17/8/12

Έκαναν τον Βοτανικό γκέτο

 
Επιχείριση της ΕΛ.ΑΣ. σε καταυλισμό Ρομά στον Βοτανικό

  Επιχείρηση της αστυνομίας στον καταυλισμό των Ρομά στον Βοτανικό εκτυλίσονταν όλο το πρωί σήμερα, Παρασκευή. Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και συνεργεία με προσωπικό της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων και της Διεύθυνσης Υγιεινής της Περιφέρειας Αττικής. Οι αστυνομικοί προσήγαγαν 85 Ρομά, για τους οποίους εξετάζεται αν βρίσκονται νόμιμα στη χώρα.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, απομακρύνθηκαν απορρίμματα, αλλά και επιβλαβή υλικά, που βρίσκονταν στον χώρο του καταυλισμού μετά από την πυρκαγιά, που είχε εκδηλωθεί τις βραδινές ώρες της 14ης Αυγούστου.

Το ... χωράφι στην Αλεξανδρούπολη


Ναρκωεπιχείρηση από Βούλγαρους

ΤΑ ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΑ
Εξαρθρώθηκε οργανωμένο κύκλωμα καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, εισαγωγής και πώλησης ναρκωτικών ουσιών στην Ελληνική Επικράτεια
Συνελήφθησαν, ύστερα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, τρία μέλη του κυκλώματος, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας και ένας ημεδαπός
Ο δύο εξ αυτών, προσπάθησαν να διαφύγουν με Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, πλην όμως, ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν
Οι δράστες είχαν αποκρύψει σε ειδική κρύπτη, εντός του αυτοκινήτου, 1.410 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης
Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 120 δενδρύλλια κάνναβης, μια κυνηγετική καραμπίνα, 75 φυσίγγια και μια μεταλλική ράβδος
Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, οργανωμένο κύκλωμα καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, εισαγωγής, μεταφοράς και πώλησης ναρκωτικών ουσιών στην Ελληνική Επικράτεια .
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν, ύστερα από ευρεία αστυνομική επιχείρηση, χθες (16-8-2012) το πρωί, στο 6ο χλμ Επαρχιακής Οδού Λουτρών –Πεσσάνης και σε οικισμό της Αλεξανδρούπολης, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 33 και 32 ετών και ένας 40χρονος ημεδαπός, μέλη του κυκλώματος.

Aπήγαγαν επιχειρηματία

Σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τριών δραστών για απαγωγή σε βάρος 54χρονου επιχειρηματία στα Οινόφυτα Βοιωτίας
Οι απαγωγείς οδήγησαν και εγκατέλειψαν δεσμευμένο τον 54χρονο σε δύσβατη περιοχή στις παρυφές της λίμνης Υλίκης
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τριών (3) αγνώστων δραστών, οι οποίοι χθες (16-08-2012) το βράδυ, απήγαγαν τον 54χρονο ημεδαπό από την επιχείρησή του στα Οινόφυτα Βοιωτίας.
Αναλυτικότερα, περίπου στις 10:45΄ σήμερα το πρωί, ο 54χρονος βρέθηκε αλυσοδεμένος και μερικώς φιμωμένος, σε δύσβατη περιοχή στις παρυφές της λίμνης Υλίκης Βοιωτίας από βοσκό, ο οποίος ενημέρωσε τηλεφωνικά τις Αρχές. Στην περιοχή κατέφθασαν άμεσα ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας και άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θηβών, όπου απελευθέρωσαν και παρέλαβαν τον 54χρονο.

Την κακοποιούσε απ' τα 6 της χρόνια


63χρονος Ελληνας κακοποιούσε σεξουαλικά 9χρονη από τη Βουλγαρία

 
Έναν 63χρονο συνέλαβαν οι αστυνομικές αρχές στην Καβάλα, μετά την καταγγελία ανήλικης ότι την κακοποιούσε σεξουαλικά για τρία χρόνια.

Η 9χρονη, εγγονή της καταγόμενης από τη Βουλγαρία συζύγου του συλληφθέντα, το πρωί της Πέμπτης με τη συνοδεία της θείας της μετέβη στην Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας και κατήγγειλε τη σεξουαλική κακοποίησή της από τον 63χρονο.

Η ανήλικη, η οποία ζούσε στη Βουλγαρία με τη μητέρα της, επισκεπτόταν τακτικά τη γιαγιά της, η οποία και ζούσε τα τελευταία χρόνια με τον 63χρονο στην κοινότητα Λυδίας του Δήμου Καβάλας.

Η φυτεία του Λυγιδέ

Σύλληψη  για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης στα Χανιά



Κατασχέθηκαν δώδεκα (12) δενδρύλλια κάνναβης.
Επιπλέον κατασχέθηκαν εκατόν είκοσι τέσσερα (124) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και μία (1) εύχρηστη ζυγαριά ακριβείας.
Συνελήφθη, χθες (16-08-2012) το πρωί, στο Λυγιδέ του Δήμου Χανίων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων ένας (1) ημεδαπός, ηλικίας 55 ετών για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.
Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, που περιήλθαν στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων, χθες (16-08-2012) το πρωί διενεργήθηκε έρευνα, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, στην οικία του 55χρονου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Έκλεβαν αποθήκες στην Καλαμαριά


Εξιχνιάσθηκαν είκοσι μία (21) περιπτώσεις διαρρήξεων αποθηκών – υπόγειων χώρων πολυκατοικιών στη περιοχή της Καλαμαριάς
Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 38 χρονος ομογενής
Εξιχνιάσθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης περιπτώσεις διαρρήξεων αποθηκών – υπόγειων χώρων πολυκατοικιών στη περιοχή της Καλαμαριάς. Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 38χρονος ομογενής, σε βάρος του οποίου σχηματίζεται δικογραφία για «Διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών».

Η σκούπα


Αποτελέσματα χθεσινών (16-08-2012) αστυνομικών ελέγχων στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς».
Ανακοινώνεται ότι χθες (16-08-2012), στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς», που πραγματοποιήθηκε στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας, σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:
  • Προσήχθησαν (531) αλλοδαποί σε Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.
  • Συνελήφθησαν (69) αλλοδαποί, γιατί δε πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις παραμονής στη χώρα μας.
  • Διενεργήθηκαν 23 έρευνες σε σπίτια παρουσία εισαγγελικών λειτουργών.
  • Ελέγχθηκαν 2 οίκοι ανοχής και συνελήφθησαν 4 άτομα (αλλοδαποί και ημεδαποί) για παραβάσεις περί ηθών. Κινήθηκε η διαδικασία διοικητικής απέλασης για 2 από τα άτομα αυτά (αλλοδαπές).

Κάτι τρέχει στη Συκούλα;

λλ
Και  με Vespa της δημοτικής αστυνομίας να πήγαιναν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, κάτι θα είχαν αντιληφθεί ...
Ηχούν φωνές   αστυνομικής συγκάλυψης στην Άρτα, εκεί κοντά σε "καφέ" στο Κομπότι, εμπλεκόμενο πρόσωπο φέρεται να διατηρεί πολύχρονες συναλλαγές με Αλβανούς λαθρέμπορους. Μάλιστα οι ίδιες πηγές ενημέρωσης λένε πως ως «διαμετακομιστικό» σταθμό, των κάθε είδους … επαφών, χρησιμοποιούν χωράφι με καμουφλάζ την πώληση πορτοκαλιών, που

Ο σάκος του είχε "άσπρη"

Συνελήφθη  στο λιμάνι του Πειραιά, από προσωπικό της Διοίκησης Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής, με τη συνδρομή σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, 29χρονος αλλοδαπός,

Με Skunk ο επιβάτης


Συνελήφθη πλησίον Α΄ Πύλης του επιβατικού λιμένα Αλεξανδρούπολης, από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής, με τη συνδρομή ανδρών του Γραφείου Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας και κατόπιν ενδείξεως αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, κατά την επιβίβασή του σε Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο, 24χρονος, διότι στην κατοχή του βρέθηκε επιμελώς κρυμμένη, εντός ατομικού του σακιδίου και εντός συσκευασίας καπνού, τέσσερις (04) πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν ακατέργαστη ινδική κάνναβη (τύπου skunk) συνολικού βάρους 3,8 γραμμαρίωνκαι μια (01) πλαστική συσκευασία που περιείχε κατεργασμένη ινδική κάνναβη (σοκολάτα) βάρους 1,7 γραμμάριων.

Η ηρωίνη του 34χρονου


Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών από στελέχη του Γραφείου Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου συνελήφθη, μετά την αποβίβασή του από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στο λιμάνι του Ηρακλείου, 34χρονος διότι βρέθηκε στην κατοχή του μέσα σε σακίδιο πλάτης μία νάιλον συσκευασία με ηρωίνη συνολικού βάρους 389,0 γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε.

Κάνναβη σε δόσεις

Συνελήφθη στον επιβατηγό λιμένα Σούδας Χανίων, από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής,  26χρονη, διότι σε διενέργεια ελέγχου κατά την αποβίβασή της από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο και ύστερα από ένδειξη αστυνομικού σκύλου, βρέθηκε να κατέχει μία (01) νάυλον συσκευασία περιέχουσα ποσότητα ηρωίνης μικτού βάρους 1,15 γραμμαρίων.
Επίσης, συνελήφθη στο ίδιο λιμάνι, από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής, 31χρονος, διότι σε διενέργεια ελέγχου κατά την αποβίβασή του από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο και ύστερα από ένδειξη αστυνομικού σκύλου, βρέθηκαν στην κατοχή του μία (01) χάρτινη συσκευασία περιέχουσα φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης ποσότητας μικτού βάρους 1,15 γραμμαρίων, καθώς επίσης και δύο (02) νάυλον συσκευασίες περιέχουσες ποσότητα της ως ανωτέρω ναρκωτικής ουσίας μικτού βάρους 15,55 και 9,60 γραμμαρίων αντίστοιχα.

16/8/12

Χωρίς σχόλια

Του έσπασαν τα πόδια


Εξαρθρώθηκε στη Λάρισα οργανωμένη εγκληματική οργάνωση εμπορίας ανθρώπων, με δράση στην Ελλάδα και την Ιταλία
Συνελήφθησαν (3) αλλοδαποί υπήκοοι Βουλγαρίας ως μέλη του «κυκλώματος», ενώ αναζητούνται τουλάχιστον άλλοι επτά (7) συνεργοί τους.
Τα μέλη του κυκλώματος εντόπιζαν άτομα με δεινή οικονομική κατάσταση στη Βουλγαρία και με το πρόσχημα εύρεσης εργασίας τα προωθούσαν για επαιτεία σε ευρωπαϊκές χώρες.
Χρησιμοποιούσαν «σκληρή» σωματική βία και απειλές σε βάρος των θυμάτων, ενώ τους αποσπούσαν όλα τα χρήματα και τους έδιναν μόνο την απαραίτητη τροφή.
Εξαρθρώθηκε, από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, σε συνεργασία με τις Αρχές της Βουλγαρίας, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διακινούσαν ομοεθνείς τους από τη Βουλγαρία στη χώρα μας και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, με σκοπό την επαιτεία.
Συνελήφθησαν τρεις (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, άνδρας ηλικίας 30 ετών και δύο γυναίκες ηλικίας 49 και 31 ετών, ενώ αναζητούνται οι συνεργοί τους.
Ειδικότερα, στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας περιή

Το ριφιφί απέτυχε


Συνελήφθησαν, χθες (15-8-2012) πρώτες πρωινές ώρες από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. , δύο (2) άτομα, ένας 28χρονος ημεδαπός και ένας 29χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, οι οποίοι μαζί με συνεργό τους που αναζητείται είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και λίγη ώρα πριν είχαν αποπειραθεί να διαρρήξουν με τη μέθοδο του «ριφιφί» κοσμηματοπωλείο στο κέντρο της Αθήνας.
Συγκεκριμένα, οι δύο δράστες, ενεργώντας από κοινού, διέρρηξαν, αρχικά, παρακείμενο φαρμακείο και αφού απενεργοποίησαν το σύστημα συναγερμού και την εξωτερική κάμερα καταγραφής, με τη χρήση εργαλείων, άνοιξαν τρύπα σε μεσοτοιχία με το κοσμηματοπωλείο, με σκοπό στη συνέχεια να εισέλθουν σε αυτό και να αφαιρέσουν διάφορα χρυσαφικά και κοσμήματα.

Ιδού το ... χωράφι

Εντοπισμός φυτείας 135 δενδρυλλίων κάνναβης
Αναζητούνται οι δράστες

Στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων, για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, εντοπίστηκε, χθες (15-08-2012) το πρωί, σε δύσβατη περιοχή, του Δημοτικού Διαμερίσματος Καπετανιανών, του Δήμου Γόρτυνας φυτεία, εκατόν τριάντα πέντε (135) δενδρυλλίων κάνναβης, από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Μεσσαράς.
Ειδικότερα, χθες (15-08-2012), το πρωί κατά την διάρκεια εξερεύνησης, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, εντοπίστηκε σε δύσβατη – ορεινή περιοχή του Δημοτικού Διαμερίσματος Καπετανιανών, ειδικά διαμορφωμένος χώρος, όπου καλλιεργούνταν συνολικά εκατόν τριάντα πέντε (135) δενδρύλλια κάνναβης (ύψους έως 2,5 μέτρα), τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Πολωνός ο μαχαιροβγάλτης

Εξιχνιάσθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η ανθρωποκτονία των δύο αλλοδαπών Πολωνικής καταγωγής, η οποία διαπράχθηκε χθες (15-8-2012), πρώτες πρωινές ώρες στην Αθήνα.
Δράστης είναι ένας 47χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πολωνίας.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο συλληφθείς τραυμάτισε θανάσιμα τα δύο θύματα με αιχμηρό αντικείμενο (μαχαίρι) εντός του διαμερίσματος όπου βρέθηκε το ένα, οδός Αδμήτου 82 στην Αθήνα, ενώ το δεύτερο το μετέφερε σε κάδο απορριμμάτων πλησίον αυτού.

Η σκούπα

Αποτελέσματα χθεσινών (15-08-2012) αστυνομικών ελέγχων στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς».
Ανακοινώνεται ότι χθες (15-08-2012), στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς», που πραγματοποιήθηκε στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας, σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:
  • Προσήχθησαν (50) αλλοδαποί σε Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.
  • Συνελήφθησαν έντεκα (11) αλλοδαποί, γιατί δε πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις παραμονής στη χώρα μας.
Μέχρι στιγμής, από την έναρξη της επιχείρησης, έχουν σημειωθεί τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Τους έβαλε σε μπελάδες

Ο αγανακτισμένος που αποδοκίμασε τον Παπούλια

Ο κ. Σκούμας, κατόπιν εορτής κάνει διαπραγματεύσεις με τον συνταξιούχο και δικαιολογημένα διαμαρτυρόμενο Έλληνα φορολογούμενο πολίτη 
Ο αναπληρωτής αστυνομικός διευθυντής Άρτας, δείχνει αμήχανος στον φωτογραφικό φακό που καταγράφει το επεισόδιο

Σ’ αναμμένα κάρβουνα κάθονται στην Άρτα από την απρόσμενη φραστική επίθεση που έγινε στον Κάρολο Παπούλια τον 15Αύγουστο. Ο αναπληρωτής αστυνομικός διευθυντής κ. Σκούμας, έδειξε απροετοίμαστος από πλευράς φύλαξης, αφού ο διαμαρτυρόμενος συνταξιούχος πυροσβέστης, είχε όλη την δυνατότητα ακόμη και να πετάξει κάποιο αντικείμενο στο τιμώμενο πρόσωπο. Ο άνθρωπος βέβαια δεν έδειξε σε καμία περίπτωση τέτοια πρόθεση και είναι ένας από τους χιλιάδες ευσυνείδητους αγανακτισμένους Έλληνες.

Τελικά είναι άλλο πράγμα να διοικείς μια Τροχαία και άλλο να καλείσαι να αντικαταστήσεις έστω και προσωρινά τον Διοικητή της

Μισό εκατομμύριο τσιγάρα

ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ


Συνελήφθησαν 4 άτομα για κατοχή και διακίνηση πακέτων τσιγάρων,
τα οποία δεν φέρουν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου
Κατασχέθηκαν συνολικά 509.430 πακέτα τσιγάρα
Συνελήφθησαν έπειτα από συστηματική αξιοποίηση πληροφοριών και συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, τέσσερις ομογενείς, ηλικίας 50,53, 68 και 77 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για παραβάσεις του Νόμου «Περί Τελωνειακού Κώδικα».
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 53χρονος, μετέφερε-διακινούσε πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν φέρουν την ειδική ταινία κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου, τα οποία τόσο ο ίδιος, όσο και μέσω τρίτων προσώπων, διέθετε προς πώληση στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.
Μεσημβρινές ώρες (14-08-2012), ο προαναφερόμενος εντοπίστηκε να κινείται με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο κέντρο της πόλης και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν εντός του αυτοκινήτου (5) πακέτα τσιγάρων τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία κατανάλωσης.

Εσωτερική υπόθεση

Εξιχνιάστηκε η σημερινή ανθρωποκτονία 25χρονου αλλοδαπού στην περιοχή των Αμπελοκήπων
Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο ομοεθνείς του θύματος, ηλικίας 24 και 20 ετών
Εξιχνιάσθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης η ανθρωποκτονία 25χρονου αλλοδαπού, η οποία έλαβε χώρα πρώτες πρωινές ώρες χθες στην περιοχή των Αμπελοκήπων.
Συγκεκριμένα, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο ομοεθνείς του θύματος, ηλικίας 24 και 20 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για «Ανθρωποκτονία με πρόθεση» και παράβαση Νόμου «Περί όπλων».

Η Ρωσίδα τους άνοιγε την πόρτα

Εξιχνιάσθηκαν τρεις (3) περιπτώσεις κλοπών από οικίες ηλικιωμένων
σε Μονολίθι και Πλατανούσα Ιωαννίνων
Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες των κλοπών τέσσερα (4) άτομα ενώ εμπλοκή στην υπόθεση έχει και μία αλλοδαπή οικιακή βοηθός, εργαζόμενη σε ένα από τα σπίτια
Εξιχνιάσθηκαν ύστερα από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά, τρεις περιπτώσεις κλοπών από σπίτια που έλαβαν χώρα κατά το τελευταίο δίμηνο στα χωριά Μονολίθι και Πλατανούσα Ιωαννίνων.
Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες των κλοπών τρεις ημεδαποί, ηλικίας 34, 44 και 47 ετών και ένας 24χρονος υπήκοος Αλβανίας, ενώ σε μία περίπτωση κλοπής εμπλέκεται και μία 50χρονη υπήκοος Ρωσίας, η οποία εργαζόταν ως οικιακή βοηθός σε σπίτι.

4 Αλβανοί λήστεψαν 82χρονη


Εξιχνιάστηκε άμεσα ληστεία σε βάρος 82χρονης στο Ράγιο Θεσπρωτίας και συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί
Ταυτοποιήθηκε άλλος ένας αλλοδαπός ως δράστης της ληστείας
Εξιχνιάστηκε, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Σαγιάδας, υπόθεση ληστείας που είχε διαπραχθεί το βράδυ της 12-08-2012 εντός της οικίας 82χρονης στο χωριό Ράγιο της Θεσπρωτίας.
Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 21,24 και 27 ετών, κατηγορούμενοι για ληστεία και παράνομη είσοδο στη χώρα ενώ για τη συμμετοχή του στη ληστεία αναζητείται ακόμη ένας 25χρονος ομοεθνής τους.
Ειδικότερα, ύστερα από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί, προέκυψε ότι το βράδυ της 12-08-2012 ο 21χρονος μαζί με τον 25χρονο, εισήλθαν στο διαμέρισμά της 82χρονης και αφού την ακινητοποίησαν, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (50) ευρώ ενώ οι άλλοι δύο δράστες ανέμεναν έξω από το σπίτι ως τσιλιαδόροι .

Μαχαίρωσαν αλλοδαπό ψαρά

15/8/12

Βίντεο Νο2

Το βίντεο με τις αποδοκιμασίες

Φωτο από το κράξιμο στον Παπούλια

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που βρέθηκε στην Άρτα για τον εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου, αποδοκίμασαν συγκεντρωμένοι έξω από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Θεοτοκιό.

Ένας από τους συγκεντρωμένους, ένας συνταξιούχος πυροσβέστης, χρειάστηκε να απομακρυνθεί από την αστυνομία, η οποία τελικά δεν έκανε καμία προσαγωγή.

Δυο πτώματα στον Άγιο Παντελεήμονα

Δύο νεκροί άνδρες, πιθανότατα ρουμανικής ή πολωνικής καταγωγής, εντοπίστηκαν σήμερα το πρωί στη συμβολή των οδών Αγίου Μελετίου και Αδμήτου κοντά στην πλατεία Αττικής, στο αμαξοστάσιο των τρόλεϊ.
O ένας βρέθηκε σε κάδο απορριμμάτων και ο δεύτερος σε ισόγειο πολυκατοικίας.

Κρίμα η "μαύρη"

14/8/12

Έβγαλε πιστόλι για να μην πληρώσει ο αστυνομικός

Σχηματίσθηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος αστυνομικού για παράβαση του νόμου περί όπλων, απειλή και εξύβριση
Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο αστυνομικός τέθηκε άμεσα σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση
Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίσθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης σε βάρος 42χρονου Αστυφύλακα, ο οποίος υπηρετεί σε υπηρεσία του νομού Έβρου, για παράβαση του νόμου περί όπλων, απειλή και εξύβριση.
Συγκεκριμένα, ο 42χρονος, χθες (13-8-2012) πρωινές ώρες, ευρισκόμενος, εκτός υπηρεσίας, σε κατάστημα της Αλεξανδρούπολης, αρνήθηκε αρχικά να καταβάλει το αντίτιμο λογαριασμού στους εργαζόμενους του καταστήματος. Ακολούθησε, φραστικό επεισόδιο με πελάτες του καταστήματος, στους οποίους ο 42χρονος προέταξε το υπηρεσιακό του πιστόλι, απειλώντας και εξυβρίζοντας τους.
Ο 42χρονος συνελήφθη από προστρέξαντες αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης.

Tα 57 κιλά χασίς

Τα ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Συνελήφθησαν πέντε υπήκοοι Αλβανίας και δύο ημεδαπές για ναρκωτικά στη Θεσσαλονίκη
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κατά περίπτωση για κατοχή, πώληση και χρήση ναρκωτικών ουσιών και παράνομη οπλοκατοχή.
Κατασχέθηκαν περισσότερα από 57 κιλά κάνναβης και 16.700 Ευρώ ενώ στην οικία του ενός υπηκόου Αλβανίας ο οποίος συγκατοικεί με δύο ακόμα συλληφθέντες βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πιστόλι.
Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Έδεσσας Πέλλας, πέτυχαν χθες (13.08.2012) απογευματινές ώρες, τη σύλληψη επτά ατόμων, πέντε υπηκόων Αλβανίας 26, 32, 28, 30 και 42 ετών και δύο ημεδαπών γυναικών 23 και 44 ετών.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κατά περίπτωση για κατοχή, πώληση και χρήση ναρκωτικών ουσιών και παράνομη οπλοκατοχή.

Οι Αφγανοί ήρθαν με φουσκωτό

Συνελήφθησαν, χθες (13-08-2012) το απόγευμα στο Βαθύ της Σάμου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου, επτά (7) υπήκοοι Αφγανιστάν ηλικίας από 18 έως 31 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή και χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων καθώς και για παράνομη είσοδο στη Χώρα.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, οι παραπάνω Αφγανοί υπήκοοι επέδειξαν ταξιδιωτικά έγραφα, τα οποία έφεραν ενδείξεις πλαστότητας.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι προαναφερόμενοι αλλοδαποί, προχθές (12-08-2012) το απόγευμα, αναχώρησαν με φουσκωτή λέμβο από τουρκικά παράλια και αποβιβάστηκαν βραδινές ώρες της ίδιας ημέρας σε παραλιακό σημείο της Σάμου.

Του 'ριξε μαχαιριές

Εξιχνιάστηκε η χθεσινή απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 31χρονου Υπηκόου Γεωργίας στις Καρυές Αγίου Όρους
Συνελήφθη ένας 28χρονος ομοεθνής του παθόντα.
Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Πολυγύρου Χαλκιδικής σε συνεργασία με συναδέλφους τους από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Όρους, η χθεσινή απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 31χρονου υπηκόου Γεωργίας στις Καρυές Αγίου Όρους.
Δράστης είναι ένας 28χρονος ομοεθνής του παθόντα, ο οποίος συνελήφθη και ομολόγησε.

Οι Γερμανίδες έφερναν Τούρκους


Στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, συνελήφθησαν, χθες (13-8-2012) το πρωί, στο 33ο χλμ Εθνικής Οδού Αρδανίου – Ορεστιάδας (βόρειος κόμβος εισόδου Σουφλίου), από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης , δύο (2) γυναίκες διακινητές, υπήκοοι Γερμανίας, ηλικίας 52 και 47 ετών, διότι προωθούσαν στο εσωτερικό της Χώρας τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Τουρκίας.

Ψάχνουν ομοιότητες

Πάρος: Ενας έλληνας κακοποιός και ένα κινητό οδηγούν τις έρευνες για τους ληστές
     
       
Ο ρόλος ενός 42χρονου Ελληνα κακοποιού και επτά ακόμη ληστείες τραπεζών που έχουν σημειωθεί τους τελευταίους μήνες σε όλη την Ελλάδα έχουν μπεί στο μικροσκόπιο των αρχών ασφαλείας, προκειμένου να διαλευκανθεί η αιματηρή ληστεία στo υποκατάστημα της Alpha Bank στην Πάρο!

Δεκάδες αστυνομικοί εξακολουθούν και σαρώνουν το νησί για τον εντοπισμό των άφαντων δραστών της ληστείας, χωρίς όμως μέχρι στιγμής αποτέλεσμα. Την ερχόμενη Πέμπτη αναμένονται έγγραφα των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας σχετικά με τουλάχιστον δύο αριθμούς κινητής τηλεφωνίας και τους κωδικούς IMEI συσκευών με βάση τα στοιχεία που βρέθηκαν στο καρτοκινητό τηλέφωνο που ανήκε σε έναν από τους δράστες και βρέθηκε στον τόπο της ληστείας.

Την ίδια στιγμή οι εγγραφές από τις κάμερες ασφαλείας και η ανάλυση των δεδομένων αποκαλύπτουν το τραγικό παιγνίδι της τύχης για τον 53χρονο Δημήτρη Μίχα αφού διαπιστώνεται ότι μονάχα ένας από τους δράστες ήταν οπλισμένος και ήταν αυτός που προσπάθησε να συγκρατήσει ο άτυχος οδηγός ταξί. Αντιδρώντας ο ληστής τον πυροβόλησε και τον σκότωσε.

«Το Βήμα» παρουσιάζει τα νέα δεδομένα των ερευνών της ΕΛΑΣ.

* Στελέχη των διωκτικών αρχών εξέτασαν, μεταξύ άλλων, τα τελευταία 24ωρα το ενδεχόμενο εμπλοκής στην ληστεία της Πάρου ενός 42χρονου καταζητούμενου Ελληνα κακοποιού για τον οποίο έχει διαπιστωθεί ότι στις 23 Ιουλίου 2010 και στις 28 Δεκεμβρίου 2011 προχώρησε μαζί μαζι με τρείς άγνωστους συνεργούς σε ληστείες σε δύο υποκαταστήματα της Alpha Bank στο Πόρτο Χελι και στο Κρανίδι Αργολίδας με συνολική λεία 570.000 ευρώ.

Οι δράστες τότε είχαν χρησιμοποιήσει ένα καλάσνικοφ και πιστόλια. Ο κακοποιός αυτός έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές για συμπλοκή με αστυνομικούς, για συνεργασία με τον Κ. Πάσσαρη και τους αδελφούς Παλαιοκώστα αλλά και για μια δολοφονία στις φυλακές Κορυδαλλού με θύμα Αλβανό κρατούμενο, για την οποία απαλλάχτηκε. Ακόμη έχουν υπάρξει ενδείξεις συμμετοχής του και σε άλλες ληστείες στην περιοχή της Αιδηψού αλλά και σε νησιά.

Η εμπλοκή του συγκεκριμένου ποινικού στις ληστείες στην Αργολίδα προέκυψαν στις αρχές Ιουνίου 2012, όμως τα ίχνη του έχουν χαθεί και ερευνάται αν είχε οποιαδήποτε συμμετοχή στο περιστατικό της Πάρου. Εκείνο στο οποίο έχουν σταθεί οι αστυνομικοί είναι η αναφορά των ληστών της Πάρου, μέσα στην Τράπεζα, ότι «εμείς δεν κλέβουμε τους πελάτες αλλά μόνο τα ταμεία».

Κάτι παρόμοιο φέρεται να είχαν αναφέρει και οι δράστες στην Αιδηψό αλλά και στην Αργολίδα οι οποίοι πάλι είχαν «ανοίξει κουβέντα» μέσα στις τράπεζες και είχαν πει ότι «είμαστε φτωχοί Ελληνες και πεινάμε» και ότι «οι τράπεζες δεν έχουν ανάγκη».

* Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ συνεχίζουν να διερευνούν την ληστεία που σημειώθηκε στις 10 Νοεμβρίου 2010 στην οδό Τιτάνων στο Ελληνικό - στο πάρκινγκ του πολυκαταστήματος Praktiker - όταν δύο νεαροί Αλβανοί που επέβαιναν σε κλεμμένο αυτοκίνητο μάρκας Opel επιχείρησαν να κλέψουν το ΙΧ ενός ανυποψίαστου ιδιώτη. Μετά την ληστεία στην Πάρο διαπιστώθηκε ότι το Opel είναι αυτό που χρησιμοποίησαν και στη συνέχεια έκαψαν, οι αδίστακτοι ληστές στο κυκλαδίτικο νησί.

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εξετάζουν την περίπτωση το αυτοκίνητο αυτό να δόθηκε έναντι οικονομικών ανταλλαγμάτων από Αλβανούς σε Ελληνες κακοποιούς και οι αλλοδαποί κλέφτες του ΙΧ να μην έχουν σχέση με την ληστεία της Πάρου.

Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και με το μακελειό στου Ρέντη τον Μάρτιο του 2011. Τότε διαπιστώθηκε ότι οι Ρωσοπόντιοι δολοφόνοι των δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ χρησιμοποιούσαν κλεμμένο τζιπ που είχαν αγοράσει από άλλη συμμορία Αλβανών.

* H ΕΛΑΣ επανεξετάζει τους φακέλους τουλάχιστον επτά ληστειών που έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες όπου στην συνέχεια οι δράστες πυρπόλησαν τα οχήματα διαφυγής τους. Ληστείες με πυρπόληση οχημάτων έχουν γίνει σε τραπεζα στον Αλιμο, στο ΙΚΑ Αλιάρτου, στα ΕΛΤΑ Αιτωλικού και Νέου Φαλήρου κι αλλού. Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ μιλούν για μία νεα εγκληματική μόδα που εφαρμόστηκε κι αλλού...

* Τέλος, από την εξέταση του καρτοκινητού που έπεσε από έναν από τους δράστες διαπιστώθηκε ότι είχε πραγματοποιήσει μόνο μία -δύο κλήσεις προς συνεργούς του την ημέρα της ληστρικής επίθεσης.

Από εταιρείες κινητής τηλεφωνίας έχει ήδη ζητηθεί να δώσουν κατεπειγόντως απάντηση σχετικά με τα στοιχεία των κατόχων των κινητών, τον τρόπο αγοράς τους, τους κωδικούς ΙΜΕΙ των συσκευών τους, τις κάρτες SIM που έχουν δεχθεί αυτές οι συσκευές και τις τυχόν άλλες κλήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί με αυτές [tovima].

Τα Ιταλικά πλαστά έγγραφα

'



Μετά από κοινή επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ  Π.Δ.  ΑΤΤΙΚΗΣ  και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Λαθρομετανάστευσης της Δ/νσης Αλλοδαπών Αθηνών, συνελήφθη τστην πλατεία Αμερικής  ένας αλλοδαπός υπήκοος Αλγερίας, 27 ετών, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα μας  κατά την ώρα που περιελάμβανε ένα ταχυδρομικό  δέμα που περιείχε 124 κενά έντυπα ταυτοτήτων  Ιταλικής Δημοκρατίας, οι οποίες ήταν έτοιμες για πλαστογράφηση .

Τους αποκεφάλισαν

Μεξικό: Εγκλημα αδιανόητης βαρβαρότητας στη Βερακρούς

     Φρικιαστικό έγκλημα ανακαλύφθηκε στην πολιτεία Βερακρούς στο Μεξικό, καθώς η αστυνομία ανακοίνωσε ότι βρέθηκε αποκεφαλισμένη ολόκληρη επταμελής οικογένεια, συμπεριλαμβανομένων και τριών παιδιών ηλικίας 9, 7 και 3 ετών.

Το αδιανόητο έγκλημα ανακαλύφθηκε μετά από καταγγελίες πολιτών ότι από το αγρόκτημα αναδυόταν μια πολύ κακή οσμή και η αστυνομία προσήλθε για να ερευνήσει, βρίσκοντας τα πτώματα σε αποσύνθεση. Οπως ανακοινώθηκε τα θύματα είχαν δολοφονηθεί τουλάχιστον τρεις μέρες πριν.

Μ' ένα κάρο όπλα

Συνελήφθη 32χρονος  για παράνομη κατοχή όπλων στη Λακωνία

Συνελήφθη στις Καρυές Λακωνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Σπάρτης, ένας (1) 32χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε παράνομα όπλα και ποσότητα κάνναβης, σε οικίες.
Ειδικότερα  αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Σπάρτης, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, πραγματοποίησαν έρευνες σε δύο (2) οικίες του 32χρονου, όπου βρήκαν συνολικά και κατάσχεσαν, τα εξής:

Η Φιλιππινέζα μυρίστηκε τις λίρες

Τα ΚΛΟΠΙΜΑΙΑ

Εξιχνιάστηκε η κλοπή χρυσαφικών πολύ μεγάλης αξίας που είχε συμβεί την 5-8-2012 στη Πάτρα.
Συνελήφθη, βάσει εντάλματος σύλληψης, η 34χρονη οικιακή βοηθός του παθόντα.
Η δράστιδα είχε αφαιρέσει κοσμήματα συνολικής αξίας 140.000 ευρώ, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων κατασχέθηκε.
Συνελήφθη,  χθες το μεσημέρι, στη Πάτρα, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, μια αλλοδαπή υπήκοος Φιλιππίνων, ηλικίας 34 ετών σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένης κλοπής.
Ειδικότερα την 5-8-2012 αργά το απόγευμα η 34χρονη, η οποία εργαζόταν ως οικιακή βοηθός σε σπίτι 43χρονου ημεδαπού στη Πάτρα, εκμεταλλευόμενη ολιγόωρη απουσία των ενοίκων αφαίρεσε κοσμήματα και χρήματα συνολικής αξίας 140.000 ευρώ.