9/11/12

Κλέφτης 28 ετών


Συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, στην Άρτα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Άρτας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 28χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για διακεκριμένες κλοπές και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Μέχρι στιγμής έχει διαπιστωθεί ότι ο 28χρονος διέρρηξε συνολικά δύο εμπορικές επιχειρήσεις και ένα ιατρείο, απ’ όπου αφαίρεσε ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα άλλα αντικείμενα.
Από τη συνδυαστική αξιοποίηση στοιχείων της έρευνας, εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 28χρονος στην Πλατεία Κιλκίς, στην Άρτα και στην κατοχή του βρέθηκε ένας κλεμμένος φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, τον οποίο λίγο νωρίτερα είχε αφαιρέσει από κατάστημα εμπορίας ειδών θέρμανσης και κλιματισμού.
Αναλυτικότερα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 28χρονος χθες μετά τα μεσάνυχτα, σε σύντομο χρονικό διάστημα, διέρρηξε στην πόλη της Άρτας:
  • κατάστημα εμπορίας ειδών θέρμανσης και κλιματισμού, στο οποίο αφού παραβίασε την είσοδο, αφαίρεσε ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή.
  • εταιρεία ταχυμεταφορών, από την οποία αφαίρεσε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, ένα σκάνερ, έναν μετασχηματιστή, δύο συσκευές τηλεφώνου και μικρό χρηματικό ποσό.
  • ιατρείο, από το οποίο αφαίρεσε δύο φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, μία οθόνη ιατρικού μηχανήματος και μία συσκευή αναπαραγωγής ήχου τύπου MP3.
Για τη διάπραξη των παραπάνω διαρρήξεων, ο δράστης χρησιμοποιούσε κατσαβίδι, με το οποίο παραβίαζε τις πόρτες των καταστημάτων ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και άλλο διαρρηκτικό εργαλείο (υαλοθραύστης).
Σε έρευνα στην οικία του 28χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
· μεγάλο μέρος των κλαπέντων αντικειμένων, τα οποία επιστράφηκαν στους ιδιοκτήτες τους.
· έντεκα (11) ναρκωτικά χάπια.
· δεκαοκτώ (18) φιαλίδια τα οποία περιείχαν διαφορετικού τύπου ουσίες, τα οποία ο δράστης κατείχε παράνομα χωρίς ιατρική συνταγή.
· δύο (2) άδειες οδήγησης, για τις οποίες είχε δηλωθεί κλοπή από τον ιδιοκτήτη τους την 05-10-2010 στο Τ.Α. Άρτας.
· πληθώρα διαρρηκτικών εργαλείων.
Η προανάκριση και η έρευνα που διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας βρίσκεται σε εξέλιξη καθώς διερευνάται το εύρος της εγκληματικής δράσης του 28χρονου και η εμπλοκή του και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.