24/11/12

Το βίντεο με τα κλοπιμαία του Μουσείου



Οι δηλώσεις Δένδια και εκπροσώπου



Οι θησαυροί της Αρχαίας Ολυμπίας

ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ
 
Ανακοινώσεις σχετικά με την εξιχνίαση της ληστείας,
που έγινε στο Μουσείο Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αρχαία Ολυμπία, στις 17-02-2012
Εκπρόσωπος Τύπου Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Χρήστος Μανούρας:
«Καλησπέρα σας.
Σας καλέσαμε εδώ σήμερα για να σας ανακοινώσουμε ότι η σπάνια για τη χώρα μας πολιτιστική κληρονομιά, που είχε αφαιρεθεί στις 17 Φεβρουαρίου από τις προθήκες του Μουσείου Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αρχαία Ολυμπία, είναι πάλι στο «σπίτι» της.
Για το ζήτημα αυτό θα σας μιλήσει ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος Δένδιας.
Παρακαλώ κ. Υπουργέ όπως προσέλθετε στο βήμα.»
Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Νικόλαος Δένδιας:
«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας και να σας πω ότι η σημερινή ημέρα είναι μία σημαντική ημέρα για την πολιτιστική μας κληρονομιά.
Είναι όμως μία σημαντική ημέρα και για την Ελληνική Αστυνομία.
Η εξιχνίαση της ληστείας και η ανεύρεση των κλεμμένων εκθεμάτων αφενός μεν αποκαθιστά την ενότητα των εκθεμάτων στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, αφετέρου αποτελεί και μία απόδειξη της αποτελεσματικότητας της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι ληστές με το τσεκούρι

Πυροβόλισαν αστυνομικούς
Την 10.30 ώρα σήμερα  τέσσερις (4) άγνωστοι δράστες, οι οποίοι επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο και ένας (1) ακόμη άγνωστος δράστης που επέβαινε σε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού, προσέγγισαν τον χώρο των διυλιστηρίων στον Ασπρόπυργο και αφού έσπασαν την μπάρα της εισόδου, ο ένας από τους επιβαίνοντες έθραυσε με τσεκούρι το τζάμι του φυλακίου της εισόδου, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του φύλακα.
Στη συνέχεια οι τρείς (3) από τους επιβάτες του οχήματος, με την απειλή αυτόματων όπλων, αφαίρεσαν από τα γραφεία δύο εταιρειών πετρελαιοειδών χρηματικό ποσό και διέφυγαν με κατεύθυνση προς την Κόρινθο.
Στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου εντοπίσθηκε από αστυνομικούς το αυτοκίνητο με τους τέσσερις (4) δράστες οι οποίοι πυροβόλησαν κατά των αστυνομικών που ανταπέδωσαν τα πυρά. Αποτέλεσμα της συμπλοκής ήταν να προκληθούν φθορές σε ένα περιπολικό όχημα, χωρίς όμως να σημειωθεί τραυματισμός. Ακολούθησε καταδίωξη στη διάρκεια της οποίας οι δράστες αφού εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο και επιβιβάστηκαν σε δύο άλλα, διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Το ένα από τα δύο αυτοκίνητα με το οποίο διέφυγαν βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στην περιοχή Νεράκι στη Ν. Πέραμο.

Σεσημασμένος ληστής ο 27χρονος


Εξιχνιάσθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά σε συνεργασία με το Τ.Α. Νίκαιας, η υπόθεση της ένοπλης ληστείας σε βάρος υπαλλήλου Σούπερ Μάρκετ, που διαπράχθηκε στο Πέραμα την 10-9-2012.
Συγκεκριμένα την 10.30 ώρα της 10-9-2012 δύο (2) δράστες, οι οποίοι επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα, προσέγγισαν στη συμβολή των οδών Σοφοκλή Βενιζέλου και Ειρήνης στο Πέραμα αυτοκίνητο, που οδηγούσε 23χρονος  υπάλληλος Σούπερ Μάρκετ και μετέφερε τσάντα με τις εισπράξεις της επιχείρησης σε υποκατάστημα Τράπεζας. Οι δύο (2) δράστες εκμεταλλευόμενοι την προσωρινή στάση του οχήματος στο φανάρι κατέβηκαν από τη μοτοσυκλέτα και ο μεν οδηγός άρπαξε την τσάντα από το παράθυρο της πόρτας του συνοδηγού, ενώ ο συνεπιβάτης πυροβόλησε στο αριστερό πόδι και τραυμάτισε τον 23χρονο υπάλληλο. Στη συνέχεια οι δράστες διέφυγαν με τη μοτοσυκλέτα.
Μετά από πολυήμερες έρευνες και εκτεταμένες αναζητήσεις εντοπίσθηκε χθες (23-11-2012) το μεσημέρι, στην περιοχή του Πολυγώνου, ο ένας από τους δύο δράστες και συνελήφθη.
Πρόκειται για 27χρονο αλλοδαπό Αλβανικής καταγωγής ο οποίος ήταν ο συνεπιβάτης της μοτοσυκλέτας που πυροβόλησε και τραυμάτισε τον παθόντα.

Αυτή είναι Γαλλική δουλειά

Στην Τολοφώνα Φωκίδας
Μπράβο στο Α.Τ Ιτέας
Το βαν των αρχαιοκάπηλων
 
Συνελήφθησαν   στην Τολοφώνα Φωκίδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιτέας, δύο (2) υπήκοοι Γαλλίας, ηλικίας 68 και 66 ετών, για κατοχή αρχαίων αντικειμένων. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση των διατάξεων της Νομοθεσίας που αφορά την Προστασία των Αρχαιοτήτων και της εν γένει Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
Ειδικότερα, χθες το βράδυ, ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο δράστες να κινούνται στον Αρχαιολογικό χώρο που βρίσκεται ο Ιερός Ναός «Πολυπόρτου» Ευαγγελίστριας του 10ου μ.Χ. αιώνα.
Πραγματοποίησαν έλεγχο και όπως προέκυψε οι δύο συλληφθέντες είχαν στην κατοχή τους και χρησιμοποιούσαν ένα μηχάνημα ανίχνευσης μετάλλων, καθώς και ένα σκαπτικό εργαλείο. Επίσης, στο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητό τους κατασχέθηκαν:
  • (1) παλαιό μηχάνημα ανίχνευσης μετάλλων
  • (1) συλλογή νομισμάτων άγνωστης αρχαιολογικής σημασίας
  • (1) ντοσιέ με φωτογραφίες αρχαιολογικών αντικειμένων άγνωστης
  • αρχαιολογικής σημασίας
  • (1) ντοσιέ με φωτογραφίες διάφορων αντικειμένων.
Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έρευνες, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στις οικίες των δύο δραστών, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Έπιασαν τους Αλβανούς λήσταρχους

ΤΑ ΚΛΟΠΙΜΑΙΑ
 
Εξαρθρώθηκε σπείρα αλλοδαπών που διέπραττε ληστείες σε οικίες στα Βόρεια Προάστια.
Συνελήφθησαν τρείς (3) αλλοδαποί Αλβανικής καταγωγής, μέλη της σπείρας.
Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής σπείρα αλλοδαπών που διέπραττε ληστείες σε οικίες στα Βόρεια Προάστια.
Συνελήφθησαν μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση το μεσημέρι της 20-11-2012, στην Πεντέλη και στην Καλλιθέα τρείς (3) αλλοδαποί Αλβανικής καταγωγής ηλικίας 22, 24 και 30 ετών, μέλη της σπείρας. Αναζητείται 31χρονος ομοεθνής συνεργός τους.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι ανωτέρω αλλοδαποί είχαν από τριμήνου συστήσει εγκληματική ομάδα που διέπραττε ληστείες σε βάρος ενοίκων οικιών στις περιοχές της Πεντέλης, του Χαλανδρίου και των Βριλησσίων. Οι δράστες έμπαιναν στα σπίτια πρώτες πρωινές ώρες, παραβιάζοντας τις πόρτες εισόδου ή τα παράθυρα και με απειλή μαχαιριών ή πιστολιού απειλούσαν τους ενοίκους και αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα.
Από την μέχρι στιγμής έρευνα εξακριβώθηκε ότι η παραπάνω σπείρα έχει διαπράξει δώδεκα (12) ληστείες και δύο (2) διαρρήξεις σε κατοικίες.

Βρήκαν τους αρχαιοκάπηλους



Τρεις Ελληνες συνελήφθησαν απο την Αστυνομία ως οι δράστες της ληστειας στο μουσείο Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αρχαία Ολυμπία .
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, οι τρεις -ηλικίας από 34 έως 45- συνελήφθησαν απο την Ασφάλεια Πάτρας.
Αστυνομικοί εντόπισαν μετά από οργανωμένη επιχείρηση τον εγκέφαλο της σπείρας την ώρα που είχε πάει σε ένα ξενοδοχείο και διαπραγματευόταν την πώληση ενός δαχτυλιδιού. Ως πελάτης είχε παρουσιαστεί ένας αστυνομικός ένω ο δράστης ζητούσε 300.000 ευρώ. O δράστης όπως γράφει το patrisnews.com έβγαλε όπλο, αλλά τελικά ακινητοποιήθηκε εγκαίρως. Μετά τη σύλληψη του υπέδειξε στους αστυνομικούς έναν λόφο στην Ηλεία όπου βρέθηκαν πολλά από το κλοπιμαία ενώ εντοπίστηκαν και οι δύο συνεργοί του.
Σύμφωνα με το ilialive.gr τα περισσότερα από τα κλοπιμαία ήταν θαμμένα στην περιοχή του Κοσκινά. Ενώ χθες το βράδυ αφού ολοκληρώθηκε η επιχείρηση στην Πάτρα ξεκίνησαν οι διαδικασίες ταυτοποίησης των κλοπιμαίων και κυρίως του χρυσού σφραγιδόλιθου. Έτσι άνδρες της Ασφάλειας Πατρών μέσα στη νύχτα ειδοποίησαν της προϊσταμένη της Ζ' ΕΠΚΑ κα Χατζή και μετά απο λίγη ώρα έφτασαν με το δαχτυλίδι για την ταυτοποίησή του.

Αδυναμία με τα αρχαία

κ

Συνελήφθη στο Κεφαλόβρυσο Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 52 ετών και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Ειδικότερα, οι Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, σε έρευνες που ενήργησαν τόσο στην οικία όσο και σε κατάστημα του 52χρονου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής :
  • Ένα αγαλματίδιο με γυναικεία μορφή
  • Όστρακα αγγείου
  • Μία κύλικα

Τζογαδόρος ο γιατρός

Συνελήφθη από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, 55χρονος  γιατρός στη Δράμα, ο οποίος εμπλέκεται σε υπόθεση διαφήμισης παράνομου στοιχήματος μέσω διαδικτύου.
Ειδικότερα, η Επιτροπή Αντιμετώπισης Παράνομου Στοιχηματισμού της ΟΠΑΠ Α.Ε. υπέβαλλε στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος μήνυση σε βάρος κατόχου-διαχειριστή τοπικής ιστοσελίδας αθλητικής ενημέρωσης, έπειτα από σχετικές καταγγελίες, ότι η συγκεκριμένη ιστοσελίδα διαφημίζει στους επισκέπτες της ιστοσελίδα παράνομου στοιχηματισμού.
Στο πλαίσιο αυτό, διενεργήθηκε χθες νομότυπη έρευνα στο ιατρείο του 55χρονου, από κλιμάκιο αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και του Τμήματος Ασφαλείας Δράμας, όπου διαπιστώθηκαν τα καταγγελλόμενα.

Η σοδειά του Αλβανού

Βρέθηκε στον Κόκκινο Μύλο
Συνελήφθη  στην περιοχή του Κόκκινου Μύλου από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής [που διοικεί ο Γιώργος Καστάνης], ένας (1) αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας ηλικίας 47 ετών, για κατοχή και μεταφορά σημαντικής ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης.
Ειδικότερα αστυνομικοί της Υ.Δ.Ν., μετά από αξιοποίηση πληροφορίας, για αλλοδαπό που εισάγει μεγάλες ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης από Αλβανία και της διακινεί σε άλλους μικροεμπόρους, τον εντόπισαν στην περιοχή του Κόκκινου Μύλου και τον συνέλαβαν.
Κατασχέθηκαν
  • ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΗ ΚΑΝΝΑΒΗ βάρους -55- κιλών και -465- γραμμ.
  • Το χρηματικό ποσό των -50- ευρώ
  • Δύο (2) κινητά τηλέφωνα
  • Ένα (1) ΙΧΕ αυτοκίνητο
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Φιάλες υγραερίου "μπόμπες"

ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
 
Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο κατάστημα και τις εγκαταστάσεις της εταιρείας των δραστών στην Καρδίτσα συνολικά (2.714) φιάλες υγραερίου, οι οποίες διακινούνταν παραποιημένες με το λογότυπο επώνυμων εταιρειών
Εκτιμάται ότι οι διαφυγόντες φόροι και δασμοί προς το Ελληνικό Δημόσιο ανέρχονται στις (18.000) ευρώ, ενώ η οικονομική ζημία που υπέστησαν οι επώνυμες εταιρείες εμπορίας καυσίμων και υγραερίου υπολογίζεται στις (994.000) ευρώ
Σχηματίσθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας, δικογραφία σε βάρος μιας 57χρονης ημεδαπής, ιδιοκτήτριας εταιρείας εμπορίας υγραερίου κι ενός 65χρονου ημεδαπού, νόμιμου εκπρόσωπου της εταιρείας, για παράνομη εμπορία και διακίνηση φιαλών υγραερίου. Η δικογραφία περιλαμβάνει τα αδικήματα της παραβίασης της νομοθεσίας περί σημάτων, αθέμιτου ανταγωνισμού και της οργάνωσης της αγοράς πετρελαιοειδών.
Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο κατάστημα τις εταιρείας και τις εγκαταστάσεις της, στην Καρδίτσα, συνολικά (2.714) φιάλες υγραερίου, οι οποίες διακινούνταν παραποιημένες με το λογότυπο επώνυμων εταιρειών.
Ειδικότερα, στο Τμήμα Ασφάλειας Καρδίτσας καταγγέλθηκε ότι η συγκεκριμένη εταιρεία εμπορεύεται και διακινεί παράνομα φιάλες υγραερίου επώνυμων εταιρειών, για οικιακή χρήση. Επιπλέον, οι φιάλες αυτές σφραγίζονται με παραποιημένες πλαστικές τάπες και μεμβράνες ασφαλείας με το λογότυπο των νομίμων εταιρειών, προκειμένου να πωλούνται στους πελάτες ως αυθεντικές.

Κωδικός: ΤΟΜΙ

ΤΑ 34 ΚΙΛΑ ΧΑΣΙΣ
 
Συνελήφθησαν στην Νίκαια από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής [που διοικεί ο Γιώργος Καστάνης], δύο Έλληνες ηλικίας 45 και 49 ετών, για κατοχή και διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης.
Ειδικότερα αστυνομικοί της Υ.Δ.Ν., μετά από αξιοποίηση πληροφορίας, για διακίνηση ακατέργαστης κάνναβης από οδηγό οχήματος δημοσίας χρήσεως (ΤΑΧΙ) εντόπισαν αυτόν και συνεργό του καθώς και τις οικίες τους στις οποίες απέκρυπταν τα ναρκωτικά.
Κατασχέθηκαν:
  • ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΗ ΚΑΝΝΑΒΗ βάρους -33- κιλών και -606- γραμμ.

23/11/12

4 καταδίκες για τον Βρετανό

 
Ο Παύλος Σαράκης με τον συνάδελφό του Παναγιώτη Βλάσση. Ο τελευταίος κατέβηκε στην Κρήτη και έβγαλε σε πέρας την υπόθεση για λογαριασμό του Βρετανού βασικού κατηγορούμενου

Τους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4 ετών ενώ η έφεση θα έχει αναστέλλουσα δύναμη
Σύμφωνο βρήκε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου η πρόταση της Εισαγγελέως, αναφορικά με την υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού του 32χρονου Βρετανού, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε ... σχεδόν μέχρι θανάτου, το 2008 στα Μάλια, από ομάδα συμπατριωτών του. Στο εδώλιο έκατσαν έξι Βρετανοί οι οποίοι κατηγορούνται για το πρωτοφανούς αγριότητας αιματηρό περιστατικό που οδήγησε τον 32χρονο, σήμερα, Βρετανό στη ΜΕΘ και τη Νευροχειρουργική Κλινική για συνολικά τρεις μήνες, ενώ ως σήμερα ο Ρομπ αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα μνήμης, συναισθηματικής ισορροπίας αλλά και πνευματικής διαύγειας.

Η μητέρα του νέου άνδρα, ο οποίος είναι αδερφός ποδοσφαιριστή της Άρσεναλ, κατέθεσε ότι ο Ρομπ έχει καταθλιπτικές τάσεις για τις οποίες λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή, είναι ευέξαπτος ενώ έχει κάνει και απόπειρα αυτοκτονίας. Εν τω μεταξύ,  οι πέντε Βρετανοί που κάθονται στο εδώλιο έδειξαν τον έκτο συγκατηγορούμενό τους ως δράστη του βάναυσου ξυλοδαρμού του 32χρονου Ρομπ. 

Η πρόεδρος που έπεσε θύμα βομβιστικής επίθεσης

 
 
 
Το Crimes on air σας παρουσιάζει την κυρία Παρασκευή Καλαϊτζή όταν προήδρευε στην δίκη Παναγόπουλου, που διεξαγόταν στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού επί 18 μήνες
 

Πήγαινε βόλτα τις δόσεις

 

Η ΗΡΩΙΝΗ

Συνελήφθη στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, 55χρονος  για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Κατασχέθηκε συνολική ποσότητα ηρωίνης 555,5 γρ.
Ειδικότερα, σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, στον 55χρονο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, στην δίκυκλη μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε, πέντε (5) αυτοσχέδιες συσκευασίες, που περιείχαν ποσότητες ηρωίνης συνολικού μεικτού βάρους (51,1) γραμμαρίων, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα.
Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 55χρονου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Επτά (7) αυτοσχέδιες συσκευασίες, περιέχουσες ποσότητα ηρωίνης, συνολικού μεικτού βάρους (504,4) γραμμαρίων,
  • Μία (1) ψηφιακή ζυγαριά ακριβείας,

Τα έκρυβε στη Δροσιά

Κατασχέθηκαν πάνω από  5 κιλά ακατέργαστης κάνναβης
 
Συνελήφθη  στη Δροσιά Ευβοίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, ένας 47χρονος κατηγορούμενος για κατοχή, καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα χθες περίπου στις 12:00΄ το μεσημέρι οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και πολυήμερη διακριτική παρακολούθηση, συνέλαβαν τον 47χρονο μετά από νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Είκοσι πέντε (25) αυτοσχέδιες συσκευασίες, που περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους (5.018) γραμμαρίων
  • Μια (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
  • Ένα (1) κινητό τηλέφωνο

11αδα με συσκευασίες κάνναβης

ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
Φώτα, ανεμηστήρας κτλ 
 
Συνελήφθη   στην Καβάλα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών, του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, 18χρονος ημεδαπός, για κατοχή ναρκωτικών και καλλιέργεια φυτού κάνναβης, ενώ σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 20χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας, για τα ίδια αδικήματα, ο οποίος δεν εντοπίσθηκε και αναζητείται.
Ειδικότερα, μετά από έρευνες και κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, ότι ο 18χρονος διακινεί ναρκωτικές ουσίες, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι οπού διαμένει μαζί με τον 20χρονο, στο εσωτερικό του οποίου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Έντεκα (11) συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 540,2 γραμμαρίων
  • Ένα (1) φυτό κάνναβης, ύψους 60 εκατοστών
  • Ένα (1) εγκατεστημένο σύστημα υδροπονικής καλλιέργειας

Το βίντεο για τις 74 κλοπές



Το βίντεο για τη σπείρα

 

22/11/12

Με λαθραία στα Διαβατά

Κατασχέθηκαν 2.290 λαθραία πακέτα τσιγάρων, λαθραίες φιάλες βότκα και 1.380 κροτίδες
 
Συνελήφθησαν στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς, ένας 49χρονος ημεδαπός και μία 39χρονη ημεδαπή, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για λαθρεμπορία και για παράνομη κατοχή κροτίδων.
Ειδικότερα, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών ότι οι προαναφερόμενοι προμηθεύουν λαθραία τσιγάρα σε άτομα του Κιλκίς και σε αστυνομική έρευνα της οικίας τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • (2.290) λαθραία πακέτα τσιγάρων διαφόρων μαρκών,
  • (18) λαθραίες φιάλες οινοπνευματώδους ποτού (βότκα) και
  • (1.380) κροτίδες μικρού μεγέθους .

Έκλεβαν με 12χρονο


Εξαρθρώθηκε, μετά από συστηματική και μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, εγκληματική ομάδα που είχε διαπράξει τα τελευταία δυο χρόνια, μεγάλο αριθμό ληστειών και κλοπών, καθώς εξιχνιάστηκαν πέντε ληστείες σε βάρος ατόμων και 74 κλοπές σε σπίτια, καταστήματα και οχήματα στην Πάτρα.
Σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος συνολικά έντεκα ημεδαπών (οκτώ άνδρες και τρεις γυναίκες) ηλικίας 12 έως 50 ετών, για συμμέτοχη σε εγκληματική ομάδα, διάπραξη ληστειών και διακεκριμένων κλοπών. Επίσης κατηγορούνται δυο ακόμα ημεδαποί (ανδρόγυνο) ηλικίας 37 και 41 ετών για την παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου.
Στο πλαίσιο της έρευνας συνελήφθη ακόμα ένας ανήλικος ημεδαπός ηλικίας 16 ετών καθότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Πατρών για προηγούμενη υπόθεση διάπραξης διακεκριμένων κλοπών.
Από την εμπεριστατωμένη έρευνα, που ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, προέκυψε ότι οι έντεκα ημεδαποί είχαν συστήσει τα τελευταία δυο χρόνια, δομημένη εγκληματική ομάδα με διαρκή δράση, η οποία με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, διέπραττε επιθέσεις με άσκηση σωματικής βίας σε άτομα και κλοπές κατ’ επάγγελμα και εξακολούθηση, σε σπίτια και καταστήματα στην Πάτρα αφαιρώντας κυρίως χρήματα, κοσμήματα, φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές και κινητά τηλεφωνά.

Πατέρας και υιός έκλεβαν ηλικιωμένους


Το περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν οι δράστες από την παράνομη δράση τους ξεπερνά τις 32.000 ευρώ
Εξαρθρώθηκε, μετά από συστηματική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, σπείρα η οποία τους τελευταίους μήνες εξαπατούσε ηλικιωμένους στη ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας.
Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν προχθές (20-11-2012) το μεσημέρι, στην Πάτρα, από Αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας, δυο ημεδαποί άνδρες (πατέρας και υιός) ηλικίας 45 και 20 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διάπραξη περιπτώσεων απατής κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια. Η δικογραφία περιλαμβάνει επιπλέον και μια 20χρονη ημεδαπή, συναυτουργό των δυο συλληφθέντων, η οποία αναζητείται.
Ειδικότερα την 20-11-2012 το μεσημέρι, στην Πάτρα, οι δύο δράστες εντόπισαν μία 79χρονη ημεδαπή, κοντά στην οικία της και προσποιούμενοι γνωστούς του ανιψιού της επιχείρησαν να της αφαιρέσουν το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ.
Για τη διερεύνηση του περιστατικού ενεργήθηκαν άμεσες αναζητήσεις, από Αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψή των δύο ημεδαπών, λίγη ώρα αργότερα .
Από την αστυνομική έρευνα, που ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών προέκυψε ότι οι δύο ημεδαποί κινούμενοι με όχημα της 20χρονης συνεργού τους, τους τελευταίους πέντε μήνες εξαπατούσαν ηλικιωμένα άτομα αφαιρώντας τους διάφορα χρηματικά ποσά.

Το ΤΑΧΙ της γυναίκας κόστιζε ακριβά


Αυτά είναι τα "τσιπ-κλέφτες" που το καθένα ξεχωριστά αυξάνει το κόστος της διαδρομής

Στο πλαίσιο διενέργειας στοχευμένων δράσεων και εξειδικευμένων τροχονομικών ελέγχων σε Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητα (ταξί) από αστυνομικούς των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, συνελήφθη χθες (21-11-2012) το απόγευμα στην Αθήνα, μία (1) ημεδαπή οδηγός-ιδιοκτήτρια ταξί, διότι είχε επέμβει στον μηχανισμό ένδειξης της αξίας της διαδρομής (ταξίμετρο) με την τοποθέτηση ειδικής συνδεσμολογίας (πλακέτας) προκαλώντας πλασματική αύξηση του αναγραφόμενου ποσού.

Αγανάκτησε ο 62χρονος


Πρωινές ώρες σήμερα (22-11-2012), 62χρονος ημεδαπός, εισήλθε στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, έχοντας στην κατοχή του ένα δοχείο που περιείχε εύφλεκτο υγρό και ένα πιστόλι εκτόξευσης φωτοβολίδων. Στη συνέχεια κατευθύνθηκε στο γραφείο της Αναπληρώτριας Διευθύντριας της Υπηρεσίας, όπου προκειμένου να τακτοποιηθούν οικονομικές του υποθέσεις, έριψε ποσότητα του εύφλεκτου υγρού στο γραφείο της, απειλώντας να θέσει φωτιά.
Στο σημείο μετέβησαν άμεσα αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απέκλεισαν την περιοχή και εκκένωσαν το χώρο της Υπηρεσίας. Για τη διαχείριση του περιστατικού συγκροτήθηκε Διοίκηση Σκηνής και μετέβη ειδική Ομάδα Διαπραγματευτών καθώς και οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ασθενοφόρα του Ε.Κ.Α.Β..
Κατόπιν ολιγόωρων διαπραγματεύσεων, πραγματοποιήθηκε επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων στο χώρο που βρίσκονταν ο 62χρονος, οι οποίες κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν και να τον συλλάβουν, διασφαλίζοντας πλήρως τη σωματική ακεραιότητα του ιδίου και της Αναπληρώτριας Διευθύντριας.

Εφοριακός εκβίαζε δικηγόρο



Ο 26χρονος, υπάλληλος σε Δ.Ο.Υ. Αθηνών, απειλούσε και εκβίαζε 44χρονο δικηγόρο, έχοντας αναρτήσει σε ενημερωτικό ιστολόγιο τα φορολογικά του στοιχεία
Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 26χρονου ημεδαπού, υπαλλήλου σε Δ.Ο.Υ Αθηνών, ο οποίος κατηγορείται για συκοφαντική δυσφήμηση, απειλή καθώς και παράβαση του νόμου περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.
Ειδικότερα, 44χρονος ημεδαπός δικηγόρος κατήγγειλε την 20-11-2012 στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ότι σε forum ενημερωτικού ιστολογίου είχε αναρτηθεί σχόλιο με τα φορολογικά του στοιχεία. Επιπλέον άγνωστα άτομα, μέσω επιστολής, τον απειλούσαν εκβιαστικά να τους παραδώσει το χρηματικό ποσό των εκατόν πενήντα χιλιάδων ευρώ (150.000 Ευρώ), για να μην προχωρήσουν και σε άλλες δημοσιοποιήσεις προσωπικών του δεδομένων.
Το περιεχόμενο της καταγγελίας τέθηκε άμεσα υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε σχετική Διάταξη για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, μέσω διαδικτύου. Στη συνέχεια κατόπιν εκτεταμένης αστυνομικής έρευνας και κατάλληλης ψηφιακής ανάλυσης προέκυψε ο κάτοχος της επίμαχης τηλεφωνικής σύνδεσης.
Στο πλαίσιο της προανάκρισης αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μαζί με Εισαγγελικό Λειτουργό, μετέβησαν χθες στην οικία του 26χρονου, όπου παρουσία του πραγματοποίησαν νομότυπη έρευνα και κατάσχεσαν ένα (1) φορητό υπολογιστή, ο οποίος θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις. Επίσης διενεργήθηκε έρευνα και στο χώρο εργασίας του.
Από την διενεργηθείσα προανάκριση-έρευνα ταυτοποιήθηκε ότι η επίμαχη ανάρτηση πραγματοποιήθηκε από τον 26χρονο υπάλληλο της Δ.Ο.Υ., ο οποίος δεν συνελήφθη λόγω έλλειψης αυτόφωρης διαδικασίας.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Ο σύμβουλος προτιμά το αυταρχικό!


Στενάζει κάτω από την μαύρη μπότα ...
Σε ποιόν πρώην σύμβουλου του υπουργείου δημόσιας τάξης αρέσει το "αυταρχικό"?  Να μεταμορφώνεται δηλαδή η σύντροφός του σε  Νίντζα ή σε αυστηρή δεσμοφυλακίνα και να νιώθει ο ... άνδρας, πως τον  "χαρακώνει" στην πλάτη? Επίσης οι γείτονες

Εξεγέρθηκαν στην Ομόνοια?

Με την καμήλα καβάλα
 

Το βίντεο με τη σκούπα



Έσκασε βόμβα στο Χαλάνδρι



Στη  1.55 στην οδό Κουντουριωτών 11 στο Χαλάνδρι, έγινε έκρηξη στη διώροφη κατοικία της κ. Παρασκευής Καλαϊτζή, που ήταν πρόεδρος της έδρας που εκδίκασε την υπόθεση της απαγωγής του μεγαλοεφοπλιστή  Περικλή Παναγόπουλου. Η έκρηξη ήταν μεγάλης ισχύος και προκλήθηκαν μεγάλες υλικές ζημιές και στα γύρω σπίτια. Βασικός κατηγορούμενος στη δίκη υπήρξε ο Παναγιώτης Βλαστός που θεωρήθηκε πως οργάνωσε

Προσαγωγές ΝΑΙ συλλήψεις?


ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΤΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ
 
 
Mέχρι τώρα: Προσήχθησαν 52.824 αλλοδαποί.
  Συνελήφθησαν 3.766 αλλοδαποί, γιατί δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις παραμονής στη χώρα. Οι "νόμιμοι" αλλοδαποί τι δουλειά κάνουν για να ζήσουν?
 

 
Ανακοινώνεται ότι χθες (20-11-2012), στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς», που πραγματοποιήθηκε στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας, σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:
  • Προσήχθησαν 349 αλλοδαποί σε Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.
  • Συνελήφθησαν 2 αλλοδαποί, ο ένας γιατί δεν πληρούσε τις νόμιμες προϋποθέσεις παραμονής στη χώρα και ο άλλος γιατί σε βάρος του εκκρεμούσαν καταδιωκτικά έγγραφα.
  • Ελέγχθηκαν 4 οίκοι ανοχής και συνελήφθησαν 8 άτομα (1 ημεδαπός και 7 αλλοδαπές γυναίκες) για παραβάσεις περί ηθών κ.ά. Για τέσσερις (4) αλλοδαπές γυναίκες κινήθηκε η διαδικασία της διοικητικής απέλασης.
Μέχρι στιγμής, από την έναρξη της επιχείρησης, έχουν σημειωθεί τα ακόλουθα αποτελέσματα:
  • Προσήχθησαν 52.824 αλλοδαποί.
  • Συνελήφθησαν 3.766 αλλοδαποί, γιατί δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις παραμονής στη χώρα.
  • Συνελήφθησαν 32 άτομα (αλλοδαποί και ημεδαποί) για παράνομη οπλοκατοχή, κατοχή ναρκωτικών ουσιών, διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών, παροχή καταλύματος σε μεγάλο αριθμό ατόμων και διευκόλυνση της παραμονής τους, κατοχή λαθραίων τσιγάρων, παρεμπόριο, παρακώλυση κυκλοφορίας οχημάτων σε φωτεινούς σηματοδότες, καταδιωκτικά έγγραφα καθώς και για πολεοδομικές παραβάσεις.
  • Διενεργήθηκαν 449 έρευνες σε σπίτια, παρουσία εισαγγελικών λειτουργών.
Από την Οικονομική Αστυνομία:
  • Ελέγχθηκαν 193 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά και παροχής υπηρεσιών.
  • Βεβαιώθηκαν 88 φορολογικές παραβάσεις.
  • Συνελήφθησαν 13 άτομα (αλλοδαποί και ημεδαποί).

21/11/12

Στο μανίκι έκρυβε δόσεις


Συνελήφθησαν, χθες  το μεσημέρι στη Λάρισα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, μία 28χρονη γυναίκα και ο 31χρονος σύζυγός της, για εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών στο Κατάστημα Κράτησης Λάρισας.
Ειδικότερα, σε έλεγχο που έγινε από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, στο θυρωρείο του Καταστήματος Κράτησης, βρέθηκαν στην κατοχή της συλληφθείσας, επιμελώς κρυμμένα στο μανίκι του μπουφάν της οχτώ -8- νάιλον συσκευασίες με ηρωίνη, συνολικού βάρους (138,4) γραμμαρίων και μια -1- νάιλον συσκευασία με κοκαΐνη, βάρους (9,4) γραμμαρίων, οι οποίες και κατασχέθηκαν από τους αστυνομικούς.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η συλληφθείσα είχε προμηθευτεί τις ποσότητες ναρκωτικών χθες το μεσημέρι στη Λάρισα, από άγνωστο μέχρι στιγμής δράστη και θα τις παρέδιδε στον 31χρονο σύζυγό της, έγκλειστο στο Κατάστημα Κράτησης Λάρισας, ο οποίος στη συνέχεια θα τις διέθετε προς πώληση στο χώρο του Καταστήματος Κράτησης.

Ανήλικοι λήστεψαν μαθητές


Συνελήφθησαν βραδινές ώρες της 19-11-2012 στον Κολωνό, από αστυνομικούς του Τ.Α. Κολωνού, δυο (2) ημεδαποί ηλικίας 14 και 16 ετών, γιατί λίγο πριν, έξω από σχολικό συγκρότημα στην ίδια περιοχή, με την απειλή μαχαιριού και χρήση σωματικής βίας αφαίρεσαν από τρείς (3) ανήλικους (14, 14 και 15 ετών) δύο (2) κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 55 ευρώ.
Από την έρευνα που διενεργήθηκε, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες την τελευταία εβδομάδα διέπραξαν στην περιοχή του Κολωνού άλλες τρείς (3) ληστείες σε βάρος ανηλίκων,

Τους ... επιδοτούσε στον Αστακό ο απότακτος αστυνομικός


Εξιχνιαστήκαν από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αστακού δώδεκα περιπτώσεις εξαπάτησης ατόμων οι οποίες είχαν συμβεί πριν από έξι μήνες περίπου στην Αιτωλοακαρνανία και σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος ενός 37χρονου ημεδαπού.
Για την ίδια υπόθεση κατηγορείται ένας 33χρονος ημεδαπός και μία 30χρονη Βουλγάρα (ανδρόγυνο).
Ειδικότερα ο 37χρονος, εκμεταλλευόμενος γνωριμία του με το ζευγάρι, ερχόταν σε επαφή, τόσο τηλεφωνική όσο και δια ζώσης, με επιχειρηματίες και αγρότες της περιοχής στους οποίους παρουσιαζόταν ως υπάλληλος του Υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας αποσπώντας τους χρηματικά ποσά από 2.000 έως 6.000 ευρώ περίπου, προκειμένου να αναλάβει τις διαδικασίες υπαγωγής τους σε διάφορα προγράμματα επιδοτήσεων.
Από την έως τώρα έρευνα η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη έχουν εξιχνιαστεί δώδεκα περιπτώσεις εξαπάτησης ατόμων, από τις οποίες οι εννέα αφορούν προγράμματα επιδότησης καλλιεργειών και οι υπόλοιπες προγράμματα επιδότησης αλιείας και καταστημάτων.
Ο 37χρονος δράστης συστηνόταν ως «ΙΩΣΙΦΙΔΗΣ Δημήτριος» πρόσωπο, το οποίο, από την αστυνομική έρευνα δεν αντιστοιχεί σε κανένα υπάλληλο του Υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.
Οι πολίτες που έχουν εξαπατηθεί από άτομο με τα παραπάνω στοιχεία μπορούν να επικοινωνούν με το Αστυνομικό Τμήμα Αστακού στο τηλέφωνο 26460-41206.

Οι Αλβανοί είχαν παρελθόν


Εξιχνιάσθηκαν, μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, μία περίπτωση ληστείας και μία κλοπή σε οικία που έγιναν τον Μάρτιο και τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους σε Αττική και Εύβοια αντίστοιχα.
Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψε ότι δράστες των ανωτέρω αδικημάτων είναι οι τέσσερις (4) υπήκοοι Αλβανίας, οι οποίοι συνελήφθησαν την 12-11-2012 για ένοπλη ληστεία σε επιχείρηση εμπορίας ποτών στο Βαθύ Αυλίδας Ευβοίας και προφυλακίσθηκαν.
Ειδικότερα, την 29-03-2012 τα ξημερώματα, στην 37η χ/θ της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών Λαμίας (ρεύμα προς Λαμία), οι τέσσερις δράστες επιβαίνοντας σε δύο μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού και φορώντας κράνη, ακινητοποίησαν δύο ημεδαπούς και με την χρήση σωματικής βίας, τους αφαίρεσαν το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητό τους, το οποίο είχαν μόλις σταθμεύσει στην ανωτέρω περιοχή.
Επίσης την 28-10-2012 το μεσημέρι, οι δράστες παραβίασαν την κύρια είσοδο οικίας, ιδιοκτησίας 50χρονου ημεδαπού, στο Βαθύ Αυλίδας Ευβοίας και αφού ερεύνησαν τους εσωτερικούς χώρους, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (7.000) ευρώ.

Τους έκλεβε τα πνευματικά δικαιώματα


Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνελήφθη χθες (21-11-2012) στη Καβάλα, 53χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης και διαχειριστής ιστοσελίδας, για παράβαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας.
Αναλυτικότερα, εκπρόσωπος της εταιρίας προστασίας οπτικοακουστικών έργων «Ε.Π.Ο.E.» κατήγγειλε στην Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ότι η ιστοσελίδα www.greekstars.co, παρείχε τη δυνατότητα σε χρήστες - μέλη, να «κατεβάζουν» παράνομα ψηφιακά αρχεία, χωρίς την άδεια των πνευματικών δημιουργών και των δικαιούχων εταιριών που έχουν τα αντίστοιχα συγγενικά δικαιώματα.
Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη ιστοσελίδα αριθμεί χιλιάδες μέλη, ενώ τα αρχεία της περιείχαν κινηματογραφικές ταινίες, τραγούδια, ηλεκτρονικά παιχνίδια, προγράμματα Η/Υ, βιβλία κ.λ.π. Ενδεικτικά, σύμφωνα με την καταγγελία, χρήστες της συγκεκριμένης ιστοσελίδας «κατέβασαν» κινηματογραφικές ταινίες, που ανήκουν σε εταιρείες μέλη της Ε.Π.Ο.Ε, περισσότερο από 5.000.000 φορές.
Από την διεξοδική ψηφιακή έρευνα και ψηφιακή ανάλυση, που διεξήγαγαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προέκυψε ότι ιδιοκτήτης και διαχειριστής της συγκεκριμένης ιστοσελίδας είναι ο 53χρονος ημεδαπός.

Σκότωσε και παραδόθηκε

Η καραμπίνα του 32χρονου

 
Συνελήφθη στη Χαλκίδα Ευβοίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, ένας 32χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίζεται δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράνομη οπλοχρησία και οπλοκατοχή.
Ειδικότερα, χθες περίπου στις 18:00΄ το απόγευμα, ο δράστης στην οικία του, στο Βασιλικό Ευβοίας, πυροβόλησε μία φορά με κυνηγετικό όπλο τον 52χρονο ομοεθνή συγγενή του, τραυματίζοντας τον στη θωρακική χώρα. Το θύμα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου λίγη ώρα αργότερα εξέπνευσε.
Ο δράστης αμέσως μετά την διάπραξη της ανθρωποκτονίας, μετέβη στην Αστυνομική Διεύθυνση Ευβοίας και παραδόθηκε, ομολογώντας την πράξη του. Επίσης παρέδωσε στους αστυνομικούς το κυνηγετικό όπλο με το οποίο πυροβόλησε το θύμα και κατείχε νόμιμα, καθώς και (34) κυνηγετικά φυσίγγια, τα οποία κατασχέθηκαν.
Μετά από έρευνα στην οικία του δράστη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας (1) κάλυκας από κυνηγετικό φυσίγγιο και (44) κυνηγετικά φυσίγγια, ενώ επιπλέον κατασχέθηκαν δύο (2) μαχαίρια, που βρέθηκαν στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας της συζύγου του.

Τον βασάνισαν και τον σκότωσαν

Δεμένος στα χέρια και με φανερά ίχνη καύσης σε ορισμένα σημεία του σώματός του βρέθηκε στις 11 το πρωί στη θέση ΧΑΡΑΚΑ Κερατέας άγνωστος άνδρας που μάλλον είναι αλλοδαπός.

Έκαναν 7αδα

ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
Η αμφεταμίνη
 
Χθες (20-11-2012) το απόγευμα συνελήφθησαν στο Μοσχάτο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής [που διοικεί ο Γιώργος Καστάνης] , επτά (7) ημεδαποί, έξι άνδρες και μια γυναίκα, ηλικίας 24, 36, 26, 20, 20, 27 και 27 ετών αντίστοιχα, εκ των οποίων οι δύο (άνδρας-γυναίκα) για πωλήσεις ποσοτήτων κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας ( SKUNK ) και οι λοιποί ως «αγοραστές».
Ειδικότερα αστυνομικοί της Υ.Δ.Ν., αξιοποιώντας πληροφορία σχετική με ζευγάρι το οποίο σε καθημερινή βάση διακινεί στην περιοχή του Μοσχάτου ποσότητες κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας ( SKUNK ) και αμφιταμινούχων ( MDMA ), εντόπισαν την οικία τους, την οποία όπως διαπιστώθηκε επισκέπτονταν διάφορα άτομα προκειμένου να προμηθευτούν ναρκωτικές ουσίες. Σε επιχείρηση που ακολούθησε συνελήφθησαν οι διακινητές καθώς και πέντε «αγοραστές».
Κατασχέθηκαν:
  •  ΚΑΝΝΑΒΗ ΥΔΡΟΠΟΝΙΚΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ( SKUNK ) βάρους -2.774- γραμμ.
  •  Ποσότητα Αμφεταμινούχων ( MDMA ) βάρους -268,4- γραμμ.
  •  Το χρηματικό ποσό των -670- ευρώ.
  •  Μία -1- ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας

Ο Δόκιμος ήθελε τη Χρυσή Αυγή

Με εντολή του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικολάου Δένδια, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διέταξε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος Δόκιμου Αστυφύλακα, για πειθαρχικά παραπτώματα.
Ειδικότερα, σύμφωνα με καταγγελία, την 15.11.2012 κατά τη διάρκεια Γενικής Συνέλευσης φοιτητών Τμήματος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, φέρεται να ανέφερε ότι «όποιος δεν είναι χριστιανός, δεν είναι Έλληνας και να φύγει από την Ελλάδα».
Στη συνέχεια φέρεται να δήλωσε ότι ανήκει σε συγκεκριμένο πολιτικό κόμμα και απείλησε συμφοιτητή του λέγοντας «….τον ερχόμενο Ιανουάριο θα δείτε τι θα πάθετε εσείς».
Ο Δόκιμος Αστυφύλακας τελεί σε δεύτερη μακρά αναρρωτική άδεια και στη φοιτητική συνέλευση επικαλέστηκε την ιδιότητα του φοιτητή του συγκεκριμένου Τμήματος,

Έφυγαν για τη Λαχώρ



Ακόμα πενήντα τρεις (53) αλλοδαποί πολίτες, διαφόρων υπηκοοτήτων, επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους, σε επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες (20.11.2012), από το Τμήμα Απελάσεων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής της Ελληνικής Αστυνομίας.
Συγκεκριμένα, στις χώρες τους επέστρεψαν πέντε (5) πολίτες Ιράκ, ένας (1) πολίτης Μπαγκλαντές, ένας (1) πολίτης Αιγύπτου, ένας (1) πολίτης Χιλής, ένας (1) πολίτης Ιράκ και σαράντα πέντε (45) πολίτες Πακιστάν, σε βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής για παράνομη είσοδο στη χώρα.
Η επιστροφή των αλλοδαπών υπηκόων Ιράκ, Μπαγκλαντές, Αιγύπτου και Χιλής πραγματοποιήθηκε με εμπορικές πτήσεις, από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», με προορισμούς το Ερμπίλ, την Ντάκα, το Κάιρο και το Σαντιάγο ενώ η επιστροφή των υπηκόων Πακιστάν πραγματοποιήθηκε με πτήση "charter" με  προορισμούς το  Ισλαμαμπάντ και τη

Ο Λάζαρος ξέρει κάτι?

Ως αστυνομικός του Σαμαρά ...

Ο προσωπικός φρουρός του πρωθυπουργού με τον μπλε φάκελο

Και κάτι ακόμη αν ο κύριος Δικόπουλος όπως διέδιδαν τα «παπαγαλάκια» συνδέονταν από τότε  φιλικά με τον κύριο Σαμαρά, γιατί ο πρόεδρος της Ν.Δ ρωτούσε στη ΓΑΔΑ για το βαθμό που έφερε τότε ο διοικητής Ασφαλείας; Μήπως την απάντηση την ξέρει ο Λάζαρος, ο χαμηλόβαθμος αστυνομικός-φρουρός του Σαμαρά; Και αν  «ΝΑΙ» -λέμε αν- αυτή είναι η