25/4/12

Tην εξέθεσε ηλεκτρονικά


Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε, από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε βάρος 57χρονου ημεδαπού, ο οποίος κατηγορείται για τα αδικήματα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων, της εξύβρισης και της συκοφαντικής δυσφήμησης στο διαδίκτυο.
Ειδικότερα, σύμφωνα με καταγγελία 38χρονης ημεδαπής προς τις Εισαγγελικές Αρχές ο 57χρονος με τον οποίο διατηρούσε σχέση κατά το παρελθόν, είχε δημοσιοποιήσει προσωπικά της δεδομένα - βιντεοσκοπημένο υλικό με προσωπικές τους στιγμές, χωρίς της συναίνεσή της, σε διάφορες σελίδες του διαδικτύου.

24/4/12

Οι γλάστρες με τα 107 χασισόδενδρα

Φωτο ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ 

Συνελήφθη από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιερισσού Χαλκιδικής, ένας ημεδαπός 46 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.
Ειδικότερα, στην περιοχή Νέων Ρόδων Χαλκιδικής, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, στην κατοχή του 46χρονου και σε περιφραγμένο αγρόκτημα ιδιοκτησίας του, όπου διαπιστώθηκε η καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, βρέθηκαν συνολικά (107) δενδρύλλια ινδικής κάνναβης ύψους (10) έως (50) εκατοστών .

Τα πρόκοψαν στο Ανθρωποκτονιών

Ανακάλυψαν δέκα μήνες μετά την ταυτότητα του Ινδού απαγωγέα αλλά δεν μπόρεσαν να τον πιάσουν.
Εξιχνιάσθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττική, η αρπαγή δύο (2) αλλοδαπών υπηκόων Ινδίας, που διαπράχθηκε τον Ιούλιο του 2011.
Δράστης της παραπάνω αρπαγής είναι ένας 31χρονος αλλοδαπός υπήκοος Ινδίας, ο οποίος με το πρόσχημα της εύρεσης εργασίας οδήγησε τα δύο θύματα σε οικία, όπου μαζί με άλλους συνεργούς του και με χρήση σωματικής βίας τους ανάγκασε να τηλεφωνήσουν σε συγγενικά τους πρόσωπα στην Ινδία για την καταβολή χρηματικού ποσού προκειμένου να τους αφήσει ελεύθερους. Ο δράστης απελευθέρωσε τους δύο (2) αλλοδαπούς μετά από δεκατρείς (13) ημέρες και αφού καταβλήθηκε συνολικά το χρηματικό ποσό των -7.000- ευρώ.

Ιδιότροπος ο εκβιαστής

Εξιχνιάσθηκε, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, υπόθεση εκβίασης σε βάρος 49χρονου ημεδαπού, που διαπράχθηκε στα μέσα Φεβρουαρίου του 2012 στο Δημοτικό Διαμέρισμα Κόμμα Λαμίας Φθιώτιδας.
Μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας του δράστη. Πρόκειται για έναν 33χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για εκβίαση.
Ειδικότερα, το πρωί της 22-02-2012, ο 49χρονος κατήγγειλε στο Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας ότι άγνωστος δράστης την 16-02-2012 τοποθέτησε στο παρμπριζ του αυτοκινήτου του ένα απειλητικό σημείωμα για τον ίδιο και την οικογένειά του, με το οποίο απαιτούσε από τον 49χρονο να αφήσει σε κάποιο σημείο στην αυλή της οικίας του, στο Κόμμα Λαμίας, το χρηματικό ποσό των (6.000) ευρώ.

Ανεπιθύμητος ο δολοφόνος

Συνελήφθη  στα Αλώνια Ματαράγκας Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας, ένας αλλοδαπός άνδρας, υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 44 ετών, κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία 49χρονου ημεδαπού.
Ειδικότερα χθες (23 - 4 - 2012) το απόγευμα, στα Αλώνια Ματαράγκας Αιτωλοακαρνανίας, λόγω προσωπικών διαφορών, ο 49χρονος ημεδαπός μετέβηκε σε αποθήκη του 44χρονου και με ένα ξύλο ελιάς, το οποίο είχε φέρει μαζί του, τον χτύπησε στα πόδια και στα χέρια, προκαλώντας του σωματικές βλάβες και αποχώρησε.

Oλλανδοί διακινητές στο Αργοστόλι

Τα πλαστά διαβατήρια
Συνελήφθησαν   σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αργοστολίου, δύο διακινητές υπήκοοι Ολλανδίας και Βελγίου, ηλικίας 37 και 47 ετών, αντίστοιχα και επτά αλλοδαποί (6 άνδρες και μία γυναίκα), υπήκοοι Σομαλίας, Αιγύπτου και Σουδάν, ηλικίας από 19 έως 38 ετών, διότι επιχείρησαν να εξέλθουν παράνομα από τη Χώρα.
Οι αστυνομικοί, αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες, εντόπισαν:
  • Στην πρώτη περίπτωση, χθες (23-4-2012) το πρωί σε ξενοδοχείο στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς έναν 37χρονο Ολλανδό διακινητή δύο υπηκόων Σομαλίας, ηλικίας 19 και 34 ετών. Στην κατοχή των δύο Σομαλών ανευρέθηκαν πλαστά διαβατήρια Ευρωπαϊκών Χωρών και στην κατοχή του Ολλανδού διακινητή αντίγραφο κάρτας επιβίβασης πτήσης με προορισμό την Ιταλία, με τα ψευδή στοιχεία των Σομαλών.
  • Στην δεύτερη περίπτωση, χθες το απόγευμα στον Κρατικό Αερολιμένα Κεφαλονιάς έναν 47χρονο υπήκοο Βελγίου, ο οποίος επιχείρησε να προωθήσει 31χρονη υπήκοο Σουδάν επίσης στην Ιταλία. Στην κατοχή της 31χρονης βρέθηκε γνήσιο διαβατήριο Βελγικών Αρχών, το οποίο ανήκε σε άλλο πρόσωπο.
  • Επιπλέον, στην τρίτη περίπτωση, χθες το μεσημέρι στον Κρατικό Αερολιμένα Κεφαλονιάς τρεις υπηκόους Σομαλίας, ηλικίας 20, 25 και 38 ετών και έναν 22χρονο Αιγύπτιο, οι οποίοι κάνοντας χρήση τεσσάρων πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων (δύο διαβατηρίων και δύο δελτίων ταυτότητας) επιχείρησαν να διέλθουν από τον διαβατηριακό έλεγχο με προορισμό επίσης την Ιταλία.
Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Οκτώ (8) πλαστά διαβατήρια Ευρωπαϊκών Χωρών
  • Τρεις (3) πλαστές ταυτότητες Ευρωπαϊκών Χωρών
  • Μία (1) πλαστή άδεια ικανότητας οδηγήσεως
  • Εννέα (9) κάρτες επιβίβασης
  • Τρία (3) κινητά τηλέφωνα
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κεφαλληνίας.

Ηρωίνη σε ψωμί

Συνελήφθησαν  στη Χαλκίδα Ευβοίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χαλκίδας, ένας 48χρονος ημεδαπός και μία 40χρονη ημεδαπή, οι οποίοι προσπάθησαν να εισάγουν ναρκωτικά στα Κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας.
Ειδικότερα, χθες το απόγευμα οι δύο συλληφθέντες προσήλθαν στο Αστυνομικό Τμήμα Χαλκίδας, προκειμένου να επισκεφθούν 40χρονο ημεδαπό κρατούμενο στα παραπάνω κρατητήρια.

Τα λαθραία απο το Μπαγκλαντές


Συνελήφθησαν   στα Καμίνια, από αστυνομικούς του Τμήματος Συντονισμού της Δ/νσης Αλλοδαπών Αττικής, τέσσερις (4) αλλοδαποί εκ των οποίων τρεις υπήκοοι Πακιστάν και ένας Μπαγκλαντές, μέλη σπείρας που διακινούσε συστηματικά λαθραία τσιγάρα και κλεψίτυπους ψηφιακούς δίσκους εικόνας και ήχου.

Ειδικότερα μετά από πληροφορία για ομάδα αλλοδαπών που διακινεί λαθραία τσιγάρα και κλεψίτυπους ψηφιακούς δίσκους, εντοπίσθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Συντονισμού της Δ/νσης Αλλοδαπών Αττικής οι ανωτέρω αλλοδαποί, καθώς και αποθηκευτικός χώρος στην περιοχή των Καμινίων, μέσα στον οποίο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Μέσα από την Εισσαγγελία ο παιδόφιλος;


Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος αγνώστου που επισκέπτονταν σελίδες παιδικής πορνογραφίας από ηλεκτρονικό υπολογιστή Τμήματος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.
Ειδικότερα, μετά από καταγγελία για την ανεύρεση κακόβουλου λογισμικού σε ηλεκτρονικό υπολογιστή Τμήματος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, κλιμάκιο εξειδικευμένων αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διενήργησε έρευνα στα γραφεία του Τμήματος αυτού, παρουσία δικαστικού λειτουργού. Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής είχε μπλοκάρει από κακόβουλο λογισμικό, λόγω επίσκεψης σε σελίδες παιδικής πορνογραφίας.

Αστυφύλακας με ... ντόρο

Συνελήφθη Αστυφύλακας, που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Θεσσαλονίκης, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για «Κλοπή», «Εξύβριση», «Φθορά ξένης ιδιοκτησίας» και παράβαση του «Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας».
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, ο αστυνομικός βραδινές ώρες της 22-04-2012, ευρισκόμενος εκτός Υπηρεσίας, μετέβη με αυτοκίνητο σε περίπτερο στην περιοχή της Νέας Ραιδεστού, όπου διαπληκτίστηκε με τον ιδιοκτήτη του περιπτέρου, σχετικά με την τιμή προϊόντος και προκάλεσε φθορές στο περίπτερο και εμπορεύματα αυτού, ενώ κατά την αποχώρησή του αφαίρεσε μικροαντικείμενα.

Οι 17χρονοι κλέφτες ΜΟΤΟ

Εξιχνιάσθηκαν, από το Τμήμα Ασφάλειας Καρδίτσας, εννέα (9) περιπτώσεις κλοπών δικύκλων μοτοσικλετών, μία (1) κλοπή μοτοποδηλάτου, καθώς και μία κλοπή καταστήματος στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος πέντε ατόμων για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
Συνελήφθησαν στην Καρδίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καρδίτσας, ένας 17χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας και δύο 17χρονοι ημεδαποί για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, ενώ αναζητούνται δύο ακόμη αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας ως συνεργοί τους.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι πέντε δράστες ενεργώντας από κοινού και έχοντας κάθε φορά διαφορετική σύνθεση ομάδας, διέπραξαν κατά το χρονικό διάστημα από 04-04-2012 έως 21-04-2012 στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας, εννέα (9) περιπτώσεις κλοπών δικύκλων μοτοσικλετών και μία (1) κλοπή μοτοποδηλάτου.

Τα κλοπιμαία του 61χρονου

Συνελήφθη στη περιοχή της Φυλής Αττικής, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, 61χρονος   γιατί λίγο πριν είχε εισέλθει σε οικία ημεδαπής, με το πρόσχημα ότι είναι εκπρόσωπος της Πρόνοιας και χρησιμοποιώντας σωματική βία της αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των -650- ευρώ.
Στην κατοχή του, καθώς και στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

23/4/12

Με παράνομο υγραέριο

Φωτο ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

Η ΟΠΚΕ Φαληρου την Μ.τριτη υστερα απο πληροφοριες για σπειρα που διακινει παρανομα υγραεριο και στην συνεχεια μεσω ειδικων αντλιων αναγομωνει παρανομα φυαλες υγραεριου γνωστων εταιριων οπως πετρογκαζ σελ κοραλ καταφερε υστερα απο επιχειρηση στον αγιο ιωαννη ρεντη στο αριθμητικο 102 αγ.αννης να εντοπισει αποθηκη οπου ηταν το κεντρο της σπειρας.
κατεληφθησαν επαυτοφωρο 5 ατομα να προβαινουν σε παρανομη εμφυαλωση χωρις αδεια και τιμολογια.κατασχεθηκαν μπουκαλες υγραεριου καταμετρηθηκαν ολες οσες ειχαν αναγομωθει να ειναι λιποβαρυς και χιλιαδες ταπες ασφαλειας και γνησιοτητας τις οποιες τοποθετουσαν στις μπουκαλες εξαπατοντας χιλιαδες πολιτες.ενα φορτηγο βυτιο κατεσχεθει μια αντλια ειδικη και σφραγιστηκε ο χωρος.ο τζιρος τους ανερχοταν εβδομαδιεως στα 40.000ευρω.αναμενετε πληθος μηνυσεων απο τις θυγομενες εταιρειες οι κατηγορουμενοι οδηγηθηκαν στον ανακριτη την Μ.πεμπτη.

Το ΣΔΟΕ Αττικής και τ' άλλα παιδιά






Ο Γιώργος Παπαδόπουλος Τμηματάρχης της Δίωξης Ναρκωτικών και Όπλων του ΣΔΟΕ Αττικής

Διεθνής εγκληματική οργάνωση εξαρθρώθηκε σε κοινή επιχείρηση των Υπηρεσιών Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ, του Λιμενικού Σώματος και της Δ/νσης Ασφαλείας Αττικής της ΕΛ.ΑΣ.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης κατασχέθηκαν συνολικά 1 τόνος και 89 κιλά κάνναβης, 2 φορτηγά αυτοκίνητα ψυγεία ένας θάλαμος ψυγείο, ένα ΙΧΕ αυτοκίνητο και το χρηματικό ποσό των 100.000 ευρώ.

Ψυγείο με 500 κιλά χασίς



Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με τη Δίωξη Ναρκωτικών του Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής και του Λ.Σ.-Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποίησαν επιχείρηση στο 40ο χλμ της Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου στα Μέγαρα, κατά την οποία εντόπισαν και ακινητοποίησαν Δ.Χ. φορτηγό ψυγείο.

Μετά από έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο δάπεδο, 540 συσκευασίες με περιεχόμενο ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού μικτού βάρους -543- κιλών και -206- γραμ.

22/4/12

Tους περίμεναν στον προφήτη

 
Συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, 42χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για «Διευκόλυνση εξόδου λαθρομεταναστών από τη Χώρα».
Συγκεκριμένα, στον κόμβο Προφήτη Θεσσαλονίκης, σε αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε όχημα που οδηγούσε ο συλληφθείς, διαπιστώθηκε ότι επέβαιναν έξι (6) λαθρομετανάστες ηλικίας 17 έως 47 ετών, οι οποίοι δεν διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα για την παραμονή στη χώρα.

Έκλεβαν στη Μενεμένη

Η λεία των αφαιρεθέντων αντικειμένων υπερβαίνει σε αξία το χρηματικό ποσό των 28.000 ευρώ.
Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Μενεμένης εννέα (9) περιπτώσεις διαρρήξεων οι οποίες διαπράχθηκαν σε εταιρείες μεταφορών, συνεργεία αυτοκινήτων και μάντρες ανταλλακτικών σε περιοχές της Δυτικής Θεσσαλονίκης, από 26χρονο ημεδαπό σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για «Διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών» και «Ψευδή ανωμοτί κατάθεση».