10/11/12

Ο Αστυφύλακας παρήγγειλε σφαίρες

Φαίνεται πως στην Ηλεία οι αστυνομικοί δεν έχουν ξεμείνει μόνο από πληροφορίες για χασισοφυτείες αλλά  και από σφαίρες  … Αστυφύλακας 24 ετών παρήγγειλε στην Κρήτη 250 9αρες σφαίρες Luger  του κουτιού. Ο παραγγελιοδόχος ήταν 20χρονος φοιτητής από τα Χανιά, αλλά είχε την … ατυχία, στο αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» να τρελαθεί το μηχάνημα από το ασυνόδευτο και … εκρηκτικό δέμα. Ο 24χρονος, κατά τ’ άλλα [χωρίς δόση ειρωνείας] άξιος αστυνομικός, υπηρετεί στην περιοχή της Μανωλάδας και έκανε την παραγγελία μέσω τρίτου που δεν θέλησε να κατονομάσει. Μήπως –λέμε μήπως- ο «τρίτος» είναι και αυτός παλαιότερος αστυνομικός;

Η δικογραφία πάντως της αυτόφωρης  διαδικασίας σχηματίστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα του Αερολιμένα Ηρακλείου, τόσο σε βάρος ενός 20χρονου  σπουδαστή αλλά και του 24χρονου Αστυφύλακα, για κατοχή και διακίνηση πυρομαχικών.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια ελέγχου δεμάτων ιδιωτικής εταιρείας,  στο Διεθνή Αερολιμένα Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης», εντοπίστηκε δέμα που περιείχε (250) πλήρη φυσίγγια πυροβόλου όπλου των 9mm, τοποθετημένα μέσα σε κουτί.

Από τη διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι το συγκεκριμένο δέμα είχε αποσταλεί από τον 20χρονο στα Χανιά, με παραλήπτη τον 24χρονο Αστυφύλακα στην Ηλεία. Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας εντοπίστηκε και συνελήφθη σήμερα ο 20χρονος σπουδαστής στα Χανιά, όπως επίσης και ο 24χρονος αστυνομικός στην Ηλεία.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους, παρουσία δικαστικών λειτουργών, στο σπίτι του 20χρονου στα Χανιά, βρέθηκαν ένα φυσίγγιο πολεμικού τυφεκίου και ένα φυσίγγιο πυροβόλου όπλου.

Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αερολιμένα Ηρακλείου.

Οι συλληφθέντες αφέθησαν ελεύθεροι κατόπιν προφορικής εντολής κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου, ενώ από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η διενέργεια Διοικητικής Έρευνας.