19/5/12

Σταμάτησε να πάρει ψωμί και τον έγραψαν ...

Στο Α.Τ Πεύκης

«Πεζοδρομιακή» συμπεριφορά ένστολης γυναίκας  [αρ. ταυτ: 7…5] που ήταν σκοπός, πριν από λίγο στο Α.Τ Πεύκης. Έκοψε κλήση σε πατέρα δικηγόρο που σταμάτησε δίπλα στο Α.Τ σε  φούρνο για να πάρει ψωμί για την οικογένειά του. Όταν ο δικηγόρος διαμαρτυρήθηκε προσέτρεξαν προς … ενίσχυση, άλλοι συνάδελφοί της, που του βεβαίωσαν και κλήση 500 € επειδή είχε μαζί του μόνο την δικηγορική ταυτότητα. Ο πατέρας πήγε σε απόσταση 150 μέτρων που απέχει το σπίτι του, τους επέδωσε όλα τα χαρτιά αλλά εκείνοι ανένδοτοι. Και ένα βασικό ερώτημα: Αφού ο δικηγόρος

Φίμωσαν και σκότωσαν 79χρονο

Χθες  το μεσημέρι, βρέθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, πτώμα 79χρονου ημεδαπού άνδρα, στην οικία του στην περιοχή Κάνηθο Χαλκίδας Ευβοίας.
Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι και περί ώρα 13:30΄, συγγενικό πρόσωπο του θανόντα ενημέρωσε την Αστυνομία ότι ο 79χρονος βρίσκεται εντός της οικίας του νεκρός.
Από τους αστυνομικούς που έσπευσαν στο σημείο, βρέθηκε ο ανωτέρω θανών μέσα στο υπνοδωμάτιο της οικίας του, δίπλα στο κρεβάτι, φιμωμένος με μονωτική ταινία και δεμένος στα χέρια και στα πόδια με πλαστικά καλώδια (κλιπς).

Έφερνε Σκοπιανούς

Συνελήφθη διακινητής που μετέφερε τρεις αλλοδαπούς που κατείχαν πλαστά έγγραφα στο Πολύκαστρο Κιλκίς
Συνελήφθη   στο Πολύκαστρο Κιλκίς, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Κιλκίς, ένας ντόπιος 50 ετών που διευκόλυνε την παράνομη παραμονή εντός της ελληνικής επικράτειας τριών αλλοδαπών.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 50χρονος στο οποίο είχε επιβιβάσει τους τρεις αλλοδαπούς υπηκόους FYROM που κατείχαν πλαστά έγγραφα και τους μετέφερε στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης .

Ζεύγος απατεώνων

Συνελήφθησαν στο Ψυχικό, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, ένας 28χρονος  και μία 36χρονη, για απάτη ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας κατ’ εξακολούθηση, ενώ αναζητείται και ένας 44χρονος ημεδαπός συνεργός τους .
Από την έρευνα που διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, προέκυψε ότι οι παραπάνω ημεδαποί διέπρατταν απάτες μέσω αγγελιών που δημοσίευαν σε εφημερίδες, αναζητώντας άτομα χωρίς δανειοληπτική ικανότητα από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη τους για δανεισμό τα έπειθαν, με την υπόσχεση της άμεσης χορήγησης μετρητών, να τους διαθέσουν τις πιστωτικές τους κάρτες, τις οποίες εν αγνοία τους χρέωναν με αγορές ηλεκτρονικών προϊόντων (κινητά τηλέφωνα, τηλεοράσεις, φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές κ.λπ.), από διάφορα πολυκαταστήματα.

Έκαναν ... καλοκαιρινό το Γηρομέρι

Εξιχνιάστηκαν τρεις (3) περιπτώσεις κλοπών εκκλησιαστικών ειδών από την Ιερά Μονή Γηρομερίου Φιλιατών Θεσπρωτίας.
Έχουν συλληφθεί ήδη τρία (3) άτομα, ενώ η δικογραφία που έχει σχηματιστεί περιλαμβάνει ακόμη δύο άτομα.
Εξιχνιάστηκαν τρεις (3) περιπτώσεις κλοπών εκκλησιαστικών ειδών από την Ιερά Μονή Γηρομερίου Φιλιατών Θεσπρωτίας, ύστερα από διεξοδική αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατών.
Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών, συνελήφθησαν δύο αλλοδαπές γυναίκες, υπήκοοι Ρουμανίας και Αλβανίας (ηλικίας 42 και 41 ετών) καθώς και ένας 75χρονος ημεδαπός ενώ στην ίδια υπόθεση ενέχονται δύο ακόμη γυναίκες, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 47 και 25 ετών.

38 απελάσεις

Η επιστροφή άλλων τριάντα οκτώ (38) αλλοδαπών πολιτών, στις χώρες καταγωγής τους, πραγματοποιήθηκε χθες (18-05-2012), από το Τμήμα Απελάσεων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής της Ελληνικής Αστυνομίας.
Συγκεκριμένα, επέστρεψαν δεκαοκτώ (18) πολίτες Πακιστάν, τρεις (3) πολίτες Μπαγκλαντές, τέσσερις (4) πολίτες Ιράκ, ένας (1) πολίτης Ινδίας, ένας (1) πολίτης Αφγανιστάν, ένας (1) πολίτης Νιγηρίας, ένας (1) πολίτης Αλγερίας, ένας (1) πολίτης Μολδαβίας και οκτώ (8) πολίτες Αλβανίας, σε βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής για παράνομη είσοδο στη χώρα μας.

Η Πακιστανική μαφία των μετασχηματιστών

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που αφαιρούσε μετασχηματιστές της Δ.Ε.Η. στη Μεσσηνία.
Συνελήφθησαν πέντε (5) μέλη της ομάδας (υπήκοοι Πακιστάν), ενώ στην υπόθεση ενέχεται ένας ακόμα ομοεθνής τους.
Είχαν διαπράξει συνολικά -18- κλοπές μετασχηματιστών, ενώ είχαν αφαιρέσει ποσότητα χαλκού που υπερβαίνει τους 3,5 τόνους.
Η ζημιά που προκάλεσαν στο δίκτυο της Δ.Ε.Η. υπολογίζεται ότι ξεπερνά τις 162.000 ευρώ.
Εξαρθρώθηκε, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατρών, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Γαργαλιάνων, οργανωμένη εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές μετασχηματιστών της Δ.Ε.Η, στην ευρύτερη περιοχή της Τριφυλίας Μεσσηνίας.
Συνελήφθησαν, την περασμένη Τρίτη (15.05.2012) το απόγευμα, πέντε (5) μέλη της ομάδας, υπήκοοι Πακιστάν ηλικίας 25, 17, 23, 19 και 28, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη Χώρα, ενώ στην ίδια υπόθεση ενέχεται και ένας 22χρονος ομοεθνής τους.

18/5/12

Κρούσμα ανυπακοής!

    Του Βασίλη Λαμπρόπουλου
                         

«Σκάνδαλο» στην ΕΛ.ΑΣ με 60 αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ
 
Αναστάτωση στην ΕΛ.ΑΣ από μαζικό κρούσμα απειθαρχίας αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ.
Περίπου 60 εποχούμενοι αστυνομικοί συνεπλάκησαν, στη μία το βράδυ της Τετάρτης, με φοιτητές στο προαύλιο του Οικονομικού Πανεπιστημίου παρά τις αντίθετες εντολές από το Κέντρο Επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ και από ανώτερους και ανώτατους αξιωματικούς.

Οι αστυνομικοί ξυλοκόπησαν με κλομπ πολλούς φοιτητές της ΑΣΟΕΕ που τους θεώρησαν υπεύθυνους για την ρίψη μπουκαλιών -λίγη ώρα νωρίτερα- εναντίον μοτοσικλέτας της ομάδας ΔΙΑΣ. Κι όλα αυτά όταν οι υπεύθυνοι αξιωματικοί... φώναζαν στους ασυρμάτους να φύγουν από το σημείο εκείνο οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ και να μην συμπλακούν με τους φοιτητές.

Παιδόφιλος ο 56χρονος

Συνελήφθη το πρωί, στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, 56χρονος , σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου.
Ειδικότερα, σήμερα το πρωί στα Ιωάννινα, οι αστυνομικοί αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες, εντόπισαν και συνέλαβαν τον 56χρονο, τη στιγμή που βρισκόταν μέσα σε κατάστημα παροχής υπηρεσιών διαδικτύου και μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή περιηγούνταν σε ιστοσελίδα με υλικό παιδικής πορνογραφίας. Όπως διαπιστώθηκε, είχε «κατεβάσει» και αποθηκεύσει, σε φορητή συσκευή ψηφιακών δεδομένων (usb-stick), ψηφιακά αρχεία με υλικό (εικόνες) παιδικής πορνογραφίας.
Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του και στο χώρο εργασίας του, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Στη Λαμία με ναρκωτικά ο 39χρονος


