6/10/12

Μια νταλίκα λαθρομετανάστες


Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν πως αυτή τη στιγμή αστυνομικοί του Τμήματος Συντονισμού της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής με προϊστάμενο τον Αστυνόμο Λύτρα, συνέλαβαν στο διόδια Ελευσίνας, μέλη οργανωμένου κυκλώματος  παράνομης διακίνησης αλλοδαπών που μετέφεραν με νταλίκα 80 περίπου αλλοδαπούς με τη

Πιο χαμηλάαααα!




Νιγηριανή απάτη δια τηλεφώνου

 
ΠΡΟΣΟΧΗ στο κινητό κοπέλα μου!
Μηνύματα με παραπλανητικό περιεχόμενο λαμβάνουν στο κινητό τους τηλέφωνο, το τελευταίο χρονικό διάστημα, αρκετοί πολίτες. Σκοπός των αποστολέων είναι η συλλογή προσωπικών δεδομένων των παραληπτών και η εξαπάτηση αυτών. Τα συγκεκριμένα μηνύματα είναι γραμμένα στην αγγλική γλώσσα και έχουν ως αποστολέα αριθμούς κινητού τηλεφώνου από το εξωτερικό.
Ειδικότερα, πρόκειται για παραλλαγή - εξέλιξη των νιγηριανών απατών, αφού αποστέλλονται μέσω κινητού τηλεφώνου και όχι μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή αλληλογραφίας, όπως παλιότερα.
Σε αυτά αναφέρεται ότι ο αριθμός κινητού τηλεφώνου του παραλήπτη έχει κερδίσει ενάμιση εκατομμύριο ευρώ. Το περιεχόμενο τους έχει ως εξής :
«Your Mobile Number has Won £1,500,000.00 in the Euro Millions Mobile Award. To Claim Funds,Kindly Email us: FNK424756,Your Name & Number to: mobilewin@msn.com»
Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας προτρέπει τους χρήστες του διαδικτύου όπως:
  • αποφεύγουν να ανοίγουν μηνύματα, στα οποία φαίνεται ως αποστολέας άγνωστος προς αυτούς αριθμός από το εξωτερικό
  • είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε μηνύματα που τους υπόσχονται ότι θα κερδίσουν χρήματα,
  • μην απαντούν στα μηνύματα αυτά και να μην δίνουν τα προσωπικά τους στοιχεία
  • ενημερώνουν άμεσα τη Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο τηλέφωνο 11012 ή στις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου 11012@hellenicpolice.gr και ccu@cybercrimeunit.gr

Ο Καπερνάρος τα χώνει σε Λάτση και Σουρνάρα


 

Ο ποινικολόγος Βασίλης  Καπερνάρος  με επερώτηση που κατέθεσε την περασμένη Πέμπτη προς τον υπουργό Οικονομικών, αποκαλύπτει πράγματα και θάματα για την παραχώρηση του Golden Hall στον Όμιλο Λάτση.

Η πρώτη αποκρατικοποίηση δημόσιας περιουσίας είναι γεγονός. Το IBC (International Broadcasting Center) παραχωρήθηκε στην Lamda Developments, θυγατρική εταιρία του Ομίλου Λάτση, για 90 χρόνια. Η εν λόγω εταιρία μέχρι πρότινος μίσθωνε το συγκεκριμένο ακίνητο. Το μίσθωμα ήταν έτσι καθορισμένο ώστε στη διάρκεια των 40 ετών της σύμβασης το δημόσιο να εισπράξει συνολικά 350 εκατ. ευρώ.

Απατεώνες ολκής!

ΤΑ ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΑ

Ειδυλιακό το τοπίο της αποθήκης στα Καλύβια




Τα κέρδη από τις παράνομες δραστηριότητές τους υπερβαίνουν τα 1.240.000 ευρώ
Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σπείρα που διέπραττε απάτες μεγάλης αξίας κατ’ εξακολούθηση, σε βάρος επιχειρηματιών. Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος επτά (7) ατόμων, εκ των οποίων έξι (6) ημεδαποί και μία(1) αλλοδαπή.
Συνελήφθη  από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων ένας (1) 58χρονος ημεδαπός, αρχηγικό μέλος της σπείρας.
Ειδικότερα τα μέλη της παραπάνω εγκληματικής οργάνωσης παρουσιάζονταν ως έμποροι με μεγάλη οικονομική επιφάνεια σε επιχειρηματίες και αφού κέρδιζαν την εμπιστοσύνη τους, προέβαιναν στην προμήθεια μεγάλων ποσοτήτων καταναλωτικών και άλλων προϊόντων, τα οποία εξοφλούσαν με μεταχρονολογημένες ακάλυπτες επιταγές.

Είπαν λαμόγιο on camera τον Σταϊκούρα

 

Λαμία 5.10.1971
Εγκαίνια της έκθεσης Μάκη Βαρλάμη με θέμα "Άξιον Εστί - Μίκης Θεοδωράκης" για το μελλοντικό μουσείο "Μίκης Θεοδωράκης" στην Λαμία.
Μέλη της Κινήματος Ανεξαρτήτων Πολιτών - Σπίθα έκραξαν τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα!

Έπιασαν κτήνος που χτυπούσε ηλικιωμένους

Είναι Τανζανός
 
Συνελήφθη  στα Πατήσια, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), 34χρονος αλλοδαπός υπήκοος Τανζανίας, ο οποίος λίγο πριν μαζί με δύο συνεργούς του που αναζητούνται, ακινητοποίησαν 73χρονη ημεδαπή, στην είσοδο της πολυκατοικίας που διαμένει και αποπειράθηκαν να την ληστέψουν.
Από την έρευνα που διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών προέκυψε ότι ο συλληφθείς με τους συνεργούς του παρακολουθούσαν υπερήλικες που είχαν κάνει ανάληψη χρημάτων από Τράπεζες μέχρι την είσοδο των σπιτιών τους. Εκεί τους επιτίθονταν, πολλές φορές με ιδιαίτερη σκληρότητα και τους αφαιρούσαν τα χρήματα.

Θα ρίξει χαλάζι στην Κοζάνη

Έπιασαν αρχαιοκάπηλο
 
Συνελήφθη  στην Καισαρειά Κοζάνης 58χρονος  από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κοζάνης, για καλλιέργεια, κατοχή ναρκωτικών και παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων.
Συγκεκριμένα, χθες το μεσημέρι στην Καισαρειά Κοζάνης, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι του 58χρονου παρουσία δικαστικού λειτουργού, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Η ΔΙΑΣ ξαναχτύπησε

Αστυνομικοί της ΔΙΑΣ χθες στη 1.30 το μεσημέρι, στη Λ. Κηφισίας στο ύψος της αντιπροσωπείας της  volsvagken, μετά από καταδίωξη έπιασαν τέσσερα άτομα, ο ένας από τους οποίους υπό την απειλή όπλου έξω από το υποκατάστημα της αγριτικής τράπεζας, άρπαξε 20.000 ευρώ από πολίτη. Το άτομο αυτό έχει πάρει μέρος σ' άλλες οχτώ

Ξέρει και από μπάλα!


Είναι το ίδιο πρόσωπο;


Ο αστυνομικός που είχε ψεκάσει με χημικά στη βουλή τον αγωνιστή Μανώλη Γλέζο είναι ο ίδιος μ' αυτόν που στο Πεντάγωνο κρατούσε το γκλομπ ανάποδα κα ι βαρούσε;
 

Κατόπιν εορτής ...

 
Αυστηρά μέτρα για την ασφάλεια του Πενταγώνου
    
 
          Το τραγικό περιστατικό με την εισβολή εργαζομένων των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στο Πεντάγωνο φαίνεται ότι έχει ενεργοποιήσει τα ανακλαστικά της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων που αναζητούν τρόπους αποτροπής ανάλογων γεγονότων. Επειτα λοιπόν και από την εντολή του υπουργού Εθνικής Αμυνας κ. Π. Παναγιωτόπουλου να αυξηθούν τα μέτρα ασφαλείας, ο Α/ΓΕΕΘΑ αντιστράτηγος Μ. Κωσταράκος έδωσε εντολή για δύο κινήσεις.

Κατ' αρχήν, μία διμοιρία της Ζ' ΜΑΚ, μίας εκ των πλέον επίλεκτων μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, βρίσκεται από το πρωί της Παρασκευής στο Πεντάγωνο με σκοπό την ενίσχυση των περιπολιών. Πρόκειται για περίπου 20 άτομα, που θα έχουν και παρουσία στην πύλη. Σε αυτήν θα ενισχυθούν και τα ρολά ώστε να είναι «καρφωμένα» στο έδαφος και να μην επαναληφθεί αυτό που έγινε την Πέμπτη με τους... εισβολείς να τα σηκώνουν σαν χαρτί.

5/10/12

Φασαρία σε σχολείο του Χολαργού



Δείτε και τη λογοκρισία από το κανάλι της Βουλής



Έγινε το σώσε στη Βουλή



Τον έθεσαν σε διαθεσιμότητα

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο αστυνομικός των ΜΑΤ που χτύπησε με τη λαβή του γκλόμπ τον απλήρωτο υπάλληλο των ναυπηγίων στα γεγονότα στο Πεντάγωνο.

Αλβανός με χασίς στην Κω


Συνελήφθη στην Κω, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω, ένας 19χρονος Αλβανός, κατηγορούμενος για κατοχή και εμπορία ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα σήμερα το πρωί στην πόλη της Κω, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης πραγματοποιήθηκε έρευνα, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, σε διαμέρισμα που είχε νοικιάσει ο 19χρονος και χρησιμοποιούσε για την απόκρυψη και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε τοξικομανείς του νησιού.

Ντου στην πόλη του Σαμαρά






Πραγματοποιήθηκε χθες (04-10-2012), από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ευρεία αστυνομική επιχείρηση στο δυτικό εμπορικό κέντρο Καλαμάτας, στο πλαίσιο των δράσεων για την καταπολέμηση του παρεμπορίου. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας και με αρμόδιους φορείς της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Δημοτικής Αρχής Καλαμάτας.
Κατά την διάρκεια της επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν συστηματικοί έλεγχοι από το Τμήμα Προστασίας Οικονομίας της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, ενώ ερευνήθηκαν επιπλέον αποθηκευτικοί χώροι, αυτοκίνητα μεταφοράς εμπορευμάτων και πλήθος σημείων πώλησης, εντός του εμπορικού κέντρου.

Έκλεψαν 50χρονη

Συνελήφθησαν  στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, δύο  άνδρες ηλικίας 27 ετών αμφότεροι, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη ληστείας.
Ειδικότερα την 3-10-2012 πολύ νωρίς το πρωί, οι δύο δράστες ενεργώντας από κοινού πλησίασαν 50χρονη ημεδαπή η οποία ήταν πεζή και ασκώντας της σωματική βία της απέσπασαν την τσάντα της που περιείχε τρία κινητά τηλέφωνα το χρηματικό πόσο των 1800 ευρώ ένα ζεύγος γυαλιά ηλίου και διάφορα έγγραφα.

Έκλεισαν την Ευελπίδων για τους ναυτεργάτες

Αθλιότητεςςςςςςςςςςςς!

Λούβρος που σας χρειάζεται!


Η ΤτΕ πιέζει για Λαυρεντιάδη

 
Λαυρεντιάδης: ελέγχεται και για χειραγώγηση μετοχών
 
Με  επιστολή της η Διεύθυνση Εποπτεία της Τράπεζας της Ελλάδος ζητεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και ειδικότερα από τον Β αντιπρόεδρο κ. Ξ. Αυλωνίτη να ενημερωθεί για την πορεία των ελέγχων που είχε ζητήσει για ενδεχόμενη χειραγώγηση της μετοχής της εταιρείας Alapis.
Η ΤτΕ όπως προκύπτει από την επιστολή που υπογράφεται από τον διευθυντή κ. Ι. Γούσιο, με τρία έγγραφά της το Νοέμβριο του 2011, τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους και τον Ιούλιο του 2012 είχε ζητήσει από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να ενημερωθεί για ενδεχόμενη χειραγώγηση της μετοχής της Alapis μέσω της ΓΚΑΡΝΤΙΑΝ ΤΡΑΣΤ ΧΑΕΠΕΥ με άμεση συμμετοχή του Γενικού Διευθυντή κ. Νικόλαου Λαζαρίδη και άλλων προσώπων. Με τη σημερινή της επιστολή η ΤτΕ επανέρχεται και ζητεί πληροφορίες για τα αποτελέσματα του ελέγχου.

Βρέθηκαν οι Αφγανοί δολοφόνοι


Εξιχνιάσθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής η ανθρωποκτονία άνδρα αγνώστων στοιχείων ταυτότητας, που βρέθηκε δολοφονημένος την 11.30 ώρα της 19-9-2012, σε άδειο διαμέρισμα πολυκατοικίας, στην οδό Ιπποκράτους 199 στην Αθήνα.

Δράστες είναι τέσσερις (4) αλλοδαποί υπήκοοι Αφγανιστάν, οι δύο (2) εκ των οποίων συνελήφθησαν, ενώ οι άλλοι δύο αναζητούνται.

Οι δράστες είναι μέλη εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσαν αλλοδαπούς υπηκόους, στερούμενων παντελώς των απαιτούμενων ταξιδιωτικών εγγράφων νόμιμης εισόδου και παραμονής στην Ελληνική Επικράτεια και τους προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας και κυρίως στην Αττική.

Εμφανίστηκε τραμπούκος



Η έξοδος των ναυτεργατών



Ο δράστης παρουσιάστηκε αυτοβούλως

Συνελήφθη χθες (4-10-2012) το βράδυ, στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, ένας από τους δράστες της ανθρωποκτονίας του 29χρονου Aθίγγανου στην Κομοτηνή.
Πρόκειται για τον 35χρονο  ο οποίος προχθές (3-10-2012) το βράδυ, μαζί με άλλα έξι άτομα, κατά τη διάρκεια επεισοδίου σε συνοικία της Κομοτηνής, τραυμάτισαν θανάσιμα έναν 29χρονο ημεδαπό.
Ο συλληφθείς, ο οποίος παρουσιάστηκε αυτοβούλως,

Μπράβο Μήτσο!

Σάλος έχει ξεσπάσει στην στην Αλβανία για τις φωτογραφίες από την κοινή συνέντευξη Τύπου του Υπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Αβραμόπουλο και Έντμοντ Παναρίτι στην Αθήνα.Όπως φαίνεται και στην φωτογραφία μία από τις δυο σημαίες της Αλβανίας έχει τοποθετηθεί ανάποδα και ο δικέφαλος αετός «κοιτάει» το

Νύχτα στη ΓΑΔΑ



Μην το αποκλείεται!


Από τα πεδία των μαχών


Στο Πεντάγωνο ο φωτορεπόρτερ Γιάννης Μπεχράκης, [χακί μπλούζα]. Ένας από τους καλύτερους πολεμικούς ανταποκριτές του  πρακτορείου ειδήσεων «Reuters».

Μιμήθηκε τον Φράγκο

Αλλά δεν του βγήκε του ΓΕΕΘΑ

Ψάχνουν να τον συλλάβουν

 
Ένταλμα σύλληψης με την αυτόφωρη διαδικασία για το αδίκημα της απρόκλητης επικίνδυνης σωματικής βλάβης της έχει εκδοθεί σε βάρος του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Νικήτα Σιώη.

Το ένταλμα εκδόθηκε μετά τα γεγονότα βίας που εξελίχθησαν την Τετάρτη στο κέντρο των Σερρών μεταξύ μελών της Χρυσής Αυγής και μέλους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και είχαν ως συνέπεια τον τραυματισμό του τελευταίου και τη διακομιδή του στο Γ. Νοσοκομείο των Σερρών.

Επιστολή για ληστεία Πάρου


Επιστολή έστειλε ο Αναστάσιος Θεοφίλου που αντιμετωπίζει την βαριά κατηγορία της φονικής ληστείας στην Πάρο με θύμα τον ταξιτζή που πήγε να εμποδίσει τους ληστές κατά τη διαφυγή τους.
   "Κατηγορούμαι  -αναφέρει- για μια ληστεία που κατέληξε σε τραγωδία. Δεν ήθελα να αναφερθώ σε αυτά τα γεγονότα καθότι δεν τα γνωρίζω παρά μόνο μέσα από τον παραμορφωτικό φακό των μίντια. Τελικά όμως κρίνω πως είναι σκόπιμο να πω δυο λόγια σε σχέση με αυτό.
Το να προσπαθήσει κάποιος πολίτης να υπερασπιστεί τα λεφτά ενός ιδρύματος, η απληστία του οποίου έχει οδηγήσει στην εξαθλίωση τα 2/3 της ανθρωπότητας, είναι σίγουρα κάτι παράλογο. Αυτό δε σημαίνει ότι η απάντηση είναι η αφαίρεση της ζωής του. Δε γνωρίζω τα γεγονότα και ως εκ τούτου δεν ξέρω αν ήταν μια εν ψυχρό εκτέλεση ή η οδυνηρή συνέπεια μιας πάλης που κατέληξε σε πυροβολισμούς. Θέλω να πιστεύω, σύμφωνα και με τις καταθέσεις των μαρτύρων, το δεύτερο.
Σε κάθε περίπτωση ένας άνθρωπος σκοτώθηκε. Ένας άνθρωπος που αν είχε την ψυχραιμία να σκεφτεί έστω για λίγα δευτερόλεπτα τι πάει να κάνει, ενδεχομένως θα άλλαζε γνώμη και από διώχτης να γινόταν υποστηριχτής των ληστών. Όμως είναι νεκρός και δε μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Ούτε απέναντι σε κάποιους συντρόφους που προσδίδουν χαρακτηρισμούς που δεν ταιριάζουν σε κάποιον εκλιπόντα, ούτε κυρίως απέναντι στους τυμβωρύχους της αντιτρομοκρατικής και των μίντια που έστησαν χορό πάνω από τη σορό του, προκειμένου να εξυπηρετήσουν πολιτικές σκοπιμότητες.
Είμαι αναρχικός κομμουνιστής. Αγαπώ τη ζωή όσο και την ελευθερία. Ας πολεμήσουμε για να γκρεμίσουμε τι φυλακές που θάβουν εντός τους χιλιάδες ζωντανούς.  Ας πολεμήσουμε για το όραμα της κοινωνικής απελευθέρωσης. Ας πολεμήσουμε για την απελευθέρωση της τάξης μας από την εξουσία του κεφαλαίου".



                                                                        27/09/2012

                                                                        Α.Κ. Θεοφίλou


                                                          Β2 Πτέρυγα, Φυλακές Δομοκού.

Να τους χαίρεστε!

Από τα κρατητήρια του ΑΤ Κομοτηνής χθες βράδυ απέδρασαν τρεις έλληνες και ένας Βούλγαρος.

Ένα Τάγμα συλλήψεις


Ανακοινώνεται ότι σε βάρος των εκατόν έξι (106) προσαχθέντων σήμερα (04-10-2012), από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας σχηματίσθηκαν δικογραφίες ως κατωτέρω:
Α. Για τους δώδεκα (12) εξ΄ αυτών, καθώς και για δύο (2) άτομα που αναζητούνται, για τα αδικήματα της διατάραξης κοινής και οικιακής ειρήνης, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, απρόκλητες σωματικές βλάβες, αντίσταση και παράβαση του Νόμου περί όπλων. Οι ανωτέρω συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο (05-10-2012) στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Β. Για του υπόλοιπους ενενήντα τέσσερις (94) για τα αδικήματα της διατάραξης κοινής και οικιακής ειρήνης. Οι ανωτέρω, κατόπιν προφορικής εντολής του κ. Εισαγγελέα

Πήρε μυστικό ο Τζανής?

Ο πρώην  υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ, Λεωνίδας Τζανής,  αυτοκτόνησε νωρίς το βράδυ της Πέμπτης στο Βόλο. Τον Λεωνίδα Τζανή βρήκε  η γυναίκα του στο γκαράζ του σπιτιού τους περίπου στις 20:00. Ο τέως υφυπουργός, βρέθηκε απαγχονισμένος.
Το όνομα τους τέως υφυπουργού, που το τελευταίο χρονικό διάστημα ασκούσε το επάγγελμα της δικηγορίας, συμπεριλαμβανόταν στη λίστα με τα ονόματα των 36 πολιτικών που ελέγχει το ΣΔΟΕ.
Σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων, η σύζυγός του όταν τον εντόπισε άρχισε να φωνάζει έντρομη, με αποτέλεσμα να την ακούσουν οι γείτονες να σπεύσουν για να δουν τι είχε συμβεί.

4/10/12

Δολοφόνησαν γριούλα στο Χαλάνδρι


Σκότωσαν 71χρονη στο Χαλάνδρι. Η γριούλα βρέθηκε δεμένη  στο διαμέρισμά της στην οδό Δήμητρος 30 και το σπίτι ήταν ανάστατο.

Βρήκαν το εξιλαστήριο θύμα


Το "ντου" στο Πεντάγωνο





Οι ναυτεργάτες στη ΓΑΔΑ


Η προαναγγελία

 
Ο κ. Δένδιας μιλώντας στους  "αστυνομικούς της γειτονιάς" είχε προαναγγείλει τις κυρώσεις σε βάρος ανώτερου αξιωματικού:
"Είμαι υποχρεωμένος -είπε- επίσης να αναφερθώ σε κάτι το οποίο δεν περιλαμβανόταν στην ατζέντα της συνάντησής μας όταν προγραμματίστηκε. Δεν περιλαμβανόταν καν εδώ και λίγες ώρες. Κάτι εξαιρετικά θλιβερό. Αναφέρομαι στα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας σήμερα το πρωί. Κυρίες και κύριοι δεν πρόκειται να αναφερθώ στα θέματα φύλαξης και ασφάλειας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Αυτό είναι κάτι το οποίο έχουμε ήδη συζητήσει με τον Υπουργό, τον κ. Παναγιωτόπουλο. Θα υπάρξουν ανακοινώσεις μετά. Θέλω να πω όμως ότι είμαι βαθύτατα λυπημένος γιατί φαίνεται ότι τα άκρα στην Ελληνική κοινωνία δεν έχουν ούτε όσιο ούτε ιερό.

Με το σώμα της γειτονιάς


Την ενεργοποίηση του θεσμού του Αστυνομικού της Γειτονιάς ανακοίνωσε ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος Δένδιας στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε σήμερα (04/10/2012) με τους Αστυνομικούς της Γειτονιάς της Αθήνας. Στη συνάντηση παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Αθανάσιος Ανδρεουλάκος και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος.
Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη στην ομιλία του αναφέρθηκε στη σημασία που δίνει η Πολιτεία στο θεσμό του Αστυνομικού της Γειτονιάς, προκειμένου να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας του Έλληνα πολίτη, επισημαίνοντας τα ακόλουθα:

Πλήρωσε τη νύφη ...

Τη νύφη για το "ντου" στο πεντάγωνο πλήρωσε αστυνομικόςδιευθυντής της Β/Α Αττικής, που τον έθεσαν σε διαθεσιμότητα.