1/9/12

"Bιτρίνα" η Ομόνοια ...


Πράγματι η εικόνα του κ. Σαμαρά να πίνει καφέ Σαββατιάτικα στην Ομόνοια,  ήταν πολύ καλή για να είναι αληθινή. Το μόνο που … σώνει τον κ. Δένδια είναι πως η πρωτοβουλία αυτή λέγεται πως ανήκει στο Μαξίμου, ενώ δεν πρέπει να παραλειφθεί και η γενικότερη σοβαρή προσπάθειά  του αρμόδιου υπουργού, να αδειάσει τη χώρα από λαθρομετανάστες, Η επίσκεψη του πρωθυπουργού όμως  έμοιαζε με καλοστημένη παράσταση, αφού άνδρες της ΕΛ.ΑΣ, όπως είμαστε απόλυτα σε θέση να γνωρίζουμε, από τις 8 το πρωί είχαν φροντίσει να «καθαρίσουν» τους δρόμους πέριξ του κέντρου από αλλοδαπούς και χρήστες ναρκωτικών.  Προφανώς ο κ. Δένδιας  έδειξε στον πρωθυπουργό πως φαντάζεται να μετατρέψει το κέντρο της Αθήνας! Μάλιστα οι εντολές που είχαν δοθεί από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ, ήταν να  απομακρύνουν από το πρωί, ακόμη και τους αλλοδαπούς που διέθεταν  χαρτιά.  Τους έσπρωχναν όλους προς το Γκάζι. Εξάλλου για την ενίσχυση των μέτρων η ΓΑΔΑ φρόντισε να σπάσει και το λεγόμενο «Αδιάθετο» του Σαββάτου. Δηλαδή πήραν και κάποιους αστυνομικούς  που κανονικά θα δούλευαν όλη την νύχτα της Παρασκευής και την επομένη θα είχαν ρεπό δηλαδή «αδιάθετο».

Καλώς μας ήρθαν!

Σύλληψη 15 αλλοδαπών στον Μανταμάδο Λέσβου, για μη νόμιμη είσοδο στη Χώρα.
Δύο (2) αλλοδαποί, από τους συλληφθέντες, συνόδευαν τέσσερα (4) παιδιά.
Συνελήφθησαν, χθες (31-08-2012) το μεσημέρι, στο Μανταμάδο της Λέσβου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αγίας Παρασκευής Λέσβου, δεκαπέντε (15) αλλοδαποί (12 άνδρες και 3 γυναίκες) υπήκοοι τρίτων χωρών ηλικίας από 18 έως 60 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για μη νόμιμη είσοδο στη Χώρα.

Κάτι τρέχει με τα ΤΑΧΙ

Στο πλαίσιο διενέργειας ειδικής εξόρμησης, από αστυνομικούς των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, συνελήφθησαν βραδινές ώρες της 31/8-1/9/2012, σε διάφορα σημεία της Αθήνας, επτά (7) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός, οδηγοί Ε.Δ.Χ. (ταξί) αυτοκινήτων, εκ των οποίων:
  • Οι έξι (6) είχαν επέμβει με ειδική συνδεσμολογία στις ταμειακές μηχανές των οχημάτων τους, καθιστώντας με αυτόν τον τρόπο αδύνατη την έκδοση αποδείξεων και
  • Οι δύο (2) είχαν επέμβει στον μηχανισμό ενδείξεως αξίας διαδρομής (ταξίμετρο) με έτερο καλώδιο, προκαλώντας έτσι πλασματική αύξηση του αναγραφόμενου ποσού.

31/8/12

Ανήλικοι οι δράστες

Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, περίπτωση απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος πέντε (5) αλλοδαπών υπηκόων Ινδίας, η οποία τελέστηκε το πρωί της 09-08-2012 στο Σφακάκι Δήμου Ρεθύμνου.
Ειδικότερα, ύστερα από εμπεριστατωμένη προανάκριση που διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου και την κατάλληλη αξιολόγηση στοιχείων και δεδομένων, προέκυψε ότι η ανωτέρω περίπτωση απόπειρας ανθρωποκτονίας, τελέστηκε από πέντε (5) ημεδαπά νεαρά άτομα, ηλικίας 15, 17, 18, 18 και 19 ετών.

Πρόεδρος εκβίασε ποδοσφαιριστή

Συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πολυγύρου Χαλκιδικής ένας 58χρονος ημεδαπός πρόεδρος ποδοσφαιρικής ομάδας για εκβίαση
Ο 58χρονος απαίτησε και έλαβε 2.500 ευρώ, για να υπογράψει σχετική αποδέσμευση παίκτη της ποδοσφαιρικής ομάδας
Συνελήφθη χθες (30.08.2012), από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πολυγύρου, ένας 58χρονος ημεδαπός πρόεδρος ερασιτεχνικής ποδοσφαιρικής ομάδας της Χαλκιδικής, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για εκβίαση.
Είχε προηγηθεί καταγγελία παίκτη της ανωτέρω ομάδας, σύμφωνα με την οποία ο 58χρονος, του ζήτησε κατά το παρελθόν κατ΄ εξακολούθηση εκβιαστικά χρηματικό ποσό, για να υπογράψει σχετική αποδέσμευση του παίκτη από την ομάδα.

Και ο ΕΚΑΜίτης για παιδική πορνογραφία


Πανελλαδική αστυνομική επιχείρηση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με την κωδική ονομασία «Trojan Horse» (Δούρειος Ίππος), για την καταπολέμηση του φαινομένου της παιδικής πορνογραφίας μέσω διαδικτύου .

Συνελήφθησαν με κακουργηματικές κατηγορίες, δεκατρία (13) άτομα, σε έξι πόλεις, ενώ σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος τριών (3) ακόμη ατόμων.

Πραγματοποιήθηκε μεγάλος αριθμός ερευνών και κατασχέθηκε πλήθος αρχείων «σκληρού» παιδικού πορνογραφικού υλικού.

Με Εισαγγελικές Διατάξεις δίνονται στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και οι ποινικές διώξεις που ασκήθηκαν σε βάρος πέντε (5) εκ των συλληφθέντων.

Στοχευμένες αστυνομικές έρευνες και επιχειρήσεις με την κωδική ονομασία «Trojan Horse» (Δούρειος Ίππος), διάρκειας έξι (6) ημερών, διενεργήθηκαν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ξάνθη, Γιαννιτσά, Ρόδο και Κρήτη από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο της καταπολέμησης του φαινομένου της διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας, μέσω διαδικτύου.  Aνάμεσά τους και ο αστυνομικός της ΕΚΑΜ Μπαλτάς Νικόλας 35 ετών.

Κλούβα με 51 λαθρομετανάστες

Τα ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ


Συνελήφθη πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (31-8-2012) στα Μέγαρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Συντονισμού της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής [που διοικεί ο Βασίλης Λάππας], ένας (1) αλλοδαπός υπήκοος Βουλγαρίας, μέλος εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται στην παράνομη διακίνηση μεταναστών σε χώρες της Ε.Ε,  έναντι χρηματικής αμοιβής. Συνελήφθησαν επίσης πενήντα ένας (51) αλλοδαποί, ενώ αναζητούνται δύο (2) επιπλέον αλλοδαποί Βουλγαρικής καταγωγής, μέλη του κυκλώματος.
Ειδικότερα αστυνομικοί του Τμήματος Συντονισμού εντόπισαν στη Ν.Ε.Ο.Α.Κ. στο ύψος των Μεγάρων ένα (1) Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και το ακινητοποίησαν. Από τον έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκε ότι μέσα σε αυτό υπήρχαν στοιβαγμένοι πενήντα ένας (51) αλλοδαποί μετανάστες (-32- υπήκοοι Ινδίας, -13- Πακιστάν και -6- Νεπάλ).

Φοβήθηκε την πορνεία και μίλησε για δολοφονία


Πίσω από την καταγγελία της Ρουμάνας για την δολοφονία φίλης της χθες το απόγευμα σε ενοικιαζόμενα δωμάτια της Ηγουμενίτσας, κρυβόταν ο φόβος πως ο σύντροφός της σκοπεύει με τους δυο συνεργούς  του,  να την μεταφέρουν στην Ιταλία και να την ωθήσουν στην πορνεία. Μάλιστα για τον σκοπό αυτό είχαν εκδώσει και ακτοπλοϊκά εισητήρια, όπως επίσης και για την φίλη της.

Γιατί απειλεί να πέσει?


Από:Nonews-NEWS
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, η γυναίκα που βρίσκεται στην ταράτσα του κτηρίου επί της Μεσογείων,είναι αθίγγανη 50 χρονών με το όνομα Στέλλα, η οποία απειλεί να πέσει από την ταράτσα επειδή ο γιος της, ο 22χρονος Σπύρος, βρίσκεται στην ... φυλακή για ανθρωποκτονία.

Συγκεκριμένα αφορά υπόθεση που σημειώθηκε στις 29 Οκτωβρίου του 2011 στο Ζαφύρι, όπου αθίγγανοι είχαν έρθει στα χέρια με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός ανθρώπου.

Ενοίκιο "χρυσάφι" στην Α.Δ Κεφαλλονιάς


Η Ελληνική Αστυνομία σκορπάει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, χρυσοπληρώνοντας ενοίκια στο Αργοστόλι για το κτίριο που στεγάζει την Αστυνομική Διεύθυνση Κεφαλλονιάς, επιβεβαιώνοντας ότι οι μνημονιακές κυβερνήσεις ξέρουν να κόβουν μισθούς και συντάξεις, αλλά και ειδικά μισθολόγια, την ώρα που επιβεβαιώνουν ότι δεν θέλουν να συμμαζέψουν τις δημόσιες δαπάνες.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος έχει και την Εκλογική Περιφέρεια Κεφαλλονιάς-Ιθάκης υπό την βουλευτική του εποπτεία, κατέθεσε σχετική Ερώτηση βασισμένη σε έρευνες και πληροφορίες της Πολιτευτού του Κινήματος στο νησί Γιώτας Αποστολάτου-Τραυλού.

 Σας επισυνάπτουμε το πλήρες κείμενο της Ερώτησης.

Πάλι κιλά "έβγαλε" η Δίωξη Ναρκωτικών Αττικής

TO KATAΣΧΕΜΕΝΟ ΧΑΣΙΣ
 
Χθες (30-8-2012) το βράδυ συνελήφθησαν στον Βύρωνα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, [που διοικεί ο Γιώργος Καστάνης] δύο (2) αλλοδαποί Αλβανικής καταγωγής ηλικίας 22 και 23 ετών, για κατοχή και διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης. 

Ειδικότερα αστυνομικοί της Υ.Δ.Ν., μετά από αξιοποίηση πληροφορίας, για αλλοδαπούς, που εισάγουν μεγάλες ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης από την Αλβανία και τις διακινούν περαιτέρω σε άλλους μικροεμπόρους, εντόπισαν τους ανωτέρω δράστες καθώς και οικία που χρησιμοποιούσαν σαν χώρο απόκρυψης ναρκωτικών (καβάτζα) και τους συνέλαβαν.  

Ο Αλγερινός πουλούσε "μαύρο"







ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗ ΤΟΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΓΙΟΒΑΝΙΔΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΣΥΝΕΛΗΦΘΕΙ ΑΛΓΕΡΙΝΟΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ,ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΧΕΘΗΚΑΝ ΣΩΡΕΙΑ ΠΛΑΣΤΩΝ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΧΑΣΙΣ ΣΕ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΥΛΟΥΣΕ ΣΕ

Έκαναν τα στραβά μάτια

λ



Είχαν τόσο καιρό να δουν αστυνομικό της Δίωξης Ναρκωτικών στην Κέρκυρα , που στην κυριολεξία ο 40χρονος ντόπιος χασικοκαλλιεργητής, όταν τους είδε στην αυλή του έπαθε συγκοπή και πέθανε 
Oι δόσεις του χασίς και οι εισπράξεις που βρέθηκαν στον 55χρονο Βρετανό  και γείτονα του 40χρονου Έλληνα στην Κορακιάνα της Κέρκυρας. Σε αντίθεση π.χ  με την Ρόδο, στο νησί των Φαιάκων η Δίωξη Ναρκωτικών είχε "βουλιάξει". Χρειάστηκε να αναλάβει ο Αστυνομικός  Διευθυντής Σπύρος Μαρτίνης ως Διοικητής στο νησί για να καταλάβουν ορισμένοι

Τους πέρασαν ... σκουλαρίκια



 
O ιδιωτικός αστυνομικός Γιώργος Τσούκαλης

Τρεις … επιφανείς Αγρινιώτες, ένας Αρτινός και ένας Αλβανός πιάστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Αρχαιοκαπηλίας της Ασφάλειας Αττικής  με τα ευρήματα των φωτογραφιών. Η σύλληψη έγινε στην Εθνική οδό Αγρινίου-Ιωαννίνων και ασφαλώς πρωταγωνιστικός ήταν και πάλι ο ρόλος του

Η παρέμβαση του Βασίλη

Στα γραφεία των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, έλαβε χώρα συνάντηση μεταξύ του Υπευθύνου του Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βουλευτή Β΄ Αθηνών κ. Βασιλείου Καπερνάρου και αντιπροσωπειών όλων των ενώσεων των ενστόλων.

          Ο κ. Καπερνάρος διαβεβαίωσε τις αντιπροσωπείες, ότι το Κίνημα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και οι Βουλευτές του τάσσονται, ψυχή τε και σώματι, δίπλα στους ένστολους και τα δίκαια αιτήματά τους. Δεσμεύθηκε, επίσης, ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα καταψηφίσουν το επικείμενο νομοσχέδιο, το οποίο θα αφορά στις αποφασισθείσες, από την κυβέρνηση της Τρόϊκας, εκ νέου εξοντωτικές περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

Συνταγογραφούσαν ναρκωχάπια οι γιατροί

Οι συνταγές και τα χάπια
 
Συνελήφθη   στη Ρόδο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, ένας 31χρονος , κατηγορούμενος για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Για την ίδια υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δυο ιατρών για παράνομη συνταγογράφηση, οι οποίοι δεν συνελήφθησαν λόγο παρέλευσης των χρονικών ορίων του αυτοφώρου.
Ειδικότερα χθες το βράδυ στην πόλη της Ρόδου, πραγματοποιήθηκε έρευνα, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, στην οικία του 31χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Έκαναν μαγαζί με τα κλεμμένα

Σχετικά με τη σύλληψη ενός 28χρονου Πακιστανού για κλοπές από εταιρείες και καταστήματα και την εξιχνίαση δεκαεπτά (17) περιπτώσεων, αστυνομικοί του Τ.Α. Αχαρνών συνέλαβαν δύο ακόμα αλλοδαπούς, Ινδικής καταγωγής για κλοπές, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και παράβαση του Ν. περί τελωνειακού κώδικα.
Ειδικότερα μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε κατάστημα Mini Market, ιδιοκτησίας των δύο συλληφθέντων στις Αχαρνές, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών οι οποίες είχαν αφαιρεθεί τόσο από τους ίδιους όσο και από τον 28χρονο Πακιστανό, από καταστήματα και γραφεία στην περιοχή των Αχαρνών. Μέσα στο κατάστημα επίσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 800 πακέτα λαθραίων τσιγάρων.

Τα κτήνη λήστεψαν 90χρονο

Συνελήφθησαν στην Κυψέλη, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), δύο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Γκάνας και Σιέρρα Λεόνε, για ληστεία σε βάρος ηλικιωμένου.
Από την έρευνα που διενεργήθηκε από το Τ.Α. Κυψέλης προέκυψε ότι, οι συλληφθέντες το πρωί της προηγουμένης (27-8-2012) προσέγγισαν 90χρονο Έλληνα και εισήλθαν μαζί του στον ανελκυστήρα της πολυκατοικίας που διέμενε στην Κυψέλη,

30/8/12

Ζηλοτυπία τα περί εγκλήματος;


 
Θρίλερ με εξαφάνιση [;] Ρουμάνας από ενοικιαζόμενα δωμάτια στο νέο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Φίλη της κατήγγειλε την μυστηριώδη εξαφάνισή της, έχοντας βάσιμες ενδείξεις πως δολοφονήθηκε από τον Ρουμάνο σύντροφό της. Η Ρουμάνα υποστηρίζει πως από τις τρεις συνολικά γυναίκες της παρέας, η μια δολοφονήθηκε το απόγευμα μέσα στο σπίτι και όταν  η «μάρτυρας-κλειδί» ήταν στο μπάνιο. Αυτήν την ώρα εξετάζονται στην Ασφάλεια της Ηγουμενίτσας δυο γυναίκες και οι τρεις άνδρες Ρουμάνοι της παρέας. Και οι πέντε είχαν βγάλει εισητήρια να ταξιδέψουν με καράβι για την Ιταλία.

Του είπαν για έρευνα και πέθανε

ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

 
Συνελήφθη Βρετανός για καλλιέργεια φυτείας κάνναβης και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Κέρκυρα.
Εκριζώθηκαν συνολικά είκοσι δενδρύλλια κάνναβης ύψους 2 μέτρων περίπου, βρέθηκαν 2 κιλά κάνναβης σε συσκευασίες και το ποσό των 9.175 ευρώ.
Δικογραφία σχηματίσθηκε επίσης για τον αιφνίδιο θάνατο 40χρονου ημεδαπού, ο οποίος κατά την αναγγελία της διενέργειας της έρευνας στην οικία του από τους αστυνομικούς, έχασε τις αισθήσεις του και απεβίωσε.
Ευρεία αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε χθες  το πρωί από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας κατά την διάρκεια της οποίας ανευρέθηκαν συνολικά 2 κιλά περίπου κάνναβης σε 33 νάιλον συσκευασίες, 25 δενδρύλλια κάνναβης ύψους 2 μέτρων περίπου και το χρηματικό ποσό των 9000 ευρώ περίπου.
Για την υπόθεση αυτή συνελήφθη κατά την διάρκεια της επιχείρησης 55χρονος υπήκοος Μεγάλης Βρετανίας σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της καλλιέργειας και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, τα οποία διώκονται σε βαθμό κακουργήματος, ενώ επίσης σχηματίσθηκε και δικογραφία για τον αιφνίδιο θάνατο 40χρονου ημεδαπού, ο οποίος κατά την αναγγελία της διενέργειας της έρευνας στην οικία του από τους αστυνομικούς, έχασε τις αισθήσεις του και απεβίωσε.

Του πήρε λεφτά για το τρακτέρ


Συνελήφθη 51χρονος για ληστεία σε βάρος 57χρονου στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας
Ο συλληφθείς, με την απειλή μαχαιριού, αφαίρεσε το χρηματικό ποσό
των 1500 ευρώ από την τσέπη του 57χρονου στα πλαίσια οικονομικών διαφορών
Αναζητείται άγνωστος συνεργός του
Συνελήφθη στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Λάρισας, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Λάρισας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φαρσάλων Λάρισας, 51χρονος ημεδαπός για ληστεία σε βάρος 57χρονου ημεδαπού.
Ειδικότερα, μεσημβρινές ώρες της 27-08-2012 στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, ο συλληφθείς, στα πλαίσια οικονομικών διαφορών με τον 57χρονο σχετικά με αγοραπωλησία γεωργικού ελκυστήρα (τρακτέρ), αφαίρεσε με την απειλή μαχαιριού από την τσέπη του παντελονιού του 57χρονου το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ και στη συνέχεια διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση μαζί με άγνωστο συνεργό του, ο οποίος παρακολουθούσε τη συναλλαγή από απόσταση.

Εξαπατούσαν το ΙΚΑ

 
Πρόκειται για ακόμα τρεις υποθέσεις, στο πλαίσιο ερευνών για την αντιμετώπιση περιπτώσεων εξαπάτησης του Ιδρύματος, μέσω ηλεκτρονικής υποβολής ψευδών Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων
Ταυτοποιήθηκαν για τη συμμετοχή τους τρεις ιδιοκτήτες γραφείων (2 τεχνικών και 1 λογιστικού) σε Καβάλα και Θεσσαλονίκη
Οι συνολικές ζημιές που έχει υποστεί το Ι.Κ.Α. από τις περιπτώσεις αυτές ξεπερνούν τις -100.000,00- ευρώ
Ακόμα τρεις περιπτώσεις διαδικτυακής απάτης σε βάρος του Ιδρύματος Κοινωνικής Ασφάλισης (Ι.Κ.Α.) εξιχνιάστηκαν από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο ενεργούμενης αστυνομικής έρευνας και προανάκρισης για εγκληματική οργάνωση, απάτη και πλαστογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, κατά του φορέα του Ιδρύματος.
Οι υποθέσεις αφορούν ηλεκτρονική υποβολή ψευδών Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων, μέσω του διαδικτύου, ενώ ταυτοποιήθηκαν για τη συμμετοχή τους τρεις (3) ημεδαποί ιδιοκτήτες γραφείων (ενός λογιστικού και δύο τεχνικών γραφείων) στη Χρυσούπολη Καβάλας, στο Καλοχώρι και στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, αντίστοιχα. Η συνολική ζημιά για το Ι.Κ.Α. εκτιμάται ότι υπερβαίνει τις -100.000,00 - ευρώ.

ΕΚΑΜίτης ύποπτος για παιδική πορνογραφία


Άνδρας της ΕΚΑΜ κρατείται και εξετάζεται στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για παιδική πορνογραφία. Ο αστυνομικός υπηρετεί στην ΕΚΑΜ άπό το 2000.

Τον "έφαγε" το πόθεν έσχες

Αστυνομικός Διευθυντής μπορεί να οδηγήθηκε πρόωρα στην σύνταξη, αλλά του έμεινε η παραθαλάσσια βίλα του. Εξάλλου γι αυτό και τον αποστράτευσαν. Βέβαια είχε προηγηθεί σε βάρος του και ξυλοδαρμός από πρώην σύζυγο γυναίκας, με την οποία συνέτρωγε. Μάλιστα το "σόου" έγινε και ενώπιον

Συμπλοκή σε μπαρ

Πιάστηκαν στην Ρόδο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, δυο αλλοδαποί υπήκοοι Γεωργίας ηλικίας 19 και 21 ετών, ενώ αναζητείται ακόμη ένας ομοεθνής τους, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απόπειρα ανθρωποκτονίας και οπλοχρησίας.
Ειδικότερα, χθες πρώτες πρωινές ώρες στην πόλη της Ρόδου, ύστερα από επεισόδιο που είχε προηγηθεί μεταξύ θαμώνων καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, οι κατηγορούμενοι επιτέθηκαν και τραυμάτισαν με μαχαίρι στο λαιμό και στην κοιλιακή χώρα έναν 42χρονο υπάλληλο, εξωτερικά του καταστήματος.

Βρήκαν και τους υπόλοιπους

Ταυτοποιήθηκαν άλλοι δύο υπήκοοι Αλβανίας ως δράστες της ληστείας
Για την ίδια υπόθεση είχε σχηματισθεί δικογραφία σε βάρος
22χρονου υπηκόου Αλβανίας που είναι ήδη έγκλειστος για ληστείες
Ύστερα από μεθοδική έρευνα και κατόπιν αξιοποίησης ιχνών, πειστηρίων και πληροφοριών, ταυτοποιήθηκαν άλλοι δύο εκ των τεσσάρων συνολικά δραστών της ένοπλης ληστείας σε βάρος οικογένειας που έλαβε χώρα την 28.07.2011 στην Χανιώτη Χαλκιδικής.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, πρόκειται για δύο αλλοδαπούς υπηκόους Αλβανίας 22 και 23 ετών που είναι συνεργοί του 22χρονου, ο οποίος είναι ήδη έγκλειστος στις Δικαστικές Φυλακές Διαβατών για ληστείες.

29/8/12

Θυμήθηκε πως είναι πατέρας

Εξιχνιάστηκε υπόθεση αρπαγής ανηλίκου από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
Στο πλαίσιο επιχείρησης και μέσω της Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας (Interpol), ο ανήλικος εντοπίστηκε στο αεροδρόμιο των Φιλιππίνων και παραδόθηκε στη μητέρα του
Εξιχνιάστηκε υπόθεση αρπαγής ανηλίκου, από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που είχε καταγγελθεί από την μητέρα του, στις αρχές του περασμένου Απριλίου.
Ειδικότερα, η 40χρονη ημεδαπή μητέρα του ανήλικου, κατήγγειλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κορίνθου, ότι ο εν διαστάσει σύζυγός της, Αυστριακός υπήκοος, είχε πάρει χωρίς τη θέλησή της τον τετράχρονο γιο της, παραβιάζοντας παράλληλα δικαστική απόφαση των Ελληνικών Αρχών, σύμφωνα με την οποία η ίδια είχε την επιμέλεια του παιδιού.
Στο πλαίσιο διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης, η υπόθεση διαβιβάστηκε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στις 12 Ιουλίου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί περαιτέρω έρευνα μέσω του διαδικτύου.

Κατόπιν εορτής σε "αργία"

Ο πορνογράφος καθηγητής από τον Ιανουάριο του 2010 αν και αποκαλύφθηκε η δράση του, μέχρι και σήμερα είχε τοποθετηθεί στο γραφείο της Β' Εκπαίδευσης Πιερίας. Σε λίγη ώρα όπως μαθαίνουμε θα τεθεί σε ΑΡΓΙΑ αφού όμως σήμερα η Δίωξη του Μάνου Σφακιανάκη ανακοίνωσε πως αποκρυπτογραφήθηκαν σκληροί δίσκοι που δείχνουν επιπλέον ότι ο 42χρονος καθηγητής βιντεοσκοπούσε και μαθήτριες με ασύρματες κάμερες που είχε τοποθετήσει σε θρανία λυκείου της Κατερίνης. Η αποθήκευση του υλικού  μάλιστα γινόνταν μέσω

Ο 42χρονος καθηγητής βιντεοσκοπούσε τις μαθήτριες


Από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος βρέθηκαν βίντεο παιδικής πορνογραφίας με βιντεοσκοπήσεις εφήβων μέσα σε αίθουσα διδασκαλίας.
Τα βίντεο αφορούν παλαιότερη υπόθεση παιδικής πορνογραφίας, κατά την οποία συνελήφθη τον Ιανουάριο του 2010 στη Θεσσαλονίκη, ένας 42χρονος καθηγητής Γυμνασίου.
Από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος βρέθηκαν αρχεία (βίντεο) παιδικής πορνογραφίας, με πρωτότυπες βιντεοσκοπήσεις εφήβων μέσα σε αίθουσα διδασκαλίας. Τα αρχεία αυτά είχαν κατασχεθεί στο πλαίσιο παλαιότερης υπόθεσης, που αφορούσε τη σύλληψη 42χρονου καθηγητή για παιδική πορνογραφία.
Ειδικότερα, τον Ιανουάριο του 2010 συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη, από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, 42χρονος καθηγητής Γυμνασίου, διότι σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκαν ψηφιακά πειστήρια, τα οποία περιείχαν πλήθος αρχείων παιδικής πορνογραφίας.
Μετά από συνεργασία της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με την Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, διαπιστώθηκε σε εργαστηριακή εξέταση που διενεργήθηκε, η ύπαρξη πλήθους αρχείων εικόνων και βίντεο παιδικής πορνογραφίας, καθώς και πρωτότυπες βιντεοσκοπήσεις εφήβων, πιθανόν μαθητριών, μέσα σε αίθουσα διδασκαλίας.

Πήγαν στο καλό!

Ακόμα ενενήντα οχτώ (98) αλλοδαποί πολίτες, διαφόρων υπηκοοτήτων, επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους, σε επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες (28.08.2012), από το Τμήμα Απελάσεων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής της Ελληνικής Αστυνομίας.
Συγκεκριμένα, στις χώρες τους επέστρεψαν ογδόντα εννιά (89) πολίτες Πακιστάν, επτά (7) πολίτες Μπαγκλαντές, ένας (1) πολίτης Αλγερίας και ένας (1) πολίτης Σενεγάλης, σε βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Έπιασαν τους ταραξίες

Συνελήφθησαν χθες  το πρωί στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, τρεις ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 29, 22 και 18 ετών, οι οποίοι αναζητούνταν από τις Αρχές, καθότι σε βάρος τους εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης του κ. Ανακριτή Μεσολογγίου για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, στη διάρκεια των επεισοδίων που είχαν συμβεί το βράδυ της 3-8-2012 στο Αιτωλικό Αιτωλοακαρνανίας.

Φυτεία-δάσος στην Χερσόνησο

ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
Τα 250 δενδρύλλια








 
Εντοπίστηκε, χθες το πρωί, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Ποταμιών του Δήμου Χερσονήσου, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης και κατασχέθηκαν συνολικά διακόσια πενήντα (250) δενδρύλλια κάνναβης.
Ειδικότερα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών που περιήλθαν στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Αγίου Νικολάου και στο Αστυνομικό Τμήμα Καστελίου, διενεργήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, με την συνδρομή του ελικοπτέρου της Ελληνικής Αστυνομίας, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί των Τμημάτων Δίωξης Ναρκωτικών Αγίου Νικολάου και Ηρακλείου, των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Λασιθίου και Ηρακλείου, του Αστυνομικού Τμήματος Καστελίου και της Ομάδας Ειδικών Αποστολών (Ο.Ε.Α.) Κρήτης.