29/11/12

Είχαν ληστέψει και στην Κέρκυρα


Συνελήφθη από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πειραιά 27χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής, ο οποίος μαζί με έναν ακόμη συνεργό του διέπραξαν στην Αττική δύο ακόμη ένοπλες ληστείες
Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πειραιά η ένοπλη ληστεία σε εμπορική επιχείρηση στην Κέρκυρα.
Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πειραιά συνελήφθη την Παρασκευή (23.11.2012) το μεσημέρι στην περιοχή του Πολυγώνου Αττικής 27χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος μαζί με έναν ακόμη συνεργό του στις 9.8.2012 στην Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου και στις 10.09.2012 στην περιοχή του Περάματος πραγματοποίησαν δύο διαφορετικές ένοπλες ληστείες.
Από την συνδυαστική αξιοποίηση των στοιχείων της έρευνας που πραγματοποίησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πειραιά ταυτοποιηθηκαν τα στοιχεία του 27χρονου Αλβανού , ως ενός εκ των δύο δραστών της ένοπλης ληστείας στην εμπορική επιχείρηση στην περιοχή του Ποταμού Κέρκυρας, στις 05.08.2011 το απόγευμα, κατά την οποία με την απειλή πιστολιού αφαίρεσαν από την 55χρονη ιδιοκτήτρια το χρηματικό ποσό των 33.000 ευρώ.
Ο 27χρονος Αλβανός μαζί με τον συνεργό του, ο οποίος αναζητείται, είχε ακινητοποιήσει με την απειλή πιστολιού την 55χρονη ιδιοκτήτρια της επιχείρησης και τους υπαλλήλους και είχαν αφαιρέσει από το ταμείο το χρηματικό ποσό των 33.000ευρώ.
Στην συνέχεια οι δύο δράστες είχαν αποχωρήσει επιβιβαζόμενοι σε μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού, η οποία βρέθηκε από τους αστυνομικούς, εγκαταλελειμμένη, στην περιοχή της Αλεπούς Κέρκυρας.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 27χρονου θα διαβιβασθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα για την ταυτοποίηση των στοιχείων και του δεύτερου δράστη.