10/11/12

Ο λόγος του Δένδια



Αλλάζουν όλα στην ΕΛ.ΑΣ

Ομιλία του Υπουργού ΔΤ & ΠτΠ κ. Νικόλαου Δένδια στη Βουλή κατά την συζήτηση του Προϋπολογισμού του 2013
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι θα μου επιτρέψετε να μην χρησιμοποιήσω υψηλούς τόνους, νομίζω η σοβαρότητα της κατάστασης είναι τέτοια που αυτό που χρειάζεται είναι να υπάρξει μια νηφάλια τοποθέτηση επί του πρακτέου στη χώρα. Δεδομένου ότι παγίως η αντίληψή μου - και νομίζω η αντίληψη των περισσότερων από εμάς - είναι ότι η χώρα, η πατρίδα, το Έθνος, ευρίσκονται επί ξηρού ακμής.
Θα μου επιτρέψετε επίσης να θεωρήσω ότι η συζήτηση για τον προϋπολογισμό είναι μια συζήτηση που στην ουσία αφορά εμμέσως τα κυβερνητικά πεπραγμένα το χρόνο που έρχεται και όχι απλώς την αναφορά των μεγεθών, στα οποία είναι απολύτως πάντοτε επαρκής η τοποθέτηση του Υπουργού των Οικονομικών και των Αναπληρωτών Υπουργών. Και κατά συνέπεια να αναφερθώ σε αυτά τα οποία το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη έχει ως προγραμματισμό για το χρόνο που έρχεται, να σας τα υποβάλλω ως σκέψεις και από κει και πέρα ο σχολιασμός σας είναι απολύτως δεκτός.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, μείζον πρόβλημα εκτός από την Οικονομία στη χώρα, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, είναι η διαχείριση του Μεταναστευτικού και η Δημόσια Ασφάλεια.
Θα ξεκινήσω από το Μεταναστευτικό όπου τα πράγματα είναι απολύτως σαφή. Αυτό το οποίο παρελήφθη από την Κυβέρνηση τα τέλη Ιουνίου του τρέχοντος έτους ήταν μια κατάσταση απολύτως απελπιστική, με τα κέντρα των Ελληνικών πόλεων σχεδόν καταληφθέντα από παράνομους μετανάστες, με μη συνεχισθείσα την προσπάθεια η οποία είχε αρχίσει μέχρι το 2009 για μια στενή σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση, με την FRONTEX στην Ελλάδα και γενικά με την χρησιμοποίηση του Ευρωπαϊκού παράγοντα ως βοηθού σε αυτή την προσπάθεια.
Είχε απλώς ξεκινήσει και αυτό οφείλω να το πω, για αναγνώριση της αλήθειας, η Αμυγδαλέζα, το πρώτο προαναχωρησιακό στρατόπεδο στην Ελλάδα το οποίο εκείνο το διάστημα είχε 200 θέσεις. Αυτό που έγινε από τότε μέχρι σήμερα είναι μια συστηματική και συνεχής προσπάθεια υλοποίησης όσων είχαμε υποσχεθεί στους Ευρωπαίους εταίρους μας, με τη δημιουργία κέντρων πρώτης υποδοχής, με την δημιουργία προαναχωρησιακών κέντρων, με την επίσπευση με προσωπική παρέμβαση του Πρωθυπουργού της νέας Επιτροπής Ασύλου, με την δημιουργία της Αρχής Προσφυγών και γενικά με την υλοποίηση όλων όσων είχαμε υποσχεθεί στους Ευρωπαίους εταίρους μας από το 2010 και δεν τα είχαμε πραγματοποιήσει.

Με φούντα και δρεπάνι ...

ΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ
Ο τρίφτης και ο δρεπάνι βρέθηκαν στην  κρύπτη του ψιλικατζίδικου του 43χρονου που είχε ως υπάλληλο τον 37χρονο
 
Συνελήφθησαν   στον ανισόπεδο κόμβο Κίρκης της Εγνατίας Οδού, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκλήματος και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 43, 37 και 33 (γυναίκα) ετών, για κατοχή ναρκωτικών, ενώ οι δύο πρώτοι κατηγορούνται επίσης για παράνομη οπλοκατοχή.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 43χρονο και την 33χρονη να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Φ αυτοκίνητο και σε έλεγχο που πραγματοποίησαν, βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν:
  • τρεις (3) νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 29,6 γραμμαρίων
  • δύο (2) συσκευασίες που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη αναμεμειγμένη με καπνό, βάρους 30,5 γραμμαρίων
Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε έρευνα σε κατάστημα που διατηρεί ο 43χρονος με τον 37χρονο, στην Αλεξανδρούπολη, στο οποίο εργαζόταν ο τελευταίος, όπου βρέθηκαν, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου και κατασχέθηκαν:

Όπως το σαλιγκάρι


Του Γιάννη Δαραβίγκα
 
 
Τις τελευταίες ημέρες, με την ευκαιρία της ψήφισης από την Βουλή του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής (διάβαζε μνημόνιο ΙΙΙ ), συνέβησαν ορισμένα αξιοπρόσεκτα περιστατικά που ανέδειξαν την σήψη, την φαυλότητα αλλά και την συντεχνιακή νοοτροπία που έχει κυριεύσει  το DNA πολλών συμπολιτών μας.

Πέρασε στα «ψιλά» των ΜΜΕ, αλλά συνιστά πρόκληση η εντός εικοσιτεσσάρων ωρών  σύγκληση της ολομελείας του Αρείου Πάγου η οποία συνεδρίασε και αποφάσισε ότι οι περικοπές των μισθών των αρεοπαγιτών είναι αντισυνταγματικές.

Μέσα σε εικοσιτέσσερις ώρες... Όμως όταν πρόκειται για προσφυγή ελλήνων πολιτών στο ανώτατο δικαστήριο και μέχρι την έκδοση της αποφάσεως μπορεί να περάσουν ακόμα και τρία χρόνια. Οι αρεοπαγίτες μας όμως συνεδρίασαν, έκριναν και απεφάνθησαν μέσα σε λίγες ώρες προκειμένου να προστατέψουν τα καλά και συμφέροντα ταις τσέπαις αυτών.

Ο Αστυφύλακας παρήγγειλε σφαίρες

Φαίνεται πως στην Ηλεία οι αστυνομικοί δεν έχουν ξεμείνει μόνο από πληροφορίες για χασισοφυτείες αλλά  και από σφαίρες  … Αστυφύλακας 24 ετών παρήγγειλε στην Κρήτη 250 9αρες σφαίρες Luger  του κουτιού. Ο παραγγελιοδόχος ήταν 20χρονος φοιτητής από τα Χανιά, αλλά είχε την … ατυχία, στο αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» να τρελαθεί το μηχάνημα από το ασυνόδευτο και … εκρηκτικό δέμα. Ο 24χρονος, κατά τ’ άλλα [χωρίς δόση ειρωνείας] άξιος αστυνομικός, υπηρετεί στην περιοχή της Μανωλάδας και έκανε την παραγγελία μέσω τρίτου που δεν θέλησε να κατονομάσει. Μήπως –λέμε μήπως- ο «τρίτος» είναι και αυτός παλαιότερος αστυνομικός;

Η δικογραφία πάντως της αυτόφωρης  διαδικασίας σχηματίστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα του Αερολιμένα Ηρακλείου, τόσο σε βάρος ενός 20χρονου  σπουδαστή αλλά και του 24χρονου Αστυφύλακα, για κατοχή και διακίνηση πυρομαχικών.

9/11/12

Αλλοδαποί με σπασμένα μπουκάλια


 

Oμαδικές προσαγωγές πέντε Ελλήνων έγιναν πριν από λίγο στον Αγ. Παντελεήμονα σε πορεία κατοίκων για το μαχαίρωμα από μελαμψό δράστη που είχε γίνει σε βάρος 45χρονου κομμωτή στη Μιχαήλ Βόδα. Για βιαιοπραγία σε βάρος αστυνομικών συνελήφθη ντόπιος κάτοικος, ενώ πιάστηκαν και τέσσερις αλλοδαποί που κρατούσαν σπασμένα μπουκάλια, μεταλλικές ράβδους και ρόπαλα. Νωρίτερα οι έλληνες είχαν σπάσει τραπεζοκαθίσματα που ήταν στον πεζόδρομο της πλατείας του Αγ. Νικολάου σε

Ζωοκλέφτες και ζωοκτόνοι

ΤΑ ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΑ
 Από την Πάλαιρο σε ψησταριές στα Γιάννενα ...

 
Συνελήφθησαν επ΄ αυτοφώρω χθες (8-11-2012) νωρίς το πρωί, στη Πάλαιρο, από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βόνιτσας και της ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας, τρεις ημεδαποί (δυο άνδρες και μια γυναίκα), ηλικίας 23, 24 και 45 ετών και ένας 20χρονος ομογενής από την Αλβανία, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ζωοκλοπής, ζωοκτονίας και της παράνομης οπλοκατοχής.
Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη με την κατηγορία του ηθικού αυτουργού ένας ακόμη ημεδαπός ηλικίας 28 ετών.
Η σύλληψη των πέντε ημεδαπών είναι αποτέλεσμα συντονισμένων ερευνών των αστυνομικών για την εξιχνίαση ζωοκλοπών που είχαν συμβεί το τελευταίο διάστημα στη περιοχή.
Ειδικότερα χθες (8-11-2012) νωρίς το πρωί, οι δράστες κινούμενοι με δυο οχήματα, μετέβηκαν σε ποιμνιοστάσιο 35χρονου ημεδαπού, στην Πάλαιρο, όπου αφαίρεσαν πέντε αμνοερίφια.
Αμέσως μετά την κλοπή, οι αστυνομικοί τους εντόπισαν και σε έλεγχο που ενήργησαν στα οχήματά τους βρήκαν τα πέντε ζώα που μόλις είχαν αφαιρέσει τα οποία αφού κατέσχεσαν απέδωσαν στον παθόντα.
Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία της 45χρονης συλληφθείσας στην Πάλαιρο, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής :

Κλέφτης 28 ετών


Συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, στην Άρτα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Άρτας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 28χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για διακεκριμένες κλοπές και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Μέχρι στιγμής έχει διαπιστωθεί ότι ο 28χρονος διέρρηξε συνολικά δύο εμπορικές επιχειρήσεις και ένα ιατρείο, απ’ όπου αφαίρεσε ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα άλλα αντικείμενα.
Από τη συνδυαστική αξιοποίηση στοιχείων της έρευνας, εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 28χρονος στην Πλατεία Κιλκίς, στην Άρτα και στην κατοχή του βρέθηκε ένας κλεμμένος φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, τον οποίο λίγο νωρίτερα είχε αφαιρέσει από κατάστημα εμπορίας ειδών θέρμανσης και κλιματισμού.
Αναλυτικότερα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 28χρονος χθες μετά τα μεσάνυχτα, σε σύντομο χρονικό διάστημα, διέρρηξε στην πόλη της Άρτας:

Ήθελε και "μπέμπα" ο Αλβανός

ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

 
Συνελήφθησαν χθες  το βράδυ στη Ρόδο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, δυο άτομα και συγκεκριμένα ένας 27χρονος υπήκοος Αλβανίας και μια 21χρονη ημεδαπή, κατηγορούμενοι για κατοχή και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών (κοκαΐνης), με σκοπό την διακίνηση.
Ειδικότερα, χθες το πρωί στην πόλη της Ρόδου, ύστερα από αξιοποίηση πληροφορίας που περιήλθε στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών από την Λιμενική Αρχή Ρόδου, αστυνομικοί εντόπισαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι συλληφθέντες.
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι, οι κατηγορούμενοι την Τρίτη (06-11-2012), χρησιμοποιώντας το συγκεκριμένο αυτοκίνητο μετέφεραν, με πλοίο της γραμμής από τον Πειραιά, 415 γραμμάρια κοκαΐνης, την οποία στην συνέχεια απέκρυψαν σε υπαίθριο χώρο στην πόλη της Ρόδου, με σκοπό την διακίνηση και διάθεση της σε τοξικομανείς. Επιπλέον προέκυψε ότι ενεργούσαν κατ’ εντολή αλλοδαπού υπηκόου Αλβανίας, τα στοιχεία του οποίου ερευνώνται.
Συνολικά βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών και κατασχέθηκαν:

Λήστευαν και στα χωριά


Εξιχνιάστηκαν, έπειτα από πολύμηνη και μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Ελευθερούπολης και της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, τρεις (3) ένοπλες ληστείες σε πρατήρια υγρών καυσίμων, οι οποίες είχαν διαπραχθεί, τον τελευταίο χρόνο, σε χωριά της Καβάλας.
Στο πλαίσιο των εμπεριστατωμένων αστυνομικών ερευνών προέκυψαν τα στοιχεία ενός 37χρονου ημεδαπού, ο οποίος είχε συλληφθεί για ληστείες και κρατείται σε Κατάστημα Κράτησης της χώρας.
Σε βάρος του 37χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, ενώ αναζητείται ο συνεργός του.
Από τα έως τώρα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας, εξακριβώθηκε ότι ο 37χρονος, συνεργαζόμενος με άγνωστο μέχρι στιγμής δράστη, κατά το χρονικό διάστημα από 20-12-2011 έως και 27-1-2012, διέπραξαν τις παρακάτω ληστείες:
  • Την 20-12-2011 το απόγευμα, στο Ελαιοχώρι Καβάλας, ο 37χρονος, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, εισήλθε σε πρατήριο υγρών καυσίμων και με την απειλή πιστολιού αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 730 ευρώ κα 2 κινητά τηλέφωνα, ενώ στη συνέχεια διέφυγε με δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε ο συνεργός του, την οποία, όπως προέκυψε, είχαν αφαιρέσει, την 23-11-2011, από τη Θεσσαλονίκη

Με πιστόλια και χειροβομβίδες


ς .Αποχωρόντας

ΔΩΜΑΤΙΑ ΜΕ ΧΑΣΙΣ ΣΤΗ ΛΑΜΠΡΙΝΗ

 

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΒΟΜΒΙΔΕΣ

 ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

 
Με 418 κιλά χασίς, χειροβομβίδες και πιστόλια  πιάστηκε στην οδό Καρασούτσα στη Λαμπρινή ο Αλβανός δραπέτης Βίκτωρ Μ.  από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών που διοικεί ο Γιώργος Καστάνης. Ο ναρκωέμπορος   που είχε συλληφθεί το 2005 στα Γιάννενα, τον Δεκέμβριο του 2012 έλαβε άδεια από τις φυλακές Λάρισας αλλά … ξέχασε να γυρίσει. Ο 29χρονος διέμενε στη Νέα Ιωνία αλλά στην Λαμπρινή είχε το διαμέρισμα «τεκέ» για την κάνναβη που εισήγαγε από την χώρα του.

Συνολικά βρέθηκαν και  κατασχέθηκαν:

 

·                         ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΗ ΚΑΝΝΑΒΗ βάρους -418- κιλών και -92- γραμ.

·                         Δύο (2) πιστόλια διαμετρήματος 7,65 mm και 7,62 mm με (13) φυσίγγια

Δραπέτης ο 33χρονος


O 33χρονος δραπέτης των φυλακών Μαλανδρίνου Κώστας Ηλιάδης πυροβόλησε το πρωί άνδρες  της ΔΙΑΣ αλλά από την ανταπόδοση των πυρών δέχτηκε βολίδα στην κοιλιακή χώρα και έτσι σε αντίθεση με τον Αλβανό συνεργό του έπεσε σε αστυνομικά χέρια. Προηγουμένως οι κακοποιοί στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν παρέσυραν με το ΙΧ τους μια κάνουλα από την αντλία βενζινάδικα. Ο Ηλιάδης κατηγορούμενος για κλοπές είχε παραβιάσει πενθήμερη άδεια από τις φυλακές.  Όλα ξεκίνησαν   στις  09.45 ώρα όταν εντοπίσθηκε από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων ύποπτο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα. Στην προσπάθεια των αστυνομικών να το ελέγξουν ο οδηγός του αυτοκινήτου ανέπτυξε ταχύτητα για να διαφύγει. Ακολούθησε καταδίωξη και το όχημα ακινητοποιήθηκε σε πρατήριο υγρών καυσίμων κοντά στην Πλατεία Ιλίου. Οι επιβαίνοντες στο όχημα εξήλθαν αυτού και όταν κλήθηκαν να παραδοθούν έστρεψαν τα όπλα τους κατά των αστυνομικών οι οποίοι πυροβόλησαν για να τους ακινητοποιήσουν τραυματίζοντας τον ένα εξ΄ αυτών. Όπως διαπιστώθηκε πρόκειται για 33χρονο  δραπέτη των φυλακών Μαλανδρίνου ο οποίος μεταφέρθηκε με σταθμό ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο.

Οι δηλώσεις Δένδια



Έφεραν την καταστροφή?


Χαιρετισμός του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαου Δένδια στο Συνέδριο CivPro "Περιφερειακές Πολιτικές Πρόληψης Καταστροφών"
Την έναρξη των εργασιών του Τελικού Διαπεριφερειακού Συνεδρίου με θέμα «Περιφερειακές Πολιτικές Πρόληψης Καταστροφών» κήρυξε σήμερα το πρωί ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος Δένδιας. O κ. Δένδιας συνεχάρη την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας που «πρώτη, μεταξύ των φορέων της ελληνικής διοίκησης σχεδίασε και εξασφάλισε ως επικεφαλής εταίρος, ένα τόσο σημαντικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα περιφερειακής συνεργασίας, όπως και την κοινοτική χρηματοδότησή του» αποδεικνύοντας όπως επεσήμανε ότι «όταν αξιοποιείται το εξαιρετικής κατάρτισης επιστημονικό και στελεχειακό δυναμικό της ελληνικής διοίκησης, η χώρα μπορεί να αποτελεί έναν σημαντικό και χρήσιμο εταίρο της ευρωπαϊκής οικογένειας και να ηγείται σε κοινοτικά σχήματα συνεργασίας». «Οι φυσικές καταστροφές έχουν τεράστιο κόστος σε ανθρώπινες ζωές και πόρους. Η πρόληψη αποτελεί κορυφαία επιλογή για τον περιορισμό των απωλειών. Η συνεργασία στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την καλύτερη οργάνωση της πρόληψης, με ανταλλαγή τεχνογνωσίας και αξιοποίηση των εμπειριών περισσότερων εταίρων, αποτελεί μία ιστορική ευκαιρία, που αποκτά μεγαλύτερη ακόμα σημασία στην παρούσα οικονομική συγκυρία» υπογράμμισε ο υπουργός.

Ήταν της γενιάς του 114?


Συνελήφθησαν στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αργοστολίου, δύο ημεδαπές ηλικίας 23 και 24 ετών για τα αδικήματα της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα σε αιφνιδιαστική έρευνα που έγινε στις οικίες των ημεδαπών, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • μία νάιλον συσκευασία με κάνναβη βάρους 114 γραμμαρίων
  • τριάντα τέσσερις χάρτινες συσκευασίες (δόσεις) με ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους 248,2 γραμμαρίων περίπου
  • δύο νάιλον συσκευασίες με ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους 10,6 γραμμαρίων
  • μία νάιλον συσκευασία με τριάντα οκτώ σπόρους κάνναβης

Έκαναν ξύλα ξένες ελιές

 
Συνελήφθησαν   στην Λευκίμμη Κέρκυρας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λευκιμμαίων, τρεις υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 33,34 και 43 ετών και ένας 61χρονος ημεδαπός για παράνομη κοπή ελαιοδέντρων σε αγρόκτημα (ελαιώνα),ιδιοκτησίας 53χρονης ημεδαπής.
Όπως καταγγέλθηκε, οι τρεις υπήκοοι Αλβανίας ενεργώντας κατά παραγγελία του 61χρονου προέβησαν στην κοπή τριών τόνων περίπου ξυλείας ελαιοδέντρων , χωρίς την συγκατάθεση της 53χρονης ιδιοκτήτριας του αγροκτήματος

8/11/12

Του την έστησαν στην Αλεπού

Καταγγέλθηκε σήμερα  το πρωί στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας από 39χρονο, έμπορο, ότι χθες (07.11.2012) τις βραδινές ώρες, στην περιοχή της Αλεπούς Κέρκυρας, τρείς δράστες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, τον τραυμάτισαν ελαφρά στο κεφάλι χτυπώντας τον με λοστό και στην συνέχεια του αφαίρεσαν τσάντα η οποία περιείχε χρήματα και προσωπικά έγγραφα.

O 18χρονος και η 36χρονη έκαναν ντουέτο


Συνελήφθησαν στα Στύρα Ευβοίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καρύστου, δύο (2) ημεδαποί (ένας 18χρονος άνδρας και μία 36χρονη γυναίκα), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και αντίσταση σε βάρος αστυνομικών.
Ειδικότερα χθες το μεσημέρι οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο έρευνας για την διάπραξη κλοπών από οικίες σε διάφορες περιοχές της Καρύστου, εντόπισαν τους δύο δράστες να κινούνται με δίκυκλη μοτοσικλέτα στην Επαρχιακή οδό Καρύστου – Λεπούρων και επιχείρησαν να διενεργήσουν αστυνομικό έλεγχο.
Οι δράστες δεν συμμορφώθηκαν σε σήμα των αστυνομικών και ανέπτυξαν ταχύτητα με σκοπό να διαφύγουν. Ακολούθησε καταδίωξη κατά τη διάρκεια της οποίας η μοτοσικλέτα ακινητοποιήθηκε στην περιοχή των Στυρέων Ευβοίας.
Κατά την προσέγγιση των αστυνομικών, οι δράστες αντιστάθηκαν και τους απώθησαν με την βία, επιχειρώντας εκ νέου να διαφύγουν θέτοντας σε λειτουργία την μοτοσικλέτα, πλην όμως ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.
Από την έρευνα που διενεργήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Καρύστου, προέκυψε ότι οι δύο δράστες το χρονικό διάστημα από 03-10-2012 έως και 27-10-2012, είχαν διαπράξει τρεις (3) κλοπές και μία (1) απόπειρα κλοπής από οικίες στη Κάρυστο και στο Μαρμάρι Ευβοίας. Συγκεκριμένα :

Σάμος: Μέρος Β'


Εξαρθρώθηκε, προχθές (06-11-2012), από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Σάμου με τη συνδρομή αστυνομικών από όλες τις Υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σάμου, πολυμελής εγκληματική οργάνωση, που εισήγαγε και διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή της Σάμου.
Μετά από πολύμηνη μεθοδική αστυνομική έρευνα, πραγματοποιήθηκε προχθές (06-11-2012) το πρωί στη Σάμο, συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν, ένας (1) ημεδαπός ηλικίας 49 ετών ως ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης, τέσσερις (4) ημεδαποί (3 άνδρες και 1 γυναίκα), ηλικίας από 34 έως 44 ετών, μέλη της οργάνωσης και μία (1) ακόμη υπήκοος Αλβανίας ηλικίας 32 ετών, κατηγορούμενη για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Επίσης, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος (18) ακόμη μελών της οργάνωσης, (7) από τους οποίους είναι κρατούμενοι φυλακών, ενώ (4) επιπλέον άτομα κατηγορούνται για παραβάσεις του νόμου «περί ναρκωτικών».

Πουλούσαν ομαδικά στη Σάμο


Εξαρθρώθηκε  από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Σάμου με τη συνδρομή αστυνομικών από όλες τις Υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σάμου, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας εισήγαγαν και διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή της Σάμου.
Μετά από πολύμηνη μεθοδική αστυνομική έρευνα, πραγματοποιήθηκε προχθές (06-11-2012) το πρωί στη Σάμο, συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν, ένας (1) ημεδαπός ηλικίας 49 ετών ως ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης, πέντε (5) ημεδαποί, μέλη της οργάνωσης (3 άνδρες και 2 γυναίκες), ηλικίας από 19 έως 48 ετών, και ένας ακόμη υπήκοος Αλβανίας ηλικίας 43 ετών, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Επίσης, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος (4) ακόμη μελών της οργάνωσης (3 αλλοδαποί και 1 ημεδαπός), δύο από τους οποίους είναι κρατούμενοι φυλακών, ενώ (21) επιπλέον άτομα κατηγορούνται για παραβάσεις του νόμου «περί ναρκωτικών».
Από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι οι εμπλεκόμενοι είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα, με δομημένη και διαρκή δράση καθώς και διακριτούς ρόλους, με αποκλειστικό σκοπό την εμπορία, διακίνηση και διάθεση ναρκωτικών ουσιών και ειδικότερα κάνναβης στην ευρύτερη περιοχή της Σάμου.

Βαπτίστηκαν κλέφτες


Συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, δύο Υπήκοοι Βουλγαρίας 21 και 37 ετών για κλοπή υλικού της Δ.Ε.Η..
Ειδικότερα, σε αγροτική περιοχή στο Βαπτιστή Κιλκίς, εντοπίστηκαν οι προαναφερόμενοι να κατέχουν (3) μπάρες χαλκού και (100) μεταλλικά ελάσματα τα οποία αποτελούν τμήματα μετασχηματιστή, τον οποίο αφαίρεσαν από κολώνα της Δ.Ε.Η..
Κατασχέθηκαν τα προαναφερόμενα τμήματα μετασχηματιστή τα οποία αποδόθηκαν σε υπάλληλο της Δ.Ε.Η., καθώς και διάφορα εργαλεία αποσυναρμολόγησης, τα οποία οι συλληφθέντες είχαν στην κατοχή τους.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή , ενώ από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι σε βάρος του 21χρονου εκκρεμεί απόφαση Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βάρδας Ηλείας.

Καλό τους ταξίδι!

Ακόμα εξήντα τρεις (63) αλλοδαποί πολίτες, διαφόρων υπηκοοτήτων, επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους, σε επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες (07.11.2012), από το Τμήμα Απελάσεων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής της Ελληνικής Αστυνομίας.
Συγκεκριμένα, στις χώρες τους επέστρεψαν ένας (1) πολίτης Αρμενίας, ένας (1) πολίτης Αφγανιστάν, ένας (1) πολίτης Γερμανίας, ένας (1) πολίτης Η.Π.Α., ένας (1) πολίτης Ιράκ, είκοσι δύο (22) πολίτες Κίνας, τρεις (3) πολίτες Λιβύης, δώδεκα (12) πολίτες Μπαγκλαντές, δύο (2) πολίτες Ουκρανίας, δώδεκα (12) πολίτες Πακιστάν, ένας (1) πολίτης Παλαιστίνης και έξι (6) πολίτες Αλβανίας, σε βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Ο Μάνος κάνει τηλεδιασκέψεις στους μαθητές


Και τη φετινή σχολική χρονιά, μαθητές από -500- σχολεία τουλάχιστον, μέσα από τη διαδραστική συμμετοχή τους θα ενημερωθούν για την ασφάλεια και τους κινδύνους που κρύβονται στο Διαδίκτυο
Το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας συνεχίζει και την φετινή σχολική χρονιά την καινοτόμο δράση, που αφορά την πραγματοποίηση τηλεδιασκέψεων με σχολεία όλης της χώρας. Η δράση αυτή υλοποιείται από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των παιδιών, σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο.
Κύριος στόχος των τηλεδιασκέψεων, είναι να ευαισθητοποιηθούν τα παιδιά, ηλικίας από 6 έως 18 ετών, για τους κινδύνους που κρύβει το διαδίκτυο, να μάθουν περισσότερα για τους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων του ψηφιακού κόσμου και την προσαρμογή στα νέα δεδομένα.
Κατά τη διάρκεια των τηλεδιασκέψεων, τα παιδιά μέσα από τη διαδραστική συμμετοχή τους, θα ενημερώνονται από τον Προϊστάμενο της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Αστυνομικό Διευθυντή Εμμανουήλ Σφακιανάκη [φωτο], αλλά και εξειδικευμένους Αξιωματικούς, τόσο για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο, όσο και για τους κινδύνους που ελλοχεύουν κατά την πλοήγησή τους σε αυτό.

Επιχείρηση σάπια μύλα


Η φοιτήτρια που στις 25-9-2011 είχε ρίξει αυγό στο κεφάλι του Όθωνα, εντοπίστηκε στα δικαστήρια του Ρεθύμνου να έχει στην τσάντα της σάπια μήλα. Το ανακάλυψαν αστυνομικοί σε σωματική έρευνα και της απαγόρευσαν την είσοδο. Στο Τριμελές Πλημ/κειο  εκδικάζεται η υπόθεση ανάμεσα σε πανεπιστημιακούς δασκάλους και μεταπτυχιακό φοιτητή του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα μετά τις απειλές της δικηγόρου Ζωής Κωνσταντοπούλου, ο ποινικολόγος των Αθηνών Σταύρος Γεωργίου [φωτο] με αναφορά του είχε ζητήσει έκτακτα αστυνομικά μέτρα

Ο σκύλος έπεσε σε δέντρα

Σχηματίσθηκε δικογραφία, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, σε βάρος 30χρονου ημεδαπού, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.
Συγκεκριμένα, σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, στο σπίτι του 30χρονου, σε χωριό της Ξάνθης, εντόπισαν δύο (2) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους 1,1 και 2,4 μέτρων, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Έβρεχαν τους βρεγμένους


Με εντολή Παπαγιαννόπουλου χθες μαζεύτηκε άρον άρον ο "Αίαντας" από τα "λουλουδάδικα" στα ...εγκαίνια του. Αμέσως κατάλαβαν πως ο βγεγμένος τη βροχή δεν την

Τιγκάρισαν το τζιπ στο Καλπάκι

ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
Επιτέλους η Δίωξη Ναρκωτικών άρχισε να φέρνει ουσιαστικά αποτελέσματα στα Γιάννενα

 
Συνελήφθη χθες το μεσημέρι στον Άγιο Γεώργιο Καλπακίου Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, 31χρονος ομογενής, για εισαγωγή στη χώρα μας και διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων κάνναβης.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, μετά από αξιοποίηση πληροφορίας για άτομο που εισάγει μεγάλες ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης από την Αλβανία και τις διακινεί περαιτέρω σε άλλους μικροεμπόρους και χρήστες ναρκωτικών ουσιών, εντόπισαν και συνέλαβαν τον 31χρονο επί της Εθνικής Οδού Κακαβιάς – Ιωαννίνων (στον Άγιο Γεώργιο), όπου κινούνταν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στα πίσω καθίσματα και στο πορτπαγκάζ, -184- δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους -192.005- γραμμαρίων.

Οι κλέφτες των Smart - phones και tablets

Οι 30 συσκευές
 
 
Συνελήφθησαν, προ πενθημέρου (02-11-2012) το μεσημέρι, στο Σχηματάρι Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σχηματαρίου, πέντε (5) ημεδαποί, ηλικίας 40, 31, 29, 28 και 21 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβίαση νομοθεσίας περί φορολογίας.
Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών σχετικά με παράνομη πώληση ηλεκτρονικών ειδών, εντατικοποίησαν τις περιπολίες και πραγματοποίησαν στοχευμένους ελέγχους, στο πλαίσιο των οποίων, κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν προ πενθημέρου τους πέντε δράστες, σε κατάστημα εστίασης που βρίσκεται στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας.
Σε έρευνα που διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν (21) κινητά τηλέφωνα τελευταίας τεχνολογίας (Smart phones) και (9) φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές (tablets), τα οποία είχαν μέσα σε συσκευασίες που περιλάμβαναν επίσης φορτιστές, καλώδια USB και ακουστικά (Hands free).

Στη Νίκαια της Λάρισας ο Βούλγαρος

 
Συνελήφθη  στη Νίκαια Λάρισας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, 49χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, για μεταφορά λαθραίων τσιγάρων και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.
Ειδικότερα, στο 341ο χλμ. της Π.Α.Θ.Ε. (κόμβος Νίκαιας – ρεύμα προς Θεσσαλονίκη) οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε ο συλληφθείς. Σε έλεγχο που διενήργησαν, βρήκαν στο εσωτερικό του φορτηγού και κατέσχεσαν εκατό (100) κούτες που περιείχαν συνολικά 50.000 πακέτα τσιγάρων, στα οποία δεν υπήρχε η ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης. Οι κούτες με τα λαθραία τσιγάρα ήταν επιμελώς κρυμμένες και στοιβαγμένες πίσω από κούτες που περιείχαν υποδήματα.

Τους έβαλε χέρι ο Δένδιας



Τους έβαλε χέρι ο Δένδιας



Τους έβαλε χέρι ο Δένδιας



7/11/12

Τον κούρασαν ...

 
 
Στην Κατεχάκη έχουν βαλθεί να μας αποδείξουν πως η "νομιμότητα" είναι πάνω υπέρ πάντων, προφανώς γιατί ξέχασαν οι κατασταλτικές τους δυνάμεις με τα ΜΑΤ τι ξύλο έριξαν στους "Αγανακτισμένους". Σε σημείο μάλιστα που επιστράτευσαν ακόμη και την ΔΙΑΣ να δέρνει τον κόσμο στο Σύνταγμα, γκρεμίζοντας στον κόσμο την καλή ιδέα που είχε για την δημιουργία αυτής της υπηρεσίας. Τώρα λοιπόν από το αρμόδιο υπουργείο έβγαλαν και νεα ανακοίνωση κατά ΣΥΡΙΖΑ. 
 
"Ο ΣΥΡΙΖΑ για μία ακόμη φορά επιχειρεί -αναφέρει η ανακοίνωση-  να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα, την ίδια στιγμή που ομολογεί την παραβίαση της νομιμότητας από Βουλευτές του και μέλη του.
Αντί συγγνώμης, επαίρεται για την συγκρότηση ιδιότυπων «πολιτοφυλακών» και για το γεγονός ότι απέτρεψε, όπως ισχυρίζεται, προσαγωγές από την Ελληνική Αστυνομία.
Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ το κόμμα το οποίο χωρίς αιδώ επιχαίρει για την κατάλυση της νομιμότητας και τη «στοχοποίηση» αστυνομικών, με τη δημοσίευση φωτογραφιών τους στην κομματική του ιστοσελίδα και την παραβίαση του Νόμου Περί Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων.
Είναι το ίδιο κόμμα το οποίο, αν και αφήνει υπονοούμενα για τον ρόλο των αστυνομικών στις διαδηλώσεις, αντιμάχεται λυσσαλέα την αποκάλυψη των ονομάτων των κουκουλοφόρων, ώστε να αποδειχθεί στην πράξη ποιοι καταστρέφουν, σε ποιον πολιτικό χώρο ανήκουν και εάν είναι όντως «προβοκάτορες».

Έφραζε τον δρόμο σε οδηγούς ο Αλβανός

 
Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ληστεία που έγινε την 15-06-2012 σε βάρος 69χρονου ημεδαπού στο 14ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Μεσοράχης – Αγίου Γεωργίου στη Λάρισα.
Από την αστυνομική έρευνα και τα ανευρεθέντα πειστήρια προέκυψε ότι δράστης είναι 29χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για ληστεία και παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία.
Ειδικότερα, τις πρώτες πρωινές ώρες της 15-06-2012 ο 69χρονος ημεδαπός κινούμενος με το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητό του, αναγκάστηκε να ακινητοποιηθεί, καθόσον ο 29χρονος είχε τοποθετήσει κάθετα στο οδόστρωμα μία μεταλλική σωλήνα αρδεύσεως. Όταν ο 69χρονος αποβιβάστηκε από το αυτοκίνητό του για να απομακρύνει τη σωλήνα, ο δράστης πυροβόλησε τέσσερις φορές με πυροβόλο όπλο, τύπου καλάσνικοφ, για εκφοβισμό και αφαίρεσε από τον παθόντα, το χρηματικό ποσό των 20 ευρώ.
Επίσης, από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο 29χρονος είναι ένας από τους δράστες των παρακάτω περιπτώσεων ενόπλων ληστειών στον Παλαμά Καρδίτσας:
  • το βράδυ της 08-10-2012 ληστεία σε χρυσοχοείο 35χρονου ημεδαπού (Σχετ. τα από 10-10-2012 και 09-10-2012 Δελτία Τύπου),
  • το πρωί της 10-01-2012 ληστεία σε Υποκατάστημα Τράπεζας, από όπου αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 16.840 ευρώ (σχετ. το από 11-10-2012 Δελτίο Τύπου)
  • το μεσημέρι της 09-04-2012 ληστεία σε Υποκατάστημα Τράπεζας, από όπου αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 2.545 ευρώ (σχετ. το από 11-10-2012 Δελτίο Τύπου)
Ερευνάται η τυχόν συμμετοχή επιπλέων συνεργών, πλην του 29χρονου αλλοδαπού, στη συγκεκριμένη υπόθεση.
Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας.

Έκλεβαν με αστυνομικό φάρο

ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ


 
Σημειώνεται ότι οι δράστες σε ένα από τα δύο οχήματά τους που κατασχέθηκαν, είχαν εγκαταστήσει ηχητικό σύστημα (σειρήνα), που προσομοίαζε με αυτή που χρησιμοποιούν τα συμβατικά περιπολικά οχήματα
Εξαρθρώθηκε, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, οργανωμένη σπείρα διαρρηκτών, που δρούσε στη Λιβαδειά Βοιωτίας.
Συνελήφθησαν, προχθές (05-11-2012) στη Λιβαδειά, τέσσερις (4) αλλοδαποί, υπήκοοι Γεωργίας (δύο 45χρονοι και δύο 31χρονοι), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών.
Στο πλαίσιο της έρευνας, εξιχνιάστηκαν, μέχρι τώρα επτά (7) περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων και μία (1) απόπειρα κλοπής σε οικίες, που διέπραξαν οι δράστες, το τελευταίο τουλάχιστον δεκαήμερο σε διάφορες συνοικίες της Λιβαδειάς.
Αναλυτικότερα, την 05-11-2012 το πρωί, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και συντονισμένες αναζητήσεις, εντόπισαν σε περιοχή της Λιβαδειάς δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, στα οποία επέβαιναν οι δράστες και τα έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση.
Χαρακτηριστικό ήταν ότι οι οδηγοί των οχημάτων αυτών, ανέπτυσσαν ιλιγγιώδη ταχύτητα, ακόμη και μέσα σε κατοικημένες περιοχές, αδιαφορώντας για τον κίνδυνο προκλήσεως τροχαίου ατυχήματος, με σκοπό την αποφυγή οποιουδήποτε αστυνομικού ελέγχου.
Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, κατάφεραν μετά από δυναμική επέμβαση και τις συντονισμένες οδηγίες του Κέντρου Άμεσης Δράσης Λιβαδειάς, να ακινητοποιήσουν αρχικά το πρώτο όχημα και στη συνέχεια, με τη συνδρομή της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Λιβαδειάς και το δεύτερο, συλλαμβάνοντας τους τέσσερις δράστες.
Μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε στα οχήματα και τους δράστες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Στο αποστακτήριο της Κορινθίας

ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

 
Συνελήφθη στον Πύργο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, ένας  34χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος μαζί με ακόμα ένα (1) άτομο, το οποίο αναζητείται, παρασκεύαζαν αλκοολούχο ποτό σε παράνομο αυτοσχέδιο αποστακτήριο στην ίδια περιοχή.
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους, για τα αδικήματα της παράβασης του Εθνικού Τελωνιακού Κώδικα και της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματική Δραστηριότητα.
Ειδικότερα, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, πραγματοποίησαν έρευνα σε οικία, όπου βρήκαν ένα αυτοσχέδιο αποστακτήριο, το οποίο όπως προέκυψε, στερούταν των προβλεπόμενων από το Νόμο αδειών.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας και της επιχείρησης κατασχέθηκαν:

Έχει και συνέχεια ...




Την νύφη απ’ ότι φαίνεται θα την πληρώσουν πρώτα  τα μέλη της νομικής υπηρεσίας του ΣΥΡΙΖΑ που χθες συνόδευαν τους βουλευτές να κάνουν ελέγχους σε μυστικούς αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής. Οι δικηγόροι του ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα έφεραν και ειδικά καρτελάκια στο πέτο τους με την ιδιότητά τους. Από τις Αστυνομικές Αρχές εδώ και λίγη ώρα διενεργείται προανάκριση σε βάρος των 7 Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το περιστατικό της δημοσιοποίησης, μέσω βίντεο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα left . gr , φωτογραφιών αστυνομικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, οι οποίοι χθες (6-11-2012) εκτελούσαν διατεταγμένη υπηρεσία στο κέντρο της Αθήνας. Το περιεχόμενο του βίντεο, που περιλαμβάνει και δηλώσεις προσώπων καθώς και το προανακριτικό υλικό που συλλέγεται θα υποβληθεί σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.  Αν η εισαγγελία διαπιστώσει αδίκημα θα ασκήσει διώξεις αλλά για τους Βουλευτές

Ιστορίες διαφθοράς


Λιμενικός που υπηρετεί στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και ο οποίος είχε ύποπτες δοσοληψίες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ με έναν... αστυνομικό, είναι ο δημόσιος υπάλληλος, κάτοικος Βούλας, που φέρεται σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΣΔΟΕ, να έχει καταθέσεις 2,6 εκατομμυρίων ευρώ.
Παράλληλα αποκαλύπτεται ότι ο ανεπάγγελτος που εμφανίζεται να έχει - σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση - καταθέσεις έξι εκατομμυρίων ευρώ και ελέγχεται για φοροδιαφυγή 5,5 εκατομμυρίων ευρώ είναι ο ίδιος που είχε καταγγείλει προ μερικών ετών υπάλληλο των τελωνείων για δωροδοκία κι έτσι είχε επιδιώξει να τεθεί σε καθεστώς «ποινικής προστασίας» για τις παράνομες συναλλαγές του!
Στην ανακοίνωση του ΣΔΟΕ γίνεται λόγος για «έκδοση ανακριβών φορολογικών στοιχείων ύψους 12 εκ ευρώ από γνωστή επιχείρηση κατασκευής κτιρίων», η οποία δεν είναι άλλη από την εταιρεία του Ιωάννη Καρούζου, πρωταγωνιστή του πρόσφατου σκανδάλου με την δημιουργία off shore εταιρειών και την εξαπάτηση πολλών επιχειρηματιών.

Nαυάγιο με 50 νεκρούς


Βεγγάλη: Ναυάγιο με τουλάχιστον 50 αγνοούμενους μετανάστες
 
         Άλλο ένα ναυάγιο με θύματα πρόσφυγες έλαβε χώρα σήμερα στον Κόλπο της Βεγγάλης, μόλις δέκα ημέρες ύστερα από παρόμοια τραγωδία.
Το πλοίο μετέφερε κυρίως πρόσφυγες Ροχίνγκιας στη Μαλαισία, ενώ αγνοείται η τύχη περίπου 100 ανθρώπων, όπως έγινε γνωστό από την ακτοφυλακή του Μπανγκλαντές.
Το πλοίο μετέφερε περισσότερους από 70 επιβάτες όταν βυθίστηκε στα ανοικτά της περιοχής Κοξ Μπαζάαρ, στο νότιο Μπανγκλαντές, δήλωσε ο αντισυνταγματάρχης Ζαχίντ Χασάν, εκπρόσωπος της ακτοφυλακής. «Περισυλλέξαμε ζωντανούς 23 επιβάτες με τη βοήθεια ψαράδων της περιοχής», τόνισε.
Τουλάχιστον δυο από τους διασωθέντες ανήκουν στην κοινότητα των Ροχίνγκιας, των μουσουλμάνων, οι οποίοι σύμφωνα με τον ΟΗΕ, αποτελούν μια από τις περισσότερο διωκόμενες μειονότητες του πλανήτη και σύμφωνα με την πλειονότητα των Βιρμανών είναι παράνομοι μετανάστες που έχουν έλθει από το Μπανγκλαντές.

Η "έφοδος" των Βουλευτών [το βίντεο]



Δένδιας: "Είναι μιμητές ..."


Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη για την αντιποίηση αρχής από Βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και τη δημοσιοποίηση βίντεο με τις φωτογραφίες αστυνομικών
Η ενέργεια βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να επιχειρήσουν «ελέγχους» σε… αστυνομικούς σε ώρα υπηρεσίας αποδεικνύει ότι η συμπεριφορά του συγκεκριμένου κόμματος έχει ξεπεράσει πλέον κάθε όριο, χωρίς τον παραμικρό σεβασμό στη Δημοκρατία, τη νομιμότητα και τους θεσμούς.
Σε μια πρωτοφανή στα κοινοβουλευτικά χρονικά ενέργεια, οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ - μιμούμενοι τη φασίζουσα πρακτική του άλλου άκρου - επιχείρησαν να υποκαταστήσουν τις αρμόδιες Αρχές και να υποδυθούν τον ρόλο της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας! Προφανώς, στη δική τους συλλογιστική, το πρόβλημα δεν είναι η ίδια η αντιποίηση Αρχής, αλλά το ποιος τη διαπράττει.
Αλλά όπως επίσης έπραξε το άλλο άκρο, ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να δώσει στη δημοσιότητα το βίντεο με την αντιποίηση αρχής στην ιστοσελίδα του (left.gr) επιχαίροντας για τις ενέργειες των βουλευτών του και δίνοντας με τον πιο επίσημο τρόπο πολιτική κάλυψη σε αυτήν.
Ακόμη χειρότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ μιμείται την πρακτική του indymedia, με τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών αστυνομικών! Ο στόχος προφανής: να τους δώσει «βορά» στον αντιεξουσιαστικό χώρο, τον οποίο ανενδοίαστα έχει αναλάβει πλέον να εκφράζει πολιτικά και να κόπτεται υπέρ του. Μόνο τυχαίο δεν θεωρείται επίσης, όπως αναφέρεται σήμερα στην εφημερίδα «Δημοκρατία», ότι από τον ΣΥΡΙΖΑ εκδόθηκαν οδηγίες προς επίδοξους «μπαχαλάκηδες» για το τι να αποφεύγουν κατά την ώρα της σύλληψης!

Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιγράφει τη Χρυσή Αυγή;



Σάλος έχει ξεσπάσει από το δημοσιοποίησει στο διαδίκτυο εικόνων με τα πρόσωπα αστυνομικών της Ασφάλειας από 7 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που χθες ημέρα απεργίας έκαναν ελέγχους σε αστυνομικούς της Ασφάλειας στο κέντρο της Αθήνας. Διαβάστε και το σχετικό ρεπορτάζ από την «έφοδο»

TΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ Left.gr

Φοράει μαύρα ρούχα, έχει μούσια και μαλλιά, σκουλαρίκι στο αυτί του, μαντήλια, παπούτσια "μάχης". Μην είναι σύντροφος, μην είναι συναγωνιστής; Όχι, είναι η Ελληνική Αστυνομία στο πλευρό του διαδηλωτή. Γιατί και ο διαδηλωτής, πολίτης είναι.  Σήμερα το πρωί, κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενο από τους βουλευτές Μαρία Μπόλαρη, Πέτρο Τατσόπουλο, Ειρήνη Αγαθοπούλου, Απόστολος Αλεξόπουλο, Βαγγέλη Διαμαντόπουλο, Κατερίνα Ιγγλέζη, Δημήτρη Τσουκαλά και Χρήστο Μαντά, τη Νομική Υποστήριξη, μέλης της Επιτροπής Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ και μέλη του κόμματος, κινήθηκαν πριν από τη διαδήλωση κατά μήκος των οδών Σόλωνο