18/2/12

Σωματέμποροι στη Ρόδο

Συνελήφθη  στην πόλη της Ρόδου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, με την αυτόφωρη διαδικασία ένας 52χρονος ομογενής από την Αλβανία κατηγορούμενος για σωματεμπορία, βιασμό και μαστροπεία.
Επίσης για την ίδια υπόθεση συνελήφθη χθες το απόγευμα, με ένταλμα του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, ένας 39χρονος αλλοδαπός υπήκοος Βουλγαρίας.
Ειδικότερα χθες πρώτες πρωινές ώρες, 31χρονη αλλοδαπή υπήκοος Βουλγαρίας κατήγγειλε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα κατακρατούνταν παράνομα, βιάζονταν και εξωθούνταν στην πορνεία από τους συλληφθέντες.
Στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι, αρχικά ο 39χρονος το χρονικό διάστημα από τον Αύγουστο του 2010 έως το Δεκέμβριου του 2010 και στη συνέχεια ο 52χρονος από το Δεκέμβριο του 2010 έως 16-2-2012,

Βούλγαροι οι δολοφόνοι

Εξιχνιάστηκε έπειτα από συστηματική έρευνα Αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών, ανθρωποκτονία σε βάρος 72χρονου  η οποία έγινε την 11.02.2012 στην οικία του στην Κρηνίδα Σερρών .
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο αλλοδαπών υπηκόων Βουλγαρίας 17 και 23 ετών για ανθρωποκτονία με πρόθεση και ληστεία κατά συναυτουργία.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες εκμεταλλευόμενοι τη φιλική σχέση με το θύμα και δρώντας με σκοπό να αποκομίσουν παράνομο περιουσιακό όφελος, άσκησαν σωματική βία στον 72χρονο με αποτέλεσμα να επέλθει ο θάνατός του και αφαίρεσαν από αυτόν το χρηματικό ποσό (800) Ευρώ και μη κυκλοφορούντα χαρτονομίσματα και νομίσματα δραχμών και λιρών Κύπρου.
Οι δράστες δε συνελήφθησαν διότι μετά την πράξη τους διέφυγαν στη Βουλγαρία.

Ασχολούνται με τους Πακιστανούς


Στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, που έχουν μαζευτεί "ντάνα" οι ανεξιχνίαστοι φόνοι με θύματα Έλληνες, άφησαν τους δικούς μας και ασχολούνται με "απαγωγές των 2,3 άντε και 5.000 ευρώ με θύματα Πακιστανούς.
Εξιχνιάσθηκε λοιπόν από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, άλλη μια σπουδαία υπόθεση που αφορά την αρπαγή 32χρονου Πακιστανού, που διαπράχθηκε την 4-1-2011 στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου.
Δράστες της παραπάνω αρπαγής είναι πέντε (5) αλλοδαποί υπήκοοι Πακιστάν.
Συνελήφθη ο 53χρονος δράστης ο οποίος κρατούσε τον απαχθέντα και παρέλαβε τα λύτρα των 3.200 ευρώ για την απελευθέρωσή του, ενώ ένας (1) εκ των συνεργών του που αναγνωρίσθηκε από τον απαχθέντα, είναι ήδη κρατούμενος για υπόθεση αρπαγής

... Ζεύγος χιλιάδων βεγγαλικών στη Λάρισα





Συνελήφθησαν, χθες  το πρωί στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας σε συνεργασία με την Ομάδα Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, ένας 55χρονος  και η 48χρονη σύζυγός του, για παράβαση του νόμου «Περί Βεγγαλικών – Φωτοβολίδων - Εκρηκτικών Υλών και Συναφών πυροτεχνημάτων».
Ειδικότερα, πρωινές ώρες χθες (17-02-2012), αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν τον 55χρονο να μεταφέρει από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο σε κατάστημα ιδιοκτησίας της συζύγου του, ένα χαρτοκιβώτιο που περιείχε βεγγαλικά, κροτίδες και πυροτεχνικά παιδικά αθύρματα.
Σε έρευνες που ακολούθησαν: α) σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, που ήταν σταθμευμένο έμπροσθεν του καταστήματος και χρησιμοποιείτο ως βοηθητικός χώρος αποθήκευσης, β) στην υπόγεια αποθήκη του εν λόγω καταστήματος και γ) σε άλλο ισόγειο κατάστημα απέναντι από το αρχικό, που ενοικίαζε και χρησιμοποιούσε ως αποθήκη, βρέθηκαν εντός χαρτοκιβωτίων και κατασχέθηκαν:
  • 102.563 αθύρματα,
  • 10.040 πυροτεχνήματα – βεγγαλικά,

Ήρθαν γα το ... μνημόσυνο

To χρονικό του διεθνούς εξευτελισμού

 
 
Απο: Ilia live
 
Με τον χειρότερο τρόπο επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι των αρχαιοφυλάκων για τα θέματα ασφάλειας στα μουσεία και τον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας. Μετά την κλοπή του
κιονόκρανου το Σεπτέμβριο του 2009, ήρθε η κινηματογραφική ληστεία στο παλαιό μουσείο που βρέθηκε μόλις με μια φύλακα στις 7.30 χθες το πρωί απέναντι σε δύο οπλισμένους ληστές.
Το περιστατικό αυτό οδήγησε στην υποβολή παραίτησης του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλου Γερουλάνου – που δεν έχει γίνει ακόμα δεκτή, από τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, ενώ έχει ξεσηκωθεί η τοπική κοινωνία για την αδιαφορία της πολιτείας για την Αρχαία Ολυμπία.
Παγκόσμιες διαστάσεις έχει λάβει το περιστατικό, αφού αποτελεί πρώτο θέμα σε πολλά μεγάλα ΜΜΕ, ενώ CNN, BBC, Al Jazeera, Reuters και Associated Press απέστειλαν δημοσιογραφικές αποστολές στην περιοχή. Η λεία σύμφωνα με επίσημες δηλώσεις ήταν 65 με 68 αντικείμενα, αναθήματα στο ναό του Διός, κυρίως πήλινα και χάλκινα ειδώλια, ένα χρυσό δαχτυλίδι σφραγίδα – δανεικό έκθεμα από το μουσείο Μεσσήνης και αντικείμενα που σχετίζονται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Δολοφονήθηκαν 108 αστυνομικοί



Από την ίδρυση της Ελληνικής Αστυνομίας, το 1984, μέχρι σήμερα (108) αστυνομικοί τραυματίσθηκαν θανάσιμα, είτε βρίσκονταν σε διαταγμένη υπηρεσία είτε όχι, υπερασπιζόμενοι το καθήκον τους, τη ζωή, τη σωματική ακεραιότητα και την περιουσία των πολιτών. Οι θανάσιμοι τραυματισμοί προήλθαν κατά τη διάρκεια αιματηρών ένοπλων συμπλοκών, καταδιώξεων ένοπλων κακοποιών, τρομοκρατικών πράξεων, καθώς και ατυχημάτων που συνέβησαν κατά την ενάσκηση των αστυνομικών τους καθηκόντων.
Τελετή επιμνημόσυνης δέησης υπέρ των αστυνομικών που «θυσίασαν» τη ζωή τους στο «βωμό» του καθήκοντος για την προάσπιση της ανθρώπινης ζωής και των θεμελιωδών δικαιωμάτων των πολιτών, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών (Αθήνα, Λ. Μεσογείων 96).
Στην επιμνημόσυνη δέηση χοροστάτησε ο εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός, μαζί με τον Προϊστάμενο της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, Αρχιμανδρίτη κ. Νεκτάριο Κιούλο.

Έπιασαν Αλβανούς "μπουκαδόρους"

Εξαρθρώθηκε στο Π. Φάληρο, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών που διοικεί ο Αλκιβιάδης Ασημακόπουλος, σε συνεργασία με το Τ.Α. Αγίου Δημητρίου και την Ο.Π.Κ.Ε. εγκληματική οργάνωση που διέπραττε ληστείες σε σπίτια σε περιοχές της Νοτιοανατολικής Αττικής.
Συνελήφθησαν μετά από αστυνομική επιχείρηση το μεσημέρι της 15-2-2012 στο Π. Φάληρο, πέντε (5) αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 26, 24, 23, 21 και 20 ετών, ενώ αναζητείται άλλος ένας 25χρονος αλλοδαπός συνεργός τους.
Από την έρευνα προέκυψε ότι οι παραπάνω δράστες είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα με συνεχή δράση, η οποία με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά εδώ και ένα τετράμηνο περίπου, έμπαιναν σε σπίτια πολιτών, βραδινές ή πρώτες πρωινές ώρες και χρησιμοποιώντας την απειλή όπλων και μαχαιριών αφαιρούσαν χρήματα, τιμαλφή, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικά – ηλεκτρικά είδη και σε κάποιες περιπτώσεις οχήματα.

Της έκαψαν το ΙΧ

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, συνελήφθησαν δύο μία 48χρονη γυναίκα και ένας 29χρονος άνδρας (μητέρα και γιός), για απόπειρα εκβίασης, ηθική αυτουργία σε εμπρησμό και διακεκριμένη περίπτωση φθοράς, ενώ αναζητείται ένας 40χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας.
Από την έρευνα που διενεργήθηκε εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, λόγω οικονομικής διαφοράς που είχαν με 36χρονη, προκάλεσαν την απόφαση του 40χρονου αλλοδαπού να προβεί στον εμπρησμό του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου της, με αποτέλεσμα να καταστραφεί αυτό ολοσχερώς και παράλληλα την αποστολή μηνυμάτων ( sms ) με απειλές για τη σωματική ακεραιότητα της παθούσας και των ανήλικων παιδιών της,

Θυμήθηκαν τον παλιό τους ευατό στο ΗΘΩΝ;

Είναι πολλά τα λεφτά ...

Στις αρχές της περασμένης δεκαετίας νεαρός -τότε- υπαστυνόμος υπηρετούσε σε Τμήμα της πάλαι ποτέ Υποδιεύθυνση Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Αρχαιοκαπηλίας και Ηθών ως "δεξί χέρι" και έμπιστος Τμηματάρχη που αργότερα βρέθηκε στο στόχαστρο (μαζί με άλλους) της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, για διαφθορά.
Τότε η έρευνα "χρεώθηκε" ότι υποκινούνταν από γνωστό δικηγορικό γραφείο της Αθήνας. Η αρχή της "βεντέτας" του δικηγόρου με διεφθαρμένους αστυνομικούς. Το 2007 ο Τμηματάρχης της υπηρεσίας προτίμησε την εθελούσια πρόωρη συνταξιοδότηση από την ΕΛ.ΑΣ και ασχολήθηκε ενεργά ως επιχειρηματίας παροχής υπηρεσιών φύλαξης (security) αλλά και ως αφανής ιδιοκτήτης καφετέριας στο Κολωνάκι ! (επενδυτής με το εφάπαξ του!)

Πίσω έμειναν τα "ορφανά" του, κάποια εκδιώχθηκαν, άλλα διεσώθησαν. Το "δεξί του χέρι" μετακινήθηκε σε άλλη ευαίσθητη υπηρεσία της ΥΔΟΕΑΗ και παραμένει εκεί ως αξιωματούχος – περιέργως – αμετακίνητος μέχρι σήμερα. Πρόσφατα επιχειρηματίας προσήλθε στην υπηρεσία να υποβάλλει μηνυτήρια αναφορά για απάτη εις βάρος του ύψους εκατομμυρίων Εuro. Στη μηνυτήρια αναφορά του – μεταξύ άλλων - ανέφερε ότι το "κύκλωμα του λευκού κολάρου" του οποίου υπέστη θύμα είχε διασυνδέσεις και με διεφθαρμένους αστυνομικούς.

17/2/12

Βίντεο από τη ληστεία στην Αρχαία Ολυμπία

Πατέρας και γιος εκβιαστές

Εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καλαμαριάς, τετραμελής εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας εμπλέκονται σε πολυάριθμες υποθέσεις απάτης και υπεξαίρεσης πολυτελών οχημάτων, από ανυποψίαστα θύματα.
Συνελήφθη ο 60χρονος, ιθύνων νους του κυκλώματος, ο 28χρονος γιος του και μία 28χρονη Γεωργιανή, ενώ αναζητείται ο 64χρονος αδερφός του «εγκεφάλου», για τις κατά περίσταση κατηγορίες της «Συγκρότησης Εγκληματικής Οργάνωσης», της «Ληστείας», της «Υπεξαίρεσης» και της «Απάτης κατ΄επάγγελμα».
Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, η δράση της εγκληματικής οργάνωσης, η οποία ξεκίνησε από τον Ιούνιο του 2009 και εκτείνεται σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας (Θεσσαλονίκη, Περιστέρι Αττικής, Κόρινθο, Αίγιο, Πάτρα), συνίστατο αρχικά, στη προσέγγιση ιδιοκτητών, οι οποίοι σκόπευσαν να πουλήσουν τα πολυτελή οχήματά τους.

Απάτη από δικηγόρο και φανοποιό

Εξιχνιάστηκε από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, απάτη σε βάρος Χρηματοπιστωτικού Ιδρύματος, η οποία είχε αρχίσει από το Σεπτέμβριο του 2010.
Δύο δράστες 44 ετών και 50 ετών, δικηγόρος και φανοποιός αντίστοιχα, ενεργώντας διαδοχικές καταθέσεις, ύψους 800.000 ευρώ, με τη χρήση διαφόρων τραπεζικών, χρηματιστηριακών και συναλλαγματικών πράξεων πέτυχαν να εισπράξουν, μέσα σε ενάμισι χρόνο, το ποσό των 52.500 ευρώ περίπου. Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 44χρονος δικηγόρος είχε καταρτίσει πλαστά πιστοποιητικά ταυτότητας του 50χρονου συνεργού του (φανοποιού) και υποδυόμενος τον τελευταίο έκανε σε διάφορα χρονικά διαστήματα τις καταθέσεις των 800.000 ευρώ.
Χθες το μεσημέρι, στη Τρίπολη και τη Λακωνία, συνελήφθησαν και οι δύο  από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας της Οικονομίας της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, και σχηματίσθηκε σε βάρος τους δικογραφία για απάτη κατ’ εξακολούθηση, πλαστογραφία πιστοποιητικών και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.
Αναλυτικότερα, κατά το μήνα Σεπτέμβριο έτους 2010, του ο 44χρονος άνοιξε τραπεζικό και χρηματιστηριακό λογαριασμό σε υποκατάστημα Τραπέζης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίο

Κόκα ... σοκολάτα!

 Τα κατασχεμένα

Χθες  το βράδυ, συνελήφθησαν στο κέντρο της Αθήνας από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής [του Γιώργου Καστάνη],  δύο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, ένας (1) άνδρας ηλικίας 24 ετών και μία (1) γυναίκα ηλικίας 23 ετών, για κατοχή και διακίνηση ποσοτήτων κοκαΐνης.
Ειδικότερα αστυνομικοί της Υ.Δ.Ν., μετά από πληροφορία για ζευγάρι αλλοδαπών που διακινεί σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών, εντόπισαν διαμέρισμα στην περιοχή της Καλλιθέας, το οποίο χρησιμοποιούσαν οι ανωτέρω δράστες αποκλειστικά σαν χώρο απόκρυψης ναρκωτικών ουσιών και μετά από επιχείρηση τους συνέλαβαν.
Στη κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Ποσότητα ΚΟΚΑΪΝΗΣ βάρους –1.674,5- γραμμ.

Το μεγάλο κόλπο



Του Βασίλη Λαμπρόπουλου
 
 
Η πρώτη μαζική ληστεία σε ελληνικό αρχαιολογικό μουσείο, μετά από είκοσι σχεδόν χρόνια είναι αυτή που σημειώθηκε στο μουσείο της Ολυμπίας. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εκτιμούσαν ότι «είναι απίθανη μια νέα κλοπή μουσείου γιατί πλέον τα εκθέματα είναι καταγεγραμμένα σε διαδικτυακούς καταλόγους και είναι αδύνατη η πώλησή τους σε συλλέκτες στο εξωτερικό». Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι μέχρι τις αρχές του 1993 είχαν σημειωθεί 14 κλοπές σε ελληνικά μουσεία - ανάμεσα σε αυτά της Πάρου, Τεγέας, Σικυώνος, Ρόδου, Σαντορίνης, Σχηματαρίου, Ωρεών Ευβοίας και άλλα- που έχουν παραμείνει ανεξιχνίαστες και ελάχιστα από τα κλαπέντα αντικείμενα έχουν εντοπισθεί μέχρι σήμερα.


Χωρίς αποτέλεσμα είχε μείνει και η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ για τον εντοπισμό σημαντικού αρχαίου αντικειμένου που είχε κλαπεί προ τετραετίας από τον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας. Την ίδια στιγμή υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ ερευνούν και άλλες παραμέτρους της υπόθεσης αφού στενός συγγενής στελέχους του Μουσείου της Ολυμπίας φαίνεται ότι είχε κατηγορηθεί, την δεκαετία του '80, για σοβαρή υπόθεση αρχαιοκαπηλίας! Παράλληλα για το ίδιο στέλεχος είχαν διατυπωθεί υπόνοιες για αβλεψίες σε ανασκαφές σε δύο αρχαίους τάφους στην περιοχή της Ολυμπίας αλλά και στην περιοχή Ψάρι Μεσσηνίας. Τελικά εκ των υστέρων διαπιστώθηκε σύλληση αυτών των τάφων. Επιπλέον άξιο λόγου είναι ότι ανάμεσα στα ευρήματα που εκλάπησαν είναι ένα χρυσό μυκηναϊκό δακτυλίδι-σφραγιδόλιθος, προϊόν ανασκαφής από την Ανθεια Μεσσηνίας, για το οποίο είχε υποβληθεί αίτημα παράδοσης του στο αρχαιολογικό μουσείο της Μεσσηνίας, το οποίο δεν έχει γίνει δεκτό. Μάλιστα αυτό ήταν το μαναδικό χρυσό αντικείμενο στο μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας που στόχευσαν οι δράστες.

Η παραγγελία της Βουλγάρας

Κατασχέθηκαν περίπου τέσσερα (4) κιλά κάνναβης και (237) γραμμάρια ηρωίνης
Φωτο Ντοκουμέντο

Συνελήφθη, σήμερα  τα ξημερώματα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, μία 39χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Βουλγαρίας, για κατοχή και εμπορία ναρκωτικών ουσιών, ενώ αναζητείται ακόμη ένας (1) αλλοδαπός συνεργός της.
Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην πόλη των Ιωαννίνων, αστυνομικός του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία με αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας και συμφωνήθηκε η αγορά τεσσάρων (4) κιλών κάνναβης και (250) γραμμαρίων ηρωίνης, τα οποία θα μετέφερε μέλος του κυκλώματος, έναντι του χρηματικού ποσού των 11.000 ευρώ.
Σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, σήμερα τα ξημερώματα στα Ιωάννινα, στο προκαθορισμένο σημείο συνάντησης για την παραλαβή της συμφωνηθείσας ποσότητας ναρκωτικών ουσιών, συνελήφθη η 39χρονη, κατά τη διαδικασία της παραλαβής.

Επιχείρηση Pakoul


Διακινητές ανθρώπων έπαιρναν κατά μέσο όρο 10.000 ευρώ στον κάθε έναν για να τους περάσουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση
Κοινή επιχείρηση στο πλαίσιο της δικαστικής και αστυνομικής συνεργασίας των κρατών μελών της ΕΕ, με την κωδική ονομασία Pakoul , αναπτύχθηκε με συντονισμένη και ταυτόχρονη δράση σε Ελλάδα, Γαλλία, Βέλγιο και Ηνωμένο Βασίλειο για την εξουδετέρωση κυκλώματος διακίνησης ανθρώπων.
Συνελήφθησαν, προ τριημέρου (14.02.2012), από τις κατά τόπους αρμόδιες αστυνομικές Αρχές στη Ελλάδα, την Γαλλία, το Βέλγιο και το Ηνωμένο Βασίλειο, έξι (6) άτομα, που δραστηριοποιούνταν σε κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών.
Οι παράνομοι μετανάστες προωθούνταν σε χώρες της Ευρώπης με Ι.Χ. Φορτηγά αυτοκίνητα και από τα μέχρι σήμερα στοιχεία υπολογίζεται, ότι η εγκληματική οργάνωση κέρδισε σημαντικά ποσά, δεδομένου ότι εισέπραττε, κατά μέσο όρο, περίπου 10.000€ για κάθε διακινούμενο.
Η κοινή επιχείρηση Pakoul είναι το αποτέλεσμα της, επί ένα σχεδόν έτος, διεθνούς δικαστικής και αστυνομικής συνεργασίας.

Με παραλλαγή αλλά ερασιτέχνες

Με φόρμες παραλλαγής εμφανίστηκαν στο μουσείο οι δυο ληστές, από τους οποίους ο ένας μάλλον ήταν ξένος. Η αξία του χρυσού δακτυλιδιού που άρπαξαν είναι μεγάλη. Αξειοσημείωτη όμως είναι η προχειρότητα που έδειξαν φεύγοντας καθώς δεν είχαν μαζί τους στο σάκο ούτε σχοινί για να μπορέσουν να δέσουν στην καρέκλα την 47χρονη φύλακα. Έτσι  χρησιμοποίησαν μια πλαστική ταινία

Αδιάβαστοι οι ληστές

Τα χρυσά στεφάνια και τη συλλογή από γραμματόσημα αναζητούσαν οι δυο κουκουλοφόροι που εισέβαλαν το πρωί στο μουσείο Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαίας Ολυμπίας. Όταν η 47χρονη υπάλληλος όμως τους είπε ότι αυτά που ψάχνουν βρίσκονται στο καινούργιο μουσείο -εντός του αρχαιολογικού χώρου- εκείνοι εκνευρισμένοι με μια βαριοπούλα που έβγαλαν από το σχολικό σάκο έσπασαν πέντε γυάλινες προθήκες και άρπαξαν περίπου 68 χάλκινα και πύλινα εκθέματα, που το μεγαλύτερο έχει μέγεθος μόλις

... Ψάχνονται στο ΗΘΩΝ!

Αξιωματικός του Ηθών αρνήθηκε να αναλάβει δικογραφία λόγω παλιών αμαρτιών και τη "χρέωσε" σε συνάδελφό του. Το αποτέλεσμα, ο μηνυτής να κινδυνεύει να βρεθεί «κατηγορούμενος» αφού ο «παραλαβών» τη δικογραφία τηρεί κατά γράμμα τους … κανόνες αντιπάθειας του συναδέλφου του. [Προσεχώς θα επανέλθουμε με ονόματα αστυνομικών].
Η περίπτωση αυτή πάντως μας θυμίζει την ιστορία του Γιαννακόπουλου, ιδιοκτήτη αλυσίδας φούρνων που πήγε κάποτε στους «Αδιάφθοροους» να καταγγείλει αστυνομικό και βρέθηκε κατηγορούμενος για ανασφάλιστους υπαλλήλους. [Παμπόνηροι στους φούρνους αναφερόμαστε όχι στα στριπ σόου που φέρεται επίσης να διαθέτει παράλληλα με τον

Γίνεται τύφλα ο δικηγόρος!


Και κάτι ακόμη για το δικηγορικό σύλλογο: Ποιό μέλος του Δ.Σ έχει το παρατσούκλι "Οινόφλυξ";
Δεν προλαβαίνει να πάει μεσημέρι και γίνεται

Ληστεία στο μουσείο Ολυμπιακών αγώνων

Στην αρχαία Ολυμπία
Αμέσως μετά την σημερινή πρωινή καταγγελία σχετικά με την αφαίρεση αρχαίων αντικειμένων από τις προθήκες του παλαιού Αρχαιολογικού Μουσείου (Μουσείο Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων) στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας, ανακοινώνεται ότι άμεσα κινητοποιήθηκαν οι τοπικές και γειτονικές Υπηρεσίες των Γενικών Αστυνομικών Διευθύνσεων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου, ενώ ενεργοποιήθηκαν κλιμάκια εξειδικευμένων Αξιωματικών και προσωπικού της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, καθώς και συνεργεία εξερευνητών και επιστημόνων των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ο ευρύτερος χώρος που συνέβη η αφαίρεση των αρχαίων αντικειμένων έχει αποκλεισθεί περιμετρικά από αστυνομικές δυνάμεις και διενεργούνται εκτεταμένες αστυνομικές αναζητήσεις και έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών.
Όπως προκύπτει από τη μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα, άγνωστοι, σήμερα το πρωί, περίπου στις 07.34, ακινητοποίησαν τη φύλακα του Μουσείου και αφαίρεσαν από προθήκες χάλκινα και πήλινα αντικείμενα, καθώς και ένα χρυσό

Αυτοί το χαβά τους ...

Στις 5 Μαρτίου η απόφαση απαγωγής Παναγόπουλου


Η "κλούβα" που χρησιμοποιήθηκε στην απαγωγή


Ο Παναγιώτης Βλαστός
Ο Απόστολος Πετράκης ενώ βγαίνει από τις φυλακές Κορυδαλλού
Για της 5 Μαρτίου αναβλήθηκε η απόφαση στη δίκη για την απαγωγή του μεγαλοεφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου.
Η απόφαση θα έβγαινε σήμερα το πρωί αλλά μετατέθηκε λόγω της αποχής των δικηγόρων. Ο "επώνυμος" των κατηγορουμένων πλην του Απόστολου Πετράκη είναι ο Παναγιώτης Βλαστός που όμως δεν αποδέχεται ότι οργάνωσε την απαγωγή από τις φυλακές αλλά ότι ανέλαβε να "ξεπλύνει" μόνο  μέρος των χρημάτων.
Συγκατηγορούμενος στο τελευταίο σκέλος είναι και ο εργολάβος δημοσίων έργων Γιώργος Τρομπούκης. Ο τελευταίος όπως και ο Απόστολος  Πετράκης εδώ και  μήνες έχουν αποφυλακιστεί, λόγω παρέλευσης του ανώτατου ορίου

Έπιασαν "κότσο" τον Αδαμόπουλο

Οι μάχιμοι δικηγόροι στενάζουν από την απεργία διαρκείας. Η φράξια των αριστεριστών [βλέπε Ραχιώτης] έσυρε τον Σαμαρικό πρόεδρο σε γενική συνέλευση και τον έπιασαν κορόϊδο, αφού εκείνος δεν είχε φροντντίσει να φωνάζει τους δικούς του για να ψηφίσουν κατά της απεργίας. Όλοι "αναθεματίζουν" τη στιγμή που έχασε το θώκο ο ομοϊδεάτης γιος του αξέχαστου Νώντα Ζαφειρόπουλου. Τελικά το 'χει η παράταξη, οι πρόεδροι της να είναι "μαλθακοί" όπως ο Λευκαδίτης Παξινός που τον ενδιέφερε μόνο ο τίτλος του θεσμού και

Διπλοθεσίτες δικηγόροι υπέρ της αποχής

 Κουίζ : Ποιος σύμβουλος του Δ.Σ.Α έγινε πρόσφατα έμμισθος της ΕΥΔΑΠ? Μάλιστα για την απόκτηση της αντιμισθίας έγιναν σκληρές διαπραγματεύσεις μεταξύ των συνδικαλιστών α λα "συγκυβέρνησης Παπαδήμου" !
Για να σας βοηθήσουμε είναι νεοεκλεγείς και αυτός "αγωνιστής" της αποχής  των δικηγόρων! Με τη σιγουριά του έμμισθου πλέον . . . !

      Κουίζ 2. Είναι δυνατόν κάποιοι δικηγόροι να ψηφίζουν υπέρ της αποχής και την επόμενη να τρέχουν στο Δ.Σ.Α να τους χορηγήσει άδεια


Χειροπέδες στους ληστές των κοσμηματοπωλείων Δ. Αττικής

Έχει βαρέσει διάλυση το Τμήμα Ληστειών-Διαρρηκτών της Ασφάλειας Αττικής, που κάποτε το άκουγαν οι κακοποιοί και τους έσκιαζε η φοβέρα. Δικογραφία κάθε μηνιάτικο έχει καταντήσει.

Μπράβο στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής  που με τα λιγοστά μέσα που διαθέτει έπιασε δυο μέλη της  σπείρας που διέπραττε ένοπλες ληστείες κυρίως σε κοσμηματοπωλεία, αλλά και  ληστείες σε πεζούς και οδηγούς αυτοκινήτων καθώς και κλοπές οχημάτων και πινακίδων κυκλοφορίας.
Συνελήφθησαν δύο έλληνες ηλικίας 29 και 30 ετών, ενώ αναζητούνται τέσσερις (4) επιπλέον συνεργοί τους.
Από την έρευνα προέκυψε ότι οι παραπάνω δράστες είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα, η οποία χρησιμοποιώντας κλεμμένα μεταφορικά μέσα αυτόματα όπλα και πιστόλια και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους διέπρατταν ληστείες κυρίως σε κοσμηματοπωλεία.
Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιασθεί οι παρακάτω αξιόποινες πράξεις:
  • Την 19/12/2011 ένοπλη ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στο Χαϊδάρι.
  • Την 12/1/2012 ένοπλη ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στο Ίλιον.
  • Την 21/1/2012 απόπειρα ένοπλης ληστείας σε κοσμηματοπωλείο στο Ίλιον.
  • Την 23/1/2012 απόπειρα ένοπλης ληστείας σε κοσμηματοπωλείο στο Ζεφύρι.

Έπιασαν τους "αλήτες" κατά δήλωση Μωραΐτη


Φωτο από τα επεισόδια στο Αγρίνιο

Ο Σταμάτης της Ν.Δ το πήρε το μήνυμα από τους ψηφοφόρους του και είπε το "ΟΧΙ" στο μνημόνιο, ο ομορφούφης όμως υφυπουργός Ανάπτυξης είπε το "ΝΑΙ" όπως έιχε δικάιωμα αλλά για την επίθεση στο γραφείο του δήλωσε ότι: "Η επίθεση στο γραφείο μου ήταν μια πράξη βίας, αλητείας άλλα και κλοπής (για κάποιους είναι η «ειδικότητά» τους) από μια χούφτα γνωστών θρασύδειλων «μόνιμων» κουκουλοφόρων".
Για να δούμε τώρα αυτοί οι "αλήτες" πόσους ψήφους θα του δώσουν?
Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, υπόθεση διακεκριμένων περιπτώσεων φθορών, που προκάλεσε ομάδα ατόμων, πριν από 5 μέρες, στο πολιτικό γραφείο του Θάνου Μωραΐτη [φωτο] στο Αγρίνιο.
Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων ντόπιων, ηλικίας 37, 34, 26 και 22 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι κατηγορούνται για επιβαρυντική περίπτωση φθορών.
Ειδικότερα, την περασμένη Κυριακή (12-2-2012) το απόγευμα, στο Αγρίνιο, οι τέσσερις ημεδαποί ενεργώντας από κοινού μαζί με άλλα άτομα, αφού έσπασαν την κύρια είσοδο του πολιτικού γραφείου, εισέβαλλαν μέσα και προκάλεσαν φθορές συνολικού ύψους 5.000 ευρώ.

Της άρεσαν οι υποκλοπές


Ο Μάνος Σφακιανάκης
Συνελήφθη  στoν Άγιο Ιωάννη Ρέντη, από την Υπηρεσία  Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Μάνου Σφακιανάκη, 38χρονη, νόμιμη εκπρόσωπος εταιρείας πώλησης ηλεκτρονικού εξοπλισμού για παραβάσεις που αφορούν στο απόρρητο των τηλεφωνικών συνομιλιών, καθώς και για πρόκληση στη τέλεση κακουργήματος από ενδιαφερόμενους αγοραστές συσκευών που υποκλέπτουν τηλεφωνικές συνομιλίες.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο διαδικτυακής έρευνας από εξειδικευμένα στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εντοπίστηκε ιστοσελίδα που διαφήμιζε την πώληση ηλεκτρονικών συσκευών, οι οποίες τοποθετούνται σε χώρους με σκοπό την υποκλοπή προφορικών συνομιλιών και εν συνεχεία την αποστολή αυτών σε συγκεκριμένο αποδέκτη, μέσω του δικτύου της τηλεφωνίας.
Συγκεκριμένα, διαφημίζονταν στην ιστοσελίδα της εταιρείας και παρότρυναν ενδιαφερόμενα άτομα - χρήστες του διαδικτύου, να προβούν στην αγορά τους με σκοπό τη διάπραξη τηλεφωνικών υποκλοπών και καταγραφής συνομιλιών.

Αρπαγές μέχρι θανάτου

Κυκροφορούν ελεύθεροι οι Πακιστανοί απαγωγείς

Από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής ταυτοποιήθηκαν οι δράστες της αρπαγής 45χρονου αλλοδαπού υπηκόου Ινδίας, που διαπράχθηκε τον Οκτώβριο του 2011 στην Αθήνα, ο οποίος έκτοτε εξαφανίσθηκε.
Δράστες της παραπάνω αρπαγής είναι ένας (1) 42χρονος αλλοδαπός υπήκοος Πακιστάν, ένας (1) ακόμη ομοεθνής του και ένας (1) υπήκοος Ινδίας, σε βάρος των οποίων εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης.
Από τους ανωτέρω συνελήφθη ο 42χρονος, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ήδη από τον Οκτώβριο του 2011 ένταλμα σύλληψης για επτά (7) υποθέσεις αρπαγής ομοεθνών του και υπηκόων Ινδίας και φέρεται ως αρχηγός της ομάδας που διέπραττε αρπαγές αλλοδαπών.
Αρχές Δεκεμβρίου του 2011 σε διαμέρισμα στην περιοχή του Αγίου Νικολάου στα Πατήσια Αττικής όπου κρατούνταν ο 45χρονος Ινδός, βρέθηκε σε σήψη το πτώμα άνδρα τα στοιχεία του οποίου ταυτίζονται με αυτά του απαχθέντα,

Αντιεξουσιαστής στο Αγρίνιο

Εντοπίσθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αγρινίου, ένας από τους κουκουλοφόρους που συμμετείχε μαζί με άλλους στις καταστροφές και τους βανδαλισμούς δημόσιων και ιδιωτικών υποδομών, εγκαταστάσεων και οχημάτων, προ τριημέρου, στο Αγρίνιο.

Πρόκειται για έναν ντόπιο 26 χρονών, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για την επιβαρυντική περίπτωση των διακεκριμένων φθορών.

Ειδικότερα, την προηγούμενη Δευτέρα (13.02.2012) αργά το βράδυ, στο Αγρίνιο, ο 26χρονος ενεργώντας μαζί με άλλα άτομα, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και με ιδιαίτερη βία προκάλεσαν φθορές σε δυο (2) υποκαταστήματα τραπεζών, σε ένα (1) ενεχυροδανειστήριο, στα γραφεία ενός πολιτικού κόμματος, στο υποκατάστημα και σε 2 υπηρεσιακά οχήματα των ΕΛ.ΤΑ, καθώς και σε ένα κατάστημα ρούχων.

Συνταγές ΙΚΑ για ναρκωτικά χάπια

Εξιχνιάστηκε η κλοπή μπλοκ συνταγών και ιατρικής σφραγίδας από το υποκατάστημα του ΙΚΑ Λάρυμνας, αποτρέποντας τους να προμηθευτούν τουλάχιστον (6.000) ναρκωτικά δισκία.

Οι δράστες χρησιμοποιούσαν πλαστές ιατρικές συνταγές, για την προμήθεια ναρκωτικών χαπιών από φαρμακεία και εν συνεχεία τα διοχέτευαν σε χρήστες της ευρύτερης περιοχής.

Τέλος στη δράση δύο ημεδαπών, ηλικίας 33 και 34 ετών αντίστοιχα , οι οποίοι πλαστογραφούσαν ιατρικές συνταγές και προμηθεύονταν ναρκωτικά χάπια από φαρμακεία , έθεσαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Θήβας.

Ειδικότερα χθες (15-02-2012) και περί ώρα 17:00΄, σε επαρχιακή οδό στη Θήβα Βοιωτίας, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τους δύο ημεδαπούς, διότι μετά από διενέργεια ελέγχου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Απέλασαν και Ρώσο

Φορτηγάκι που έχει χρησιμοποιηθεί  για μεταφορά λαθρομεταναστών


Επεστράφησαν άλλοι ενενήντα εννιά (99) αλλοδαποί πολίτες, διαφόρων υπηκοοτήτων, στις χώρες καταγωγής τους.
Η επιστροφή άλλων ενενήντα εννιά (99) αλλοδαπών πολιτών, στις χώρες καταγωγής τους, πραγματοποιήθηκε  από το Τμήμα Απελάσεων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής της Ελληνικής Αστυνομίας.

Συγκεκριμένα επεστράφησαν, εβδομήντα τρεις (73) πολίτες Πακιστάν, δεκατέσσερις (14) πολίτες Μπαγκλαντές, τέσσερις (4) πολίτες Αλγερίας, δύο (2) πολίτες Ινδίας, ένας (1) πολίτης Ρωσίας, και πέντε (5) πολίτες Αλβανίας.

Έτσι χτυπούν τα ΜΑΤ

Βίντεο Ντοκουμέντο