25/2/12

Βίντεο για την απαγωγή προέδρου

Συνελήφθησαν οι δράστες της απαγωγής του προέδρου της Ξυλοκέριζας Κορινθίας.
Από την περασμένη Δευτέρα βρίσκονταν στα χέρια της αστυνομίας οι δράστες της απαγωγής και ληστείας εις βάρος του προέδρου της Ξυλοκέριζας Κορινθίας.

Βρέθηκε βόμβα στο ΜΕΤΡΟ

Τετράλιτρο δοχείο μισογεμάτο με βενζίνη, τάπερ με 8 μπαταρίες, ρολόι,  διακόπτες και καλωδιώσεις που η αντίσταση τους  κατέληγε στο εύφλεκτο υγρό, βρέθηκε στο συρμό του ΜΕΤΡΟ που ήταν σταθμευμένο στον τερματικό σταθμό του Αιγάλεω. Ο μηχανοδηγός πραγματοποιούσε τον καθιερωμένο έλεγχο πριν ξεκινήσει την νέα διαδρομή όταν κάτω από ένα κάθισμα βρήκε ένα χαρτόκουτο. Στα εργαστήρια θα διαπιστωθεί σε λίγες ώρες αν ο μηχανισμός ήταν προγραμματισμένος να ενεργοποιηθεί όταν ο σταθμός θα βρισκόταν σε κίνηση.  Η αστυνομία ενημερώθηκε για ύποπτο αντικείμενο και αμέσως έκλεισε ο σταθμός και απομακρύνθηκε ο κόσμος.

Με 5 κιλά ηρωίνης

Τα κατασχεμένα

Πιάστηκαν στα Πατήσια από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής , δύο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, για κατοχή και διακίνηση ποσοτήτων ηρωίνης.
Ειδικότερα η Υ.Δ.Ν., μετά από πληροφορία για αλλοδαπούς που κατέχουν και προμηθεύουν, σε καθημερινή βάση μεγάλο αριθμό ατόμων με ποσότητες ηρωίνης στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, τους εντόπισαν καθώς και το τόπο απόκρυψης (καβάτζα) της ηρωίνης και με συντονισμένη επιχείρηση τους συνέλαβαν.
Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Ποσότητα ΗΡΩΙΝΗΣ βάρους –5.237- γραμμ.
  • Το χρηματικό ποσό των –2.300- ευρώ.

Ψώνιζαν ...

Συνελήφθησαν στο Πειραιά από αστυνομικούς του Τ.Α. Καμινίων δύο Έλληνες ηλικίας 29 και 28 ετών για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.
Ειδικότερα, αστυνομικοί του Τ.Α. Καμινίων μετά από πληροφορία για διακίνηση ναρκωτικών στον Πειραιά από δύο άτομα εντόπισαν τους δύο δράστες μέσα σε κατάστημα ΜΙΝΙ ΜΑΡΚΕΤ ιδιοκτησίας του 28χρονου και τους συνέλαβαν.
Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στο κατάστημα καθώς και στα σπίτια των δύο συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:
  • Ποσότητα ΚΟΚΑΙΝΗΣ βάρους -108- γραμμ.
  • Ποσότητα ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΗΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ βάρους –1.736,6- γραμμ.
  • Ένα (1) πιστόλι.

Έλουσε τη Μέρκελ με μπύρες

Με τις χούφτες τα χάπια από την Ινδία



.
Μετέφεραν τα ναρκωτικά αεροπορικώς μέσω ταχυδρομικών δεμάτων
από την Ινδία στην Ελλάδα.
Συνελήφθησαν ένας ημεδαπός και τρεις (3) Ινδοί στο Μελισσοχώρι Βοιωτίας
και κατασχέθηκαν 2.064- ναρκωτικά χάπια
Εξαρθρώθηκε στο Μελισσοχώρι Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, κύκλωμα εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών χαπιών στη χώρα μας από την Ινδία. Τα μέλη του κυκλώματος λειτουργώντας με συνδέσμους στις δύο χώρες ταχυδρομούσαν τα χάπια από την Ινδία, μέσα σε ταχυδρομικά δέματα, και τα παραλάμβαναν μέσω ταχυδρομείου στην Ελλάδα.
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν ένας 64χρονος ημεδαπός και τρεις (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Ινδίας, ηλικίας 30, 38 και 30 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι είχαν εισέλθει και διέμεναν παράνομα στη Χώρα μας, ενώ κατασχέθηκαν συνολικά – 2.064 – ναρκωτικά χάπια.
Η αστυνομική έρευνα, που γίνεται στο πλαίσιο των αδιάλειπτων προσπαθειών και ερευνών για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών στην ελληνική κοινωνία, άρχισε όταν, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, εντοπίσθηκε στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών ταχυδρομικό δέμα με τα ναρκωτικά.
Αναλυτικότερα, προ λίγων ημερών, εντοπίσθηκε ταχυδρομικό δέμα στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών προερχόμενο από Ινδία, το οποίο περιείχε (713) ναρκωτικά χάπια, με τελικό προορισμό το Μελισσοχώρι Βοιωτίας.
Χθες το μεσημέρι, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών σε συνεννόηση με τις Εισαγγελικές Αρχές, παρέλαβαν το δέμα και σε συντονισμένη αστυνομική ελεγχόμενη μεταφορά, μέσω των διανομέων των Ελληνικών Ταχυδρομείων, το παρέδωσαν στον 64χρονο παραλήπτη του, επιχειρηματία, στη διεύθυνση της επιχείρησής του στο Μελισσοχώρι.
Στην έρευνα που ακολούθησε στις αποθήκες της επιχείρησης βρέθηκαν επιπλέον (1.350) ναρκωτικά χάπια.

Η ανασφάλεια του φέρνει ... κρίση


Και το πρώτο βιολί ο κύριος Παπαγιαννόπουλος που θέλει σαν τρελός να γίνουν επί Παπουτσή οι κρίσεις για να διασφαλίσει τη θεσούλα του.
Και ποιον λέτε πως έχει στο πρόγραμμα να … φάει;
Είναι ένας Αντιστράτηγος που έρχεται ξοπίσω του. Γρηγόρη των φωνάζουν! Απίστευτες μεθοδεύσεις απ’ έναν –υποτίθεται- μορφωμένο αξιωματικό αλλά μη επιχειρησιακό.
Ε ρε Ραχωβίτσας που σας

Τους έφερε τούμπα για τις κρίσεις

Με σιγαστήρα τους "εκτέλεσε" ο Αβραμόπουλος
Πως το έπαθε ο Αβραμόπουλος και του "έκοψε" να την κάνει γυριστεί στους Πασόκους και να μην προχωρήσει στις προγραμματισμένες  κρίσεις στο ΓΕΕΘΑ?
 Έτσι για αργότερα μεταφέρονται οι κρίσεις στις Ενοπλες Δυνάμεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Δ. Αβραμόπουλος εισηγήθηκε να ληφθεί η απόφαση αυτή στα Γενικά Επιτελεία, κάτι που έγινε αποδεκτό.
Η απόφαση θα υλοποιηθεί με πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου και αφορά στις τακτικές και έκτακτες κρίσεις των Ενόπλων Δυνάμεων. Θα πραγματοποιηθούν τον προσεχή Μάιο ή Ιούνιο, με βάση και το πότε θα διεξαχθούν οι επόμενες εκλογές.
Στην πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου θα λαμβάνεται μέριμνα για να μην υπάρξουν προβλήματα με με τον χρόνο προαγωγής των στελεχών και τις μεταθέσεις. Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα μορατόριουμ μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων, έπειτα και από την παρεξήγηση που φαίνεται ότι δημιουργήθηκε με τις κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ.

Αναβάλλονται και οι κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ?

Δεν θα γίνουν οι τακτικές ετήσιες κρίσεις του Μαρτίου στην ΕΛ.ΑΣ. Αυτή η διαβεβαίωση δόθηκε το πρωί της Παρασκευής από τον πρωθυπουργό κ. Λ. Παπαδήμο προς την πλευρά του Προέδρου της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαρά. Σημειώνεται ότι στις 18 Οκτωβρίου 2011 είχαν γίνει αιφνιδιαστικές αλλαγές στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ και του Πυροσβεστικού Σώματος, μετά την παραίτηση του τότε γενικού γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, κ. Γρ.  Τασούλα.

Η ΕΛ.ΑΣ κρύβει το έγκλημα


Του Βασίλη Λαμπρόπουλου

Η ΕΛ.ΑΣ «κρύβει» χιλιάδες εγκληματικές ενέργειες προκειμένου να μην προκληθούν αντιδράσεις από τους πολίτες!
Το 2011 σημειώθηκαν στην Ελλάδα περισσότερες από 100.000 διαρρήξεις και ληστείες - σχεδόν 280 σε καθημερινή βάση- σε μία πρωτοφανή έξαρση της εγκληματικότητας, όμως από την ΕΛ.ΑΣ δημοσιοποιούνται επισήμως και γραπτώς κάθε ημέρα, μόλις μία - δύο εξ αυτών. Αντιθέτως τις τελευταίες εβδομάδες οι αστυνομικές υπηρεσίες -μετά από άνωθεν εντολές- εκδίδουν εκατοντάδες δελτία Τύπου μόνο για συλλήψεις εμπλεκόμενων σε παράνομες πράξεις, ακόμη και μηδαμινού ενδιαφέροντος, προκειμένου να διαφημιστεί το έργο της και να δοθεί η εικόνα μιας ασφαλούς χώρας.

Ομως έτσι παρουσιάζεται το οξύμωρο φαινόμενο να ανακοινώνονται συνεχώς συλλήψεις για αδικήματα, για τα περισσότερα από τα οποία δεν έχει υπάρξει προηγουμένως καμία ενημέρωση των ΜΜΕ και είναι άγνωστα σε όλους εκτός από τα θύματα της επίθεσης. Δηλαδή, πιο απλά, η ΕΛ.ΑΣ ανακοινώνει συλλήψεις κακοποιών για εγκλήματα που, κατ' αυτήν, «δεν υπήρξαν ποτέ».

Με χιλιάδες γυαλιά "μαϊμού"


Από το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 42χρονου, διαχειριστή εταιρείας στους Αγ. Αναργύρους για παράβαση του Νόμου «περί σημάτων».
Από την έρευνα που διενεργήθηκε στους αποθηκευτικούς χώρους της εταιρείας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -57.082- τεμάχια γυαλιών ηλίου, προϊόντα απομίμησης επώνυμων εταιρειών.
Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα υπαλλήλων της Δ.Ο.Υ. Αγ. Αναργύρων τα παραστατικά αγοράς των παραπάνω κατασχεθέντων γυαλιών είναι πλαστά.
Ενημερώθηκε επίσης το Σ.Δ.Ο.Ε.

Έπιασαν παιδεραστή στα Ελληνοαλβανικά σύνορα

Στην Κρυσταλλοπηγή - Φλώρινας, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κρυσταλλοπηγής, συνέλαβαν 49χρονο αλλοδαπό, ο οποίος διώκεται με Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης.
Συγκεκριμένα, κατά το διαβατηριακό έλεγχο στο Σημείο Εισόδου - Ελέγχου Διαβατηρίων Κρυσταλλοπηγής, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του έχει εκδοθεί από τις Ιταλικές Δικαστικές Αρχές, Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης, για :
  • συνέργεια σε βιασμό κατ' εξακολούθηση κατά ανηλίκων 14 ετών, με χρήση αλκοόλ,
  • συνέργεια σε άσεμνη σεξουαλική επίθεση κατ' εξακολούθηση κατά ανηλίκων 14 ετών με χρήση αλκοόλ και
  • διευκόλυνση της σεξουαλικής συνεύρεσης των συνεργών,
Οι παραπάνω πράξεις φέρεται ότι τελέστηκαν το έτος 2000 στην Ιταλία.

Ο δεσμοφύλακας μοίραζε "πράμα" στο πρεζομάγαζο του Αγ. Στεφάνου


Φωτο ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ
Μπράβο στην Ασφάλεια Πατρών του κ. Ανδρικόπουλου, που έπιασε τον 61χρονο δεσμοφύλακα των τοπικών φυλακών  με 121 γραμμάρια ηρωίνης και κάρτες κινητών τηλεφώνων που προφανώς πουλούσε στους κρατούμενους, με το αζημείωτο βέβαια. 

"Βλαστάρι" ο δεσμοφύλακας που συνελήφθη   το μεσημέρι της Πέμπτης στο Ρίο Αχαΐας, από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών. Ο  61χρονος  υπάλληλος του σωφρονιστικού καταστήματος του Αγίου Στεφάνου, μαζί με συνεργό του, ο οποίος αναζητείται, κατηγορούνται  για κατοχή ναρκωτικών ουσιών αλλά και για παραχάραξη.
Ειδικότερα, οι Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες, εντόπισαν τους δύο δράστες να συναλλάσσονται στην Παλαιά Εθνική Οδό Πατρών - Κορίνθου στο ύψος του Ρίου και επιχείρησαν να τους ελέγξουν. Στην θέα των αστυνομικών ο ένας δράστης τράπηκε σε φυγή ενώ ο 61χρονος ακινητοποιήθηκε και σε σωματική έρευνα που του έγινε οι Αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν :
  •  Δυο αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες ηρωίνης, συνολικού βάρους 20 γραμμαρίων.
  •  Τριάντα οκτώ πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ.
  •  Το χρηματικό ποσό των 950 ευρώ.
  •  Τρία κινητά τηλέφωνα με ισάριθμες κάρτες SIM.
  •  Δύο ατζέντες με ιδιόχειρες σημειώσεις.
Έπειτα σε έρευνα που ενεργήθηκε στο όχημα του 61χρονου, οι Αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν :

Έπεσε θύμα βιασμού 15χρονη

Συνελήφθη  στην Πάτρα, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, 20χρονο αγόρι  ο οποίος κατηγορείται για βιασμό και κλοπή σε βάρος μιας 15χρονης.
Συγκεκριμένα, ύστερα από καταγγελία της 15χρονης σύμφωνα με την οποία την Τετάρτη το απόγευμα, αυτή επιβιβάστηκε σε όχημα του 20χρονου ο οποίος, παρά την θέληση της, την οδήγησε σε διαμέρισμα - δώμα, φιλικού του προσώπου στην Πάτρα, όπου ασκώντας της σωματική βία την βίασε.
Στην συνέχεια ο 20χρονος εγκατέλειψε την παθούσα στην περιοχή του Κέντρου Εκπαίδευσης Τεχνικού Πατρών αφού πρώτα της είχε αφαιρέσει το κινητό της τηλέφωνο και ένα χρυσό σταυρό - μενταγιόν.
Για την διερεύνηση του περιστατικού και τον εντοπισμό του δράστη ενεργήθηκαν άμεσες

24/2/12

Άδειασαν 218 αποθήκες διαμερισμάτων

Σε τέλμα οι υπηρεσίες του ΥΔΕΖΙ

Να 'ναι καλά υπηρεσίες   Ασφαλείας  Νοτιοανατολικής  και  Βορειοανατολικής Αττικής καθώς και η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας  Αθηνών


Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση που το τελευταίο οκτάμηνο είχε διαρρήξει τουλάχιστον 218 αποθήκες διαμερισμάτων, κυρίως σε περιοχές της Νοτιοανατολικής και Βορειοανατολικής Αττικής, αφαιρώντας χρήματα, χρυσαφικά, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, είδη καθημερινής χρήσης, ακόμη και αναλώσιμα προϊόντα.
Για την υπόθεση αυτή, υστέρα από συστηματική και μεθοδική έρευνα των Υπηρεσιών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας της Νοτιοανατολικής Αττικής, σε συνεργασία με τις αντίστοιχες Υπηρεσίες της Βορειοανατολικής Αττικής και Αθηνών, συνελήφθησαν συνολικά δέκα τέσσερα (14) μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ηλικίας από 21 έως 44 ετών, όλοι τους Γεωργιανοί και άεργοι, στη συντριπτική τους πλειοψηφία σεσημασμένοι για συναφή αδικήματα.
Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης – σπείρας διαρρηκτών, είχαν ως χώρους οργάνωσης και σχεδιασμού των εγκληματικών τους ενεργειών, δύο σπίτια, στην περιοχή του Νέου Κόσμου και της Δάφνης. Αφού σχεδίαζαν και σημείωναν επάνω σε γεωγραφικούς χάρτες τις «επιχειρήσεις» τους, υπό την καθοδήγηση δύο αρχηγικών μελών της σπείρας, επέδραμαν σε περιοχές της Αττικής.

Ο φυλακόβιος είπε να σκοτώσουν το Γυφτέα


Ο Παναγιώτης Γυφτέας
Εξιχνιάσθηκε, ύστερα από πολύμηνη και μεθοδική αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας η υπόθεση της ανθρωποκτονίας του 47χρονου Παναγιώτη Γυφτέα  που διαπράχθηκε πριν ένα χρόνο περίπου σε περιοχή της Μεσσηνίας.
Υπενθυμίζεται ότι ο 47χρονος, το μεσημέρι της 28-2-2011, σε μικρή απόσταση από την οικία του στον οικισμό «Αγριώματα» Βέργας Μεσσηνίας, είχε βρεθεί νεκρός, εντός του χώρου αποσκευών του οχήματός του, φέροντας τραύματα στο κεφάλι.
Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών προέκυψε ότι στην ανθρωποκτονία συμμετείχαν, ως ηθικός αυτουργός  ο 45χρονος Κραστάνας  που στη συνεχεία προφυλακίστηκε για άλλη υπόθεση με τόνους χασίς, ενώ ως φυσικός αυτουργός ένας 39χρονος ονόματι Τσουχλάκης, επίσης έλληνας , σε βάρος των οποίων εκδόθηκαν Εντάλματα Σύλληψης από την κα. Ανακρίτρια Καλαμάτας.
Ειδικότερα, ο 39χρονος, μαζί δυο τουλάχιστον ακόμα άγνωστα άτομα, τις πρώτες πρωινές ώρες της 28-2-2011, στον οικισμό «Αγριώματα» Βέργας Μεσσηνίας, ενεργώντας κατ’ εντολή και υπόδειξη του 45χρονου, τραυμάτισαν θανάσιμα το θύμα, έχοντας ως κίνητρο τη ληστεία και ίσως περίεργες δοσολιψίες με ναρκωτικά. Είχαν προηγηθεί προπαρασκευαστικές ενέργειες από τους δράστες, καθώς ο 45χρονος παρείχε σημαντικές πληροφορίες στον 39χρονο, σχετικά με τις δραστηριότητες και τις συνήθειες του θύματος.

Χτυπήματα κάτω από τη ζώνη

Σε βάρος του έντιμου αξιωματικού
Προσεχώς μόνο στο Crimes on air:
 Ο βρώμικος πόλεμος στην Κατεχάκη σε βάρος του Αντιστράτηγου Γρηγόρη Μπαλάκου!
Ποιός και με τι σκοπό επιδιώκει την "εξόντωσή" του?
Ποια είναι η θέση που παίρνει ο Χρ. Παπουτσής?

Πολιτικός μηχανικός με χρέη 141 εκ. €


Συνελήφθη στο κέντρο της Αθήνας, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων σε συνεργασία με το Τμήμα Αναζητήσεων Προσώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ο 61χρονος   πολιτικός μηχανικός Ματθαίος Λιάσκας, για μη καταβολή ατομικών χρεών προς το Δημόσιο.
Το ύψος των οφειλών του ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 140.918.639,77 ευρώ.
Σε βάρος του συλληφθέντα εκκρεμούσαν δύο (2) εντάλματα σύλληψης του Ανακριτή Πρωτοδικείου Ζακύνθου, με τα οποία διατάσσεται η σύλληψή του για τα αδικήματα της άμεσης συνέργειας σε τοκογλυφία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφίας, απάτης και ανακριβών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος σε βαθμό κακουργήματος.

Βρώμικος πόλεμος

Το τελευταίο διάστημα το Crimes on air έχει επικρίνει έντονα τον Αντιστράτηγο Γρηγόρη Μπαλάκο, εξάλλου έχουμε όλο το δικαίωμα και την υποχρέωση αφού είναι ο μοναδικός "επιχειρησιακός" αξιωματικός στην ιεραρχία της ΕΛ.ΑΣ. Όμως θα  τον υπερασπιστούμε μέχρι τέλους στις υπόγειες διεργασίες που συντελούνται σε βάρος του στα κατώγια και ... ανώγια της Κατεχάκη, εν όψει κρίσεων,

Ο Μιχελάκης έτριξε τα δόντια του στον Παπουτσή για τις κρίσεις

Αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Νέας Δημοκρατίας, πυροδότησε το ενδεχόμενο κρίσεων στην ΕΛΑΣ.

Σε ανακοίνωση της ΝΔ σημειώνεται ότι ερωτηθείς ο εκπρόσωπος του κόμματος Γ. Μιχελάκης για το ενδεχόμενο να γίνουν τώρα κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία, υπογράμμισε πως «ο πρωθυπουργός έχει διαβεβαιώσει τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά ότι δεν πρόκειται να γίνουν κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ.».

Αναφορικά με τις δηλώσεις του κ. Μιχελάκη, σε ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη τονίζεται ότι «ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, εποπτεύει την απαρέγκλιτη εφαρμογή των νόμων του κράτους, όπως ψηφίζονται από τη Βουλή των Ελλήνων».

Ριφιφί στη Μενεμένη

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Μενεμένης, οι οποίοι πραγματοποιούσαν περιπολία στην περιοχή ευθύνης τους, συνέλαβαν επ΄αυτοφώρω δύο Γεωργιανούς, ηλικίας 48 και 26 ετών, για απόπειρα διάρρηξης και κλοπής Υποκαταστήματος ΕΛ.ΤΑ.
Ειδικότερα, η σύλληψη πραγματοποιήθηκε ξημερώματα της 23-02-2012, όταν οι δύο άνδρες, με τη χρήση φορητού τρυπανιού, προσπαθούσαν να δανοίξουν οπή σε εξωτερικό τοίχο του καταστήματος των Ελληνικών Ταχυδρομείων Κορδελιού.

Χασίς και κόκα από Αλβανορουμάνους

Συνελήφθησαν χθες το βράδυ, στην Αθήνα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής που διοικεί ο Γιώργος Καστάνης, τέσσερις (4) άνδρες, εκ των οποίων δύο αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας και δύο ημεδαποί καθώς και μία (1) γυναίκα αλλοδαπή υπήκοος Ρουμανίας, για κατοχή και διακίνηση ποσοτήτων κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης.
Ειδικότερα αστυνομικοί της Υ.Δ.Ν., μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και πολυήμερη έρευνα, εντόπισαν τους ανωτέρω δράστες και τους συνέλαβαν, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Ποσότητα ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΗΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ βάρους –20.665- γραμμ.
  • Ποσότητα ΚΟΚΑΪΝΗΣ βάρους –1.150- γραμμαρίων.
  • Το χρηματικό ποσό των –3.020- ευρώ.
  • Δύο –2- ζυγαριές ακριβείας.
  • Δύο –2- ΙΧΕ αυτ-τα.

'Εστησαν ενέδρα σε 23χρονο αστυνομικό

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας σχηματίζεται δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς και παράνομη οπλοκατοχή, οπλοφορία και οπλοχρησία σε βάρος δυο αγνώστων δραστών, οι οποίοι χθες (23-02-2012) το βράδυ, σε παράδρομο της χ/θ 365 της Π.Α.Θ.Ε. (διασταύρωση Αμφιθέας – Λάρισας) πυροβόλησαν κατά Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, που οδηγούσε τυχαία διερχόμενος, εκτός υπηρεσίας, νεαρός αστυνομικός.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες είχαν τοποθετήσει κάθετα στον παράδρομο τεχνητό εμπόδιο (δέμα με φύλλα ραμποτέ, μήκους 4 μέτρων), με αποτέλεσμα ο 23χρονος αστυνομικός να αναγκαστεί να ακινητοποιήσει το όχημα του. Τότε δέχθηκε αλλεπάλληλους πυροβολισμούς από τους δυο δράστες, με αποτέλεσμα να διατρηθούν τα ελαστικά των δεξιών τροχών του οχήματός του, καθώς και το εμπρόσθιο μέρος (μάσκα) και πίσω μέρος (πορτ μπαγκαζ).

Bρήκαν τον δολοφόνο του ταξιτζή

Εξιχνιάσθηκε η ανθρωποκτονία του 57χρονου οδηγού ταξί, που έγινε πριν ένα μήνα στο Σχηματάρι Βοιωτίας.
Συνελήφθη ένας 35χρονος Ρουμάνος που χτύπησε με αιχμηρό αντικείμενο και τραυμάτισε θανάσιμα τον 57χρονο.
Εξιχνιάσθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, με την συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) η ανθρωποκτονία του 57χρονου ημεδαπού οδηγού TAXI , ο οποίος βρέθηκε νεκρός, την 22-01-2012 το πρωί, σε αγροτική περιοχή στο Σχηματάρι Βοιωτίας, κοντά στο (συν)ιδιόκτητο ταξί του.
Από την συστηματική και μεθοδική αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι δράστης της ανθρωποκτονίας είναι ένας 35χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ρουμανίας, ο οποίος συνελήφθη χθες (23-02-2012), μετά από Ένταλμα Σύλληψης του κ. Ανακριτή.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας, το βράδυ της 21-01-2012, ο 35χρονος Ρουμάνος επιβιβάσθηκε στο TAXI του 57χρονου στη Χαλκίδα και κινήθηκαν με κατεύθυνση προς Οινόη.

Στο Ρίο έπιασαν τον σωφρονιστικό

Ο δεσμοφύλακας πιάστηκε στο Ρίο   από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας και  σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα σε έλεγχο που ενήργησαν οι αστυνομικοί στον 32χρονο βρήκαν στην κατοχή του επτά (7) φαρμακευτικά δισκία “ VULBEGAL ”. Επίσης σε πολύ μικρή απόσταση από το σημείο του ελέγχου βρέθηκαν στο έδαφος, τρεις αυτοσχέδιες συσκευασίες ηρωίνης

Ο δήμαρχος ψάχνει τσοπάνη για σύμβουλο

Αν δεν πρόκειται για αστείο ο δήμαρχος Ιθάκης έβγαλε προκήρυξη, για τσοπάνη ειδικό σύμβουλο του δημοτικού.
 
Ιδού και η απόδειξη:


Ο Δήμαρχος Ιθάκης έχοντας υπόψη
- τις διατάξεις του άρθρου 163 Ν. 3584/07
- τον ΟΕΥ του Δήμου Ιθάκης
καλεί τους /τις ενδιαφερόμενους /νες να υποβάλλουν σχετική αίτηση με σύντομο
βιογραφικό σημείωμα και αποδεικτικά των προσόντων τους, σχετικά με την πλήρωση
μίας (1) θέσης ειδικού συμβούλου.
Οι ενδιαφερόμενοι/ νες πρέπει να έχουν τα εξής προσόντα:
Α) Τα γενικά προσόντα διορισμού που προβλέπονται για τους υπαλλήλους του
πρώτου μέρους του ν. 3584/07 (άρθρα 11 έως και 17). Για τα γενικά προσόντα
διορισμού απαιτείται χωριστή από την αίτηση, υπεύθυνη δήλωση του υποψηφίου,
κατά το άρθρο 8 του ν. 1599/1986, στην οποία να δηλώνετε ότι πληρούνται.
Β) Απολυτήριο Δημοτικού Σχολείου της ημεδαπής ή ισότιμο τίτλο σπουδών της
αλλοδαπής.
Γ) Να έχουν εμπειρία σε θέματα διαχείρισης κοπαδιάρικων
αιγοπροβάτων (τσοπάνης)
η οποία θα αποδεικνύεται ως εξής:

Ο ηθικός αυτουργός φυλακίστηκε για άλλη υπόθεση

Εξελίξεις στην Καλαμάτα
Ο άτυχος επειχειρηματίας και δίπλα το ΙΧ του όπου βρέθηκε δολοφονημένος

«Φως» στην υπόθεση δολοφονίας του καλαματιανού επιχειρηματία Παναγιώτη Γυφτέα, που έγινε το Φεβρουάριο του 2011, ρίχνει η αστυνομία μετά από έρευνες μηνών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, σύντομα αναμένεται - ακόμα και εντός των επόμενων ωρών-η επίσημη ανακοίνωση εξιχνίασης της υπόθεσης, η οποία φαίνεται, τελικά, πως κίνητρο είχε την ληστεία.
Ηθικός αυτουργός της δολοφονίας φέρεται να είναι Μεσσήνιος στην καταγωγή και νυν κρατούμενος για μεγάλη υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών.
Περίπου 5άτομα αναμένεται να κατηγορηθούν, πως ήταν παρόντα το βράδυ εκείνο στην δολοφονία.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί από τις Αστυνομικές Αρχές Αθήνας και Καλαμάτας, ο Μεσσήνιος επιχειρηματίας διατηρούσε στενές φιλικές σχέσεις με τον κρατούμενο σήμερα, ηθικό αυτουργό της δολοφονίας του. Οι εκτελεστές του φαίνεται να είναι Ρωσοπόντιοι και όλοι διαφεύγουν της σύλληψης.

Φως στη δολοφονία Γυφτέα

Εξελίξεις τις επόμενες ώρες για την  πιο άγρια και στυγνή δολοφονία των τελευταίων χρόνων στη Μεσσηνία που πραγματοποιήθηκε πριν από περίπου ένα χρόνο (Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011) . Ο 46χρονος επιχειρηματίας Παναγιώτης Γυφτέας βρέθηκε τότε, το μεσημέρι της Δευτέρας, στην αγροτική περιοχή "Αγριώματα" στα Γιαννιτσάνικα Καλαμάτας, στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του, ακινητοποιημένος με χειροπέδες και κολλητική ταινία, με πολλαπλά χτυπήματα, κυρίως στο κεφάλι, πιθανότατα από σιδερολοστούς.


Τα πρώτα στοιχεία έδειξαν πως ο 46χρονος τότε, πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, έπεσε θύμα ενέδρας ελάχιστα μέτρα μακριά από το σπίτι του. Οι δολοφόνοι του δε δίστασαν να τον εγκαταλείψουν στο ίδιο του το αυτοκίνητο, βαρύτατα τραυματισμένο, αιμόφυρτο και κλειδωμένο στο πορτμπαγκάζ, όπου άφησε και την τελευταία του πνοή.

ΤΟΥ ΕΙΧΑΝ ΣΤΗΣΕΙ ΕΝΕΔΡΑ

Ο Παναγιώτης Γυφτέας είχε επιστρέψει στην Ελλάδα, μετά από πολλά χρόνια απουσίας του στον Καναδά, ενώ ετοιμαζόταν να ξεκινήσει την κατασκευή μεγάλης τουριστικής μονάδας, λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα από το σημείο που βρέθηκε δολοφονημένος.


Σύμφωνα με τα στοιχεία, το μοιραίο βράδυ, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Κυριακής (27 Φεβρουαρίου 2011), ενημέρωσε τη σύζυγό του ότι θα βγει να πιει ένα ποτό και θα επιστρέψει. Μαρτυρίες ήθελαν να βρέθηκε σε καφετέρια στο κέντρο της πόλης, απ' όπου αναχώρησε κάποια στιγμή για να επιστρέψει σπίτι του. Δεν αποκλείεται ήδη κάποιοι να τον παρακολουθούσαν διακριτικά.

Κατευθυνόμενος στην περιοχή «Αγριώματα», όπου διέμενε με την οικογένειά του και ελάχιστα μέτρα πριν φθάσει στο σπίτι του, φαίνεται πως είχε στηθεί η καλά σχεδιασμένη ενέδρα. Σε διχάλα του δρόμου, πιθανότατα ένα αυτοκίνητο του έκλεισε το δρόμο, ενώ το άλλο που τον ακολουθούσε δεν του επέτρεψε να οπισθοχωρήσει. Εκεί ο άτυχος 46χρονος, αν και ιδιαίτερα σωματώδης και γυμνασμένος, δέχτηκε το πρώτο χτύπημα με σιδερολοστό από τους δράστες, όπως αποδεικνύεται και από τις κηλίδες αίματος που εντοπίσθηκαν. Θεωρείται σίγουρο ότι αντιστάθηκε, ενώ στο σημείο βρέθηκαν και έγγραφα του θύματος, τα οποία προφανώς έπεσαν από το αυτοκίνητο.

Οι Τρόικα ψαλιδίζει θέσεις στην Κατεχάκη

Με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, σε εκτέλεση του Νόμου 4024/2011, καταργούνται συνολικά 2.417 θέσεις πολιτικού προσωπικού στην Ελληνική Αστυνομία και το Πυροσβεστικό Σώμα, επί συνόλου 3.458 θέσεων.
Από αυτές, οι 956 είναι οργανικές θέσεις Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου επί 1.055 και οι 1.461 είναι οργανικές θέσεις μονίμου πολιτικού προσωπικού, επί 2.403 θέσεων.
Επίσης, ο Υπουργός κ. Παπουτσής, υπέγραψε σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την Οργάνωση και λειτουργία Γενικής Διεύθυνσης Πολιτικού Προσωπικού στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Αποστολή της είναι η παρακολούθηση θεμάτων σχετικά με την υπηρεσιακή κατάσταση, την εκπαίδευση και επιμόρφωση, τη μισθοδοσία, την ασφαλιστική κάλυψη του πολιτικού προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας και των Υπηρεσιών του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Η προτεινόμενη διοικητική μεταρρύθμιση ολοκληρώνει τη νέα δομή του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Ακτινογραφία στο οργανωμένο έγκλημα



Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πενθήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο σε θέματα Ανάλυσης Εγκληματολογικών Πληροφοριών, που πραγματοποιήθηκε από την Πρεσβεία του Ηνωμένου Βασιλείου με τη συνεργασία της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας, από την 13 έως και την 17-02-2012, σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών.
Στους συμμετέχοντες, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του σεμιναρίου απονεμήθηκαν πτυχία από τον Πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου στην Αθήνα κ. David Landsman και τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Ελευθέριο Οικονόμου.
Στο σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε ο Πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου ευχαρίστησε τόσο τους εκπαιδευόμενους, όσο και τους εκπαιδευτές από το Ηνωμένο Βασίλειο, για τα εποικοδομητικά αποτελέσματα που επήλθαν την εβδομάδα αυτή. Επεσήμανε επίσης την πολύ καλή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των Ελληνικών Υπηρεσιών και των Υπηρεσιών του Ηνωμένου Βασιλείου, συγκαταλέγοντας αυτή τη συνεργασία μεταξύ των καλύτερων σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.
Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω το SOCA και την Βρετανική Πρεσβεία στην Αθήνα για την εκπαίδευση που παρείχαν στους Έλληνες Αστυνομικούς…Η συγκεκριμένη εκπαίδευση ήταν υψηλού επιπέδου, με διαδικασίες εκμάθησης που στηρίζονταν στην ενεργή συμμετοχή των εκπαιδευομένων, με πρακτικές ασκήσεις και σενάρια, βασισμένα στην πραγματική αστυνομική έρευνα…Αναμφισβήτητα, η ανάλυση των πληροφοριών για το οργανωμένο έγκλημα, αλλά και για τις άλλες μορφές εγκλημάτων, είναι η σύγχρονη και επιστημονική προσέγγιση της Αστυνομίας απέναντι στο έγκλημα. Είναι ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία που μπορεί να κάνει τη διαφορά της σύγχρονης Αστυνομίας από την παραδοσιακή…Δεδομένου ότι το οργανωμένο έγκλημα εμφανίζει διεθνικά χαρακτηριστικά, εκσυγχρονίζεται και εξοπλίζεται διαρκώς, η αντιμετώπισή του απαιτεί στενή συνεργασία τόσο σε διμερές όσο και σε διεθνές επίπεδο. Ισχυρή μας βούληση είναι να συνεχίσουμε την άριστη συνεργασία που υφίσταται μεταξύ των Υπηρεσιών μας για την καταπολέμηση κάθε μορφής εγκλήματος… ».
Το εκπαιδευτικό σεμινάριο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας της Ελληνικής Αστυνομίας με την Υπηρεσία Οργανωμένου Εγκλήματος ( Serious Organized Crime Agency - S.O.C.A.) του Ηνωμένου Βασιλείου, μετά από πρωτοβουλία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστρατήγου Νικολάου Παπαγιαννόπουλου.

Έκαναν τους ποντικούς ...

Μέρος των κλοπιμαίων
Συνελήφθησαν μεσημβρινές ώρες χθες (22-02-2012) στην Καρδίτσα από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας τρεις έλληνες ηλικίας 30, 39, 20 ετών αντίστοιχα για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και απάτη.
Ειδικότερα, μεσημβρινές ώρες χθες (22-02-2012) οι τρεις δράστες εισήλθαν σε οικία 68χρονου παθόντα την ώρα που αυτός απουσίαζε και αφαίρεσαν διάφορα χρυσαφικά, έγιναν όμως αντιληπτοί και συνελήφθησαν τη στιγμή που εξέρχονταν με τα κλοπιμαία από προστρέξαντες αστυνομικούς.
Στην κατοχή του 30χρονου συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κλαπέντα κοσμήματα τα οποία αποδόθηκαν στον 68χρονο παθόντα.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι τρεις συλληφθέντες, κατά το χρονικό διάστημα από 30-12-2011 έως 17-02-2012 διέπραξαν κατ’ εξακολούθηση δέκα (10) κλοπές – διαρρήξεις οικιών κατά τη διάρκεια των οποίων αφαίρεσαν χρυσαφικά, είδη ρουχισμού, ηλεκτρονικούς υπολογιστές συνολικής αξίας 25.250 ευρώ περίπου και το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ.
Επίσης προέκυψε ότι, την 24-01-2012 ανωτέρω δράστες προφασιζόμενοι υπα

Δεσμοφύλακας με ναρκωτικά

Ένας σωφρονιστικός υπάλληλος συνελήφθη από άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ο οποίος φέρεται να εντοπίστηκε με μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών στην κατοχή του.
Η έρευνα έγινε την ώρα που ο σωφρονιστικός υπάλληλος των φυλακών Αγίου Στεφάνου βρισκόταν εκτός υπηρεσίας.

Βρέθηκαν δυο πτώματα στον Αγ. Παντελεήμονα

Ιδιοκτήτης   διαμερίσματος που βρίσκεται επί της οδού Αδμήτου 62, στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, βρήκε δυο πτώματα σε αποσύνθεση στο ημιυπόγειο που είχε ενοικιάσει.
Εντός του διαμερίσματος όπου διέμεναν εντοπίστηκαν νεκροί ένας άντρας και μία γυναίκα, τυλιγμένοι σε κουβέρτες.
Σύμφωνα με πληροφορίες το ζευγάρι καταγόταν από το Μπαγκλαντές ενώ ο θάνατός τους προσδιορίζεται χρονικά

Έκρυβαν τον Βουλευτή Νικολόπουλο

23/2/12

Χρυσάφι το κυλικείο

Δεν του έκατσε ο εκβιασμός του "παρουσιαστή"  για την πολύ γνωστή παραλία όπου τα ζευγαράκια ερωτεύονται παράφορα!
Για να αντιληφθείτε το μέγεθος του κέρδους του κυλικείου στο «Αυλάκι» η μεγαλύτερη  προσφορά που κατατέθηκε ήταν 320.000 ευρώ για δυο χρόνια. Επιπλέον ο ενοικιαστής είχε τη δέσμευση να επενδύσει στο κυλικείο 200.000 ευρώ

Ο "δημοσιογράφος" υπόκοσμος


ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ  ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ,  ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΟΡΤΟ - ΡΑΦΤΗ.

Ο δήμαρχος Σωτήρης Μεθενίτης


Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

"Τους τελευταίους δύο μήνες, ¨δημοσιογράφος¨, που απ’ ότι πληροφορούμαστε, ασκείται κατ’ επάγγελμα στους εκβιασμούς, προσπάθησε να έρθει και ήρθε σε ξεχωριστή τηλεφωνική και προσωπική επαφή με τον κάθε ένα από εμάς, προκειμένου να επιτύχει είτε με απόπειρες χρηματισμού, είτε με εκβιασμούς να κατοχυρωθεί το Κυλικείο της Πλαζ του Δήμου Μαρκοπούλου, με απόφαση του Λιμενικού Ταμείου Μαρκοπούλου, σε εταιρεία όπου συμμετέχει ως αφανής εταίρος.

Για να πετύχει τον σκοπό του αυτό, προσπάθησε ανεπιτυχώς να στρέψει τον κάθε ένα από εμάς, απέναντι στον άλλο, διαστρεβλώνοντας και μεταφέροντας στον καθένα μας ξεχωριστά ψέματα και συκοφαντίες για τους υπόλοιπους.

Όταν απέτυχε, το τελευταίο διάστημα, άρχισε συλλήβδην να απειλεί και να αποπειράται να εκβιάσει, προκειμένου να αποσπάσει υποσχέσεις για την κατοχύρωση του Κυλικείου της Πλαζ,  στον εμφανή εταίρο του.

'Επνιξε το "Αυλάκι" στον εκβιασμό


Ο δήμαρχος Μαρκοπούλου Σωτήρης Μεθενίτης δεν ενέδωσε  στον εκβιασμό και προσέφυγε στην αστυνομία
Για το προσοδοφόρο κυλικείο στην πολύ γνωστή παραλία το «Αυλάκι» ο δήμαρχος Μαρκοπούλου δέχτηκε ωμό εκβιασμό από «δημοσιογράφο» γνωστό εκβιαστή, που κατά καιρούς εμφανίζεται σε τηλεοπτικές εκπομπές  ως αποκαλυπτικός «παρουσιαστής». Ο δήμαρχος Σωτήρης Μεθενίτης που προσέφυγε στην αστυνομία  -όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Crimes on air- απειλήθηκε με «δημόσια διαπόμπευση» από τον «δημοσιογράφο» αν δεν κατοχυρωνόταν ο διαγωνισμός, υπέρ «μπροστινού» φίλου του, ιδιοκτήτη καφετέριας από τη Δάφνη.

 Παρά τις πέντε συνολικά προσφορές όμως που κατατέθηκαν από τους ενδιαφερομένους, το Λιμενικό Ταμείο Μαρκοπούλου, αποφάσισε σήμερα και υπό το βάρος των απειλών να κηρύξει «άγονο» το διαγωνισμό, ο οποίος και θα επαναληφθεί στο μέλλον μόλις το τοπίο ξεκαθαρίσει. Ο «δημοσιογράφος» αυτός στο παρελθόν έχει κατηγορηθεί ξανά για εκβιασμό.
Σε λίγο το Crimes on air θα σας αποκαλύψει τι λέει ο δήμαρχος

Ο "δημοσιογράφος" που είναι υπόκοσμος

Σε πολύ λίγο μόνο στο Crimes on air ο "παρουσιαστής" που κάνει το ... "δημοσιογράφο" αλλά είναι σκέτος υπόκοσμος?  

Βίντεο από τον ... καλοκαιρινό φούρνο του διαιτητή

Έκλεβαν καύσιμα για τα ασθενοφόρα

Χθες το μεσημέρι συνελήφθησαν στη Νίκαια, από αστυνομικούς του Τ.Α. Νίκαιας, μία 42χρονη  και ένας 42χρονος, για απάτη κατά συναυτουργία και πλαστογραφία.
Ειδικότερα την 01.00 ώρα της 22-2-2012 η 42χρονη, η οποία είναι υπάλληλος του ΕΚΑΒ, μετέβη στο Γ.Κ. Νοσοκομείο Νίκαιας και παρέλαβε ασθενοφόρο όχημα, που ήταν σταθμευμένο σε ειδικό χώρο του Νοσοκομείου, στο οποίο επιβιβάσθηκε μαζί με τον 42χρονο. Στη συνέχεια μετέβησαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων στον Πειραιά, στο οποίο εφοδιάζονται με καύσιμα τα ασθενοφόρα οχήματα του Πειραιά και γέμισαν σε τρία πλαστικά δοχεία -69- λίτρα βενζίνης αξίας -121- ευρώ, τα οποία χρέωσαν στο παραπάνω ασθενοφόρο όχημα. Ακολούθως άδειασαν το ένα δοχείο στο ρεζερβουάρ του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, ιδιοκτησίας της 42χρονης, ενώ τοποθέτησαν το άδειο δοχείο μαζί με τα άλλα δύο γεμάτα στο χώρο αποσκευών.

Τα αρχαία που κουβαλούσε με το ΙΧ του




Χθες το βράδυ, συνελήφθη στη Αθήνα από αστυνομικούς του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας 47χρονος  γιατί σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο που οδηγούσε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Ένα (1) λίθινο αρχιτεκτονικό μέλος με ακατέργαστη την οπίσθια πλευρά, στην πρόσθια όψη του οποίου φέρει σε χαμηλό ανάγλυφο παράσταση αλόγου και ανδρική μορφή με διαστάσεις 0,72 εκ. x 0,55 εκ. (η χρονολόγηση του είναι αδιευκρίνιστη και είναι αναγκαία η περαιτέρω διερεύνηση).
  • Μία (1) μαρμάρινη λεκάνη από κιονόκρανο σε δεύτερη χρήση. Στην βάση του κιονόκρανου διακρίνεται γόμφος ενώ σε όλες τις πλευρές φέρει έξεργο ανάγλυφο. Ανά πλευρά κοσμείται με φυτικό διάκοσμο άκανθας ή βούκρανο. Χρονολογείται στα υστερορωμαϊκά-παλαιοχριστιανικά χρόνια με διαστάσεις διαμέτρου 0,26 εκ. και ύψους 0,28 εκ.

Εκατομμύρια το χρέος του ξενοδόχου

Ο ιδιόκτήτης του "Πεντελικόν" Χαρ. Βάρδης εκτός από ΦΠΑ χρωστούσε και 2 περίπου εκατ. ευρώ από Φόρο Ελεύθερων Επαγγελματιών.
                                   
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνελήφθη σήμερα  το πρωί, στην Κηφισιά Αττικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, 67χρονος ημεδαπός, επιχειρηματίας ξενοδοχειακής μονάδας, για μη απόδοση Φόρου Προστιθέμενης Αξίας και Φόρου Ελεύθερων Επαγγελματιών.
Το ύψος της οφειλής από μη απόδοση Φ.Π.Α, για τη φορολογική περίοδο από 01-01-2011 έως 30-04-2011, ανέρχεται σε 85.457,12 ευρώ.
Επιπλέον, κατά τη φορολογική περίοδο από 01-03-2011 έως 30-04-2011, δεν απέδωσε Φ.Ε.Ε., που ανέρχεται σε 1.995,24 ευρώ.
Οι συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα (23-02-2012) το απόγευμα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.