21/9/12

Στην Πιτίτσα η φυτεία


ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΚΑΙ Η ΠΑΡΟΧΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

 
Εντοπίστηκε, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, φυτεία καλλιέργειας κάνναβης και κατασχέθηκαν συνολικά διακόσια σαράντα (241) δενδρύλλια .
Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν χθες (20-09-2012) το πρωί, δυο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 33 και 31 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια ναρκωτικών ουσιών.
Την ίδια κατηγορία αντιμετωπίζει ένας 35χρονος Αλβανός συνεργός τους ο οποίος αναζητείται από τις Αρχές.
Ειδικότερα, οι Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες, εντόπισαν χθες (20-9-2012) τον 31χρονο και τον 35χρονο να εισέρχονται στο χώρο της φυτείας με σκοπό την περιποίηση των φυτών. Στη θέα των αστυνομικών οι δυο δράστες τράπηκαν σε φυγή με αποτέλεσμα τη σύλληψη του 31χρονου μετά από πεζή καταδίωξη.
Σε αυτοψία που ακολουθησε στο χώρο της φυτείας ο οποίος ήταν σε βουνοπλαγιά δάσους ανάμεσα σε χαράδρα και αγροτικό δρόμο, οι αστυνομικοί βρήκαν τρεις ειδικά διαμορφωμένους χώρους καλλιέργειας ναρκωτικών (καβατζες) στους οποίους υπήρχε φυσική κάλυψη από ψηλά δέντρα.
Εκριζώθηκαν και κατασχεθήκαν συνολικά 241 δενδρύλλια κάνναβης, για το πότισμα των οποίων, οι καλλιεργητές είχαν συνδέσει λάστιχα ποτίσματος σε σωλήνες της δημοτικής παροχής ύδρευσης των χωριών Άνω Σαλμενίκο και Δαμακίνι.
Στην κατοχή του συλληφθέντα και σε ερευνά που ενεργήθηκε στο όχημα των δραστών, το όποιο και κατασχέθηκε, βρέθηκαν συνολικά τρία κινητά τηλέφωνα με πέντε κάρτες sim , οι οποίες κατασχεθήκαν επίσης ως μέσα συνεννόησης για την καλλιέργεια των ναρκωτικών.
Αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας συνεληφθη και ο 33χρονος ιδιοκτήτης του οχήματος με το όποιο οι δράστες μετέβηκαν στη φυτεία, ο οποίος λίγο μετά τη σύλληψη του 31χρονου συνεργού του κατήγγειλε στο Τμήμα Ασφαλείας Παλαιού Φαλήρου κλοπή του οχήματος του.
Υπενθυμίζεται ότι την (27/8/2011) οι Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών είχαν εντοπίσει στην ίδια περιοχή φυτεία 1356 δενδρυλλίων κάνναβης και είχαν συλλάβει έναν αλλοδαπό καλλιεργητή (Σχετικό το από 28-8-2011 Δελτίο Τύπου μας).
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό του συνεργού τους συνεχίζονται.
Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών.