26/10/12

Εντόπισαν διακινητές


Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής , μετά από πολυήμερη εμπεριστατωμένη έρευνα και συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, οργανωμένο κύκλωμα, που δραστηριοποιείτο στην παράνομη διακίνηση μεταναστών στην Ελλάδα.
Συνελήφθησαν την 23-10-2012 το μεσημέρι, σε διάφορα σημεία του κέντρου της Αθήνας, πέντε (5) μέλη του κυκλώματος (2 υπήκοοι Ιράκ, 2 υπήκοοι Ιράν και 1 υπήκοος Βουλγαρίας), ενώ αναζητούνται ακόμα πέντε (5) αλλοδαποί, μέλη του κυκλώματος.
Από την πολυήμερη αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι συλληφθέντες και τα υπόλοιπα μέλη που αναζητούνται, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα, η οποία μετέφερε στη Χώρα μας δια μέσω Τουρκίας αλλοδαπούς, τους οποίους με την άφιξη τους και έναντι χρηματικής αμοιβής, τους προμήθευε με διαβατήρια, προκειμένου οι ίδιοι να προβούν στις απαραίτητες διαδικασίες νομιμοποίησης στη Χώρα μας. Όπως εξακριβώθηκε τα διαβατήρια, είτε τα γνήσια είτε πλαστά, τα έστελναν στη χώρα μας από την Τουρκία.
Η εγκληματική ομάδα χρησιμοποιούσε σαν κέντρο των παράνομων δραστηριοτήτων τους καφενείο στο κέντρο της Αθήνας.
Μετά από έρευνα στο παραπάνω καφενείο βρέθηκαν στην κατοχή ενός εκ των συλληφθέντων δύο (2) δέματα εταιρείας ταχυμεταφορών που περιείχαν συνολικά είκοσι έξι (26) διαβατήρια τρίτων προσώπων.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.