2/6/12

Για μαστροπεία η 54χρονη


Συνελήφθη  στη Μυτιλήνη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, μία υπήκοος Ουκρανίας ηλικίας 54 ετών, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για μαστροπεία. Επίσης σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος και μιας 23χρονης υπηκόου Ρουμανίας, για παράβαση της νομοθεσίας «περί εκδιδομένων με αμοιβή προσώπων».
Ειδικότερα, αστυνομικός της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, υποδυόμενος τον πελάτη σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφέ-μπαρ) ιδιοκτησίας της 54χρονης, στη Μυτιλήνη, συμφώνησε με την 23χρονη αλλοδαπή, η οποία εργαζόταν στο κατάστημα, να συνευρεθούν ερωτικά έναντι χρηματικής αμοιβής ύψους 150 ευρώ.

Το ατύχημα του οδηγού on camera

Στη Λάρισα με Zastava

Τα κατασχεμένα

Συνελήφθησαν στη Λάρισα δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παράβαση του Νόμου Περί Όπλων
Κατασχέθηκαν συνολικά 303,7 γραμμάρια κοκαΐνης σε 27 συσκευασίες, 1 πιστόλι μάρκας TOCAREV , διαμετρήματος 7,65 mm και 1 πιστόλι μάρκας ZASTAVA , διαμετρήματος 6,35 mm
Συνελήφθησαν στη Λάρισα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών για διακίνηση - εμπορία ναρκωτικών, από άνδρες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 29 και 25 ετών αντίστοιχα, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παράβαση του Νόμου Περί Όπλων.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου που διενεργήθηκε χθες (01-06-2012) το βράδυ στη Λάρισα από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, οι δύο (2) συλληφθέντες κατελήφθησαν να μεταφέρουν με ΙΧΕ αυτοκίνητο, επιμελώς κρυμμένες επτά (7) νάιλον συσκευασίες με κοκαΐνη, συνολικού μεικτού βάρους 4,7 γραμμαρίων.

Με λαθρομετανάστες στην Βόρεια Κέρκυρα

Εξιχνιάστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Εσπεριών, υπόθεση διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών καθώς και η κλοπή αυτοκινήτου και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 30χρονου Αφγανού.
Κατά την διάρκεια περιπολίας αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κασσιώπης και του Αστυνομικού Τμήματος Εσπερίων, εντοπίστηκαν χθες πρωινές ώρες, σε παραλιακή περιοχή της βόρειας Κέρκυρας, τρεις αλλοδαποί υπήκοοι Μαρόκου, Αλγερίας και Τυνησίας, ηλικίας 17,22 και 26 ετών αντίστοιχα καθώς και ένα αυτοκίνητο το οποίο είχε κλαπεί την Κυριακή 27-5-2012 από το Γιμάρι Κέρκυρας.

Είχε πάει για ... Λουτρά

Τα ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
Συνελήφθη 32χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή στην Αιδηψό Ευβοίας.
Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, αεροβόλο πιστόλι, ναρκωτικά δισκία, κουκούλα τύπου FULL – F ACE και πλήθος υλικών συσκευασίας και χρήσης ναρκωτικών ουσιών.
Συνελήφθη  στα Λουτρά Αιδηψού, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αιδηψού, ένας 32χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για διακίνηση ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή.

Άνθρακας ο "θησαυρός"

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δυο Βουλευτές της Χρυσής Αυγής αλλά και η κόρη του Νίκου Μιχαλολιάκου, που είχαν προσαχθεί στη ΓΑΔΑ για τον τραυματισμό Πακιστανού στον Ταύρο στη διάρκεια της μηχανοκίνητης πορείας μελών της οργάνωσης.

                                                     Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Την 21.30΄ ώρα περίπου χθες (1-6-2012) στη συμβολή των οδών Πειραιώς και Θράκης στον Ταύρο, ομάδα ατόμων, που φορούσαν κράνη και συμμετείχαν σε μηχανοκίνητη (δίκυκλη) πορεία, η οποία ξεκίνησε από τα γραφεία συγκεκριμένου πολιτικού χώρου, επιτέθηκαν και τραυμάτισαν 31χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Πακιστάν, ο οποίος διέρχονταν από το σημείο.

Διένειμαν το φόβο

Συνελήφθησαν δυο στη Πάτρα, που διέπρατταν ληστείες σε διανομείς φαγητού.
Αναζητείται ένας 23χρονος συνεργός τους. Από την έως τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί τρεις περιπτώσεις ληστειών. Στη κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και ναρκωτικά.
Συνελήφθησαν στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, δύο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 22 και 20 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη ληστειών κατ’ εξακολούθηση και κατοχή ναρκωτικών.
Τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζει ένας 23χρονος ημεδαπός συνεργός τους, ο οποίος αναζητείται με ένταλμα σύλληψης.
Η σύλληψη των δύο ημεδαπών είναι απότοκος της συστηματικής και μεθοδικής έρευνας που ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών για την εξιχνίαση ληστειών σε βάρος διανομέων έτοιμου φαγητού το τελευταίο διάστημα στην Πάτρα.

Τα προωθούσα σε επαιτεία

Συνελήφθη ημεδαπή και αλλοδαπή στην Ζάκυνθο οι οποίες προωθούσαν σε επαιτεία τα ανήλικα παιδιά τους
Συνελήφθησαν, στον Λαγανά Ζακύνθου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λαγανά, μία 26χρονη ημεδαπή και μία 34χρονη υπήκοος Αλβανίας, οι οποίες προωθούσαν σε επαιτεία τα ανήλικα παιδιά τους ηλικίας 3 και 7 ετών.

Είναι είδηση: Η Κέρκυρα έβγαλε δουλεια!

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.
Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί και ένας αλλοδαπός, μέλη του κυκλώματος.
Αναζητούνται ακόμη δύο αλλοδαποί προμηθευτές κάνναβης.
Συνελήφθησαν στην Κέρκυρα από αστυνομικούς, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, δύο ημεδαποί ηλικίας 25 και 26 ετών και ένας 21χρονος υπήκοος Αλβανίας, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Αρχικά, σε αιφνιδιαστικό έλεγχο των αστυνομικών, εντοπίστηκαν οι δύο ημεδαποί στην κατοχή των οποίων βρέθηκε , στον 26χρονο τέσσερις χάρτινες συσκευασίες με κάνναβη, βάρους 100 γραμμαρίων περίπου και στον 25χρονο επίσης συσκευασία με 16γραμμάρια κάνναβης.

Αυτοκτόνησε απόστρατος στη βίλα του Βαρδή


Μια περίεργη υπόθεση αυτοκτονίας με πολλά ερωτηματικά απασχολεί τις αστυνομικές αρχές.
Ο υποστράτηγος, πρώην αστυνομικός επιθεωρητής Πελοποννήσου, με γιο εν ενεργεία αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ, βρέθηκε νεκρός στα σκαλιά της βίλας του επιχειρηματία. Ήταν υπεύθυνος ασφαλείας του κ. Βαρδή Βαρδινογιάννη τα τελευταία χρόνια.

1/6/12

Οι Μαφιόζοι του κάμπου

Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών στην ελληνική επικράτεια
Συνελήφθησαν 11 άτομα, ενώ σχηματίστηκε ποινική δικογραφία σε βάρος συνολικά 18 μελών της εγκληματικής οργάνωσης
Κατασχέθηκαν συνολικά 15 περίπου κιλά κάνναβης, 390 γραμμάρια ηρωίνης, 86 δισκία ναρκωτικών φαρμάκων, 6 αυτοκίνητα, 1 μοτοσικλέτα, 25 κινητά τηλέφωνα, 1 κυνηγετικό όπλο και 1 ζυγαριά ακριβείας
Ποσότητες ναρκωτικών ουσιών διακινούνταν και σε σωφρονιστικό κατάστημα, ενώ μέλη της οργάνωσης πραγματοποιούσαν «ρίψεις» ποσοτήτων ναρκωτικών στο κατάστημα κράτησης της Λάρισας
Εξαρθρώθηκε χθες (31-05-2012) στη Λάρισα, ύστερα από ευρεία αστυνομική επιχείρηση και πολύμηνες έρευνες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας, μία (1) πολυμελής εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας κατηγορούνται για διακίνηση (εμπορία) μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών και παράβαση του Νόμου Περί Όπλων.

Μια "καραβιά" χασίς στην νταλίκα



Εξαρθρώθηκε κύκλωμα εισαγωγής και διακίνησης κάνναβης στη χώρα μας
Συνελήφθησαν δύο (2) μέλη της σπείρας, ενώ αναζητείται ένας ημεδαπός συνεργός τους
Οι συλληφθέντες μετέφεραν με νταλίκα, μέσα σε ταξιδιωτικούς σάκους, πάνω από -750- κιλά κάνναβης
Από τις αρχές του έτους οι Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου έχουν συλλάβει (156) άτομα σε (105) υποθέσεις ναρκωτικών και έχουν κατασχέσει, μεταξύ άλλων, περίπου
-3,8- κιλά ηρωίνης και πάνω από -3,6- τόνους κάνναβης
Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, ύστερα από μεθοδική έρευνα και αξιοποίηση πληροφοριών, πέτυχαν την εξάρθρωση κυκλώματος εισαγωγής μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών στη χώρα μας, για την περαιτέρω διακίνησή τους.

Με τσιγάρα οι Βούλγαροι

Η ζημία σε βάρος του Δημοσίου ανέρχεται στο ποσό των (10.500) ευρώ
Συνελήφθησαν χθες (31.05.2012) το μεσημέρι, στον Προμαχώνα Σερρών, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών, τρεις αλλοδαποί υπήκοοι Βουλγαρίας ηλικίας 33, 38 και 38 ετών , σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί λαθρεμπορίας .
Ειδικότερα, σε αστυνομικό έλεγχο του Ι.Χ.Φορτηγού αυτοκινήτου με ρυμουλκό αυτοκίνητο που επέβαιναν οι προαναφερόμενοι, εντοπίστηκαν

Με χασίς στην Καλλικράτεια

Συνελήφθη έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, πρώτες στην περιοχή της Ν. Καλλικράτειας Χαλκιδικής, 26χρονος  σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου «Περί Ναρκωτικών».
Ειδικότερα, σε έρευνα χώρου που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

31/5/12

Τα κλοπιμαία των Ρουμάνων


Εξιχνιάστηκαν δυο (2) διαρρήξεις και μια (1) απόπειρα διάρρηξης χρυσοχοείων, στην Ρόδο Συνελήφθη μια (1) αλλοδαπή κατόπιν εντάλματος σύλληψης του Ανακριτική Ρόδου, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει ακόμη τέσσερα (4) άτομα για εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες κλοπές.
Εξιχνιάστηκαν ύστερα από συστηματική και μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, δυο (2) περιπτώσεις διαρρήξεων και μια (1) απόπειρα διάρρηξης χρυσοχοείων στην Ρόδο.
Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα στις διαρρήξεις εμπλέκονται πέντε (5) άτομα από τα όποια τέσσερα (ένας 38χρονος Ρουμάνος μαζί με τρεις ακόμη άνδρες άγνωστων στοιχείων ταυτότητας) αναζητούνται και μια 32χρονη αλλοδαπή υπήκοος Ρουμανίας, η οποία συνελήφθη κατόπιν εντάλματος σύλληψης του κ. Ανακριτή Ρόδου.

Ο Πάνος στον Άκη

Με φιξάκια και καραμπίνα


Συνελήφθησαν στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, τέσσερις ημεδαποί (τρεις άνδρες και μία γυναίκα), ηλικίας 45, 35, 23 και 28 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίσταση αδικήματα της διάθεσης και κατοχής ναρκωτικών καθώς και της παράνομης οπλοκατοχής. Για την ίδια υπόθεση αναζητείται ένας ακόμα 20χρονος ημεδαπός.
Η σύλληψη των τεσσάρων ημεδαπών, πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών και της Ομάδας Πρόληψης της Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας, σε καταυλισμό της Πάτρας.

Έπιασαν Μαφιόζους στα Σπάτα

Συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, τρία (3) άτομα σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης. Αναλυτικά :
1. Συνελήφθη στις 29-5-2012, το απόγευμα, 66χρονος ημεδαπός, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή του Πλημμελειοδικείου Πειραιά για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών.
2. Συνελήφθη στις 26-5-2012, το απόγευμα, 65χρονος ημεδαπός, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή του Πλημμελειοδικείου Λάρισας κατηγορούμενος για «ανθρωποκτονία από πρόθεση».

Έβαζε τους Πακιστανούς να τα ποτίζουν

Τα 28 χασισόδεντρα
Συνελήφθησαν τρία (3) άτομα για κατοχή και καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, στην Ρόδο.
Εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν -28- δενδρύλλια κάνναβης.
Συνελήφθησαν στη Ρόδο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, τρία (3) άτομα από τα οποία ένας 35χρονος ημεδαπός και δυο αλλοδαποί υπήκοοι Πακιστάν ηλικίας 16 και 19 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.
Επιπλέον οι δυο αλλοδαποί κατηγορούνται για παράνομη διαμονή στην χώρα.

Το λαθραίο φορτίο

Τα Ντοκουμέντα


Εντοπίσθηκε στη περιοχή των Αχαρνών από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, σταθμευμένο φορτηγό αυτοκίνητο, εντός του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ογδόντα πέντε (85) χαρτοκιβώτια που περιείχαν συνολικά -42.500- πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης καπνού.

Ο Νταβλούρος ... κατέλαβε τη ΓΑΔΑ


Το έχουμε ξαναγράψει πως τον κ. Αβραμόπουλο δεν τον έχουμε πολιτικά σε καμία υπόληψη. Οι φωτογραφίες όμως που δημοσιεύουμε οφείλονται στην αξία που είχε ο Θανάσης Νταβλούρος  ως μάχιμος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. Κάτι που φανερώθηκε καθώς η Ν.Δ τον επιστράτευσε από την Πάτρα για να επισκεφθεί αστυνομικές υπηρεσίες στην Αττική.


Ο Bουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ., Θανάσης Νταβλούρος,  βρέθηκε στα γνωστά του “λημέρια” στην ΓΑΔΑ  και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με παλαιούς συναδέλφους του,  τονίζοντας ότι: «Προέρχομαι από την ΕΛ.ΑΣ. και γνωρίζω από πρώτο χέρι ότι τα προβλήματα του κλάδου είναι πολλά και μεγάλα. Δεν μπορεί οι άνθρωποι που καλούνται να προστατεύουν τους πολίτες, να παραμένουν ουσιαστικά οι ίδιοι απροστάτευτοι στους αυξημένους κινδύνους των νέων μορφών εγκληματικότητας. Απαιτείται ασφαλώς και ένα νέο οργανόγραμμα λειτουργίας,ώστε οι αστυνομικοί να αποδεσμευτούν από άσχετες προς το αντικείμενο και την αποστολή τους δράσεις που είναι διοικητικές και γραφειοκρατικές”.

Ήξερε από … καλλιέργειες

Τα 51 δεντράκια!

Συνελήφθη 41χρονος ημεδαπός για κατοχή, διακίνηση και καλλιέργεια ναρκωτικών ουσιών στην Καρίτσα Πιερίας
Κατασχέθηκαν (51) δενδρύλλια κάνναβης
Συνελήφθη   από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κατερίνης, ένας ημεδαπός ηλικίας 41 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή, διακίνηση και καλλιέργεια ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στην Καρίτσα Πιερίας, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών και κατόπιν αστυνομικού ελέγχου του οχήματος που επέβαινε ο 41χρονος βρέθηκε μικρή ποσότητα κάνναβης και ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο κάνναβης.

Πήγαν να πνιγούν

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η αστυνομική επιχείρηση διάσωσης εννέα (9) μη νόμιμων μεταναστών, που είχαν εγκλωβιστεί εντός του ποταμού Έβρου, λόγω της αυξημένης στάθμης των υδάτων.
Ειδικότερα, χθες  το πρωί, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας, κατά τη διάρκεια εποχούμενης περιπολίας, εντόπισαν εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες, που ήταν εγκλωβισμένοι εντός του ποταμού Έβρου, στην παρέβρια περιοχή Θουρίου Ορεστιάδας.

Πούλαγε τα κλεμμένα η 65χρονη

Τα 18 κλεμμένα μεταλλικά αντίβαρα του ΟΣΕ
Συνελήφθη  στην περιοχή του Ταύρου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, 65χρονη γυναίκα, προσωρινά υπεύθυνη επιχείρηση ανακύκλωσης μετάλλων SCRAP , για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.
Συγκεκριμένα, μετά από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, για τον εντοπισμό των δραστών των κλοπών υλικών από τις βασικές υποδομές του Ο.Σ.Ε., εντοπίσθηκε στον Ταύρο επιχείρηση ανακύκλωσης μετάλλων SCRAP και μετά από έλεγχο βρέθηκαν δεκαοκτώ (18) μεταλλικά αντίβαρα στήριξης αγωγών επαφής του Ο.Σ.Ε. Όπως προέκυψε το υλικό αυτό το είχε αγοράσει, από άγνωστο αλλοδαπό, λίγη ώρα πριν την έρευνα.

Περί χαλάρωσης ...

Παρέμβαση Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριου Οικονόμου στην εκπομπή της ΝΕΤ «Συμβαίνει Τώρα» και στη Μαρία Σαράφογλου, σχετικά με την αναφορά του Δημάρχου Αθηναίων, Γεώργιου Καμίνη, για χαλάρωση αστυνόμευσης στο κέντρο της Αθήνας
Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Καλημέρα σας. Θα ήθελα να επισημάνω, για να ενημερωθούν και οι τηλεθεατές σας, ότι δεν υπάρχει καμία χαλάρωση. Εμείς ενεργούμε. Ενεργούμε με σχέδιο. Σίγουρα όμως τα προβλήματα του κέντρου της Αθήνας δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν, ενόψει των εκλογών, από την υπηρεσιακή κυβέρνηση.
Δημοσιογράφος: Κύριε Οικονόμου, εσείς είστε σε επαφή με το Δήμαρχο Αθηναίων, επομένως...
Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Η συνεργασία μας είναι στενή και καθημερινή. Κάνουμε συνέχεια επιχειρήσεις. Και θέλω να σας διαβεβαιώσω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν υπάρχει καμία χαλάρωση στο κέντρο της Αθήνας.

O Πάνος Καμμένος στην ΝΕΤ

30/5/12

Παρενοχλούσε ανήλικη

Συνελήφθη 24χρονος ημεδαπός από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για σεξουαλική παρενόχληση και απειλές σε ανήλικη ημεδαπή, μέσω του διαδικτύου
Σχηματίσθηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε βάρος 24χρονου ημεδαπού ο οποίος απειλούσε και παρενοχλούσε σεξουαλικά μέσω γνωστής σελίδας κοινωνικής δικτύωσης, ανήλικη ημεδαπή.
Ο 24χρονος συνελήφθη χθες  στη Καλαμάτα και οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν τα αδικήματα της απειλής και της κατ΄εξακολούθηση προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας με ανήθικες προτάσεις μέσω διαδικτύου.

Και Σκοπιανός στα Ρύζια

Εξιχνιάστηκε η προχθεσινή ληστεία σε βάρος 82χρονης στα Ρύζια Κιλκίς
Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες ένας 28χρονος ημεδαπός και μία 30χρονη υπήκοος FYROM
Ο 28χρονος συνελήφθη για κατοχή ναρκωτικών και κρατείται
Εξιχνιάστηκε υπόθεση προσχεδιασμένης ληστείας σε βάρος 82χρονης στα Ρύζια Κιλκίς, ύστερα από συστηματική και μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς και της Ειδικής Ομάδας Ασφαλείας Παιονίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς .
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού 28 ετών και μίας αλλοδαπής υπηκόου FYROM 30 ετών, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν ως δράστες της ληστείας, ενώ ο 28χρονος συνελήφθη το απόγευμα της 28.05.2012 για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και κρατείται.

Έκλεψαν 90 φρεάτια

Είχαν αφαιρεθεί ενενήντα (90) φρεάτια όμβριων υδάτων
Εξιχνιάσθηκαν από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ηράκλειας Σερρών, δύο (2) περιπτώσεις κλοπών φρεατίων όμβριων υδάτων που έλαβαν χώρα την 10.05.2012 και 18.05.2012 αντίστοιχα από την ευρύτερη περιοχή της Ηράκλειας.
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο (2) ημεδαπών 16 ετών, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν ως οι δράστες των κλοπών, ύστερα από έρευνα και αξιοποίηση ιχνών, πειστηρίων και πληροφοριών.
Ένας από τους δράστες (γυναίκα) είχε συλληφθεί απογευματινές ώρες της 22.05.2012 για κλοπή και αντίσταση, διότι με το συνεργό της εντοπίστηκαν να μεταφέρουν σε όχημα, κλεμμένα φρεάτια όμβριων υδάτων, πλην όμως ο τελευταίος κατάφερε να διαφύγει της σύλληψης.
Από την έρευνα προέκυψε ότι ο 16χρονος:

Οι προαγωγοί έκαναν ... 11αδα

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση σεξουαλικής εκμετάλλευσης αλλοδαπών γυναικών ( trafficking )
Συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας και αναζητούνται πέντε (5) συνεργοί τους 20χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Βουλγαρίας θύμα trafficking , φιλοξενείται σε ξενώνα του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Εξαρθρώθηκε χθες  το απόγευμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση σεξουαλικής εκμετάλλευσης αλλοδαπών γυναικών ( trafficking ).
Συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, ενώ αναζητούνται πέντε (5) συνεργοί τους, δύο (2) ημεδαποί και τρεις (3) αλλοδαποί εκ των οποίων δύο (2) υπήκοοι Βουλγαρίας και ένας υπήκοος Αλβανίας.

Tαυτοποιήθηκαν οι λαθρέμποροι

Συνεχίζονται οι έρευνες από τις Αστυνομικές Αρχές για την υπόθεση μεταφοράς 125 κιλών κάνναβης από 28χρονο ημεδαπό στην Αμφιλοχία.
Εξακριβώθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας των τριών συνεργών του.
Μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Αμφιλοχίας, εξακριβώθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας των τριών δραστών, που αναζητούνταν από τις αστυνομικές αρχές, ως συνεργοί 28χρονου έλληνα για την μεταφορά 125 κιλών κάνναβης.
Ειδικότερα, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ακόμα ημεδαπών, ηλικίας 26 και 23 ετών καθώς και ενός 34χρονου Αλβανού, οι οποίοι κατηγορούνται ότι επέβαιναν σε δύο οχήματα, τα οποία προπορεύονταν το όχημα του 28χρονου, προκειμένου να καθορίζουν το ακολουθητέο δρομολόγιο και να επιτηρούν παράλληλα τη διαδρομή για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων.
Από τους τρεις συνεργούς του 28χρονου, την 6-5-2012 το μεσημέρι, στην Άρτα, συνελήφθη ο 26χρονος, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Άρτας, για την εμπλοκή του στην υπόθεση.

Οδοντίατρος με χασισόδεντρα

Τα ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
Οδοντίατρος 55 ετών συνελήφθη  στην Νέα Τίρυνθα, με 5 δενδρύλλια στο σπίτι του, από την Ασφάλεια του Άργους.  
Την υπόθεση χειρίστηκε με προσοχή ο Αστυνομικός Διευθυντής Αργολίδας Γιώργος Ντοκομές

Στον Δενδροπόταμο με "σκόρδα"

Τα ναρκωτικά

Συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι, έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών, αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, στην περιοχή του Δενδροποτάμου, δυο (2) ημεδαποί (άνδρας – γυναίκα) ηλικίας 45 και 24 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου «Περί Ναρκωτικών».
Συγκεκριμένα στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Έπιασαν ιερομόναχο με αρχαία

Τα ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ




Συνελήφθησαν 34χρονος ιερομόναχος και 59χρονος ιδιοκτήτης καταστήματος ειδών λαϊκής τέχνης για παράβαση του Νόμου «περί Προστασίας των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς»
Βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος αρχαίων αντικειμένων
Συνελήφθησαν χθες (29-05-2012) το μεσημέρι, στην περιοχή της Ουρανούπολης Χαλκιδικής, έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών και μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, 34χρονος ιερομόναχος και 59χρονος καταστηματάρχης ειδών λαϊκής, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου «Περί Προστασίας των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς».

Έκλεψαν και ξυλουργείο

... Βγήκε η υπόθεση που αφορούσε εξιχνίαση κλοπής σε ξυλουργείο στην περιοχή της Καρδίτσας, καθώς και το σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος δέκα αλλοδαπών υπηκόων Αλβανίας και ενός ημεδαπού, ανακοινώνεται ότι:
Από το Τμήμα Ασφάλειας Καρδίτσας σχηματίστηκε συμπληρωματική δικογραφία σε βάρος των ανωτέρω δραστών για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Η συνέντευξη Ανδρικόπουλου

Στην Πάτρα με 55 κλοπές

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που είχε διαπράξει σωρεία διαρρήξεων σε σπίτια και καταστήματα στην Πάτρα
Δράστες είναι επτά ημεδαποί, οι τέσσερις εκ των οποίων έχουν συλληφθεί
Από την έως τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί 59 περιπτώσεις κλοπών σε σπίτια και καταστήματα της περιοχής
Το συνολικό όφελος που είχαν αποκομίσει τα μέλη της ομάδας, από την παράνομη δράση τους, ξεπερνά τις 225.000 ευρώ
Εξαρθρώθηκε, μετά από συστηματική και μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, εγκληματική ομάδα που είχε διαπράξει τον τελευταίο χρόνο στην Πάτρα περισσότερες από 55 κλοπές σε σπίτια και καταστήματα.
Συνελήφθησαν ύστερα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, το απόγευμα του Σαββάτου (26-5-2012) στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, τέσσερις ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 34, 27, 23 και 18 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών. Για την ίδια υπόθεση αναζητούνται άλλα τρία άτομα.

Δάρθηκαν με τα ΜΑΤ

29/5/12

Ξεγέλασαν και δικηγόρο

Χρησιμοποιώντας τη γνωστή μέθοδο της «Νιγηριανής Απάτης», κατάφεραν να της αποσπάσουν -415.000- ευρώ, πείθοντάς την ότι είναι δικαιούχος πολύ μεγάλης κληρονομιάς

Συνελήφθη για την υπόθεση αυτή, στη Μαδρίτη, ένα από τα μέλη της σπείρας

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κακουργηματικής απάτης μέσω του διαδικτύου, από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε συνεργασία με την αντίστοιχη Ισπανική Υπηρεσία, μέσω της Europol, η οποία διαπράχθηκε σε βάρος 46χρονης ημεδαπής δικηγόρου.

Συνελήφθη για την υπόθεση αυτή, πριν από τρεις μήνες περίπου, από τις Αστυνομικές Αρχές της Ισπανίας, στη περιοχή Alcorcon της Μαδρίτης, ένας αλλοδαπός υπήκοος, μέλος της σπείρας.

Αναλυτικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε όταν η 46χρονη ημεδαπή κατήγγειλε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ότι άγνωστα άτομα, με τα οποία είχε επικοινωνία, από τα τέλη Οκτωβρίου 2011 έως τις αρχές Φεβρουαρίου 2012, μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων (e-mails), αλλά και τηλεφωνικών επαφών, την είχαν πείσει ότι ήταν κληρονόμος πολύ μεγάλης κληρονομιάς ύψους -12.500.000- δολαρίων. Συγκεκριμένα, με διάφορα τεχνάσματα, είχαν καταφέρει και τους είχε καταβάλει, συνολικά το χρηματικό ποσό των -415.000- ευρώ, μέσω εταιρείας ταχυμεταφορών αλλά και μιας Ισπανικής Τράπεζας.

Από τη διαδικτυακή αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και ψηφιακή ανάλυση των στοιχείων, αλλά και κατόπιν της συστηματικής συνεργασίας που υπήρξε με την αντίστοιχη Ισπανική Αστυνομική Υπηρεσία, μέσω της Europol, εντοπίστηκε και συνελήφθη στις αρχές Μαρτίου, από τις Ισπανικές Αρχές, ένας αλλοδαπός υπήκοος, μέλος της σπείρας. Στον τραπεζικό λογαριασμό του βρέθηκαν και άλλα χρηματικά ποσά ύψους -500.000- ευρώ περίπου, που προέρχονταν από παρόμοιες απάτες.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος βρίσκεται σε συνεργασία με τις Ισπανικές Αρχές, για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του συλληφθέντα και σε άλλες ανάλογες παράνομες πράξεις.

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη μέθοδος, αποτελεί έναν από τους πλέον γνωστότερους τρόπους εξαπάτησης σε διεθνές επίπεδο, που είναι γνωστός ως «Νιγηριανές Απάτες», με μεγάλο αριθμό θυμάτων και στη χώρα μας.

Τα 154 κιλά

Συνελήφθη, σήμερα (29.05.2012) το πρωί στη Φιλιππιάδα Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, 29χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, για κατοχή και εμπορία πάνω από (154) κιλών κάνναβης.

Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, εντόπισαν σήμερα νωρίς το πρωί στην Ιόνια Οδό στο ύψος της Φιλιππιάδας Πρεβέζης, ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο να κινείται ύποπτα.

Ανθρωποφάγος στο Μαϊάμι

Υπόθεση ανθρωποφαγίας συγκλονίζει το Μαϊάμι


Ένας γυμνός άνδρας βρέθηκε στο Μαϊάμι της Φλόριντα, να τρώει το πρόσωπο ενός άλλου γυμνού άνδρα. Ο άνδρας γρύλισε σε αστυνομικό, πριν πέσει νεκρός από τα πυρά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αστυνομικός ζήτησε από τον άνδρα να απομακρυνθεί, αλλά όταν εκείνος συνέχισε να τρώει το θύμα του, τότε εκείνος άνοιξε πυρ, σκοτώνοντάς τον.

Οι Αρχές εκτιμούν ότι η κατανάλωση ναρκωτικών ουσιών έχει σχέση με το συμβάν, το οποίο έλαβε χώρα το απόγευμα του Σαββάτου σε πολυσύχναστο δρόμο.

Το «μαύρο» που έφερναν

Κατασχέθηκαν 2 κιλά και 890 γραμμάρια κάνναβη

Χθες  τις νυχτερινές ώρες, σε δασική περιοχή της Οινόης Καστοριάς, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και της Ειδικ ής Μικτής Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καστοριάς, συνέλαβαν δύο αλλοδαπούς 26 και 38 χρονών, για εισαγωγή ναρκωτικής ουσίας. Τις πρωινές ώρες σήμερα, συνελήφθη και 25χρονος συνεργός τους, που διέφευγε της σύλληψης.

Η Βουλγάρα βρέθηκε στην Κάρπαθο


Συνελήφθη στην Κάρπαθο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καρπάθου, μια 26χρονη αλλοδαπή υπήκοος Βουλγαρίας για πλαστογραφία πιστοποιητικών.
Ειδικότερα, χθες το βράδυ στον χώρο του αεροδρομίου Καρπάθου, στο πλαίσιο στοχευμένου αστυνομικού ελέγχου βρέθηκαν στην κατοχή της 26χρονης και κατασχέθηκαν:

Επικίνδυνες διαδόσεις


Σχετικά με αναρτήσεις σε ηλεκτρονική σελίδα κοινωνικής δικτύωσης ( facebook ), για ένα ύποπτο όχημα, που κινείται στην ευρύτερη περιοχή της Καβάλας, στο οποίο επιβαίνουν τρεις (3) αλλοδαποί και προσπαθούν να απαγάγουν παιδιά, η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας ανακοινώνει ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα καταγγέλθηκαν σε Υπηρεσίες της, ότι ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο κινείται ύποπτα στην περιοχή, πλην όμως δεν υπάρχει, καμιά επίσημη καταγγελία ή άλλη υπόθεση σε εξέλιξη που να αφορά σε περιστατικό αρπαγής ανηλίκων.

Ενεχυροδανειστές με παραβάσεις



Πραγματοποιήθηκαν από κοινού έλεγχοι αστυνομικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης με υπαλλήλους του Σ.Δ.Ο.Ε. Θεσσαλονίκης σε ενεχυροδανειστήρια της πόλης.
Συνελήφθησαν πέντε (5) ιδιοκτήτες ενεχυροδανειστηρίων και βεβαιώθηκαν παραβάσεις σε άλλους πέντε (5).
Από μικτά κλιμάκια αποτελούμενα από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και υπαλλήλους του Σ.Δ.Ο.Ε. Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε συντονισμένη επιχείρηση με σκοπό τη διακρίβωση παραβάσεων από ενεχυροδανειστήρια της Θεσσαλονίκης.