21/9/12

Οι γυναίκες τους πέθαναν και αυτοί εισέπραταν

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, 52 και 72 ετών, στην Κρήτη, που αποσπούσαν από το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων παράνομα ποσά ως σύνταξη των θανόντων συζύγων τους
Το συνολικό ύψος της ζημιάς για το Ι.Κ.Α. ξεπερνά τις 34.000 ευρώ

Συνελήφθησαν σήμερα (21-09-2012) πρωινές ώρες στο Ηράκλειο Κρήτης, από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, δύο ημεδαποί, 52 και 72 ετών, οι οποίοι, τα τελευταία έξι και πέντε χρόνια, αντίστοιχα, αποσπούσαν παράνομα τη σύνταξη των θανόντων συζύγων τους από το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε από το Τμήμα Κοινωνικής και Ασφαλιστικής Προστασίας της Οικονομικής Αστυνομίας δικογραφία για απάτη κατ’ εξακολούθηση.
Συγκεκριμένα, ο 52χρονος λάμβανε τη σύνταξη της θανούσης, από το 2000, συζύγου του, χωρίς να την δικαιούται αφού είχε τελέσει το 2006 νεότερο γάμο, τον οποίο δεν είχε δηλώσει, ως όφειλε. Αντίστοιχα, ο 72χρονος λάμβανε τη σύνταξη της θανούσης, από το 2003, συζύγου του, χωρίς να την δικαιούται αφού είχε τελέσει το 2007 νεότερο γάμο, τον οποίο δεν είχε δηλώσει.
Το ύψος της συνολικής ζημιάς που προκλήθηκε στο Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων από την παράνομη καταβολή των συντάξεων, ανέρχεται στις 34.439,27 ευρώ.