12/12/12

Συνελήφθη οδοντίατρος

Από τον Ιούλιο δεν έκοψε 165 αποδείξεις ...
 
Συνελήφθη σήμερα  το πρωί, από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οδοντίατρος για τη μη έκδοση αποδείξεων παροχής υπηρεσιών, μη καταχώρηση επίσκεψης ασθενή στο Ιατρείο του στο αντίστοιχο Βιβλίο Ασθενών και πλήθος άλλων διοικητικών παραβάσεων.
Ειδικότερα, μετά από τηλεφωνική καταγγελία στην Ειδική Γραμμή Καταγγελιών Πολιτών 11012, είχε πραγματοποιηθεί στοχευμένος αστυνομικός έλεγχος σε οδοντιατρείο σε περιοχή της Αττικής, από κλιμάκιο του Τμήματος Κοινωνικής και Ασφαλιστικής Προστασίας της Οικονομικής Αστυνομίας, όπου διαπιστώθηκε ότι ο οδοντίατρος δεν είχε καταχωρήσει έναν (1) επισκέπτη ασθενή στο Ιατρείο του στο αντίστοιχο Βιβλίο Ασθενών.
Ακολούθησε ενδελεχής έλεγχος στα φορολογικά στοιχεία του οδοντιατρείου από το Τμήμα Κοινωνικής και Ασφαλιστικής Προστασίας, όπου προέκυψε ότι το χρονικό διάστημα από 09/07/2012 έως 20/12/2012, δεν είχαν εκδοθεί εκατόν εξήντα πέντε (165) αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, για τις υπηρεσίες που παρέχονταν στο οδοντιατρείο, λόγος και για τον οποίο ο οδοντίατρος συνελήφθη.
Οι φορολογικές παραβάσεις που διαπιστώθηκαν, αφορούν στο αδίκημα της φοροδιαφυγής και της παράβασης του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων της Φορολογικής Νομοθεσίας.
Ο συλληφθείς με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία, θα οδηγηθεί σήμερα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Παράλληλα, διαπιστώθηκαν και πλήθος διοικητικών παραβάσεων, για τις οποίες θα ενημερωθεί η αρμόδια Δ.Ο.Υ., προκειμένου να επιβάλλει τις προβλεπόμενες από το νόμο διοικητικές κυρώσεις.