Κατασχέθηκαν - 1.339 - γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, -17,7- γραμμάρια κοκαΐνης, μία ζυγαριά ακριβείας κ.ά.
Συνελήφθη, σήμερα  το πρωί στη Λαμία Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Λαμίας, ένας 39χρονος κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, σήμερα το πρωί οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, εντόπισαν τον 39χρονο στην πόλη της Λαμίας και τον ακινητοποίησαν προκειμένου να διενεργήσουν αστυνομικό έλεγχο.
Κατά την διάρκεια του ελέγχου βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους (1,5) γραμμαρίων.
Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 39χρονου στη Λαμία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Η ΟΠΚΕ τον ξεμπρόστιασε ...

Τα ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ





Συνελήφθη  στον Άγιο Βλάσιο Κύμης Ευβοίας, από αστυνομικούς της Δ΄ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας,  43χρονος  για ναρκωτικά.
Ειδικότερα,   οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο διενεργούμενων περιπολίων και ελέγχων για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, εντόπισαν ένα Ι. Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο στο επέβαινε ο 43χρονος, και το ακινητοποίησαν, προκειμένου να διενεργήσουν αστυνομικό έλεγχο.

Δες τι απέμεινε?


Ερείπιο ο Τζούλιο Ανδρεότι, ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας που κατηγορήθηκε για σχέσεις με την μαφία … ανηφορίζει στα 93 του χρόνια. Ο πρώην πρωθυπουργός που τονέσωσε από τη φυλακή το ... φιλί του Πάπα έγινε η αιτία για να ανατείλει το άστρο του άξιου δικαστή

Ο Γεωργιανός έκανε καριέρα ...

Εξαρθρώθηκε Εγκληματική Ομάδα που διέπραττε κλοπές-διαρρήξεις σε οικίες, στην Αργολίδα και την Αρκαδία.
Εξιχνιάστηκαν δώδεκα περιπτώσεις κλοπών-διαρρήξεων.
Έχει συλληφθεί ήδη ένας 26χρονος αλλοδαπός, ενώ η δικογραφία που έχει σχηματιστεί περιλαμβάνει ακόμα δύο άτομα.
Είχαν αφαιρέσει χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και κοσμήματα, που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις -55.000- ευρώ.
Στο πλαίσιο της Αστυνομικής έρευνας και σε συνέχεια του από 17-05-2012 Δελτίου Τύπου της Υπηρεσίας μας, που αφορούσε εξιχνίαση ληστείας και σύλληψη ενός (1) 26χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Γεωργίας, συμπληρωματικά ανακοινώνεται, ότι μετά από αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Άργους, εξιχνιάστηκαν ακόμα δώδεκα (12) υποθέσεις κλοπών-διαρρήξεων, στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας και της Αρκαδίας.

Το Γεράκι επέστρεψε

Ο Αρχηγός του ΓΕΣ που ο ανεκδιήγητος Μπεγλίτης απέπεμψε  επειδή –δήθεν- προετοίμαζε «πραξικόπημα» κατά της κυβέρνησης του ΓΑΠ, κάτι που προκάλεσε τότε ακόμη και τα γέλια του Σαρκοζί, επέστρεψε νικητής στην Μεσογείων. Ο αγαπημένος μας Φραγκούλης Φράγκος

Τσούλωσαν ...

Κάποιοι τώρα ξαφνικά [;] θυμήθηκαν πως προσωπική επιλογή του Λευτέρη Οικονόμου ως Αρχηγού ήταν η τοποθέτηση στην Οικονομική Αστυνομία του Μπάμπη Τάτση. Τόσο καιρό όμως έκαναν

Ποιος να συγκριθεί μαζί του?

Αυτό θα πει να είσαι αξιοπρεπής. Ο πρώην Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Λευτέρης Οικονόμου έφτασε να γίνει υπουργός προστασίας του πολίτη και ο άλλος που πέρασε από την Κατεχάκη, έφυγε νύχτα για να κάνει πως πιάνει τις μάνικες στο αεροδρόμιο και να παριστάνει

Επίθεση σε πούλμαν του Παναθηναϊκού

Τα φωτογραφικά Ντοκουμέντα
Σήμερα και περί την ώρα 20.15 το λεωφορείο της ομάδας καλαθοσφαίρισης του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ, το οποίο κινούνταν επί της νέας παραλιακής λεωφόρου Ποσειδώνος, στο ύψος του Μοσχάτου, με κατεύθυνση προς το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, και συνοδεύονταν από δύο διμοιρίες της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής και οχήματα της Άμεσης Δράσης, δέχθηκε επίθεση με πέτρες από άτομα που βρίσκονταν και κινούνταν παράπλευρα της νέας παραλιακής λεωφόρου (παλαιά παραλιακή). Από την επίθεση τραυματίσθηκαν δυο αθλητές οι οποίοι μεταφέρθηκαν για πρώτες βοήθειες. Το περιστατικό συνέβη λίγο πριν το ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού για τους τελικούς των πλέι οφ της Α1 στο ΣΕΦ. Το πούλμαν που  μετέφερε τους «πράσινους» στο ΣΕΦ δέχτηκε επίθεση με πέτρες, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να χτυπήσουν από τα θραύσματα Σμιθ και Περπέρογλου.

Τους εξαπατούσε στο Facebook

Τους έταζε ταξίδια σε μαγευτικούς προορισμούς
Σχηματίστηκε δικογραφία από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε βάρος ιδιοκτήτη ταξιδιωτικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη, για απάτη μέσω διαδικτύου
Εξαπατούσε πολίτες μέσω υποτιθέμενων ταξιδιωτικών πακέτων, τα οποία διαφήμιζε με διάφορα προφίλ στο Facebook  
Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης μέσω του διαδικτύου σε βάρος πολιτών, από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που αφορούσε στη διοργάνωση και πραγματοποίηση υποτιθέμενων ταξιδιωτικών πακέτων.
Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 29χρονου , ιδιοκτήτη ταξιδιωτικού γραφείου, ο οποίος μέσω οργανωμένων πακέτων ταξιδιών που διαφήμιζε σε διάφορα ‘’προφίλ’’ της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης ( facebook ), εξαπατούσε πολίτες, εισπράττοντας χρήματα από αυτούς, για τη δήθεν διοργάνωση και πραγματοποίησή τους.

Διέρρηξε 19 διαμερίσματα

Συνελήφθη στην Βούλα, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης ( Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), 27χρονος γιατί λίγο πριν μαζί με συνεργό του που αναζητείται είχαν διαρρήξει διαμέρισμα στην Βούλα.
Από την έρευνα που διενεργήθηκε από το Τ.Α Βούλας προέκυψε ότι 27χρονος μαζί με τον συνεργό του, έχουν διαρρήξει κατά το τελευταίο δίμηνο δεκαεννέα (19) διαμερίσματα και αναλυτικά :

17/5/12

Αντί για ρούχα γλάστρες οι Αλβανοί

Τα υδροπονικά φυτά



Χθες το απόγευμα συνελήφθησαν στην περιοχή του Πολυγώνου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής [που διοικεί ο Γιώργος Καστάνης] δύο (2) αλλοδαποί Αλβανικής καταγωγής, ηλικίας 20 και 19 ετών, για κατοχή και διακίνηση ποσοτήτων κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας και κοκαΐνης, καθώς και για εγκατάσταση εργαστηρίου καλλιέργειας υδροπονικής κάνναβης.
Ειδικότερα αστυνομικοί της Υ.Δ.Ν., μετά από αξιοποίηση πληροφορίας για αλλοδαπούς που διακινούν διάφορες ναρκωτικές ουσίες, εντόπισαν τους ανωτέρω δράστες καθώς και οικία, σε δωμάτιο της οποίας, είχαν εγκαταστήσει μικρό εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης και τους συνέλαβαν.

Για εμπρησμό ο 41χρονος


Συνελήφθη χθες  το βράδυ, στο κέντρο της Αθήνας, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.) 41χρονος, ο οποίος λίγο πριν είχε ανάψει φωτιά σε διάφορα αντικείμενα στην είσοδο καταστήματος ειδών τηλεπικοινωνίας, με σκοπό να προκαλέσει φθορές σε αυτό.
Από την έρευνα που διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, προέκυψε ότι ο ανωτέρω ημεδαπός μετέβαινε σε διάφορα καταστήματα εταιρείας ειδών τηλεπικοινωνίας και με διάφορους τρόπους προσπαθούσε να προκαλέσει φθορές σε αυτά βάζοντας φωτιά στις εισόδους των καταστημάτων.

Δουλέμποροι με σουγιά

 Τα κατασχεμένα


Συνελήφθησαν σήμερα  κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, στην παρέβρια περιοχή Φερών Αλεξανδρούπολης, στα πλαίσια αστυνομικής επιχείρησης, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Αλεξανδρούπολης , δύο (2) αλλοδαποί διακινητές, υπήκοοι Ιράκ, ηλικίας 24 και 28 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της Χώρας, τριάντα τρεις (33) μη νόμιμους μετανάστες. Τριάντα δύο (32) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Μπαγκλαντές και ένας (1) υπήκοος Ινδίας.

Έκρυβε "υγρά" αυγά στο στομάχι του

Χθες το βράδυ, συνελήφθη στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας (1) αλλοδαπός, Ρουμανικής καταγωγής, ηλικίας 21 ετών, για εισαγωγή στην Ελληνική Επικράτεια ποσότητας κοκαΐνης.

Φόνος για μικροαντικείμενα

Εξιχνιάστηκε έπειτα από συστηματική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, υπόθεση ανθρωποκτονίας σε βάρος 65χρονου Βούλγαρου που έλαβε χώρα πρωινές ώρες της 16-05-2012, στην περιοχή της Τούμπας. (σχετ. το από 16-05-2012 Δελτίο Τύπου της Υπηρεσίας μας).
Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί ηλικίας 61 και 26 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για «Ανθρωποκτονία με πρόθεση κατά συναυτουργία», «Ληστεία κατά συναυτουργία» και παράβαση Νόμου «Περί όπλων».

Με χασίς και ηρωίνη στην Ξηροκρήνη

Τα κατασχεμένα

Συνελήφθη έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης,  στην περιοχή της Ξηροκρήνης, 41χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου «Περί Ναρκωτικών».
Ειδικότερα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από την οικία και την κατοχή του συλληφθέντα:

Ξετρύπωσαν τους ληστές στο Άργος


Συνελήφθη, χθες  το μεσημέρι, στο Άργος Αργολίδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άργους, ένας (1) 26χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Γεωργίας, για ληστεία, ενώ αναζητούνται ακόμα δύο άτομα.
Ειδικότερα, ο 26χρονος, μαζί με δύο ακόμα άτομα, χθες (16-5-2012) το μεσημέρι στο Άργος, αφού μπήκαν σε σπίτι ιδιοκτησίας 38χρονης ημεδαπής, αφαίρεσαν χρυσαφικά. Κατά την αποχώρηση τους, έγιναν αντιληπτοί από τη παθούσα, την οποία απώθησαν βίαια, ενώ στην συνέχεια διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Στη Γεμιστή ο δουλέμπορος

Συνελήφθη  το μεσημέρι, σε αγροτική περιοχή της Γεμιστής Έβρου , από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Αλεξανδρούπολης 27χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Γεωργίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της Χώρας τέσσερις (4) μη νόμιμες μετανάστριες, υπήκοοι Γεωργίας.
Ειδικότερα, οι παραπάνω αστυνομικοί , σε συνεργασία με Πορτογάλους αξιωματούχους του FRONTEX , εντόπισαν, στην παρέβρια περιοχή της Γεμιστής Έβρου, δύο διακινητές να μεταφέρουν, με τη χρήση πλαστικής βάρκας, από την Τουρκία στην Χώρα μας, τέσσερις (4) μη νόμιμες μετανάστριες.

Και απόπειρα κατά αστυνομικών

Δείτε αναλυτικά τη δράση των "ληστών με τις βαριοπούλες":
Απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών
  1. Στις 02–4-2012 το μεσημέρι, στη Γλυφάδα, κατά τη διάρκεια επιχείρησης ελέγχου υπόπτου Ι.Χ. φορτηγού (van), ύστερα από εντολή του Κέντρου Επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης, στην προσπάθειά τους να διαφύγουν, πυροβόλησαν αρκετές φορές εναντίον αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., που τους ακολουθούσαν.
Το συνολικό χρηματικό ποσό που είχαν αποκομίσει από τις ληστείες που εξιχνιάστηκαν αγγίζει τα δυο εκατομμύρια Ευρώ.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των συλληφθέντων, καθώς και των αναζητούμενων μελών της εγκληματικής οργάνωσης υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Τις αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό των υπολοίπων μελών, καθώς και τη διερεύνηση και άλλων εγκληματικών πράξεων, διεξάγει το Τμήμα Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Με κλεμμένα ΙΧ

Κλοπές οχημάτων
  1. Στις 13-03-2012 το βράδυ, έκλεψαν δίκυκλη μοτοσικλέτα στη Δάφνη.
  2. Στις 19-12-2011 έκλεψαν δίκυκλη μοτοσικλέτα στο Βύρωνα Αττικής.
  3. Μεταξύ 22 και 23-11-2011 έκλεψαν Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο στο Νέο Κόσμο Αττικής.
  4. Στις 17-11-2011 τα ξημερώματα, έκλεψαν δίκυκλη μοτοσικλέτα στην Πετρούπολη Αττικής.
  5. Στις 23-10-11 έκλεψαν Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο στον Άγιο Δημήτριο Αττικής.
  6. Στις 18-6-2011 έκλεψαν δίκυκλη μοτοσικλέτα στο Παλαιό Φάληρο Αττικής.
  7. Νυχτερινές ώρες της 28/29-4-2011 έκλεψαν δύο (2) δίκυκλες μοτοσικλέτες στην Νέα Ιωνία Αττικής.

Μπούκαραν και στα ΕΛ.ΤΑ

Ληστείες και απόπειρες ληστειών σε Τράπεζες, Ταχυδρομεία, καθώς και κλοπή ΑΤΜ
  1. Στις 27–01-2012 το πρωί, φορώντας κράνη, έσπασαν με βαριοπούλα τη γυάλινη είσοδο υποκαταστήματος των ΕΛ.ΤΑ., στο Παλαιό Φάληρο Αττικής, κατευθύνθηκαν απειλητικά στα ταμεία, χωρίς να καταφέρουν να αφαιρέσουν χρήματα.
  2. Στις 04–11-2011 το πρωί, φορώντας κράνη, έσπασαν με βαριοπούλα τη γυάλινη είσοδο υποκαταστήματος των ΕΛ.ΤΑ. στο Παλαιό Φάληρο Αττικής, κατευθύνθηκαν απειλητικά στα ταμεία, χωρίς να καταφέρουν να αφαιρέσουν χρήματα.
  3. Στις 23-5-2011 το μεσημέρι, φορώντας κράνη έσπασαν με βαριοπούλα γυάλινη είσοδο υποκαταστήματος τράπεζας στην Ηλιούπολη, ακινητοποίησαν πελάτες και υπαλλήλους με την απειλή καλάσνικοφ και αφαίρεσαν 32.350 Ευρώ.
  4. Στις 30-3-2011 το μεσημέρι, έσπασαν με βαριοπούλα τη γυάλινη είσοδο υποκαταστήματος τράπεζας στον Άγιο Δημήτριο και, απειλώντας τους υπαλλήλους, αφαίρεσαν δυο κουτιά που περιείχαν διάφορα αξιόγραφα.

Έφτασαν μέχρι το Νυδρί

Από την πολύμηνη, συστηματική και μεθοδική αστυνομική έρευνα της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, προέκυψε ότι από τον Ιούνιο του 2010 τα μέλη της πολυμελούς ένοπλης σπείρας, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, είχαν διαπράξει τις παρακάτω αξιόποινες πράξεις:
Ληστείες και απόπειρες ληστειών σε βάρος χρηματαποστολών, καθώς και ένοπλες επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών
  1. Στις 07-05-2012 το μεσημέρι, φορώντας κράνη, έσπασαν με βαριοπούλα τη γυάλινη είσοδο υποκαταστήματος τράπεζας στην Καλαμάτα και με την απειλή καλάσνικοφ αφαίρεσαν 90.000 ευρώ περίπου. Το απόγευμα της ίδιας μέρας, επιτέθηκαν αιφνίδια και απρόκλητα, με ομαδικά πυρά, με τη χρήση καλάσνικοφ και πιστολιού, κατά ομάδας αστυνομικών που τους αναζητούσε, τραυματίζοντας σοβαρά τρεις αστυνομικούς της Ασφάλειας Καλαμάτας.

Η σπείρα των Ληστών

Εξαρθρώθηκε, ύστερα από πολύμηνες έρευνες του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, πολυμελής σπείρα σκληρών κακοποιών που επί διετία τουλάχιστον διέπραττε, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, ένοπλες ληστείες με βαρύ οπλισμό σε τράπεζες, ταχυδρομεία, χρηματαποστολές, καθώς και κλοπές χρημάτων από ΑΤΜ και οχημάτων στην Αττική και σε διάφορες περιοχές της επικράτειας, όπως στην Πάτρα, στη Λευκάδα, στην Πρέβεζα, στο Αγρίνιο, στη Λάρισα και στην Καλαμάτα.
Μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, κατά τη διάρκεια της δράσης της, ήρθαν αντιμέτωπα τρεις φορές με αστυνομικούς στην Ηλιούπολη και τη Γλυφάδα Αττικής, καθώς και στην Καλαμάτα, χρησιμοποιώντας βαρύ οπλισμό. Στις τελευταίες δύο περιπτώσεις πυροβόλησαν με καλάσνικοφ και πιστόλια, με ομαδικά πυρά, τραυματίζοντας σοβαρά τρεις αστυνομικούς, κατά τη διάρκεια αναζητήσεων, μετά από ληστεία τράπεζας στην Καλαμάτα, στις 07-05-2012.

16/5/12

Οι "12" ποινικοί με τις βαριοπούλες

 
     
               Του Βασίλη Λαμπρόπουλου
Εξαρθρώθηκε η συμμορία των ληστών με τις βαριοπούλες

Στην εξάρθρωση της συμμορίας των ληστών με τις βαριοπούλες, στην οποία συμμετείχαν τουλάχιστον 12 έλληνες ποινικοί, οι οποίοι τους τελευταίους μήνες είχαν προχωρήσει σε 20 ληστείες τραπεζών στην Αθήνα και σε αλλες περιοχές της Ελλάδας, προχώρησε η Ασφάλεια Αττικής.
Οι δράστες, που χρησιμοποιούσαν συνήθως βαριοπούλες (απ' όπου και το όνομά τους) και ήταν οπλισμένοι με καλάσνικοφ, συχνά ξήλωναν με τα... εργαλεία τους ολόκληρες τις μηχανές αυτόματης ανάληψης μετρητών (ΑΤΜ) των τραπεζικών καταστημάτων που χτυπούσαν.

Ρουμάνα με AIDS;


Η Ρουμάνα ιερόδουλος σύμφωνα με τα σημερινά ρεπορτάζ του ρουμανικού Τύπου εξαφανίστηκε από τη χώρα της πέρυσι την άνοιξη και εντοπίστηκε στα Ιωάννινα μόλις πριν από μια βδομάδα όταν και επικοινώνησε με την οικογένεια της από κινητό τηλέφωνο. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται, η ιερόδουλος ενημέρωσε τα μέλη της οικογένειας της ότι δεν μπορεί να επιστρέψει πίσω, ενώ την αμέσως επόμενη μέρα κάποιος άλλος έστειλε μήνυμα από το ίδιο κινητό τηλέφωνο ζητώντας από την οικογένεια της να μην την ξαναενοχλήσει, «γιατί έτσι και αλλιώς δεν πρόκειται ποτέ να την βρουν».

Το μήνυμα της απάτης


Ο Μάνος Σφακιανάκης Διοικητής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και  μακριά από απαρχαιωμένες τακτικές,  «εκθέτει» με τη δημοσιότητα, κάθε φορά τους μεγαλοαπατεώνες, σε αντίθεση με άλλες υπηρεσίες που θεωρούν πως η δημοσιότητα εκθέτει –προφανώς λόγω απραξίας- και τους ίδιους.
  
                            Έτσι απειλούν τους χρήστες στο ίντερνετ:

"υπολογιστής σας είναι κλειδωμένος.

Έχουν εντοπιστεί παράνομα μουσικά κομμάτια (πειρατικά) στον υπολογιστή σας.

Κάνοντας λήψη, αυτά τα μουσικά κομμάτια έχουν αναπαραχθεί, γεγονός που συνεπάγεται ποινικό αδίκημα σύμφωνα με το Άρθρο 106 του Νόμου περί Πνευματικών Δικαιωμάτων.

Η λήψη μουσικών κομματιών με κατοχυρωμένα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας μέσω του Διαδυκτίου ή μέσω δικτύων διαμοιρασμού μουσικής είναι παράνομη σύμφωνα με το Άρθρο 106 του Νόμου περί Πνευματικών Δικαιωμάτων και υπόκειται σε πρόστιμο ή φυλάκιση με ποινή έως και 3 έτη. Επιπλέον, η κατοχή μουσικών κομματιών των οποίων έγινε παράνομη λήψη τιμωρείται σύμφωνα με το Άρθρο 184 παράγραφος 3 του Ποινικού Κώδικα και μπορεί επίσης να οδηγήσει στην κατάσχεση του υπολογιστή, με τον οποίο έχει γίνει η λήψη των αρχείων.

Μένουμε στη Σέγκεν?


Κομισιόν: Δεν υπάρχει κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από την Σέγκεν

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε σχετική έκθεση της, καταρρίπτει τους ισχυρισμούς κυβερνητικών παραγόντων, ότι η απουσία λήψης μέτρων κατά της μετανάστευσης με τη δημιουργία χώρων φιλοξενίας, εγκυμωνεί κινδύνους για την έξοδο της χώρας μας από τη συνθήκη Σέγκεν.
Η Επιτροπή, παρότι αναγνωρίζει τις σοβαρές ανεπάρκειες της χώρας μας, θωρεί ότι πρέπει να συνεχίσουν να αποτελούν προτεραιότητα οι προσπάθειες, ιδίως όσον αφορά τον έλεγχο των εξωτερικών χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων. Διαπιστώνει, ως εκ τούτου, ότι χρειάζεται να συνεχίσει να υποστηρίζει τις προσπάθειες της χώρας για τη διαχείριση των εξωτερικών συνόρων της, ιδιαίτερα βοηθώντας την Ελλάδα να κάνει αποτελεσματικότερη χρήση των σχετικών ενωσιακών πόρων για τη διαχείριση της μετανάστευσης.

Οι Ισπανοί έγραψαν τραγούδι για τον Δημήτρη Χριστούλια

Τα όπλα που κατασχέθηκαν στο Ζεφύρι

... Χρυσή σύλληψη

Χθες το βράδυ, συνελήφθησαν στο Ζεφύρι, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 31 και 52 ετών, για τους οποίους είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης, κατηγορούμενοι για ληστεία και κατοχή όπλων.
Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε εξακριβώθηκε ότι οι δύο (2) συλληφθέντες στις αρχές Μαρτίου του 2012, προσποιούμενοι τους πωλητές χρυσών λιρών συναντήθηκαν σε σπίτι στην περιοχή του Ζεφυρίου με 44χρονο, ο οποίος ενδιαφερόταν για την αγορά λιρών και με την απειλή όπλων του απέσπασαν το ποσό των 20.000 ευρώ που είχε συμφωνηθεί για την αγοραπωλησία.

Εργαστήριο με πλαστά

Τα κατασχεμένα

Εργαστήριο κατασκευής πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, πλήρως εξοπλισμένο, βρέθηκε στα Κ. Πατήσια από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής.
Συνελήφθη ένας αλλοδαπός Συριακής καταγωγής.
Ένα πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο κατασκευής – κατάρτισης πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων εντοπίσθηκε  σε διαμέρισμα στα Κ. Πατήσια, από αστυνομικούς του Τμήματος Συντονισμού και Επιχειρήσεων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής. Συνελήφθη ένας αλλοδαπός Συριακής καταγωγής.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα ο αλλοδαπός συλληφθείς κατασκεύαζε και προμήθευε με πλαστά έγγραφα αλλοδαπούς, έναντι αμοιβής προκειμένου να διευκολύνει την παράνομη τακτοποίησή τους στη χώρα μας και τη νομιμοφανή είσοδο και έξοδο τους από τα σημεία διαβατηριακού ελέγχου, καθώς και την αναχώρησή τους για άλλα Κράτη-Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η παγίδα






Κακόβουλο λογισμικό εντοπίστηκε στο διαδίκτυο για δήθεν
μπλοκάρισμα ηλεκτρονικών σελίδων και υπολογιστών από την Ελληνική Αστυνομία.
Εμφανίζεται μήνυμα, το οποίο ενημερώνει το χρήστη πως για την
απεμπλοκή απαιτείται η πληρωμή αντιτίμου των 50 ευρώ μέσω προπληρωμένης κάρτας.
Πρόκειται για ιστοσελίδες που παρέχουν τη δυνατότητα για παράνομο "κατέβασμα" ταινιών, τραγουδιών και άλλων ψηφιακών αρχείων.

Κακόβουλο λογισμικό εντοπίστηκε για άλλη μια φορά στο διαδίκτυο, στο οποίο εμφανίζεται μήνυμα για δήθεν μπλοκάρισμα ηλεκτρονικών σελίδων και αντίστοιχα των χρηστών των σελίδων αυτών από την Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ).
Στο συγκεκριμένο μήνυμα αναφέρεται πως για την απεμπλοκή απαιτείται η αποστολή 50 ευρώ μέσω προπληρωμένης κάρτας (Paysafe card), προκειμένου να επανέλθει ο υπολογιστής στην κανονική του λειτουργία.