15/11/12

Έκλεψαν τον πατέρα της "Ωραίας Ελένης"


 Η "Ωραία" των  Βιλανάκιδων πήρε από την βίλα του 250.000 €

Ο Μητροπολίτης Λαγκαδά στον οποίο έβγαλαν πιστόλι
Δυο μέλη της Τσιγγάνικης οικογένειας των Βιλανάκιδων και η συμμορία τους ευθύνονται για την κλοπή των 230.500 € σε μετρητά, σε βάρος του πατέρα της Θεσσαλονικιάς Βουλευτίνας Έλενας Ράπτη, ενώ η ίδια ληστρική οργάνωση απείλησε με πιστόλι τον Μητροπολίτη Λαγκαδά, όταν από το κτίριο της ιεράς Μητρόπολης «σήκωσαν» δυο χρηματοκιβώτια.  Υπό την καθοδήγηση του Ταξίαρχου Αθηναγόρα Παζαρλή εξαρθρώθηκαν  μετά από πολύμηνη συστηματική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, δύο «αυτόνομες» εγκληματικές οργανώσεις Τσιγγάνων, οι οποίες ενέχονται σε πλήθος διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών. Με την συνδρομή στελεχών της ΕΚΑΜ Β. Ελλάδος πιάστηκαν στις περιοχές των Διαβατών και της Ευκαρπίας Θεσσαλονίκης  συνολικά οκτώ  άτομα, ανάμεσά τους άνδρας της οικογένειας Βιλανάκη αλλά και η πανέμορφη Τσιγγάνα, αδελφή μάλιστα μέλους της διαβόητης Τσιγγάνικης οικογένειας που έχει ως έδρα της τη Λάρισα. Η 33χρονη είναι  αυτή που κατηγορείται πως άρπαξε τα μετρητά από την βίλα των γονιών της Ράπτη στην περιοχή Πλαγιάρι.
Σχηματίσθηκαν δικογραφίες κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος των οκτώ (8) συλληφθέντων, αλλά και επιπλέον άλλων δέκα (10) ατόμων, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και ο 29χρονος «εγκέφαλος» της μίας οργάνωσης. Από την πολύμηνη αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε: Διαπιστώθηκε ότι η πρώτη εγκληματική ομάδα, που αποτελείται από δώδεκα (12) μέλη, συγκροτήθηκε τουλάχιστον από τον Απρίλιο του 2011, με διαρκή και δομημένη δράση, με σκοπό τη διάπραξη διακεκριμένων κλοπών κυρίως από δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις, αφαιρώντας ως επί το πλείστον χρηματοκιβώτια, υπό την καθοδήγηση του 29χρονου. Ειδικότερα προέκυψε ότι, από τον Μάιο του 2011 έως τον Ιανουάριο του 2012, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, ενεργώντας κάθε φορά με διαφορετική σύνθεση, προέβησαν συνολικά σε δεκαπέντε (15) περιπτώσεις διαρρήξεων – κλοπών, καθώς και σε δύο (2) περιπτώσεις απόπειρας σε διάφορες περιοχές του Νομού Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα εισήλθαν σε δέκα (10) ιδιωτικές εταιρίες – επιχειρήσεις, ένα (1) Δημόσιο Νοσοκομείο, δύο (2) Δημόσιες Επιχειρήσεις, ένα (1) ίδρυμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, μία (1) Ιερά Μητρόπολη καθώς και σε μία (1) οικία.

Ενδεικτικά από την παράνομη δράση τους ιδιοποιήθηκαν:

  •  δώδεκα (12) χρηματοκιβώτια τα οποία περιείχαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 192.300 ευρώ περίπου,
  •  επιπλέον χρηματικό ποσό 230.500 ευρώ περίπου [Πλαγιάρι, πατέρας ],
  •  μία (1) ράβδο χρυσού και τρεις (3) σβώλοι χρυσού,
  •  τέσσερις (4) ηλεκτρονικούς εγκέφαλους αυτοκινήτων,
  •  δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα,
  •  μία φυσιγγιοθήκη με δώδεκα (12) κυνηγετικά φυσίγγια
  •  ηλεκτρονικές συσκευές κ.ά.

Κατά τη διάρρηξη της Ιεράς Μητρόπολης, από το εσωτερικό της οποίας αφαίρεσαν δύο χρηματοκιβώτια, οι δράστες έγιναν αντιληπτοί από τους ιερωμένους και προκειμένου να διαφύγουν, ένας εξ αυτών απείλησε με πιστόλι τον Μητροπολίτη Λαγκαδά. Σε βάρος των μελών της εγκληματικής ομάδας εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης από την κ. Ανακρίτρια του 5ΟΥ Τακτικού Τμήματος Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, δυνάμει των οποίων συνελήφθησαν πέντε (5) από αυτούς κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης.

Η δεύτερη «αυτόνομη» επίσης Τσιγγάνικη εγκληματική ομάδα, που αποτελείται από έξι (6) μέλη, τρεις (3) εκ των οποίων συνελήφθησαν, προέβαινε κυρίως σε διαρρήξεις οικιών και κλοπών πινακίδων οχημάτων, με πεδίο δράσης που εκτείνεται στους Νομούς Θεσσαλονίκης, Δράμας, Σερρών, Ημαθίας και Κατερίνης. Ειδικότερα, τα μέλη της ομάδας πραγματοποίησαν το τελευταίο τετράμηνο (28) περιπτώσεις κλοπών, κατά τις οποίες αφαίρεσαν πλήθος κοσμημάτων και χρυσαφικών, το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ περίπου και οκτώ (8) κρατικές πινακίδες κυκλοφορίας διαφόρων οχημάτων. Στο πλαίσιο της ευρείας αστυνομικής επιχείρησης και στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  •  Ένα (1) πολεμικό τυφέκιο G 3,
  •  Ένα (1) κυνηγετικό όπλο,
  •  Ένα (1) πιστόλι,
  •  Δύο (2) φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές,
  •  Πλήθος κοσμημάτων και
  •  Τρεις (3) πινακίδες κυκλοφορίας οχημάτων,

Τα παραπάνω κατασχεμένα, όπως προέκυψε από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα, αποτελούν προϊόντα κλοπής, ενώ κατασχέθηκαν και τρία (3) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, ως μέσα προσέγγισης και διαφυγής των κατηγορουμένων. Τα συλληφθέντα μέλη και των δύο εγκληματικών ομάδων θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και σύλληψη των υπόλοιπων μελών.