28/11/12

Έπιασαν γκάνγκστερς στους καταυλισμούς

Ευρεία αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμούς Ρομά στις περιοχές Άνω Λιοσίων και Ζεφυρίου Αττικής
Φωτο από την επειχείρηση της ΕΛ.ΑΣ
 
Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (28-11-2012), ευρεία αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή των καταυλισμών στα Ανω Λιόσια και στο Ζεφύρι Αττικής,
Στην επιχείρηση συμμετείχαν πάνω από (80) αστυνομικοί από τις Διευθύνσεις: Ασφάλειας, Άμεσης Δράσης, Αστυνομικών Επιχειρήσεων και Τροχαίας Αττικής, καθώς και από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, με τα ανάλογα μέσα και εξοπλισμό.
Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης :
Ελέγχθηκαν : 325 άτομα και 217 οχήματα
Προσήχθησαν : 182 άτομα
Συνελήφθησαν : 29 άτομα εκ των οποίων :
  • δεκαεννέα (19) άτομα για ναρκωτικά,
  • εννέα (9) άτομα γιατί εκκρεμούσαν σε βάρος τους δικαστικές αποφάσεις και
  • ενα (1) άτομο για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.
Σημειώνεται ότι:
  • ένας από τους συλληφθέντες φυγόποινους έχει καταδικασθεί σε ποινή κάθειρξης -19- ετών για τα αδικήματα της αρπαγής, εκβίασης και κλοπών, ενώ
  • σε βάρος άλλου φυγόποινου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης γιατί συμμετείχε σε ομάδα ατόμων που την 14-2-2012 στην Ν. Πέραμο Αττικής διέπραξαν ένοπλη ληστεία σε κοσμηματοπωλείο και κατά τη διαφυγή τους πυροβόλησαν και τραυμάτισαν αστυνομικό.
Στο πλαίσιο της επιχείρησης κατασχέθηκαν ποσότητα ηρωίνης βάρους -14,3- γραμμαρίων, ποσότητα κάνναβης βάρους -25,6- γραμμαρίων, -25- ναρκωτικά χάπια και δύο (2) κυνηγετικές καραμπίνες. Από τους τροχονομικούς ελέγχους αφαιρέθηκαν -3- άδειες και -4- ζεύγη πινακίδων κυκλοφορίας καθώς και -3- άδειες οδήγησης.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.