υπομνημάτων παρελθόντων ετών παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις των υπευθύνων, η οικονομική ταλαιπωρία των συναδέλφων συνεχίζεται ...
Μετά και τις τελευταίες μισθολογικές περικοπές το σύνολο του αστυνομικού προσωπικού έχει περιέλθει σε πολύ δεινή οικονομική κατάσταση και μια μετακίνησή του θα διογκώσει τα ήδη οξυμένα οικονομικά προβλήματά του.


Απελάθηκαν και κακοποιοί

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!
Στο πλαίσιο της επιχείρησης για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης, (1.041) αλλοδαποί διαφόρων υπηκοοτήτων, επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους, το μήνα Δεκέμβριο 2012.
Ειδικότερα (412) αλλοδαποί επεστράφησαν με μέριμνα της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, της Ελληνικής Αστυνομίας. Σε βάρος τους είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής για παράνομη είσοδο στη χώρα μας, οι οποίες εκτελέστηκαν από το Τμήμα Απελάσεων.
Ενδεικτικά, ο μεγαλύτερος αριθμός επιστροφών πραγματοποιήθηκε με προορισμό το Πακιστάν (91 άτομα), την Αλβανία (55 άτομα), την Κίνα (43 άτομα), την Αλγερία (35 άτομα) και το Μπαγκλαντές (26 άτομα).
Η επιστροφή των αλλοδαπών στις χώρες καταγωγής τους έγινε με εμπορικές πτήσεις από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Οι αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, Βουλγαρίας και Τουρκίας επεστράφησαν οδικώς, με μέριμνα της Διεύθυνσης Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής.

Τον έψαχναν οι Ιταλοί τον Αλβανό

 
Στην Κρυσταλλοπηγή, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κρυσταλλοπηγής, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Β’ Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας, συνέλαβαν 30χρονο αλλοδαπό, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.
Συγκεκριμένα, σε βάρος του συλληφθέντος εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης των Ιταλικών Αρχών, σύμφωνα με το οποίο κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα κοκαΐνης, από τον Ιούλιο του 2011 έως το Δεκέμβριο του 2011.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται ...

κ


Επί Δροσογιάννη στα Εξάρχεια προς τα τέλη της δεκαετίας του 1980, στους δρόμους της πλατείας συναντούσαμε αυτό το σύνθημα. Οι λέξεις αυτές σήμερα γίνονται πιο επίκαιρες από ποτέ! 

Με 240 κιλά ο ... Ελληναράς


ΤΟ ΧΑΣΙΣ
 
Συνελήφθη χθες τα ξημερώματα στη γέφυρα Ράγιου Θεσπρωτίας ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, ένας 39χρονος έλληνας  για μεταφορά και εμπορία σημαντικής ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης.
Ειδικότερα, σήμερα τα ξημερώματα ακινητοποιήθηκε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με οδηγό τον 39χρονο, έμφορτο με πάνω από (240) κιλά κάνναβης.
Κατασχέθηκαν:
  •  τριακόσια εβδομήντα πέντε (375) δέματα με κάνναβη (συνολικού βάρους 240.705 γραμμαρίων), τα οποία βρέθηκαν στο χώρο των αποσκευών και των πίσω καθισμάτων του αυτοκινήτου.
  •  ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
  •  ένα κινητό τηλέφωνο.

Με κοκαΐνη ο Νιγηριανός

Συνελήφθη στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, από αστυνομικούς του Τ.Α. Αγίου Παντελεήμονα, ένας (1) αλλοδαπός υπήκοος Νιγηρίας, ηλικίας 55 ετών για κατοχή και διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών.
Μετά από πληροφορία για αλλοδαπό , που διακινεί συστηματικά στο κέντρο της Αθήνας μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης, αστυνομικοί του Τ.Α. Αγίου Παντελεήμονα εντόπισαν τον παραπάνω αλλοδαπό και τον συνέλαβαν.
Στην κατοχή του βρέθηκε μία τσάντα με διπλά τοιχώματα, εντός των οποίων είχε αποκρύψει πέντε αυτοσχέδιες συσκευασίες με ποσότητα κοκαΐνης συνολικού βάρους -1.250- γραμμαρίων.
Μετά από έρευνα στο διαμέρισμα που διέμενε βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα άγνωστης νοθευτικής σκόνης βάρους -251- γραμμ.

Επιτέθηκαν σε αστυνομικούς οι αλλοδαποί

Την 11.30 ώρα χθες τρεις αστυνομικοί που εκτελούσαν διατεταγμένη υπηρεσία πεζής περιπολίας, στο πλαίσιο της Επιχείρησης “Ξένιος Δίας” για την πάταξη του παρεμπορίου, λαθρομετανάστευσης και διακίνησης ναρκωτικών, δέχθηκαν στην οδό Στουρνάρη στα Εξάρχεια επίθεση με πέτρες και λοστούς από πολυάριθμη ομάδα αλλοδαπών διακινητών λαθραίων τσιγάρων, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό των δύο εξ΄αυτών. Ακολούθως οι δράστες τράπηκαν σε φυγή προς την Πλατεία Εξαρχείων.

Οι δύο τραυματίες αστυνομικοί μεταφέρθηκαν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι ο μεν πρώτος έχει κάταγμα στον πήχη του δεξιού χεριού, ο δε δεύτερος κάταγμα στην παλάμη και στον αντίχειρα του δεξιού χεριού.

2/1/13

Tραυματίστηκε ο Π. Αργυρού στον Κορυδαλλό

Την περίπτωση ο Παναγιώτης Αργυρού να κατανάλωσε –λόγω εορτών-  ποσότητα από το «αυτοσχέδιο» τσίπουρο των φυλακών εξετάζει η διεύθυνση των φυλακών Κορυδαλλού, αφού το  νεαρό μέλος της  «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας  του Θριάσιου Νοσοκομείου, ενώ υποβλήθηκε και σε χειρουργική επέμβαση στο Τζάνειο, για την αφαίρεση αιματώματος από το κεφάλι του. Το βαρύ χτύπημα προήλθε το βράδυ της Τρίτης όταν έπεσε στον ύπνο του, από το υπερυψωμένο κρεβάτι του κελιού του στο οποίο και κοιμόταν.  Ο Παναγιώτης Αργυρού ήταν στο ίδιο κελί  με τους αδελφούς Γιώργο και Μιχάλη και  Νικολόπουλο, γι αυτό και προς το παρόν αποκλείεται η περίπτωση να έχει πέσει θύμα ξυλοδαρμού από άλλον συγκρατούμενό του. Ο Παναγιώτης Αργυρού είχε συλληφθεί την 1η Νοεμβρίου του 2010 με τον Γεράσιμο Τσάκαλο στο Παγκράτι και κατηγορήθηκε για την «αποστολή» πακέτων με τις βόμβες «μινιατούρες»  σε πρεσβείες και υπηρεσίες. Ο τραυματίας χειρουργήθηκε στο Τζάνειο αλλά μεταφέρθηκε στο Θριάσιο επειδή υπήρχε άδειο κρεβάτι στη ΜΕΘ. Ο Αργυρού είναι παιδί

Η βοήθεια [βίντεο]



Πρόσφεραν φαγητό σε άπορους



Με πρωτοβουλία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, προσφέρθηκαν χθες το μεσημέρι, 200 μερίδες φαγητού σε συνανθρώπους μας στο Κέντρο Υποδοχής & Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α., Σοφοκλέους 70 & Πειραιώς 35).
Οι μερίδες που διανεμήθηκαν προέρχονται από την Λέσχη της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών.
Η συγκεκριμένη ενέργεια εντάσσεται στο πλαίσιο του κοινωνικού ρόλου του Σώματος για την στήριξη των συμπολιτών μας που βρίσκονται σε ανάγκη και την ενίσχυση

Μέγαρο με προδιαγραφές στην Κέρκυρα



Εντός έδρας ο υπουργός

Με τον Υποστράτηγο Δημήτρη Τσιότσιο

Στη δήλωσή του ο κ. Υπουργός αναφέρθηκε στην απόφαση να αξιοποιηθεί για το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας, με διάφορες επιπλέον χρήσεις, το κτίριο που παραχωρήθηκε για τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση
Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος Δένδιας, με αφορμή τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς, επισκέφθηκε χθες το πρωί τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην Κέρκυρα, όπου είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει ευχές με τους αστυνομικούς και να τους ευχαριστήσει για τη συμβολή τους στην τήρηση της νομιμότητας και στην προστασία του κοινωνικού συνόλου.
Τον κ. Υπουργό υποδέχτηκε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, Υποστράτηγος Τσιότσιος Δημήτριος, ενώ επιπλέον παρέστησαν ο Αναπληρωτής Αστυνομικός Διευθυντής Κέρκυρας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής ΑΓΑΘΟΣ Γεώργιος, οι Διοικητές των Υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας και αστυνομικό προσωπικό όλων των βαθμών.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο κ. Υπουργός έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Καλή χρονιά σε όλους. Ευτυχισμένη με υγεία. Είχα σήμερα τη μεγάλη χαρά, την πρώτη μέρα του νέου χρόνου, του 2013, να έρθω εδώ, στην έδρα της περιφέρειας των Ιόνιων Νησιών και να ευχηθώ στις γυναίκες και στους άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας χρόνια πολλά και καλά για τον καινούριο χρόνο.

Ο Δένδιας για τους διεφθαρμένους

Δήλωση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικολάου Δένδια σχετικά με την εξάρθρωση από την Ελληνική Αστυνομία εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης ναρκωτικών
Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος Δένδιας δήλωσε σήμερα σχετικά με τη μεγάλη επιτυχία της εξάρθρωσης από την Ελληνική Αστυνομία εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης ναρκωτικών:
«Η πολύ μεγάλη αυτή επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας, είναι μία ακόμη ένδειξη της προσήλωσης, της συντριπτικής πλειοψηφίας των γυναικών και των ανδρών που υπηρετούν σε αυτή, στο έργο που η Πολιτεία τους εμπιστεύθηκε και στην αφοσίωσή τους στην προστασία του κοινωνικού συνόλου.
Για τον ίδιο λόγο θα ήθελα από καρδιάς να ευχαριστήσω όσους συνέβαλαν στην εξάρθρωση του τεράστιου αυτού κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών εκ μέρους της Κυβέρνησης της χώρας μας.
Θα ήθελα επίσης να διαβεβαιώσω την ελληνική κοινωνία ότι οι ελάχιστοι επίορκοι στο εσωτερικό των διωκτικών αρχών σήμερα εντοπίζονται από τους ίδιους τους συναδέλφους τους και αντιμετωπίζουν τις συνέπειες του Νόμου. Στόχος είναι όχι μόνο ο εντοπισμός της απειροελάχιστης μειοψηφίας που μετέχει στην οργανωμένη παρανομία, αλλά και οιουδήποτε τυχόν την ανέχεται.

1/1/13

Πολλές οι αμφιβολίες ...

Ο διεφθαρμένος  Αρχιφύλακας υποδείκνυε τους "πληροφοριοδότες"

Απο: agriniopress.gr


Καταιγιστικές οι εξελίξεις με το κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών και την εμπλοκή που έχει προκύψει, με βάση τις ανακοινώσεις όχι μόνον για τον αρχιφύλακα που συνελήφθη, αλλά και για τον Διοικητή του ΤΔ Ναρκωτικών Αγρινίου Φ. Ντζιμάνη, του οποίου πάντως η εμπλοκή αμφισβητείται.
Ο κ. Ντζιμάνης, φέρεται να είναι ο ένας από τους τέσσερεις αστυνομικούς, για τους οποίους ανακοινώθηκε σήμερα ότι υπάρχει εμπλοκή στο κύκλωμα, σε βαθμό συνέργιας. Όπως προκύπτει έως τώρα ο 49χρονος συλληφθείς αρχιφύλακας της Δίωξης Αγρινίου, με βάση τις ανακοινώσεις της Αστυνομίας, κατηγορείται ότι υπέδειξε ως πληροφοριοδότες του για την εξιχνίαση υποθέσεων ναρκωτικών (σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα) άλλα άτομα, αντί για  τους πραγματικούς πληροφοριοδότες.
Με αυτόν τον τρόπο οι συγκεκριμένοι θα τύγχαναν ευεργετικών διατάξεων της σχετικής νομοθεσίας, αφού ήταν έγκλειστοι σε φυλακές.
Όπως προκύπτει μάλλον στην συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχει και η εμπλοκή του κ. Ντζιμάνη, που φέρεται πως υπέγραψε έγγραφα που να βεβαιώνουν πως οι συγκεκριμένοι έδωσαν τις πληροφορίες για υποθέσεις ναρκωτικών.

Ο Γενικός μέσω ασυρμάτου ...



Ο Αττικάρχης κ. Δικόπουλος δείχνει σαν να ξεχωρίζει από μακριά και σαν να απορεί που ο κύριος Ανδρεουλάκος διαβάζει με δυσκολία του μήνυμά του. Μα ο κύριος Γενικός είναι 73 ετών. Πάλι καλά! 

 
Στο μήνυμα του ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης επεσήμανε τα ακόλουθα:
«Γυναίκες και άντρες της Ελληνικής Αστυνομίας, στην αποψινή μεγάλη γιορτινή βραδιά, όλες και όλοι σας, θα θέλατε και θα έπρεπε να είστε κοντά στα αγαπημένα σας πρόσωπα, για να γιορτάσετε μαζί την Πρωτοχρονιά.
Όμως, το καθήκον του Έλληνα Αστυνομικού, είναι να στερείται αυτή την οικογενειακή ατμόσφαιρα και θαλπωρή, για να εξασφαλίσει στους συμπολίτες μας το πολύτιμο αίσθημα ασφάλειας, που τόσο πολύ το έχουν ανάγκη, σε μια πάρα πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία που περνάει η Πατρίδα μας.
Το καθήκον αυτό, η Ελληνίδα και ο Έλληνας Αστυνομικός, το επιτελούν καθημερινά και όλες τις ώρες του 24ώρου, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, αυτοθυσίας και αυταπάρνησης, χωρίς να επηρεάζονται, από τις πολύ δύσκολες οικονομικές συνθήκες, στις οποίες έχει περιέλθει και η Αστυνομική οικογένεια σήμερα, γεγονός που αναγνωρίζεται με ευγνωμοσύνη από την Πολιτεία και την κοινωνία μας.

Το μήνυμα του Αρχηγού


Ο Αρχηγός βρέθηκε στο νευραλγικό  Τμήμα όπου οι άνδρες και οι γυναίκες που το στελεχώνουν σώζουν ζωές με τους κρίσιμους χειρισμούς τους. Με πολιτικά διακρίνεται και ο Θεσσαλονικιός Αντιστράτηγος Δημήτρης Τσακνάκης 

Και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος, κατά την αλλαγή του έτους, επισκέφθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, όπου αντήλλαξε ευχές με το προσωπικό και απηύθυνε μέσω ασυρμάτου εορταστικά μηνύματα προς τους αστυνομικούς οι οποίοι εκτελούσαν υπηρεσία.
Στη συνέχεια, στο μήνυμά του ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας τόνισε τα ακόλουθα:
«Αγαπητοί συνάδελφοι και συνεργάτες, γνωρίζω καλά πως όλοι σας, όλοι µας, αυτή τη στιγμή της αλλαγής του χρόνου θα θέλαμε να είμαστε σπίτια µας, µε τις οικογένειές µας, µε τους φίλους και τους συγγενείς µας.
Γνωρίζω όμως, το ίδιο καλά, πως όλοι σας, πάνω και πέρα από την επιθυμία αυτή, συνειδητά, µε αίσθημα ευθύνης και µε ικανοποίηση αποδέχεστε την κοινωνική αναγκαιότητα της παρουσίας σας στους χώρους που αυτή τη στιγμή βρίσκεστε για να προστατεύσετε και να βοηθήσετε τους συμπολίτες μας.

Ιδού και το βίντεο



Γειά σου δήμαρχε Καμίνη!

αμίνης ακόμη μιλούσε (Video)...



Aπο: nonews-news

Μερικές φορές αυτή η ματαιοδοξία των πολιτικών, κάνει τον χρόνο να είναι αλύπητος!
Πώς αλλιώς να εξηγήσεις το γεγονός, ότι ο δήμαρχος Αθηναίων στην εκδήλωση για την αλλαγή του χρόνου, μιλούσε ακατάπαυστα, ενώ πίσω του έπεφταν βεγγαλικά σημειώνοντας το...
τέλος του 2012;
Η γιορτή στο Θησείο τα είχε όλα, εκτός από το παραδοσιακό τραγούδι, «πάει ο παλιός ο χρόνος…» που ποτέ δεν το ακούσαμε και φυσικά, δεν καταλάβαμε ότι κάτι αλλάζει τα μεσάνυχτα.
Ο δήμος θέλησε να αλλάξει μαζί με το μέρος- κάθε χρόνο την τιμητική του είχε το Σύνταγμα-, θέλησε να αλλάξει και τις συνήθειες. Στο βήμα ανεβαίνει ο Γιώργος Καμίνης στις 23:56. Αρχίζει να μιλάει.

Τους βγήκε ξινό ...

Οι Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Κρήτης, σε όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, διενεργούν συστηματικούς ελέγχους σε καταστήματα και άλλους χώρους για την καταπολέμηση του παράνομου «τζόγου».

Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων ελέγχων, συνελήφθησαν σήμερα (31.12.2012), σε τέσσερις (4) περιπτώσεις, σε Χανιά, Ηράκλειο και Ρέθυμνο, δύο (2) αλλοδαποί και δέκα έξι (16) ημεδαποί για διενέργεια και συμμετοχή σε παράνομα τυχερά παίγνια, ενώ κατασχέθηκε συνολικά το χρηματικό ποσό των οκτώ χιλιάδων τριακοσίων ογδόντα (8.380,00) ευρώ.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, σήμερα (31.12.2012) τα ξημερώματα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Χανίων, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε κατάστημα «Καφετέρια» στον Αλικιανό Χανίων, όπου διαπιστώθηκε να διενεργείται το παράνομο τυχερό παίγνιο των πεσών (ζάρια)

Συνελήφθησαν, συνολικά εννέα (9) άτομα, ο 39χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης του καταστήματος, ο οποίος είχε παραβιάσει τη σφράγιση που είχε τεθεί στο κατάστημα του, από την αρμόδια Δημοτική Αρχή και να έχει επιτρέψει σε οκτώ (8) ημεδαπούς πελάτες του καταστήματος, ηλικίας από 35 έως 57 ετών, να διενεργούν το παράνομο και τυχερό παίγνιο των πεσών (ζάρια).

Δεν το 'πιασε το μήνυμα!

λ

Μήπως ο κύριος Γ.Γ εκτός από το να ακούει τα κάλαντα και να μοιράζει εθυμοτυπικά δώρα δίπλα από τη Μεγάλη Βρετάνια, θα έπρεπε να είχε μεταβεί μέχρι τη Θεσσαλονίκη, όπου η Ασφάλεια της συμπρωτεύουσας αποκάλυψε τους επίορκους συνεργάτες λαθρεμπόρων ναρκωτικών; Το λέμε αυτό γιατί και ως πρώην Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα έδινε και το ξεκάθαρο μήνυμα της

Το έπαιζαν επιχειρηματίες


Συνελήφθησαν  στη Σπάρτη Λακωνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, ένας (1) 32χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Νιγηρίας και μία (1) 35χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Σουδάν, οι οποίοι κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα, απάτη και παραχάραξη, ενώ στην ίδια υπόθεση εμπλέκονται τουλάχιστον ακόμα τρεις (3) αλλοδαποί συνεργοί τους.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι, η 32χρονη μαζί με ακόμα τρεις συνεργούς της, στις αρχές Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους, στην Σπάρτη Λακωνίας, παρουσιάστηκαν σε 48χρονο ημεδαπό, ως υποψήφιοι αγοραστές ακινήτων, και τον έπεισαν να τους βρει ακίνητα προς πώληση στην ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας, για λογαριασμό τους.
Επιπλέον, την 19-12-2012, ζήτησαν και πήραν από τον 48χρονο, πείθοντας τον, χρηματικό ποσό, προκειμένου με αυτό και με την κατάλληλη επεξεργασία και την χρήση ειδικού υγρού, το οποίο κατείχαν, να εμφανίσουν σε παραχαραγμένα χαρτονομίσματα, που αυτοί κατείχαν, χαρακτηριστικά γνησιότητας, τα οποία στην συνέχεια θα διέθεταν για την αγορά ακινήτων.

Οι Αλβανοί μπήκαν στο Σούλι

Πιάστηκε ο 24χρονος
 
Εξιχνιάστηκαν, μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Κιάτου, μία (1) υπόθεση ληστείας και μία (1) υπόθεση κλοπής σε οικίες, στο Σούλι και στο Βραχάτι Κορινθίας.
Για τις υποθέσεις αυτές,  στο Κιάτο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κιάτου, ένας (1) 24χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, για ληστεία, μετά από Ένταλμα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Κορίνθου, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει ακόμα τέσσερις (4) συνεργούς του.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι, οι ανωτέρω την 04-06-2012 το βράδυ, στο Σούλι Κορινθίας, αφού μπήκαν σε οικία ιδιοκτησίας ημεδαπού, με την απειλή όπλου και με την χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές, ενώ στην συνέχεια τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.

Τα σύνεργα των καταζητούμενων της Ζακύνθου

'