7/9/12

Τσιγγάνος σε κοσμηματοπωλείο

Εξιχνιάστηκαν δύο (2) περιπτώσεις ληστείας και μία (1) περίπτωση κλοπής σε κοσμηματοπωλεία στη Μεσσηνία
Συνελήφθη ένας 34χρονος ημεδαπός ΡΟΜΑ, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) Μεσσηνίας
Είχε αφαιρέσει κοσμήματα-χρυσαφικά που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις -4.000- ευρώ
Εξιχνιάστηκαν, μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, δύο (2) περιπτώσεις ληστείας και μία (1) περίπτωση κλοπής, σε κοσμηματοπωλεία στην Καλαμάτα Μεσσηνίας.
Συνελήφθη, προχθές (5-9-2012) το μεσημέρι, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, ένας (1) 34χρονος ημεδαπός ΡΟΜΑ, για ληστεία, ενώ κατηγορείται και για κλοπή.
Ειδικότερα, ο 34χρονος, προχθές (5-9-2012) το μεσημέρι, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, μπήκε σε κοσμηματοπωλείο ιδιοκτησίας ημεδαπής και με την χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσε ένα κόσμημα, ενώ στην συνέχεια τράπηκε σε φυγή.
Μετά από την άμεση επέμβαση αστυνομικών της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ), της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, ο 34χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, ο ανωτέρω είχε διαπράξει και τις εξής περιπτώσεις ληστείας και κλοπής:
  • Την 28-8-2012 το πρωί, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, μπήκε σε κοσμηματοπωλείο ιδιοκτησίας ημεδαπής και με την χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσε χρυσαφικά.
  • Την 23-8-2012 το μεσημέρι, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, πήγε σε κοσμηματοπωλείο ιδιοκτησίας ημεδαπού και προσποιούμενος τον πελάτη, αφαίρεσε έναν κόσμημα και τράπηκε σε φυγή.
Συνολικά από την δράση του, αφαίρεσε κοσμήματα- χρυσαφικά, που η αξία τους, ξεπερνά τις -4.000- ευρώ.
Ο 34χρονος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ο οποίος τον παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Καλαμάτας.
Οι αστυνομικές έρευνες και η προανάκριση, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις.