4/10/12

Η προαναγγελία

 
Ο κ. Δένδιας μιλώντας στους  "αστυνομικούς της γειτονιάς" είχε προαναγγείλει τις κυρώσεις σε βάρος ανώτερου αξιωματικού:
"Είμαι υποχρεωμένος -είπε- επίσης να αναφερθώ σε κάτι το οποίο δεν περιλαμβανόταν στην ατζέντα της συνάντησής μας όταν προγραμματίστηκε. Δεν περιλαμβανόταν καν εδώ και λίγες ώρες. Κάτι εξαιρετικά θλιβερό. Αναφέρομαι στα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας σήμερα το πρωί. Κυρίες και κύριοι δεν πρόκειται να αναφερθώ στα θέματα φύλαξης και ασφάλειας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Αυτό είναι κάτι το οποίο έχουμε ήδη συζητήσει με τον Υπουργό, τον κ. Παναγιωτόπουλο. Θα υπάρξουν ανακοινώσεις μετά. Θέλω να πω όμως ότι είμαι βαθύτατα λυπημένος γιατί φαίνεται ότι τα άκρα στην Ελληνική κοινωνία δεν έχουν ούτε όσιο ούτε ιερό.
Σε μια στιγμή που η Πατρίδα δέχεται την ύπατη κρίση, κρίση που επανειλημμένως έχω πει ότι κατά την άποψή μου είναι υπαρξιακή κρίση. Ή θα επιβιώσουμε όλοι μαζί και θα ξεφύγουμε από αυτή τη στενωπό ή ως κράτος και ως κοινωνία θα συντριβούμε. Αυτή λοιπόν τη στιγμή της υπαρξιακής αγωνίας και της προσπάθειας της Ελληνικής κοινωνίας βρίσκονται τα άκρα για να δείξουν ότι δεν σέβονται τίποτα.
Και με λυπεί ακόμη περισσότερο διότι βρίσκονται και βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, οι οποίοι με την παρουσία τους ενισχύουν αυτά τα άκρα. Στην κατάλυση κάθε θεσμού, κάθε ιερού, κάθε οσίου. Κυρίες και κύριοι η ελληνική κοινωνία πρέπει να επιδείξει ύπατη αυτοσυγκράτηση. Δεν θα ξεπεράσουμε την κρίση αν δεν υπάρξει αυτοσυγκράτηση. Είναι υποχρέωση όλων μας να απομονώσουμε τα άκρα, να καταδικάσουμε τα άκρα και να καταλάβουμε σαφέστατα ότι οφείλουμε κα πρέπει να πορευθούμε μαζί. Γιατί το εναλλακτικό σενάριο είναι η απόλυτη καταστροφή".