7/12/12

Έγινε ο φονιάς της γιαγιάς του


Συνελήφθη χθες (06-12-2012) το βράδυ, στη περιοχή Μώλος Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μώλου, ένας 18χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για διπλή ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της 89χρονης γιαγιάς του και ενός 74χρονου ημεδαπού γείτονά του.
Επίσης, ο δράστης κατηγορείται και για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της 58χρονης συζύγου του γείτονά του, στην οποία προκάλεσε με μαχαίρι τραύματα στο πρόσωπο.
Ειδικότερα, χθες περίπου στις 21:00΄το βράδυ, ο 18χρονος, μετά από διαπληκτισμό, τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι την 89χρονη γιαγιά του, μέσα σε μονοκατοικία, όπου διέμεναν μαζί στο Μώλο Φθιώτιδας.
Κατά τη διάρκεια του διαπληκτισμού, προσέτρεξαν σε βοήθεια οι γείτονές τους, ένας 74χρονος ημεδαπός και η 58χρονη σύζυγός του, οι οποίοι δέχθηκαν και αυτοί επίθεση από τον δράστη. Ο 18χρονος τραυμάτισε με μαχαίρι θανάσιμα τον 74χρονο και στην συνέχεια προκάλεσε τραύματα στο πρόσωπο της 58χρονης.
Άμεσα μετέβησαν στο σημείο αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Μώλου, οι οποίοι κατάφεραν να ακινητοποιήσουν και να συλλάβουν τον δράστη. Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν από τον τόπο του εγκλήματος τρία (3) μαχαίρια.
Η 58χρονη μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, όπου παραμένει νοσηλευόμενη.
Επίσης στο προαναφερόμενο Νοσοκομείο διεκομίσθη και ο δράστης με τραύμα στην κοιλιακή χώρα και παραμένει φρουρούμενος.
Σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία για διπλή ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας και παραβίαση νομοθεσίας περί όπλων (οπλοχρησία).
Τα αίτια του περιστατικού διερευνώνται.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.
Παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στις σωρούς των νεκρών.
Την αστυνομική έρευνα και την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας .