15/12/12

Πνίγηκαν λαθρομετανάστες στη Λέσβο [βίντεο]



Βουνό η μόλυνση

ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
 


 
Συνελήφθη από το Τμήμα Περιβαλλοντικής Προστασίας, 55χρονος  ιδιοκτήτης μονάδας ολοκληρωμένης εναλλακτικής διαχείρισης στερεών αποβλήτων, για ρύπανση και υποβάθμιση του περιβάλλοντος
Οι εγκαταστάσεις της συγκεκριμένης μονάδας βρίσκονται στη θέση «Τζαβερδέλα» του Δήμου Φυλής
Η σύλληψη του έγινε στο πλαίσιο επιχείρησης, στην οποία συνέδραμαν Επιθεωρητές του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
Συνελήφθη από το Τμήμα Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής  55χρονος ιδιοκτήτης μονάδας ολοκληρωμένης εναλλακτικής διαχείρισης στερεών αποβλήτων, που βρίσκεται στη θέση «Τζαβερδέλα» του Δήμου Φυλής, για ρύπανση και υποβάθμιση του περιβάλλοντος.
Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβίαση της νομοθεσίας που αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
Η σύλληψή του πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο κοινής στοχευμένης επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με δύο Επιθεωρητές Περιβάλλοντος της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Κατά τη διάρκεια του ελέγχου διαπιστώθηκε ότι εντός του χώρου της παραπάνω μονάδας :

Σε ... ευθυτενή τροχιά στις Σκουριές

ΤΑ ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΑ
 
Συνελήφθη χθες το πρωί, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πολυγύρου Χαλκιδικής, ένας ημεδαπός 37 ετών για παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή φωτοβολίδων και αβολίδωτων φυσιγγίων .
Ειδικότερα, στην Ιερισσό Χαλκιδικής, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, σε αστυνομική έρευνα της οικίας του 37χρονου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • (1) όπλο ρίψης φωτοβολίδων με το κυτίο φύλαξης και καθαρισμού αυτού,
  • (122) μεταλλικές φωτοβολίδες διαφόρων τύπων και
  • (87) αβολίδωτα φυσίγγια.

14/12/12

Πούλαγε κάνναβη σε μαθητές

Ο 36χρονος «διαφήμιζε» μέσω forum του διαδικτύου, την προσφορά ναρκωτικών σε μαθητές σχολείων
Τα ... φυτά του 36χρονου
Συνελήφθη χθες (13-12-2012) το βράδυ στην περιοχή Δασκαλειού Κερατέας Αττικής, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 36χρονος, γιατί μέσα στο σπίτι του είχε εγκαταστήσει εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα ο 36χρονος καλλιεργούσε την υδροπονική κάνναβη με σκοπό την περαιτέρω διάθεση και εμπορία, ενώ «διαφήμιζε» μέσω forum του διαδικτύου, την προσφορά ναρκωτικών σε μαθητές σχολείων.
Μέσα στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
  • Ποσότητα υδροπονικής κάνναβης, βάρους -538- γραμμ.
  • Ένα -1- δένδρο κάνναβης ημιαποξηραμένο, με δύο κορμούς σε πλήρη ανάπτυξη ύψους -7- εκ. και -1 μέτρου και 40 εκ.- αντίστοιχα.
  • Αποξηραμένοι κλώνοι κάνναβης με φυτικά αποσπάσματα συνολικού βάρους -780- γραμμ.
  • Δύο -2- γλάστρες με φυτά κάνναβης σε ανάπτύξη μήκους πενήντα -50- εκ. και -55- εκ. αντίστοιχα
  • Οκτώ -8- φυτά κάνναβης σε ανάπτυξη μήκους από -17- εκ. έως -26- εκ. έκαστο, τοποθετημένα αντίστοιχα, σε ενυδατωμένα σφουγγάρια (ανθοπωλείου) υπό μορφή φυτωρίου.
  • Ένα -1- νάιλον ρολό συσκευασίας για την συσκευασία της προς πώληση κάνναβης
  • Σαράντα έξι -46- φυσίγγια κυνηγετικού όπλου
  • Ένα -1- λειτουργικό αεροβόλο τυφέκιο μετά ενσωματωμένης διόπτρας πολεμικού τυφεκίου
  • Μία πλαστική προέκταση κάνης όπλου, με φωσφορούχα σκοπευτική ακίδα
  • Ένα -1- αναδιπλούμενο μαχαίρι τύπου πεταλούδα
  • Ένας -1- μεταλλικός τρίφτης κατάλληλος για τον θρυμματισμό της αποξηραμένης κάνναβης
  • Μία -1-ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας ,
  • Εργαστήριο καλλιέργειας-επεξεργασίας, παραγωγής υδροπονικής κάνναβης, με πλήρη τεχνικό εξοπλισμό (λαμπτήρες φθορίου, ανακλαστήρες, μηχανικό σύστημα εξαερισμού, μεταλλικά συστήματα κυκλοφορίας αέρος, φίλτρο αέρος, ηλεκτρονικός μετρητής ph ύδατος, ηλεκτρικός μετρητής αγωγιμότητας και θερμοκρασίας ύδατος, καλώδια παροχής ηλεκτρικού ρεύματος κλπ.).
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ο Αρχιλοχίας απειλούσε τη Βουλευτίνα




Aρχιλοχίας του στρατού που υπηρετεί  στον Αυλώνα πιάστηκε από την  Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, γιατί μέσω μηνυμάτων απειλούσε την Ροδίτισσα Βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μίκα Ιατρίδη. Ο 34χρονος πιάστηκε στο ξενοδοχείο που διέμενε στο Μενίδι σχηματίσθηκε επειδή προ δεκαημέρου, η Βουλευτής κατήγγειλε στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ότι δέχτηκε μήνυμα ( e - mail ) στην προσωπική της θυρίδα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με απειλητικό περιεχόμενο, για τη ζωή και τη σωματική της ακεραιότητα.  Πιο συγκεκριμένα ο Αρχιλοχίας έγραφε: «Θα σου βάλω το κεφάλι στα κάγκελα στο Φαληράκι της Ρόδου ο μισθός μου πήγε 700 ευρώ …». Για τον εντοπισμό του δράστη διενεργήθηκε ψηφιακή ανάλυση των ηλεκτρονικών ιχνών, από την οποία προέκυψε ότι το επίμαχο μήνυμα εστάλη από διαδικτυακή σύνδεση ξενοδοχείου, σε προάστιο της Αθήνας. Σε επιτόπια έρευνα, που διενεργήθηκε από αστυνομικούς παρουσία Εισαγγελικού λειτουργού, ταυτοποιήθηκε ότι ο 34χρονος, οποίος διαμένει στο ξενοδοχείο, είναι ο αποκλειστικός κάτοχος και διαχειριστής της θυρίδας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, από την οποία εστάλη το επίμαχο μήνυμα. Επιπλέον κατασχέθηκε ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, ο οποίος θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις.

Η μάνα "έσπρωχνε" με τα 3 παιδιά της

 
 
Εξαρθρώθηκε, μετά από πολύμηνη και συστηματική αστυνομική έρευνα, της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διακινούσαν ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης σε περιοχές της Ευβοίας και της Βοιωτίας.
Στο πλαίσιο της έρευνας, πραγματοποιήθηκε χθες  το μεσημέρι στη Παραλία Αυλίδας Ευβοίας, συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν, με εντάλματα σύλληψης της κα. Ανακρίτριας Χαλκίδας, τέσσερις (4) ημεδαποί, εκ των οποίων τρεις (3) άνδρες, αδέρφια μεταξύ τους, ηλικίας 26, 24 και 18 ετών, καθώς επίσης και η 54χρονη μητέρα τους, κατηγορούμενοι για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Στην δικογραφία που σχηματίσθηκε κατηγορούνται ακόμη είκοσι επτά (27) άτομα για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών (αγορά ακατέργαστης κάνναβης).
Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες είχαν συστήσει τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2011, εγκληματική ομάδα με δομημένη και διαρκή δράση, καθώς και διακριτούς ρόλους, με αποκλειστικό σκοπό την εμπορία, διακίνηση και διάθεση ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης σε διάφορους χρήστες, στις περιοχές της Χαλκίδας και της Αυλίδας Ευβοίας, αλλά και του Σχηματαρίου Βοιωτίας.
Για την επίτευξη του σκοπού αυτού τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, αρχηγικό ρόλο στην οποία κατείχε η 54χρονη, έρχονταν σε συνεννόηση με υποψήφιους αγοραστές και στη συνέχεια αφού προέβαιναν στην ζύγιση και συσκευασία των ναρκωτικών, πραγματοποιούσαν τις αγοραπωλησίες αποκομίζοντας σημαντικά οικονομικά οφέλη.
Μετά από έρευνα στην οικία των δραστών στη Παραλία Αυλίδας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • τέσσερις (4) αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους (94,5) γραμμαρίων,
  • το χρηματικό ποσό των (250) ευρώ, προερχόμενο από την πώληση των ναρκωτικών ουσιών και
  • τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα.
Σημειώνεται ότι ο 26χρονος και ο 24χρονος είχαν συλληφθεί και κατά το παρελθόν για κατοχή και εμπορία ναρκωτικών ουσιών, ενώ στο πλαίσιο της έρευνας εξετάζονται οι διασυνδέσεις της εγκληματικής ομάδας και το εύρος της δραστηριότητάς της.
Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ οι τέσσερις συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στην κα. Ανακρίτρια Χαλκίδας.

