23/6/12

Η οικία είχε "πράμα"

Συνελήφθησαν τέσσερις (4) ημεδαποί για κατοχή από κοινού, εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών
Κατασχέθηκαν 495,6 γραμμάρια κάνναβης και 25,5 γραμμάρια ηρωίνης
Συνελήφθησαν  στη Λάρισα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας, τέσσερις (4) ημεδαποί ηλικίας 26, 34, 33 και 31 ετών αντίστοιχα, για κατοχή, εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας, αξιοποιώντας βάσιμες πληροφορίες για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών από τους ανωτέρω δράστες, έθεσαν υπό διακριτική επιτήρηση την οικία του 26χρονου. Εν συνεχεία, διενήργησαν νομότυπη έρευνα στην οικία κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Ο Ιταλός και το εργαστήριο με τα 50ευρα

ΤΑ  ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Β/Α ΑΤΤΙΚΗΣ




Εξαρθρώθηκε σπείρα παραχαρακτών χαρτονομισμάτων
Συνελήφθησαν τέσσερα (4) μέλη της σπείρας
Εντοπίσθηκε στην Καλλιθέα πλήρες εργαστήριο κατασκευής παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής σε συνεργασία με το Τ.Α. Παιανίας, σπείρα παραχαρακτών χαρτονομισμάτων.
Συνελήφθησαν την 21 και 22-6-2012 στην Παιανία, στην Αρτέμιδα, στην Κυψέλη και στην Καλλιθέα, τέσσερα (4) μέλη της σπείρας, τρείς (3) ημεδαποί ηλικίας 29, 31 και 63 ετών και ένας  (1) αλλοδαπός  υπήκοος Ιταλίας, ηλικίας 54 ετών.
Μετά τη σύλληψη, από αστυνομικούς του Τ.Α. Παιανίας, του 31χρονου ημεδαπού, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν μικροποσότητα ηρωίνης και πέντε (5) παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των πενήντα (50) ευρώ έκαστο, διενεργήθηκαν εκτεταμένες έρευνες από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής και του Τ.Α. Παιανίας και εντοπίσθηκαν και τα υπόλοιπα μέλη της σπείρας. Στην κατοχή του 54χρονου Ιταλού βρέθηκαν είκοσι (20) παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των πενήντα (50) ευρώ έκαστο.
Σε έρευνα που έγινε στην κατοικία του 63χρονου στην Καλλιθέα  βρέθηκε εγκατεστημένο πλήρες εργαστήριο κατασκευής παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων και άλλων εγγράφων.

Με αμφορείς στο Πόρτο Χέλι

Τα κατασχεμένα



Ο Γιώργος Ντοκομές Αστυνομικός Δ/ντης Αργολίδας

Συνελήφθη, στο Πορτοχέλι Αργολίδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου και του Αστυνομικού Τμήματος Κρανιδίου, ένας 43χρονος ημεδαπός, γιατί είχε στο σπίτι του αρχαία αντικείμενα.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου και του Αστυνομικού Τμήματος Κρανιδίου, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και ύστερα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, πραγματοποίησαν έρευνα σε σπίτι ιδιοκτησίας του 43χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

M' ένα κάρο εκρηκτικά


Μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών εντοπίσθηκε σπίτι στο χωριό Παπάδος της Γέρας. Άνδρες της Ασφάλειας και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Λιμεναρχείου προχώρησαν σε σύλληψη 36χρονου για παράβαση του νόμου περί εκρηκτικών και ναρκωτικών.

Ειδικότερα, κατά τον κατάπλου πλοίου στο λιμάνι της Μυτιλήνης (την Τετάρτη) εντοπίστηκε μέσα σε φορτηγό όχημα μία χάρτινη κούτα, που περιείχε 380 αυτοσχέδια πυρομαχικά με βραδύκαυστο φιτίλι.

Μέλη της Ασφάλειας και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης έθεσαν υπό παρακολούθηση το επικίνδυνο φορτίο, έως ότου εμφανισθεί ο παραλήπτης του.

Το αγροτεμάχιο με τα 68 δενδρύλλια

ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθη χθες (22-06-2012) το μεσημέρι, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Παχειά ΄Αμμου, του Δήμου Ιεράπετρας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγίου Νικολάου και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Λασιθίου, 54χρονος ημεδαπός για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.
Ειδικότερα, πληροφορίες περιήλθαν στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Αγίου Νικολάου, για την καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης στην περιοχή της Παχειάς ΄Αμμου. Διενεργήθηκε έρευνα από ομάδα αποτελούμενη από αστυνομικούς των ανωτέρω Υπηρεσιών, σε περιφραγμένο αγροτεμάχιο ιδιοκτησίας του 54χρονου, εντός του οποίου εντοπίστηκαν, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν, εξήντα οκτώ (68) δενδρύλλια κάνναβης ύψους από 20εκ. έως 1,00 μέτρο
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.

Συλλήψεις σε Παγκράτι και Βύρωνα

1.Χθες  το απόγευμα συνελήφθησαν στο Παγκράτι, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής που διοικεί ο Γιώργος Καστάνης, δύο (2) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής, για κατοχή και διακίνηση ποσοτήτων κάνναβης.
Ειδικότερα, αστυνομικοί της Υ.Δ.Ν., μετά από αξιοποίηση πληροφορίας, για ομάδα ατόμων που διακινεί σημαντικές ποσότητες κάνναβης, εντόπισαν τους δράστες καθώς και την οικία που απέκρυπταν τα ναρκωτικά και τους συνέλαβαν.
Κατασχέθηκαν:

Σκότωσε τη Σέρβα του


Συνελήφθη χθες το πρωί, στη Πάτρα, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 43 ετών σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση 37χρονη αλλοδαπής, υπηκόου Σερβίας, με την οποία συζούσε.
Ειδικότερα, χθες το πρωί, σε ψησταριά στη Πάτρα, την οποία διατηρούσαν από κοινού, ο θύτης και το θύμα, ο 43χρονος πήρε από την κουζίνα του καταστήματος ένα μαχαίρι κοπής κρεάτων, με μήκος λάμας 21 εκατοστών και για προσωπικής - οικογενειακής φύσεως διαφορές, έπληξε την 37χρονη σε όλο της σώμα, εξήντα τέσσερις συνολικά φορές.
Η παθούσα διακομίστηκε άμεσα με σταθμό του Ε.Κ.Α.Β. στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών όπου μετά από χειρουργική επέμβαση που υποβλήθηκε κατέληξε.

Έκοψαν το ρεύμα σε τυφλό-ανάπηρο

Όλοι στη Βέροια


Ολοκληρώθηκε   στη Βέροια η διημερίδα με θέμα: «Εντοπισμός και πάταξη των κερδών οργανωμένων εγκληματικών κυκλωμάτων εκμετάλλευσης και διακίνησης λαθρομεταναστών μέσω χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στις χώρες της Νοτιοανατολικής Μεσογείου»
Στη διημερίδα συμμετείχαν (32) στελέχη – εμπειρογνώμονες, από διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Ρουμανία & Βουλγαρία) καθώς και από τις χώρες της Νοτιο-Ανατολικής Ευρώπης, Αλβανία & Τουρκία
Ολοκληρώθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας Βόρειας Ελλάδας της Αστυνομικής Ακαδημίας, στο Πανόραμα Βέροιας, το σεμινάριο (διημερίδα), που οργανώθηκε από την Υπηρεσία Οργανωμένου Εγκλήματος του Ηνωμένου Βασιλείου (S.O.C.A. – Serious Organised Crime Agency), σε συνεργασία με την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

22/6/12

Στο Δίστομο ο Αλβανός

Πρόκειται για 31χρονο Αλβανό, που συνελήφθη στο Δίστομο Βοιωτίας...
Η ληστεία είχε γίνει πριν από δέκα ημέρες περίπου, σε πρατήριο της Λιβαδειάς, όταν ο 31χρονος, πήγε με το αυτοκίνητό του, που δεν είχε πινακίδες, φουλάρισε και όταν ήρθε η ώρα να πληρώσει έβγαλε το πιστόλι και άρπαξε και τις εισπράξεις του πρατηριούχου.

Τον Σαμαρά έψαχνε η Λουκά

O Nταβλούρος πάτησε πόδι ...

Το πήρε το … μήνυμα ο κ. Οικονόμου το πρωί βλέποντας το πρωί στο υπουργείο τον Βουλευτή Αχαΐας Θανάση Νταβλούρο [φωτο Crimes on air]. Ο Θανάσης ήταν σαν να του έλεγε: «Όλα εδώ πληρώνονται …» καθώς ο κ. Οικονόμου ως Αρχηγός αποστράτευσε τον σημερινό Βουλευτή και τότε διοικητή Ασφάλειας Πατρών. Ο κ. Νταβλούρος είχε κάνει πολύ δουλειά στην Πάτρα, αλλά δεν του συγχώρεσαν ποτέ στην Αχαΐα, το ότι ήταν «δεξιός».  Πίσω και ανάμεσα από τους δυο άνδρες, είναι ... αυτονόητη και η "χαρά" του σημερινού Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ κ. Παπαγιαννόπουλου.

“Η εμπέδωση του αισθήματοςασφαλείας στον πολίτη είναι άμεσηπροτεραιτότητα της κυβέρνησης”, δήλωσε ο βουλευτής Αχαϊας της Νέας ΔημοκρατίαςΘανάσης Νταβλούρος, ο οποίος παρέστηστην τελετή παράδοσης – παραλαβής τουυπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Το Ντοκουμέντο!

Αυτά είναι τα ντοκουμέντα με το εργαστήριο των πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, που εντόπισε η διεύθυνση συντονισμού του Αλλοδαπών που διοικεί ο Αστυνόμος Βασίλης Λάππας.

Τους χάλασε τη σούπα;

Ο Λευτέρης Οικονόμου άλλα περίμενε και άλλα είδε. Ήταν φανερή η αμηχανία του δίπλα στο νέο υπουργό!


Oι περισσότεροι ένστολοι το πρωί στην Κατεχάκη, έμοιαζαν να είναι με κατεβασμένα τα μούτρα, λες και η έλευση του εκλεγμένου από το λαό Δένδια τους χάλασε τη σούπα!

H ANAKΟΙΝΩΣΗ
Τελετή ανάληψης καθηκόντων του νέου Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
Τελετή για την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012, στο υπουργείο. Ο νέος Υπουργός, Νικόλαος Δένδιας, ανέλαβε τα καθήκοντά του, παρουσία του απερχόμενου υπηρεσιακού Υπουργού Ελευθέριου Οικονόμου.

Έπαιρνε τη σύνταξη της νεκρής συζύγου

Πρώην αξιωματικός του Στρατού

Συνελήφθη σήμερα το μεσημέρι σε προάστιο της Αττικής, από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, 76χρονος, ο οποίος τα τελευταία έντεκα χρόνια αποσπούσε παράνομα τη σύνταξη της θανούσης συζύγου του από το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε από το Τμήμα Κοινωνικής και Ασφαλιστικής Προστασίας της Οικονομικής Αστυνομίας δικογραφία για απάτη κατ’ εξακολούθηση.
Συγκεκριμένα, ο 76χρονος λάμβανε την κύρια και επικουρική σύνταξη της θανούσης, από το 1994, συζύγου του, χωρίς να την δικαιούται αφού είχε τελέσει το 2001 νεότερο γάμο, τον οποίο δεν είχε δηλώσει, ως όφειλε.

Στην Κομοτνή ο Υπαξιωματικός φυλούσε τα DVD


Ο Μάνος Σφακιανάκης της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, έδωσε δείγματα της αποτελεσματικότητάς του, πριν καν γίνει η αλλαγή πολιτικής ηγεσίας στην Κατεχάκη
Συνελήφθη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος 42χρονος Υπαξιωματικός του Στρατού για παιδική πορνογραφία στο διαδίκτυο
Βρέθηκαν εκατοντάδες ηλεκτρονικά αρχεία με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων

Συνελήφθη   στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ένας 42χρονος Υπαξιωματικός του Στρατού, ο οποίος κατηγορείται για πορνογραφία ανηλίκων μέσω του διαδικτύου.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικής ψηφιακής έρευνας στελεχών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για τον εντοπισμό χρηστών του διαδικτύου οι οποίοι «κατεβάζουν» και διακινούν αρχεία με υλικό παιδικής πορνογραφίας, πραγματοποιήθηκε στοχευμένη διαδικτυακή σάρωση, από την οποία εντοπίσθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του 42χρονου.

Για άλλες οφειλές η σύλληψη

Ο Σπανουδάκης σημερινός  πρόεδρος του ΟΠΑΠ δεν συνελήφθη για χρέη του οργανισμού αλλά για οφειλές της εταιρείας Πετζετάκις, το διάστημα που ήταν διευθύνων σύμβουλος. Ο Σπανουδάκης οδηγήθηκε στο αυτόφωρο και το απόγευμα αφέθηκε ελεύθερος ενώ ορίστηκε τακτική δικάσιμος.
                                                       Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Προσήλθε αυθορμήτως σήμερα (22-6-2012) το πρωί στην Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, 59χρονος ημεδαπός και συνελήφθη για οφειλές στο δημόσιο.
Συγκεκριμένα σε βάρος του βεβαιώθηκαν χρέη ύψους 375.187 ευρώ, για το χρονικό διάστημα από 6-2-2006 έως και την 6-12-2008, που ήταν διευθύνων σύμβουλος εταιρείας πλαστικών.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει και μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ. 1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».

Δουλειές με ηρωίνη

Τα ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

1.Βραδινές ώρες της 20-6-2012 συνελήφθησαν στην Αθήνα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής [που διοικεί ο Γιώργος Καστάνης], τρεις (3) ημεδαποί ηλικίας 31, 40 και 42 ετών, για διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων κάνναβης καθώς και για εγκατάσταση εργαστηρίου νόθευσης και επανασυσκευασίας ηρωίνης και κοκαΐνης.
Ειδικότερα, αστυνομικοί της Υ.Δ.Ν., μετά από αξιοποίηση πληροφορίας, για ημεδαπό, που διακινεί σημαντικές ποσότητες κάνναβης και ηρωίνης, τον εντόπισαν καθώς και οικία που είχε μετατρέψει σε εργαστήριο νόθευσης και επανασυσκευασίας ηρωίνης και τον συνέλαβαν κατά την στιγμή της πωλήσεως ενός (1) κιλού ακατέργαστης κάνναβης στους άλλους δύο (2) συλληφθέντες.
Κατασχέθηκαν:

"Παραγωγοί" στην πλαστογραφία

Εξαρθρώθηκε διεθνές κύκλωμα διακίνησης ταξιδιωτικών εγγράφων
Συνελήφθησαν τρεις (3) αλλοδαποί, μέλη του κυκλώματος
Βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός ταξιδιωτικών και άλλων εγγράφων
Αναζητείται ένας αλλοδαπός συνεργός τους
Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Συντονισμού της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, διεθνές κύκλωμα διακίνησης ταξιδιωτικών εγγράφων.
Συνελήφθησαν χθες (21-06-2012) το απόγευμα στην Αθήνα, τρεις (3) αλλοδαποί, δύο υπήκοοι Σουδάν και ένας Σομαλίας, μέλη του κυκλώματος, ενώ αναζητείται ένας αλλοδαπός συνεργός τους, υπήκοος Λιβύης.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι τρεις αλλοδαποί δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση μεγάλου αριθμού Ευρωπαϊκών εγγράφων και τίτλων διαμονής, τα οποία προμηθεύονταν από άλλες ομάδες που επιδίδονταν σε κλοπές πορτοφολιών σε διάφορες χώρες της Ε.Ε., κυρίως το Βέλγιο. Μέλη του κυκλώματος από τις άλλες χώρες συγκέντρωναν ταξιδιωτικά έγγραφα τρίτων προσώπων, τα οποία προωθούσαν στην Ελλάδα ταχυδρομικά ή κρυμμένα σε αποσκευές μελών που ταξίδευαν από το Βέλγιο προς την Αθήνα. Στη συνέχεια, τα διέθεταν έναντι αμοιβής (400-1.000 ευρώ) σε άλλες εγκληματικές ομάδες, οι οποίες τα χρησιμοποιούσαν για τη διευκόλυνση της μετακίνησης παράνομων μεταναστών από τη χώρα μας σε άλλες χώρες της Ε.Ε.
Σε κατάστημα που χρησιμοποιούσαν σαν έδρα τους και στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Έστησαν ενέδρα

"Ενέδρα θανάτου" σε βάρος του γιου υποψήφιας της "Χρυσής Αυγής", χθες το βράδυ, στο κέντρο του Ηρακλείου καταγγέλλει ο υπεύθυνος περιφέρειας Κρήτης, Σταύρος Καρεφυλλάκης.

Σύμφωνα με την καταγγελία της "Χρυσής Αυγής", λίγο πριν τα μεσάνυχτα, περίπου 10 άγνωστοι επιτέθηκαν με μαχαίρι στον 26χρονο, ο οποίος, χάρη στα αντανακλαστικά του "τραβήχτηκε", με αποτέλεσμα να μην τραυματιστεί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από την αστυνομία οι δράστες ήταν 6 στον αριθμό, είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και κρατώντας μαχαίρια και σιδερογροθιές επιτέθηκαν στον 26χρονο, ενώ προκάλεσαν και φθορές στο αυτοκίνητό του.

Τα στοιχεία της πινακίδας κυκλοφορίας του αυτοκινήτου με το οποίο διέφυγαν οι άγνωστοι δόθηκαν στην αστυνομία, που αναζητά τους δράστες.

Το Γεράκι του βγήκε σε κακό του δραπέτη

Ευτυχώς θα "γλυτώσει" και τη διαθεσιμότητα ο φρουρός του Α.Τ Σπάρτης που πλήρωσε την νύφη για τα κρατητήρια-ερείπια.
Συνελήφθη, μετά από συντονισμένη ευρεία αστυνομική επιχείρηση, σήμερα (22-06-2012) πρώτες πρωινές ώρες, στο Γεράκι Δήμου Ευρώτα Λακωνίας, από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λακωνίας, ο 29χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο όποιος την περασμένη Δευτέρα (18-06-2012), είχε αποδράσει από τα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Σπάρτης (σχετικό το από 18-6-2012 Δελτίο Τύπου).
Επιπλέον, στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών, που διεξήγαγε η Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας, στις οποίες συμμετείχαν αστυνομικοί των Υπηρεσιών της, αλλά και των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) Αρκαδίας και Μεσσηνίας, συνελήφθησαν και τέσσερις (4) ομοεθνείς του, οι οποίοι όπως προέκυψε, ήταν συνεργοί του στην απόδραση.

17χρονος διώκεται για πορνογραφία


Συνελήφθη προχθές  το πρωί, στην Κατερίνη, από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ένας 17χρονος μαθητής, για κατοχή και διακίνηση ηλεκτρονικών αρχείων με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικής ψηφιακής έρευνας στελεχών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για την καταπολέμηση του φαινομένου της διακίνησης υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, μέσω «chat-rooms» του διαδικτύου, πραγματοποιήθηκε στοχευμένη διαδικτυακή σάρωση, από την οποία εντοπίσθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του 17χρονου. Διαπιστώθηκε ότι ο 17χρονος χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο σε ελληνικό ιστότοπο, διακινούσε υλικό πορνογραφίας ανηλίκων σε άλλα μέλη του ιστότοπου.

Συνέλαβαν τον Σπανουδάκη



Ο πρόεδρος της ΟΠΑΠ κ. Σπανουδάκης προσείλθε σύμφωνα με το Crimes on air μόνος του στην Οικονομική Αστυνομία όπου και κρατείται για χρέη 400.000 € της εταιρείας. Ο Ιωάννης Σπανουδάκης πρώην σύμβουλος της ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ Α.Ε, οδηγήθηκε κρατούμενος στην Ευελπίδων.

 Ποιός είναι?

Ο Δρ. Σπανουδάκης διορίστηκε Διευθύνων Σύμβουλος και μέλος του Δ.Σ. της ΟΠΑΠ Α.Ε. στις 30 Δεκεμβρίου  2009.

Στις 31 Μαρτίου  2010 ανέλαβε, επίσης, τη θέση του Προέδρου του Δ.Σ. της ΟΠΑΠ Α.Ε.

Τα βράχια είχαν χασίς

Κατασχέθηκαν 15 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, που βρέθηκαν σε βραχώδη παραλιακή περιοχή της Θήρας.
Στην Θήρα, κατασχέθηκαν στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφορίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, δέκα (10) αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 15 κιλών οι οποίες βρέθηκαν σε βραχώδη παραλιακή περιοχή του νησιού.

Ένας ήταν ο Μαρίνος


Αξιωματικός που είχε ακόμη πολλά να δώσει στην κοινωνία ο Μαρίνος Γαρνέλης, οδηγήθηκε στην αποστρατεία ως "δεξιός" επί αρχηγίας Οικονόμου! 

Του έδωσε και συχαρίκια ...

Ο κ. Οικονόμου που είχε "μυριστεί" τα μαντάτα όταν εξελέγει 1ος Βουλευτής ο κ. Νταβλούρος αν και τον είχε αποστρατεύσει, του τηλεφώνησε ως υπηρεσιακός υπουργός της Κατεχάκη για να τον -ήκουσον, ήκουσον-

Τον θεωρούσε "σφαγέα" των δεξιών αξιωματικών

 Ο Νταβλούρος τον Λ. Οικονόμου
Η φωτο που αποκαλύπτει το Crimes on aie είναι από την επίσκεψη Σαμαρά στην Α.Δ Πατρών. Πίσω από τον σημερινό Βουλευτή [πουκάμισο και γραβάτα] ξεχωρίζει το βλέμμα του κ. Ανδρικόπουλου, διοικητή Ασφαλείας που πήρε τη θέση του Θανάση Νταβλούρου με .. συνοπτικές διαδικασίες.

Ο κ. Οικονόμου
Ο Θανάσης Νταβλούρος 1ος σε σταυρούς Βουλευτής Αχαΐας, είναι το στέλεχος της Ν.Δ που
διεμήνυσε στον περιβάλλον Σαμαρά, τους σοβαρούς λόγους για τους οποίους το κόμμα του επιβάλλεται να απορρίψει την παραμονή Οικονόμου στην Κατεχάκη. Όπως αποκαλύπτει το Crimes on air o κ. Νταβλούρος καρατομήθηκε με το βαθμό του αστυνομικού διευθυντή, όταν ανέλαβε Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ ο κ. Οικονόμου. Η «λαιμητόμος» των «δεξιών» αστυνομικών έπεσε και σε άλλους ικανότατους και ανώτατους αξιωματικούς με αποκορύφωμα την αποστρατεία του Ταξίαρχου Μαρίνου Γαρνέλη, που ως αστυνομικός επιθεωρητής Ηπείρου σημείωσε τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην καταπολέμηση του λαθρεμπορίου ναρκωτικών από την Αλβανία.

Ο Νταβλούρος που χειρίστηκε με επιτυχία στην Πάτρα υποθέσεις που συγκλόνισαν το πανελλήνιο[ομαδικό φονικό Λόγγο Αιγίου, «μπράβοι» Πάτρας κτλ] κυνηγήθηκε από την Ασφάλεια εν μια νυκτί καθαρά για κομματικούς λόγους.

 Ο Βουλευτής Αχαΐας θεωρεί τον Οικονόμου «σφαγέα» των δεξιών αξιωματικών, καθώς δεν προέβαλε την παραμικρή αντίσταση στο ΠΑΣΟΚικό κράτος.

Ποιός είναι ο αποχωρών!


Γεννήθηκε στην Κόνιτσα Ιωαννίνων στις 12-4-1956.
Κατετάγη το Σεπτέμβριο του 1974 στο Σώμα της πρώην Ελληνικής Χωροφυλακής και αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών το 1981.
Υπηρέτησε σε διάφορες  Υπηρεσίες κυρίως Κρατικής Ασφαλείας.
Παρακολούθησε πολλαπλά εξειδικευμένα σεμινάρια, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, για θέματα αστυνομικού ενδιαφέροντος και έλαβε μέρος σε Ομάδες Εργασίας, στ o πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Έχει συμμετάσχει ενεργά στον αγώνα για την αναγνώριση του συνδικαλιστικού δικαιώματος στο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας και σήμερα είναι Επίτιμος Α΄ Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας.

Πούλαγαν "μπραβιλίκι"

Συνελήφθησαν στα Μάλγαρα και στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Τμήματος Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, δυο (2) ημεδαποί ηλικίας 51 και 29 ετών και σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος ενός επιπλέον συνεργού τους, ο οποίος αναζητείται, για τις κατά περίσταση κατηγορίες της «Εκβίασης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση», «Σύστασης και συμμορίας», «Εμπρησμό», παράβαση του Νόμου «Περί όπλων» και παράβαση του Νόμου «Περί Ναρκωτικών».
Ειδικότερα, οι ανωτέρω, τον Μάρτιο του 2012 πυροβόλησαν σε βάρος του κτιρίου μεταφορικής εταιρείας ιδιοκτησίας 47χρονου ημεδαπού, στην περιοχή των Μαλγάρων, ενώ τον Μάιο του τρέχοντος έτους προκαλώντας εμπρησμό, κατέστρεψαν ένα φορτηγό της επιχείρησης.
Στη συνέχεια με το πρόσχημα της παροχής προστασίας στην επιχείρηση, τηλεφωνούσαν στον 47χρονο και ζητούσαν εκβιαστικά, διάφορα χρηματικά ποσά.

Ψάχνουν τον Μαροκινό δολοφόνο

Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη 26χρονου δράστη ανθρωποκτονίας στη Λακωνία.
Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες των αστυνομικών Αρχών, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη, ενός 26χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Μαρόκου, για ανθρωποκτονία αγνώστων στοιχείων άνδρα.
Ειδικότερα, την Τετάρτη, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Νεάπολης, εντόπισαν στην περιοχή «Ψαφάκα» Νεάπολης Μονεμβασιάς Λακωνίας, τυλιγμένο με κουβέρτες, πτώμα ανδρός, αγνώστων στοιχείων, το οποίο έφερε εμφανή τραύματα στο κεφάλι, τα άκρα και το σώμα.
Όπως προέκυψε από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Νεάπολης, ο 26χρονος,  το πρωί της Τετάρτης, μετά από επεισόδιο με το θύμα, χρησιμοποιώντας άγνωστο αντικείμενο, τον τραυμάτισε θανάσιμα, ενώ στην συνέχεια διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.

21/6/12

Ποιός έφαγε τον Οικονόμου?


Αύριο στις 11 το πρωί ο Λευτέρης Οικονόμου παραδίδει σε ειδική τελετή το υπουργείο στον Νίκο Δένδια. Το Crimes on air νωρίς το πρωί θα σας αποκαλύψει το στέλεχος της Ν.Δ που ζήτησε από τον Σαμαρά την κεφαλή  επί πίνακι του πρώην Αργηγού της ΕΛ.ΑΣ. Θα σας γράψουμε το όνομά του αλλά το βασικότερο τον λόγο που απαίτησε την αποπομπή

Παρέσυρε την 15χρονη στο chat rooms

Εντοπίστηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μια 15χρονη ημεδαπή, που είχε εξαφανιστεί χθες το μεσημέρι από το σπίτι της
Συνελήφθη, για την εκούσια απαγωγή της, αλλά και για ασελγείς πράξεις σε βάρος της, ένας 22χρονος ημεδαπός
Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εντοπίστηκε σήμερα (21.06.2012) το πρωί, σε σπίτι στη περιοχή του Ζωγράφου, μια ανήλικη ημεδαπή 15 ετών, η οποία είχε εξαφανιστεί χθες (20.06.2012) το μεσημέρι, από το σπίτι της στην περιοχή της Αθήνας.
Συνελήφθη για την υπόθεση αυτή ένας 22χρονος ημεδαπός, ο οποίος βρέθηκε στο ίδιο σπίτι με τη 15χρονη και κατηγορείται για την εκούσια απαγωγή της, αλλά και για πρόκληση ασελγών πράξεων σε βάρος της.
Αναλυτικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, όταν ο πατέρας της 15χρονης κατήγγειλε την εξαφάνιση της ανήλικής κόρης του και την ενδεχόμενη απαγωγή της από τον 22χρονο. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο 22χρονος διατηρούσε επί καιρό ερωτική σχέση με την ανήλικη κόρη του, ο οποίος χρησιμοποιώντας τόπους συνομιλιών του διαδικτύου ( chat rooms ) με άσεμνες προτάσεις είχε πετύχει την ψυχική και κοινωνική αλλαγή της συμπεριφοράς της κόρης του.

Με την απειλή μαχαιριού

Εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις ληστειών στην πόλη της Λάρισας
Ο δράστης συνελήφθη στα πλαίσια του αυτοφώρου για παράνομη κατοχή ενός σουγιά
Εξιχνιάστηκαν, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, έπειτα από μεθοδευμένη αστυνομική έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, δύο (2) ληστείες καταστημάτων Μίνι-Μάρκετ που είχαν γίνει την 06-12-2011 και 31-12-2011 στην πόλη της Λάρισας. Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 34χρονου ημεδαπού για ληστεία και για παράβαση του Νόμου Περί όπλων.
Ειδικότερα, έπειτα από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο συλληφθείς, διέπραξε τις ακόλουθες ληστείες:

Ο Οικονόμου εκτός

Υπουργός προστασίας του πολίτη ανέλαβε ο Νίκος Δένδιας και ο κ. Οικονόμου μένει οριστικά εκτός κυβερνητικού σχήματος, όπως ανέφερε πριν από λίγο ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Έβαλαν ορό στο χασίς

Το ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

Σύλληψη ενός ημεδαπού και μιας ημεδαπής για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, στο Ρέθυμνο.
Συνελήφθησαν χθες (20-6-2012) το μεσημέρι, στο Ρέθυμνο, από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου, ένας 30χρονος ημεδαπός και μία 30χρονη ημεδαπή, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, και καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων αλλά και την κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριών από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, ότι ανωτέρω ημεδαποί διακινούν ποσότητες κάνναβης και καλλιεργούν δενδρύλλια κάνναβης στην οικία τους, ενεργήθηκε έρευνα στην οικία τους, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: