19/4/12

Για πάντα μαζί


Την πλήρη στήριξη της Φινλανδίας στην προσπάθεια που καταβάλλει η Ελλάδα για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, απέσπασε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, κατά την σημερινή συνάντησή του με την Υπουργού Εσωτερικών της Φινλανδίας, Päivi Räsänen και τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Frontex Ilkka Laitinen.
Κατά την συνάντηση, υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας - Frontex, που αναβαθμίζει τη στενή συνεργασία των δύο πλευρών, επιβεβαιώνοντας την ευρωπαϊκή στήριξη στην επιτήρηση των ελληνικών συνόρων.

Η μεγάλη απόφαση

Γράφει ο ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΡΑΚΗΣ Δικηγόρος - Υποψήφιος Βουλευτής Β' Αθηνών
"Ανεξάρτητοι Έλληνες"

 Είναι κοινός τόπος ότι οι επερχόμενες εθνικές εκλογές είναι από τις πλέον κρίσιμες για την πατρίδα μας. Θα κρίνουν την πορεία του ελληνικού έθνους στον σύγχρονο κόσμο. Γιατί είναι βέβαιο, ότι οι εκλογές θα διαμορφώσουν μια νέα πολιτική πραγματικότητα, μία αφετηρία μετεξέλιξης του πολιτικού «γίγνεσθαι».
Είναι ιστορικό δεδομένο, ότι η πολιτική ηγεσία στην Ελλάδα -πλην ελαχίστων εξαιρέσεων- ήταν αποτέλεσμα κυρίως εξωτερικών παρεμβάσεων που πέτυχαν να δημιουργήσουν πανίσχυρα και αλληλοεξαρτώμενα πολιτικά και οικονομικά «τζάκια». Στην Ελλάδα, αφήνοντας στο περιθώριο την υποκρισία και τις στείρες ιδεοληψίες, οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι κυριαρχεί μία πολιτική και οικονομική ολιγαρχία. Κυριαρχούν σε αμφότερα τα μεγάλα κόμματα συγκεκριμένες οικογένειες - «βαρονίες» και στην οικονομία συγκεκριμένα οικογενειακά μονοπώλια. Οποιαδήποτε πολιτική ή οικονομική δραστηριότητα έχει επίκεντρο τις συγκεκριμένες «κάστες» ανθρώπων. Για να επιβιώσεις πολιτικά, για να αναπτυχθείς οικονομικά, πρέπει να συνεργαστείς μαζί τους. Αν κοντραριστείς, αργά ή γρήγορα θα περιθωριοποιηθείς.

Τους "χτύπησε" το ρεύμα τους Ρουμάνους

Εξαρθρώθηκε, μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, οργανωμένη εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές μετασχηματιστών στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας.
Συνελήφθησαν,   στην περιοχή Καρναζέικα Αργολίδας, τρεις (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Ρουμανίας, ηλικίας 23, 21, και 29 ετών αντίστοιχα, όλοι μέλη της εγκληματικής ομάδας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και για διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς.

Έγκλημα στη Ζαχάρω

Τρύπωναν οι Βούλγαροι

Συνελήφθησαν χθες (18-4-2012) και προχθές (17-4-2012), στην Καβάλα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, τέσσερις (4) αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 46, 39, 35 και 18 ετών, κατηγορούμενοι για κλοπές σε αποθήκες.
Αναλυτικότερα, προχθές (17-4-2012) το βράδυ, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 39χρονο δράστη, έξω από το σπίτι του στην Καβάλα, τη στιγμή που είχε ξεφορτώσει από το Ι.Χ.Φ αυτοκίνητό του, 52 μεταλλικά δοχεία με ελαιόλαδο, ένα (1) ηλεκτρικό εργαλείο και μία (1) ηλεκτρονική ζυγαριά, ενώ σε έρευνα στην οικία του βρέθηκαν τρία (3) ηλεκτρικά εργαλεία.

Με ... ποδοσφαιρικές μολότοφ

Στην Ιονία οδό της Άρτας


Συνελήφθησαν, χθες  το βράδυ στον Κόμβο της Ιόνιας Οδού στην Άρτα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., τρεις νεαροί, ηλικίας 27, 19 και 23 ετών, στη κατοχή των οποίων βρέθηκαν δεκατέσσερις (14) αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί και άλλα αντικείμενα.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο προληπτικών ελέγχων για την αποτροπή εκνόμων ενεργειών κατά τις μετακινήσεις οπαδών με αφορμή ποδοσφαιρικούς αγώνες, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 27χρονος και στο οποίο επέβαιναν οι άλλοι δύο συλληφθέντες, όπου βρέθηκαν:

18/4/12

Με 79 κιλά χασίς

οο
Τα κατασχεμένα


Χθες το βράδυ, συνελήφθησαν στο Περιστέρι, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής που διοικεί ο Γιώργος Καστάνης, τρεις (3) αλλοδαποί Αλβανικής καταγωγής, ηλικίας 27, 31 και 37 ετών, για κατοχή και διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης.
Ειδικότερα αστυνομικοί της Υ.Δ.Ν., μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, εντόπισαν τους ανωτέρω δράστες και το διαμέρισμα που χρησιμοποιούσαν σαν χώρο απόκρυψης των ναρκωτικών (καβάτζα) και με συντονισμένη επιχείρηση τους συνέλαβαν.

Από την Αυλώνα στον Πύργο

Συνελήφθη  στο Πύργο Ηλείας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας άνδρας ηλικίας 20 ετών, ο οποίος την 22-3-2012 είχε δραπετεύσει μαζί με άλλους τρεις συγκρατουμένους του από το σωφρονιστικό κατάστημα Ε.Κ.Κ.Ν. Αυλώνας.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορία, εντόπισαν τον 20χρονο χθες το απόγευμα στη περιοχή Λαστέϊκα Πύργου.
Στη θέα των Αστυνομικών ο δραπέτης επιβιβάστηκε σε όχημα και τράπηκε σε φυγή. Ακολούθησε εποχούμενη καταδίωξη μεγαλύτερη των τριών χιλιομέτρων ώσπου ο 20χρονος εγκατέλειψε το όχημα του και συνελήφθη καταδιωκόμενος πεζός περίπου μετά από ένα χιλιόμετρο.

Συνέλαβαν και τον 2ο ληστή

 Στο Λευκαντί  το χωριό του Ρωχάμη
Αποκαλύφθηκε, μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, η συμμετοχή και δεύτερου δράστη στη ληστεία που διαπράχθηκε το προηγούμενο μήνα, σε βάρος δύο ηλικιωμένων, στην οικία τους στη παραλία Λευκαντί Ευβοίας.
Πρόκειται για έναν 36χρονο υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος είχε ήδη συλληφθεί το πρωί της 06-04-2012, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, κατηγορούμενος για αντίσταση σε βάρος των αστυνομικών και παράνομη οπλοκατοχή, στερούμενος επιπλέον αποδεικτικών εγγράφων της ταυτότητάς του.

Έφερε "10"

Συνελήφθη στην παρέβρια περιοχή της Ορεστιάδας, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας , 29χρονος αλλοδαπός διακινητής, υπήκοος Ιράκ, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της Χώρας δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες. Δύο (2) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Αλγερίας, ενώ οι άλλοι οκτώ, εκμεταλλευόμενοι την πυκνή βλάστηση διέφυγαν και αναζητούνται.
Ειδικότερα, από την ομάδα αστυνομικών, που έχει συγκροτηθεί στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, εντοπίσθηκε ο 29χρονος, να μεταφέρει από την Τουρκία στην Χώρα μας, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο, με τη χρήση πλαστικής βάρκας, δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες.

Στο κελί "33" ο Άκης;

15/4/12

Ο Αφγανός με το Νο11

Συνελήφθη στην παρέβρια περιοχή του Πυθίου - Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας , 28χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αφγανιστάν, διότι προωθούσε στο εσωτερικό της Χώρας έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες. Εννέα (9) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Αφγανιστάν και δύο (2) υπήκοοι Πακιστάν.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 28χρονο να καθοδηγεί πεζός, μία ομάδα έντεκα (11) μη νομίμων μεταναστών, στο εσωτερικό της Χώρας και τον συνέλαβαν.

Στα Εξάρχεια με πλαστά


Εργαστήριο κατασκευής πλαστών πιστοποιητικών και ταξιδιωτικών εγγράφων, πλήρως εξοπλισμένο, εντοπίστηκε στα Εξάρχεια από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών.
Συνελήφθησαν τρείς αλλοδαποί Αφγανικής και Πακιστανικής καταγωγής και οδηγούνται στις Εισαγγελικές Αρχές.
Ένα πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο κατασκευής – κατάρτισης πλαστών πιστοποιητικών και ταξιδιωτικών εγγράφων, εντοπίσθηκε σε διαμέρισμα στα Εξάρχεια, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και της Ο.Π.Κ.Ε. Κολωνού. Συνελήφθησαν μέσα σε αυτό τρείς (3) αλλοδαποί εκ των οποίων ένας (1) υπήκοος Αφγανιστάν και δύο (2) υπήκοοι Πακιστάν.