Πήγε να του κάψει το ιατρείο

Εξιχνιάσθηκε, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφάλειας Άργους, απόπειρα εμπρησμού σε ιατρείο, η οποία έγινε προχθές  και πρώτες πρωινές ώρες, στο Άργος Αργολίδας.
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη χθες (13-12-2012) το απόγευμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άργους, ένας 79χρονος, ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα εμπρησμού και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι ο ανωτέρω, τις πρώτες πρωινές ώρες της 12-12-2012, στο Άργος Αργολίδας, αφού έθραυσε υαλοπίνακα ιατρείου  έριξε στο εσωτερικό του μπουκάλια με εύφλεκτο υλικό και προσπάθησε με αυτοσχέδιο φυτίλι να βάλει φωτιά, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει, καθώς έγινε αντιληπτός και τράπηκε σε φυγή με Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο.
Μετά από επιχείρηση του Τμήματος Ασφαλείας Άργους, ο 79χρονος, εντοπίστηκε και συνελήφθη, στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος Αττικής, τη στιγμή που ετοιμαζόταν να αναχωρήσει από την χώρα.

Δολοφόνησαν 12χρονο αγόρι



Φρίκη στα Μέγαρα. Αγοράκι 12 ετών βρέθηκε μαχαιρωμένο στον λαιμό και την κοιλιακή χώρα στην περιοχή Βλυχός. Δίπλα από το σημείο βρίσκεται και ο καταυλισμός με Αθίγγανους.

Σε παλέτες επικαθήμενου

Τα κατασχεμένα


 
Στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών ελέγχων, που πραγματοποιεί το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και φοροδιαφυγής,  συνελήφθησαν μεταμεσονύκτιες ώρες σήμερα, στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής, 43χρονος οδηγός Φ/Γ οχήματος με επικαθήμενο και ο 31χρονος συνοδηγός του, διότι βρέθηκε επιμελώς κρυμμένη σε παλέτες μέσα στο φορτίο του επικαθήμενου, μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων, την οποία είχαν σκοπό να διοχετεύσουν λάθρα στο εξωτερικό.

Τα ντοκουμέντα του Τσιγαράδικου

Υπό σημαία Μολδαβίας οι Αλβανοί
Ρεσάλτο του Λιμεναρχείου μετά από πληροφορία του ΣΔΟΕ Αττικής [Τμήμα Ναρκωτικών και ΄Οπλων]








 
Η Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών  και όπλων του ΣΔΟΕ/Αττικής και τις Λιμενικές Αρχές ΧΑΝΙΩΝ και ΚΙΣΣΑΜΟΥ μετά από αξιοποίηση πληροφοριών για επικείμενη λαθραία εισαγωγή μεγάλης ποσότητας τσιγάρων στην χώρα δια θαλάσσης ,  σε έλεγχο του Φ/Γ πλοίου “NOAH”  σημαία ΜΟΛΔΑΒΙΑΣ με πλήρωμα 5 Αλβανούς υπηκόους και το οποίο οδηγήθηκε για περαιτέρω έλεγχο στο  Λιμένα Κισσάμου Χανίων.
Όπως διαπιστώθηκε το πλοίο μετέφερε 6 (έξι)  εμπορευματοκιβώτια με τσιγάρα, εκτιμώμενης ποσότητας 2.688.000 (δυο εκατομμυρίων, εξακοσίων ογδόντα οκτώ χιλιάδων) πακέτων τσιγάρων , ενώ παράλληλα και τα συνοδευτικά έγγραφα του φορτίου φέρονται να είναι πλαστά.

Kάτω από το ταμπλό ...

Τα 22 πακέτα

Συνελήφθη  στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας,  από προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής, 57χρονος οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, διότι ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα κάτω από το ταμπλό, μέσα στα καθίσματα και στο σασί του αυτοκινήτου του, είκοσι δύο (22) πακέτα, τα οποία περιείχαν ακατέργαστη ινδική κάνναβη, συνολικού μεικτού  βάρους είκοσι

Η κάνναβης του Βατοπεδίου

ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
 
Αυτά είναι τα ναρκωτικά που εντοπίστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πολυγύρου Χαλκιδικής. Δυο 26χρονοι έλληνες  και ένας 20χρονος Αλβανός, πιάστηκαν  στο Βατοπέδι Χαλκιδικής με:
  • τέσσερις συσκευασίες και ένα μεταλλικό κουτί που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη συνολικού μικτού βάρους (254,6) γραμμαρίων και
  • ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο κάνναβης.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ποσότητα κάνναβης που κατείχε ο 20χρονος Αλβανός είχε αγοράσει από τον έναν 26χρονο, ενώ ποσότητα κάνναβης που κατείχε ο άλλος 26χρονος την είχε

Ο Πολύγυρος έφθασε στη Λάρισα

Τα Ναρκωτικά
 
Συνελήφθησαν   από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πολυγύρου Χαλκιδικής σε συνεργασία με συναδέλφους τους του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας, τρεις ημεδαποί 26, 18 και 20 ετών για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
Ειδικότερα, στον Τύρναβο Λάρισας, κατόπιν αξιοποίησης σχετικών πληροφοριών και συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους προαναφερόμενους τη στιγμή που επιχειρούσαν να πουλήσουν ποσότητα κάνναβης περίπου (250) γραμμαρίων. Οι τρεις ημεδαποί προσπάθησαν να διαφύγουν με Ι.Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο, πλην όμως οι αστυνομικοί τους ακινητοποίησαν και τους συνέλαβαν, ενώ ο 26χρονος πριν από τη σύλληψη, πέταξε στο οδόστρωμα μία συσκευασία με κάνναβη.
Από το σημείο καθώς και από αγροτική περιοχή του Μεσοχωρίου Λάρισας, την οποία υπέδειξε ο 26χρονος συνολικά κατασχέθηκαν:

Στο Βελιγράδι ο Αρχηγός

Η φωτο είναι από την επίσκεψη που προηγήθηκε στην έδρα της Interpol στη Λυών της Γαλλίας
Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος πραγματοποίησε σήμερα (13-12-2012) επίσημη επίσκεψη στο Βελιγράδι. Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας συνόδευαν η Διευθυντής της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Ταξίαρχος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη και ο Α΄ Υποδιοικητής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, Ταξίαρχος Δημήτριος Σοφιός.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό της Δημοκρατίας της Σερβίας κ. Ivica Dacic , τον Υφυπουργό Εσωτερικών & Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Vanja Vukic και τον Υφυπουργό Εσωτερικών, Υπεύθυνο Διεθνούς Συνεργασίας και Ελέγχου της Αστυνομίας κ. Vladimir Bozovic .
Κατά τις συναντήσεις αυτές, επιβεβαιώθηκε το εξαιρετικό επίπεδο συνεργασίας των Αστυνομιών των δύο χωρών και πραγματοποιήθηκε από τις δύο πλευρές ανταλλαγή πληροφοριών, γνώσεων και εμπειριών σε θέματα αμοιβαίου αστυνομικού ενδιαφέροντος, όπως η οδική ασφάλεια, η αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος και της διακίνησης ναρκωτικών, ενώ αναφορά έγινε και στον ορισμό σημείων επαφής σε επιχειρησιακές υπηρεσίες.
Ειδικότερα, εξετάστηκε η προοπτική διεύρυνσης της συνεργασίας των δύο χωρών για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών, σε τομείς αστυνομικής δραστηριότητας, όπως η αντιμετώπιση περιπτώσεων κλοπών και ληστειών, αλλά και της εμπορίας ναρκωτικών, όπλων και κλεμμένων οχημάτων.

Από τη Ζωσιμαία μέχρι τα Χανιά


Ο Αστυνομικός Δ/ντης Μάνος Σφακιανάκης

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ημερίδα μέσω τηλεδιάσκεψης σε δέκα (10) σχολεία της χώρας.
Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των παιδιών, σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο.
Κύριος στόχος των τηλεδιασκέψεων, είναι να ευαισθητοποιηθούν τα παιδιά, ηλικίας από 5 έως 18 ετών, για τους κινδύνους που κρύβει το διαδίκτυο, να μάθουν περισσότερα για τους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων του ψηφιακού κόσμου και να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.
Μέσα από τη διαδραστική συμμετοχή τους τα παιδιά, ενημερώθηκαν από τον Προϊστάμενο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Αστυνομικό Διευθυντή Εμμανουήλ Σφακιανάκη, αλλά και εξειδικευμένους Αξιωματικούς, τόσο για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο, όσο και για τους κινδύνους που ελλοχεύουν κατά τη πλοήγησή τους σε αυτό.
Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, την οποία παρακολούθησαν και στην οποία συμμετείχαν περίπου -600- μαθητές, έγινε σύνδεση με τα ακόλουθα σχολεία:
  • Γενικό Λύκειο Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων
  • 1ο Γυμνάσιο Ν. Ηρακλείου Αττικής
  • 3ο Γυμνάσιο Ν. Σμύρνης
  • 5ο Γυμνάσιο Ν. Σμύρνης
  • 1ο Γενικό Λύκειο Πτολεμαΐδας
  • 4ο Γενικό Λύκειο Λαμίας
  • 1ο Γυμνάσιο Κοζάνης
  • Ιδιωτικό Γυμνάσιο "Σύγχρονα Εκπαιδευτήρια Μάνεση"
  • Γενικό Λύκειο Ελευθερίου Βενιζέλου Χανίων
  • 3ο Γυμνάσιο Τρίπολης

Ο Ουκρανός έκανε λαθρεμπόριο

Τα -1186- λαθραία πακέτα τσιγάρων

 
Συνελήφθησαν  στα Λουτρά Αιδηψού και στην περιοχή Ταξιάρχης Ευβοίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιστιαίας, με την συνδρομή αστυνομικών της Γ΄ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 53 και 24 ετών και μία 41χρονη υπήκοος Ουκρανίας, κατηγορούμενοι για παράβαση Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα.
Ειδικότερα χθες το μεσημέρι οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, εντόπισαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 24χρονος, να κινείται στην Επαρχιακή Οδό Ιστιαίας - Αιδηψού και το ακινητοποίησαν προκειμένου να διενεργήσουν αστυνομικό έλεγχο.
Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, βρέθηκαν στον χώρο των αποσκευών του οχήματος και κατασχέθηκαν (101) κούτες, καθεμία από τις οποίες περιείχε (10) πακέτα με αδασμολόγητα τσιγάρα.
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι ο 24χρονος δράστης μετέφερε τα λαθραία τσιγάρα με σκοπό να τα παραδώσει στον 53χρονο πατέρα του και στην 41χρονη αλλοδαπή, με σκοπό εκείνοι να τα διαθέσουν προς πώληση.

13/12/12

Οι Ιταλοί θέλουν τον "Τσιγαρά"

Συνελήφθη στη Νέα Ερυθραία Αττικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ο 72χρονος  Koλοβός Στέλιος διότι σε βάρος του είχε εκδοθεί Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης από τις Ιταλικές Αρχές, κατηγορούμενος για το αδίκημα της λαθρεμπορίας.
Επίσης, σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της πλαστογραφίας, πλαστογραφίας πιστοποιητικού και ψευδή ανωμοτί κατάθεση διότι κατά την σύλληψη του κατείχε και επέδειξε πλαστό δελτίο ταυτότητας και πλαστή άδεια ικανότητας

Μα να πιάσουν τον Λαυρέντη!


Πλέκουν το εγκώμιο στον Παύλο

 

Ο γνωστός άνθρωπος του έντυπου τύπου Σταύρος Πασχάκης, με πολλές επιτυχημένες εκδόσεις στο ενεργητικό του, αρθρογραφεί στην προσωπική του στήλη στην εφημερίδα LIVESPORT για τον γνωστό δικηγόρο Παύλο Σαράκη.
Διαβάστε τι γράφει ο γνωστός αρθρογράφος στη στήλη Face off για τον ποινικολόγο και για το σημερινό σύστημα εξουσίας.

Σε κούτα το χρήμα

Η αστυνομία κατέχεσε 400.000 ευρώ  που είχε για καφέ ο Λαυρεντιάδης στη βίλα του της Νικολάου Μαρώνη στη Βάρη.

Η συμμορία της Θεσσαλίας σε ... περίληψη



Στην ΓΑΔΑ τον περιμένανε στο νοσοκομείο πήγε


Αντί για τη ΓΑΔΑ ο Λαυρεντιάδης βρέθηκε σε νοσοκομείο με ασθενοφόρο, αφού υποστήριξε πως δεν είναι καλά. Ως γνωστό ο μεγαλοαπατεώνας πάσχει όντως από σοβαρή νόσο  που όμως ως «μακροχρόνια» δεν τον εμπόδισε διόλου να κάνει τα ταξίδια και τις κομπίνες με μαύρο χρήμα.

