25/8/12

Από ... CIA και FBI στο Παγκράτι

Ξ
Από την θέση του απομακρύνθηκε και ο Αστυνόμος της Αντιτρομοκρατικής που σχετιζόνταν φιλικά με τον επιχειρηματία Κωστάκη [φωτο] του Ναυπλίου, ο οποίος και δολοφονήθηκε τον περασμένο Ιούλιο με μια σφαίρα στο κεφάλι. Ο Αστυνόμος που ήταν ο σύνδεσμος της ΕΛ.ΑΣ [αν είναι δυνατόν!] με την CIA και το  FBI πήγαινε τακτικά στο Ναύπλιο και έψαχνε για χρυσό και αρχαία με το θύμα. Ο Αστυνόμος μετατέθηκε στο

Τι τρέχει με τον Αγγελάκο;

Πίσω και αριστερά διακρίνεται ο σημερινός Υπασπιστής του κ. Δένδια, Γιώργος Βανικιώτης, που παλαιότερα όταν ο κ. Αγγελάκος ήταν Διοικητής Ασφαλείας Αττική, είχε επίσης διατελέσει Υπασπιστής του μετέπειτα Αρχηγού. Καλόπιστα αναρωτιόμαστε αν σήμερα για την μετάθεση του κ. Σμυρλή έπαιξε κάποιο ρόλο και

Αναστάτωση στην ΕΛ.ΑΣ

"Πνευματικό παιδί"  [με την καλώς εννοούμενη έννοια]του πρώην Αρχηγού Αγγελάκου θεωρείται ο αξιωματικός του Ναυπλίου Δημήτρης Σμυρλής, καθώς ο μέχρι σήμερα διοικητής Ασφαλείας Ναυπλίου ήταν παλαιότερα υφιστάμενός του στη Δίωξη Ναρκωτικών Αθηνών. Ο κ. Σμυρλής τώρα μετατίθεται στην Αθήνα και αναλαμβάνει Διοικητής στη Δίωξη Ναρκωτικών, καταλαμβάνοντας τη θέση του Γιώργου Καστάνη, του αξιωματικού με τις περισσότερες επιτυχίες

Έπαιρνε την σύνταξη του συγχωρεμένου

Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης σε βάρος του ΙΚΑ Κέρκυρας
Συνελήφθησαν δύο ημεδαπές για απάτη κατά συναυτουργία, πλαστογραφία και ψευδή ανωμοτί κατάθεση
Επιχείρησαν να καταθέσουν πλαστογραφημένα πιστοποιητικά, που παρουσίαζαν ψευδώς εν ζωή 86χρονο ημεδαπό, προκειμένου να συνεχίσουν να λαμβάνουν παράνομα το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης
Εξιχνιάστηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας, υπόθεση απάτης σε βάρος του ΙΚΑ Κέρκυρας και συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι δύο γυναίκες, ηλικίας 66 και 36 ετών.
Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε σε βάρος τους δικογραφία, στο πλαίσιο της αυτοφώρου, διαδικασίας για τα αδικήματα της απάτης κατά συναυτουργία, της χρήσης πλαστογραφημένων πιστοποιητικών και της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης.

Καμία μομφή


Και για να γίνουμε πιο σαφής: Όταν κάνουμε λόγο για «παράκεντρα που διοικούν την αστυνομία» δεν επιδιώκουμε να αφήσουμε καμία  μομφή, ειδικά προς το πρόσωπο του κ. Παπαγιαννόπουλου, αλλά για εκείνους που του «εισηγήθηκαν» και έκανε αποδεκτή την  απρόσμενη απομάκρυνση του Διοικητή της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής. Άλλωστε από τα μοναδικά που δεν μπορούμε να καταλογίσουμε στον κ. Αρχηγό είναι η έλλειψη τιμιότητας και ηθικής. Έχεις όμως ασφαλώς και ο ίδιος ευθύνη, για όσους «αθέατους» βάζουν λόγια εκ του πονηρού …

Στο Κανάλι για μπανάκια ο δραπέτης

Σύλληψη 40χρονου αλλοδαπού , ο οποίος αναζητείτο, ως δραπέτης από Κατάστημα Κράτησης Φυλακών,
στο οποίο δεν επέστρεψε μετά από άδεια που είχε λάβει
Ο συλληφθείς εξέτιε ποινή κάθειρξης (17) ετών και (11) μηνών, για εμπόριο ναρκωτικών, απόπειρα ανθρωποκτονίας και ληστεία
Κατά τη διάρκεια του αστυνομικού ελέγχου, προέταξε όπλο κατά των αστυνομικών ενώ αντιστάθηκε κατά τη σύλληψή του
Συνελήφθη χθες (24-08-2012) το απόγευμα στο 17ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας (Κανάλι) από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, 40χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, δραπέτης από 03-10-2011, οπότε παραβίασε άδεια που του είχε χορηγηθεί από τις Φυλακές Αλικαρνασσού.
Στις ανωτέρω Φυλακές, ο 40χρονος εξέτιε ποινή κάθειρξης δεκαεπτά (17) ετών και έντεκα (11) μηνών, για διακίνηση ναρκωτικών, απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία, παράνομη οπλοκατοχή και παράνομη είσοδο στην ελληνική επικράτεια.

Πρωί, πρωί με την αυγή ...

Tην Δευτέρα πρωί, πρωί μόνο στο Crimes on air: 2 Μετακινήσεις  αλλά και μεταθέσεις ντροπής στην ΕΛ.ΑΣ μετά το "πραξικόπημα" που έγινε στην δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας  Αττικής!

Gwhy?

 
Μήπως κ. Παπαγιαννόπουλε, για αυτό σας συμβούλεψαν να απομακρύνετε τον Γιώργο Καστάνη από το τιμόνι της Δίωξης Ναρκωτικών; Τόσο πολύ ενόχλησαν τα ρεπορτάζ του MEGA για την εγκληματικότητα στην Αττική; Μα Αρχηγέ, η δημοσιογράφος Μήνα Καραμήτρου, είναι η σύζυγος του μάχιμου κ. Καστάνη! Ή μήπως

Έγκλημα ... στην Κατεχάκη



Τα "παράκεντρα" που διοικούν την Αστυνομία και την Ασφάλεια Αττικής, μετέθεσαν άνευ λόγου τον άξιο Διοικητή της Δίωξης Ναρκωτικών Γιώργο Καστάνη. Ο πολύπειρος αξιωματικός έχοντας στο ενεργητικό του τις μεγαλύτερες επιτυχίες [βλέπε στατιστικά] μετατίθεται σε "νεκρή" θέση στο Ασρχηγείο της Κατεχάκη. Στη θέση του φέρνουν τον αστυνομικό υποδιευθυντή Δημήτρη Σμυρλή από το αστυνομική διεύθυνση Αργολίδας.

Και ο Ρουμάνος Νταν Καραμπουλέα δραπέτης

Μετά τον Μακρυγιάννη
Δεν είναι μόνον ο ισοβίτης Μιχάλης  Μακρυγιάννης που δεν επέστρεψε από άδεια από τις φυλακές Λάρισας. Το ίδιο στις ίδιες φυλακές είχε συμβεί έναν μήνα πριν με τον Ρουμάνο βαρυποινίτη Νταν Καραμπουλέα, τρόφιμο των φυλακών από το 1993.
 Ο Καραμπουλέα στο παρελθόν είχε κάνει και κανονική απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Εξάλλου ένας Ρουμάνος ο Νταν Καραμπουλέα συνελήφθη  στις 5 Απριλίου του 1996 στην περιοχή της Ομόνοιας ο οποίος μαζί με άλλους συμπατριώτες του που διέφυγαν τη σύλληψη επέβαιναν σε ΙΧ αυτοκίνητο το οποίο είχαν κλέψει στις 6 του περασμένου Δεκεμβρίου του 1995 από την περιοχή της Αγίας Παρασκευής.

Βενζινοπώλης με θαλαμηγό

 
Βενζινοπώλης με θαλαμηγό και 80χρονη με νυκτερινό κέντρο
 
 
Ιδιοκτήτη πρατηρίου βενζίνης με ...θαλαμηγό μήκους 30 μέτρων, αξίας τουλάχιστον πέντε εκατομμυρίων ευρώ, εντόπισαν πριν δύο 24ωρα στελέχη του ΣΔΟΕ στην Ηγουμενίτσα.

Ο βενζινοπώλης, η επιχείρηση του οποίου έχει έδρα την Πάτρα, υποστήριξε ότι το υπερπολυτελές σκάφος ανήκε σε Αμερικανό επιχειρηματία για τον οποίο διαπιστώθηκε ότι είναι νεαρός εργαζόμενος που πλένει πιάτα σ' εστιατόριο στις ΗΠΑ.

Δεν κάνει πίσω η Χρυσή Αυγή

 
Δένδιας:Τάγματα εφόδου δεν θα γίνουν δεκτά και θα συντριβούν

Τμήμα της Χρυσής Αυγής, παραταγμένο, πριν τη συμπλοκή με την αστυνομία, Κόρινθος, 23 Αυγούστου 2012

 
         «Τάγματα εφόδου στη χώρα δεν πρόκειται να γίνουν δεκτά», δήλωσε στην Βουλή ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Ν. Δένδιας, απευθυνόμενος προς την πτέρυγα της Χρυσής Αυγής, μετά και τα επεισόδια που προκάλεσαν οργανωμένα μέλη της έξω από το στρατόπεδο Κορίνθου, αντιδρώντας στην μεταφορά εκεί παράνομων μεταναστών.

Κατά την συζήτηση ερώτησης του «χρυσαυγίτη» βουλευτή κ. Ηλ. Κασιδιάρη, ο υπουργός έστειλε σαφή προειδοποίηση ότι το κράτος δεν πρόκειται να ανεχθεί ανάλογες συμπεριφορές, δηλώνοντας ότι  «τάγματα εφόδου στη χώρα αυτή, καπηλευόμενα μάλιστα τα εθνικά σύμβολα, δεν θα γίνουν ανεκτά». «Θα συντριβούν», πρόσθεσε χαρακτηριστικά, προκαλώντας την αντίδραση του κ. Κασιδιάρη, ο οποίος επιχείρησε να στρέψει αλλού το επίκεντρο του ενδιαφέροντος, λέγοντας: «Αφήστε τα δήθεν τάγματα εφόδου. Αυτά είναι φαντασιακές καταστάσεις».

Πάντως ο κ. Δένδιας επανέλαβε ευθαρσώς απευθυνόμενος προς την Χρυσή Αυγή: «Να έχουμε ευθεία εξήγηση για να μην υπάρξει παρεξήγηση. Τάγματα εφόδου στη χώρα δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτά»! Είχε προηγηθεί η επίθεση Κασιδιάρη κατά του ΣΥΡΙΖΑ για την στάση του στο θέμα των μεταναστών, αλλά και κατά βουλευτών της ΝΔ με αφορμή δηλώσεις του βουλευτή του κόμματος κ. Άδ. Γεωργιάδη ο οποίος εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για το γεγονός ότι στα επεισόδια της Κορίνθου πρωτοστάτησε βουλευτής της Χ.Α.

«Θα πω στους βουλευτές της ΝΔ, περαστικά τους. Τέτοιες δραστηριότητες θα επαναληφθούν στο μέλλον. Και όχι από δέκα άτομα. Αλλά από εκατοντάδες και από το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός μας», δήλωσε ο κ. Κασιδιάρης, ενώ ζήτησε να απαγορευθούν οι δημόσιες συναθροίσεις αλλοδαπών στην Ελλάδα.

Μάλιστα είπε ότι η πολιτεία πρέπει να αφήσει κατά μέρος την Χ.Α. και να κοιτάξει να συνθλίψει τους «εγκληματίες και τους τρομοκράτες με τα καλάσνικοφ», ενώ σε μια επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «πρέπει να μετονομαστεί σε ΠΑΣΟΚ, δηλαδή, σε Πακιστανικό Σοσιαλιστικό Κόμμα». Από την πλευρά του ο κ. Δένδιας ξεκαθάρισε ότι «ο νόμος θα εφαρμόζεται απαρεγκλίτως προς πάσα κατεύθυνση». «Επαναλαμβάνω, προς πάσα κατεύθυνση. Σε κράτος ευνομούμενο δεν υφίσταται καμία άλλη επιλογή», κατέληξε.
Στον εισαγγελέα οι καταγγελίες για το Indymedia
«Ο νόμος θα εφαρμόζεται απαρέγκλιτα σε κάθε κατεύθυνση. Σε κράτος ευνομούμενο δεν υφίσταται καμία άλλη επιλογή» δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας στην επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Άδωνη Γεωργιάδη σχετικά με το δικτυακό τόπο Indymedia και στις καταγγελίες του ότι προωθούνται και προβάλλονται μέσα από εκεί εγκληματικές ενέργειες.

«Οι δικογραφίες βρίσκονται στον εισαγγελέα, δεν προτίθεμαι να παρέμβω στο έργο της ελληνικής δικαιοσύνης. Θα σημειώσω όμως ότι συμφωνώ με τα λεγόμενα σας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας.

Από την πλευρά του, ο κ. Γεωργιάδης έκανε λόγο για αδράνεια του ελληνικού κράτους μπροστά στην απίστευτη, όπως είπε, πρόκληση να προβάλλονται και να προωθούνται από την συγκεκριμένη ιστοσελίδα εγκληματικές και τρομοκρατικές πράξεις.

«Μέσα από την ιστοσελίδα που βρίσκεται στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο απειλούνται Έλληνες πολίτες. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

«Πράγματι η ιστοσελίδα Indymedia φιλοξενεί απόψεις του αντιεξουσιαστικού χώρου και των τρομοκρατικών οργανώσεων. Υπάρχει συγκεκριμένη υπηρεσία στην ΕΛΑΣ που ασχολείται με αυτά τα θέματα» υπογράμμισε ο κ. Δένδιας.

Κόρινθος βίντεο 2



Της Κορίνθου βίντεο 1



Αντιδράσεις στην Κόρινθο

ου του δημάρχου Κορινθίων
 

Κόρινθος: Συνεχίζεται ο «πόλεμος» για τους μετανάστες

 
Τεταμένη συνεχίζει να είναι η κατάσταση στη Κόρινθο μετά τις χθεσινές έντονες διαμαρτυρίες φορέων και κατοίκων της περιοχής που αντιδρούν στη μετατροπή του στρατοπέδου του 6ου Συντάγματος Πεζικού, που βρίσκεται στις παρυφές της πόλης, σε κέντρο κράτησης παράνομων μεταναστών.

Οι κινητοποιήσεις, στις οποίες πρωτοστατούν βουλευτές και μέλη της Χρυσής Αυγής, που εμπόδισαν την Πέμπτη τις αστυνομικές δυνάμεις να πλησιάσουν στο στρατόπεδο μεταφέροντας και άλλους μετανάστες, αντιμετωπίζονται από την τοπική κοινωνία, ακόμη και τον ίδιο το δήμαρχο Κορίνθο Αλέξανδρο Πνευματικό με όρους, όπως «εμπόλεμη ζώνη» και «κατάσταση πολιορκίας»!

24/8/12

... Σόλο οι συλλήψεις στην Κέρκυρα


Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί από την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ληστείας κατά συναυτουργία και παράνομης οπλοκατοχής στην Κέρκυρα
Εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις ληστειών κατά τις οποίες αφαίρεσαν κατά περίπτωση με την απειλή χρήσης βίας το χρηματικό ποσό των 1165 ευρώ συνολικά, από πρατήριο υγρών καυσίμων και περίπτερο
Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας, η ληστεία σε πρατήριο υγρών καυσίμων στις Αλυκές Κέρκυρας, που συνέβη χθες (23.08.2012) το πρωί, κατά την οποία αφαιρέθηκε με την απειλή χρήσης βίας από υπάλληλο του πρατηρίου το χρηματικό ποσό των 815 ευρώ  καθώς και η ληστεία που συνέβη σε περίπτερο την Τετάρτη 15.08.2012 στο Κοντόκαλι  κατά την οποία είχε αφαιρεθεί από υπάλληλο του περιπτέρου το ποσό των 350 ευρώ.

Έκαναν και διαφήμιση


ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

 
Αστυνομική επιχείρηση της Οικονομικής Αστυνομίας σε παράνομο «μίνι καζίνο» στην Αθήνα
Ο συγκεκριμένος χώρος παρουσιαζόταν στο διαδίκτυο ως «μίνι καζίνο» σε διάφορες διαφημιστικές αναρτήσεις ιστοσελίδων
Συνελήφθησαν μία 31χρονη υπήκοος Γεωργίας ως διευθύνουσα του καταστήματος και ακόμα δύο (2) άτομα ως παίκτες, ενώ κατασχέθηκαν (17) μηχανήματα «Φρουτάκια»
Οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ (23.08.2012), από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε παράνομο «μίνι καζίνο» που λειτουργούσε μέσα σε κατάστημα Internet - cafe στην Αθήνα. Ο συγκεκριμένος χώρος παρουσιαζόταν στο διαδίκτυο ως «μίνι καζίνο» με σχετικές διαφημιστικές αναρτήσεις σε διάφορες ιστοσελίδες.

Αποβίβαση στο Φαρμακονήσι

Εντοπίστηκαν σήμερα (24-08-2012) πρώτες πρωινές ώρες στην νησίδα Φαρμακονήσι, από στρατιωτική φρουρά, εννέα (9) μη νόμιμοι μετανάστες (5 άνδρες και 4 γυναίκες) οι οποίοι έφεραν μαζί τους επτά (7) παιδιά.
Τους μη νόμιμους μετανάστες, μετέφερε και αποβίβασε στο Φαρμακονήσι ταχύπλοο σκάφος το οποίο στην συνέχεια αναχώρησε με κατεύθυνση τα Τουρκικά παράλια.

Έσπερνε στον δήμο Τριφυλίας

Τα 40 δέντρα και οι σακούλες

 
Συνελήφθη ένας 55χρονος ημεδαπός για καλλιέργεια δενδρυλλίων και κατοχή κάνναβης στη Μεσσηνία.
Κατασχέθηκαν σαράντα (40) δενδρύλλια και πάνω από ενάμισι κιλό ακατέργαστη κάνναβη.
Συνελήφθη, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας,  σε Τοπική Κοινότητα του Δήμου Τριφυλίας Μεσσηνίας, ένας 55χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, εντόπισαν σε δασική έκταση του Δήμου Τριφυλίας, φυτεία αποτελούμενη από σαράντα (40) δενδρύλλια κάνναβης, ενώ κατέλαβαν τον 55χρονο, την ώρα που μετέβη σε αυτή, προκειμένου να φροντίσει τα δενδρύλλια.
Τα δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία ήταν ύψους, από 3,5 έως 4 μέτρα, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Είχε γλάστρες

Συνελήφθη στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 26 ετών σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια ναρκωτικών (κάνναβη) .
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, ενήργησαν έρευνα στην οικία του 26χρονου στο Αγρίνιο, παρουσία δικαστικού λειτουργού,

Τους πήραν με το Καλάσνικοφ

Συνελήφθη  στην Ανατολή Ιωαννίνων από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων με τη συνδρομή αστυνομικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων, ένας 30χρονος, για παράνομη οπλοκατοχή, οπλοφορία, οπλοχρησία και άσκοπους πυροβολισμούς. Επίσης, συνελήφθη μία 28χρονη υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενη για το αδίκημα της παράνομης οπλοκατοχής.
Ειδικότερα, καταγγέλθηκε στο τηλεφωνικό κέντρο Άμεσης Δράσης (100) ότι στο Δροσοχώρι Ιωαννίνων, άνδρας που επέβαινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, προέβη σε άσκοπους πυροβολισμούς στον αέρα και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή.

Στο Πέτα ο καλλιεργητής

Συνελήφθη, στο Πέτα Άρτας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 32χρονος, ο οποίος κατηγορείται για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ποσότητας ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα σε χωράφι δίπλα στο σπίτι του 32χρονου, όπου βρήκαν και εκρίζωσαν τρία (3) δενδρύλλια, ύψους από 1.80 έως 2.90 μέτρα.

Αυτή είναι διάκριση!

Στην Πόλη θα μεταβεί σε λίγες ώρες ο Μάνος Σφακιανάκης, όπου ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα του απονείμει τον Μεγαλόσταυρο της Τιμής, για το κοινωνικό και αποτελεσματικό έργο που προσφέρει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Μια διάκριση που για πρώτη φορά

Κάτι μυρίστηκε ο Σαλονικιός


Ο μοναδικός στην Κατεχάκη που δεν υιοθέτησε τις λανθασμένες εκτιμήσεις των κκ Σαλαμούρα και Δικόπουλου για τους "ποινικούς" δράστες στην ληστεία της Πάρου. Δεν είναι τυχαίο που ο Αστυνομικός Επιθεωρητής της Νοτίου Ελλάδος Δημήτρης Τσακνάκης, όταν υπηρετούσε στη Θεσσαλονίκη  επιλέχθηκε για την στελέχωση της νεοσύστατης Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας Βορείου Ελλάδος, στην οποία διετέλεσε Διευθυντής από την έναρξη λειτουργίας της τον Ιούνιο του 2007, μέχρι τον Μάρτιο του 2009, οπότε προήχθη στον

Κάτι τρέχει με τον φόνο του Ιρακινού!

 
Νέα δεδομένα στο φως για τη δολοφονία του 20χρονου Ιρακινού
Μία άλλη διάσταση για τη δολοφονία του 20χρονου Ιρακινού μετανάστη στο κέντρο της Αθήνας δίνουν αξιωματικοί της ΕΛΑΣ.
  
 
«Δεν αποκλείουμε η δολοφονία του 20χρονου Ιρακινού πριν από δύο εβδομάδες στο κέντρο της Αθήνας να μην είναι τελικά ρατσιστική πράξη, αλλά αποτέλεσμα συμπλοκής αγνώστων μετά από μικροληστεία...».

Αυτό ανέφεραν προς «Το Βήμα» ανώτατοι αξιωματούχοι της λεωφόρου Κατεχάκη που παρακολουθούν τις έρευνες για τις συνθήκες του θανάσιμου τραυματισμού -το πρωί της 11ης Αυγούστου 2012- του νεαρού αλλοδαπού από το Ιράκ, στην οδό Αναξαγόρα, στην Αθήνα.

Η δολοφονία είχε χαρακτηριστεί, όπως προκύπτει εκτός των άλλων και από δηλώσεις πολιτικών παραγόντων, σε «ρατσιστική ενέργεια».

23/8/12

Τα 451 χασισόδεντρα

Φωτο ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

Εντοπίστηκαν τρείς (3) φυτείες δενδρυλλίων κάνναβης
Εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν τετρακόσια πενήντα ένα (451) δενδρύλλια κάνναβης
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών
Εντοπίστηκαν, σήμερα (23-08-2012) το πρωί, σε ορεινές περιοχές του Δημοτικού Διαμερίσματος Λιβαδίων του Δήμου Μυλοποτάμου, τρεις (3) φυτείες κάνναβης και κατασχέθηκαν συνολικά τετρακόσια πενήντα ένα (451) δενδρύλλια κάνναβης.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων, για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, οργανώθηκε επιχείρηση εξερεύνησης σε περιοχές του παραπάνω Δήμου, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, του Τμήματος Ασφαλείας Γεροποτάμου, του Αστυνομικού Τμήματος Ανωγείων, των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Ρεθύμνου και Μυλοποτάμου και της Ομάδας Ειδικών Αποστολών (Ο.Ε.Α.) Κρήτης.

Τα πρόσωπα των απατεώνων




Ο κύριος Μαραγκός
ΑΦΟΙ Κίτσα
 
Σύλληψη δύο (2) ημεδαπών ηλικίας 52 και 50 ετών και την αναζήτηση 25χρονου συνεργού τους, οι οποίοι συνέστησαν εγκληματική οργάνωση με σκοπό την διάπραξη απατών σε βάρος ηλικιωμένων, δίνονται στη δημοσιότητα, μετά από σχετική εισαγγελική διάταξη, στοιχεία ταυτότητας καθώς και φωτογραφίες τους.
Πρόκειται για τους: (Α) ΚΙΤΣΑ Πασχάλη του Βασιλείου και της Ευδοκίας, (Β) ΜΑΡΑΓΚΟ Χαράλαμπο του Χρήστου και της Μαρίας και (Γ) ΚΙΤΣΑ Αθανάσιο του Πασχάλη και της Πασχαλιάς (μη συλληφθείς), κατοίκων Αλεξάνδρειας Ημαθίας.
Η δημοσιοποίηση των προσωπικών στοιχείων των προαναφερομένων, καθώς και των φωτογραφιών τους κρίνεται αναγκαία για τον εντοπισμό των δραστών των ήδη τετελεσμένων περιπτώσεων κλοπής και απάτης, την αποτροπή τέλεσης νέων, την εν γένει προστασία του κοινωνικού συνόλου και ειδικότερα των ευάλωτων και ανίσχυρων ηλικιωμένων καθώς και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Με 10 κιλά η Μενεμένη

Τα ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΑ
 
Συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μενεμένης Θεσσαλονίκης, ένας ημεδαπός 53 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για πώληση ναρκωτικών ουσιών.
Ο 53χρονος συνελήφθη κατόπιν της προχθεσινής σύλληψης του 51χρονου ημεδαπού στη Θεσσαλονίκη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών Πέλλας, ο οποίος κατείχε (19.560) γραμμάρια κάνναβης, όπλα και φυσίγγια.

... Στρατιωτικές οδηγίες

 
 
Εγχειρίδιο του Στρατού και στοιχεία για πλαστές ταυτότητες στον υπολογιστή του Θεοφίλου
     
Ένα εγχειρίδιο του Γενικού Επιτελείου Στρατού με στοιχεία συντήρησης πιστολιών Glock, πολεμικών όπλων αλλά και χειροβομβίδων, ηλεκτρονικό αρχείο για εντοπισμό κρυφών καμερών και κλειστών κυκλωμάτων τηλεόρασης, δεκάδες στοιχεία πολιτών για έκδοση πλαστών ταυτοτήτων, φωτογραφίες νεκρών αστυνομικών, αλλά και ένα δελτίο ταυτότητας αστυνομικού, είναι ορισμένα από τα ευρήματα στον φορητό υπολογιστή του Τάσου Θεοφίλου, που εντοπίστηκε στο διαμέρισμά του στην οδό Τυμφρηστού στην Λαμία.

Ο Λελοβίτης ... χτύπησε



Η πρώτη μεγάλη επιτυχία για τον Αστυνομικό Διευθυντή Θεσπρωτίας Γιώργο Λελοβίτη.
Μικροκομματικές σκοπιμότητες που θα εξηγήσουμε άλλη φορά, έμελλε η Θεσπρωτία να έχει Ταξίαρχο και τα Γιάννενα που είναι μεγαλύτερη περιφέρεια, Αστυνομικό Διευθυντή. Όπως και να έχει ο Ταξίαρχος και η μάχιμη Δίωξη Ναρκωτικών, έβγαλαν πάλι λαβράκι.
  


Η κλούβα που μετέφερε το χασίς, το οποίο και έφτανε στα παράλια με καΐκι.


Τα δυο ΙΧ των κακοποιών που ήταν οι ... προπομποί, για τα

Το θερμοκήπιο ...

ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ





Συνελήφθη 37χρονος ημεδαπός για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών στην περιοχή του Aλιβερίου Ευβοίας
Κατασχέθηκαν συνολικά – 28 – καλλιεργούμενα δενδρύλλια και
-352- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης
Συνελήφθη, χθες το πρωί στην περιοχή του Αλιβερίου Ευβοίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, ένας 37χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή ακατέργαστης κάνναβης και καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.
Ειδικότερα, σήμερα το πρωί οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριών που αφορούσαν σε καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, διενήργησαν αιφνιδιαστική έρευνα, με την παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, στην οικία του 37χρονου στην περιοχή του Αλιβερίου.

Την έβγαζε στο "κουρμπέτι"

Εξιχνιάσθηκε υπόθεση σωματεμπορίας σε βάρος 26χρονης αλλοδαπής
Συνελήφθη για την υπόθεση 41χρονος ομοεθνής της
Συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων Θεσσαλονίκης, 41χρονος αλλοδαπός με την κατηγορία της «Σωματεμπορίας κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση».
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η οποία διενεργήθηκε έπειτα από καταγγελία 26χρονης αλλοδαπής στην προαναφερόμενη Υπηρεσία, ο 41χρονος ομοεθνής της, αφού έπεισε την 26χρονη να εγκατασταθούν στη Θεσσαλονίκη, στη συνέχεια με τη χρήση σωματικής βίας και με απειλές κατά της ζωής της, από τον Ιανουάριο του 2012, προέβαινε στην επ’ αμοιβή έκδοσή της, αποκομίζοντας ο ίδιος το σύνολο των χρημάτων.

Μας πήραν χαμπάρι και οι Αλβανοί [βίντεο]



Ο Τοξοβόλος στήνει στον τοίχο την "κατηγορία"


Με επιστολή του που αναρτήθηκε επωνύμως στο διαδίκτυο  ο Γιάννης Μιχαηλίδης που έγινε γνωστός ως ο «Τοξοβόλος  του Συντάγματος» αρνείται οποιαδήποτε συμμετοχή του στην ληστεία της Πάρου, ενώ  θεωρεί υποχρέωση του να απαντήσει σε δημοσιεύματα που τον εμπλέκουν και από την στιγμή μάλιστα που είναι καταζητούμενος από τις αρχές για αποτύπωμα του, που είχε βρεθεί στη γιάφκα της οδού Σαπφούς στην Καλλιθέα.

Αίσθηση πάντως προκαλεί η αινιγματική εκδοχή που δίνει ο ίδιος για τυχόν συμμετοχή του ή όχι, στην αιματηρή συμπλοκή της Πεύκης, όπου συνελήφθη  ο Θεόφιλος Μαυρόπουλος. Πάντως ο ίδιος αποσαφηνίζει πως δεν είναι μέλος της «Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς».

22/8/12

Ποσότητα μαμούθ σε ψαρόβαρκα




Η ΨΑΡΟΒΑΡΚΑ

Εξαρθρώθηκε οργανωμένο κύκλωμα εισαγωγής και εμπορίας κάνναβης στην Ελληνική Επικράτεια

Συνελήφθησαν, ύστερα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, πέντε μέλη του κυκλώματος, τρεις ημεδαποί και δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας

Κατασχέθηκαν συνολικά πάνω από εξακόσια σαράντα εννέα (649) κιλά κάνναβης, δύο αυτοκίνητα, μία κλούβα και ένα αλιευτικό σκάφος.

Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας οργανωμένο κύκλωμα εισαγωγής, με πλωτά και χερσαία μέσα, μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών στην Ελληνική Επικράτεια.

Συνελήφθησαν για την υπόθεση αυτή πέντε μέλη του κυκλώματος, εκ των οποίων τρεις ημεδαποί, ηλικίας 58, 35 και 33 ετών και δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 34 και 26 ετών, οι οποίοι οργάνωσαν την εισαγωγή στη χώρας μας με αλιευτικό σκάφος και στη συνέχεια τη μεταφορά με χερσαία μέσα, ποσότητας κάνναβης που ξεπερνά τα (649) κιλά.