Τα πολυτελή ΙΧ των τζογαδόρων και τα σκάφη





Είναι πολλά τα λεφτά [Βίντεο]


Οι ναοί του τζόγου





Η Μαφία του Βόλου

ΤΑ ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΑ
 
Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση που εμπλέκεται σε απάτες μέσω παράνομου στοιχήματος και τυχερών παιγνίων, καθώς και «ξέπλυμα μαύρου χρήματος»
Συνελήφθησαν σε Βόλο και Θεσσαλονίκη συνολικά (44) άτομα, από τα οποία (26) είναι μέλη της οργάνωσης, ενώ (3) από αυτά αποτελούν την «αρχηγική ομάδα»
Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά, βιβλιάρια τραπεζικών καταθέσεων, ομόλογα, συμβόλαια αγοράς ακινήτων, πολυτελή αυτοκίνητα, σκάφη, συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών, ηλεκτρονικός εξοπλισμός παρακολούθησης, ναρκωτικά κ.λπ.
Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης για να αποφεύγουν τον εντοπισμό τους από τις διωκτικές Αρχές ελάμβαναν αυστηρά μέτρα «προστασίας» και χρησιμοποιούσαν ιδιαίτερο «κώδικα» συνεννόησης στις μεταξύ τους επικοινωνίες και επαφές
Υπολογίζεται ότι τα συνολικά έσοδα της οργάνωσης κατά την τελευταία πενταετία ξεπερνούν τα (30) εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι διαφυγόντες προς το Δημόσιο φόροι εκτιμάται ότι υπερβαίνουν τα (10) εκατομμύρια ευρώ
Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση, που εμπλέκεται σε σωρεία υποθέσεων απάτης, μέσω παράνομου στοιχήματος και τυχερών παιγνίων, καθώς και «ξεπλύματος μαύρου χρήματος».
Ύστερα από ευρείας κλίμακα αστυνομική επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή δύο εισαγγελικών λειτουργών, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος συνολικά ογδόντα επτά (87) ατόμων. Κατηγορούνται για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της απάτης, της απάτης μέσω υπολογιστή, της διενέργειας και συμμετοχής σε παράνομα τυχερά παίγνια και της νομιμοποίησης εσόδων που προέρχονται από εγκληματική δραστηριότητα.

Ρώσος καταζητούμενος στους Κήπους


Συνελήφθη  στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κήπων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, 33χρονος αλλοδαπός, ρωσικής καταγωγής, ο οποίος διώκεται με Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης, από τις Ρωσικές Δικαστικές Αρχές, για εγκληματική οργάνωση, σύσταση συμμορίας, πυρομαχικά, όπλα και εκρηκτικά.

Πήγαινε κούρσα με λαθραίους

 
Χθες  το βράδυ στον κόμβο Μανιακών στην Καστοριά , στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και του διασυνοριακού εγκλήματος, αστυνομικοί της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καστοριάς , συνέλαβαν έναν 35χρονο ημεδαπό και έναν 44χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, για παράνομη μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών.
Συγκεκριμένα, από έλεγχο που έγινε σε Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο, διαπιστώθηκε ότι ο 44χρονος οδηγός, μετέφερε από κοινού με τον 35χρονο, έναντι χρηματικού ποσού, προς το εξωτερικό της χώρας τρεις αλλοδαπούς (δύο 19χρονους και έναν 44χρονο) υπηκόους Αλβανίας, μη νόμιμους μετανάστες.

Στη Λυών με την INTERPOL




Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος πραγματοποίησε σήμερα (12-12-2012) επίσημη επίσκεψη στην έδρα της Γενικής Γραμματείας της INTERPOL, στη Λυών. Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας συνόδευαν η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Ταξίαρχος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη και ο Α΄ Υποδιοικητής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, Ταξίαρχος Δημήτριος Σοφιός.


Επίσημη επίσκεψη πραγματοποίησε ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιανόπουλος, στη Γενική Γραμματεία της INTERPOL στη Λυών

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα της INTERPOL κ. Ronald K. Noble
Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα της Interpol κ. Ronald K. Noble. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος υπογράμμισε τη σημασία της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας μέσω της Interpol όσον αφορά στην ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των αστυνομικών υπηρεσιών σε εθνικό επίπεδο, ενώ τόνισε ότι «η σημερινή συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα κ. Noble μας παρείχε τη δυνατότητα αφενός να εξερευνήσουμε τρόπους περαιτέρω ενίσχυσης της ήδη υπάρχουσας συνεργασίας μας και αφετέρου να βρούμε από κοινού δυνατότητες μελλοντικής εξέλιξης».
Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν ζητήματα σχετικά με τα επιχειρησιακά εργαλεία και τις υπηρεσίες που διαθέτει η INTERPOL όσον αφορά, μεταξύ άλλων, και στον τομέα της συνεργασίας σε θέματα δίωξης φυγοδίκων, μη νόμιμης μετανάστευσης, καθώς και παράνομης διακίνησης ανθρώπων για οικονομική, σεξουαλική ή άλλου είδους εκμετάλλευση (trafficking).

Οι Αιγύπτιοι ήταν νομιμοφανής!

Εργαστήριο κατασκευής πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων εντοπίσθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Συντονισμού της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής,  σε οικία στα Σεπόλια.
Συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί Αιγυπτιακής καταγωγής, ηλικίας 27 και 36 ετών, ενώ αναζητείται ένας ακόμα ομοεθνής συνεργός τους .
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η ανωτέρω σπείρα κατασκεύαζε ταξιδιωτικά έγγραφα με τα οποία προμήθευαν αλλοδαπούς, έναντι χρηματικής αμοιβής, προκειμένου να διευκολύνουν την παράνομη τακτοποίησή τους στη χώρα μας και τη νομιμοφανή είσοδο και έξοδο τους από τα σημεία διαβατηριακού ελέγχου.
Σε διαμέρισμα που διατηρούσαν στα Σεπόλια, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

12/12/12

Οι ίδιοι σεσημασμένοι ληστές


Υπενθυμίζεται ότι τα τρία μέλη της σπείρας, που συνελήφθησαν την 29-11-2012 προφυλακίσθηκαν, ενώ ένας ακόμη αλλοδαπός, μέλος της σπείρας, είναι έγκλειστος στις Φυλακές Ιωαννίνων

Σημειώνεται ότι στη ληστεία που έγινε το περασμένο Ιούνιο, μέσα σε καφενείο, στο Μελισσοχώρι, οι δράστες δεν δίστασαν να πυροβολήσουν με Kalashnikov , τραυματίζοντας έναν ηλικιωμένο θαμώνα του καταστήματος

Μετά την πρόσφατη εξάρθρωση οργανωμένης σπείρας, για σωρεία ενόπλων ληστειών σε τράπεζες, ΕΛ.ΤΑ., Δ.Ε.Η. και χρηματαποστολές, (σχετικό το από 30-11-2012 Δελτίο Τύπου της Υπηρεσίας μας) και στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας από το Τμήμα Ασφαλείας Θηκών, προέκυψε η εμπλοκή μελών της σπείρας σε τρεις (3) ακόμα ένοπλες ληστείες και μία (1) απόπειρα ληστείας, σε βάρος ταχυδρομικών διανομέων στις περιοχές Μελισσοχώρι και Λουτούφι Θηβών Βοιωτίας.

Στο πλαίσιο της εξιχνίασης των υποθέσεων αυτών, προέκυψε επίσης η συμμετοχή στην σπείρα και πέμπτου μέλους. Πρόκειται για 24χρονο υπήκοο Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίζεται δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, ληστειών κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, κλοπών τροχοφόρων, απρόκλητης σωματικής βλάβης, και παραβίασης της νομοθεσίας περί όπλων, η οποία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Συγκεκριμένα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση του προανακριτικού υλικού, των αποτελεσμάτων της συγκριτικής βαλλιστικής εξέτασης των κατασχεθέντων όπλων από την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών και την ανάλυση του τρόπου δράσης ( modus operandi ) των μελών της σπείρας, εξιχνιάσθηκαν επιπλέον οι ακόλουθες εγκληματικές ενέργειες:

Το πλουσιόπαιδο έταζε γάμο σε Call girl

 Στην Εκάλη ...

  Γόνος οικογένειας, ονόματι Περικλής  -όπως αποκαλύπτει το Crimes on air- που απασχόλησε σε πολιτικό-οικονομικό σκάνδαλο πολύ έντονα τα ΜΜΕ το τελευταίο διάστημα, έπεσε στα δίχτυα  Call girl που διατηρεί μεζονέτα στην Εκάλη και μια ασημί  Maserati για τις μετακινήσεις της αλλά προκειμένου να μην της καταβάλει  1.000 ευρώ τη φορά  για τα ροζ ραντεβού, της έταξε γάμο αλλά μετά απ' ένα τρίμηνο το ξεγέλασε το κορίτσι. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η 36χρονη ξανθιά καλοννή να του στέλνει απειλιτικά μηνύματα  στο Facebook και στο κινητό του τηλέφωνο με αποτέλεσμα εκείνος να πανικοβληθεί και να την καταγγείλει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Η 36χρονη συνελήφθη χθες ενώ ο Περικλής που είναι 35 ετών από "θύτης"

Toυ έγινε στενός κορσές



Από την Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, συνελήφθη  36χρονη, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα εκβίασης, εξύβριση και απειλή.
Ειδικότερα, σύμφωνα με καταγγελία άνδρα η 36χρονη, την οποία είχε γνωρίσει μέσω αγγελίας σε ιστοσελίδα του διαδικτύου χωρίς να γνωρίζει τα στοιχεία της, από αρχές Αυγούστου, όταν διέκοψε την επικοινωνία και τις προσωπικές τους συναντήσεις, άρχισε να του τηλεφωνεί επανειλημμένα και να του στέλνει γραπτά μηνύματα στο κινητό του τηλέφωνο ( sms ) και στο facebook , με απειλητικό και υβριστικό περιεχόμενο, ενώ του απαιτούσε εκβιαστικά χρήματα .
Από την αστυνομική έρευνα, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο διενέργειας προκαταρκτικής ποινικής εξέτασης μετά από σχετική εισαγγελική παραγγελία, διακριβώθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας και η διεύθυνση διαμονής της.

Συνελήφθη οδοντίατρος

Από τον Ιούλιο δεν έκοψε 165 αποδείξεις ...
 
Συνελήφθη σήμερα  το πρωί, από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οδοντίατρος για τη μη έκδοση αποδείξεων παροχής υπηρεσιών, μη καταχώρηση επίσκεψης ασθενή στο Ιατρείο του στο αντίστοιχο Βιβλίο Ασθενών και πλήθος άλλων διοικητικών παραβάσεων.
Ειδικότερα, μετά από τηλεφωνική καταγγελία στην Ειδική Γραμμή Καταγγελιών Πολιτών 11012, είχε πραγματοποιηθεί στοχευμένος αστυνομικός έλεγχος σε οδοντιατρείο σε περιοχή της Αττικής, από κλιμάκιο του Τμήματος Κοινωνικής και Ασφαλιστικής Προστασίας της Οικονομικής Αστυνομίας, όπου διαπιστώθηκε ότι ο οδοντίατρος δεν είχε καταχωρήσει έναν (1) επισκέπτη ασθενή στο Ιατρείο του στο αντίστοιχο Βιβλίο Ασθενών.
Ακολούθησε ενδελεχής έλεγχος στα φορολογικά στοιχεία του οδοντιατρείου από το Τμήμα Κοινωνικής και Ασφαλιστικής Προστασίας, όπου προέκυψε ότι το χρονικό διάστημα από 09/07/2012 έως 20/12/2012, δεν είχαν εκδοθεί εκατόν εξήντα πέντε (165) αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, για τις υπηρεσίες που παρέχονταν στο οδοντιατρείο, λόγος και για τον οποίο ο οδοντίατρος συνελήφθη.

Τους έφερναν με λεωφορεία

Χθες (11-12-2012) το βράδυ στην Καστοριά, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και του διασυνοριακού εγκλήματος, αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καστοριάς , συνέλαβαν έξι (6) αλλοδαπούς, για παράνομη μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών.
Συγκεκριμένα χθες το βράδυ στη Διασταύρωση Μανιακών, από αστυνομικούς της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καστοριάς πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε τέσσερα (4) Δ.Χ. Λεωφορεία τα οποία οδηγούσαν αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας (36, 37, 58 και 55 χρονών) και διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν ομοεθνείς τους, μη νόμιμους μετανάστες, (60, 41, 21 ,19, 40 και 35 χρονών) προς το εξωτερικό της χώρας.

Επίσης, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καστοριάς χθες το βράδυ συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί (34χρονος υπήκοος Αλβανίας και 42χρονη υπήκοος Γεωργίας) γιατί μετέφεραν 43χρονο μη νόμιμο μετανάστη, υπήκοο Αλβανίας.

Συνολικά κατασχέθηκαν: