14/9/12

Η κλουβίτσα του Βούλγαρου


Συνελήφθη αλλοδαπός διακινητής ο οποίος προωθούσε στην ενδοχώρα δεκαεπτά (17) μη νόμιμους μετανάστες
Συνελήφθη  περιοχή του Διδυμοτείχου, απ ό αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας , 45χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος προωθούσε στην ενδοχώρα δεκαεπτά (17) μη νόμιμους μετανάστες. Δώδεκα (12) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Ιράκ και πέντε (5) υπήκοοι Συρίας.
Συγκεκριμένα, στην Εθνική Οδό Ορεστιάδας - Αλεξανδρούπολης στο ύψος του Διδυμοτείχου, οι αστυνομικοί έκαναν σήμα στάσης στον 45χρονο οδηγό ενός Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητου, με βουλγάρικες πινακίδες, προκειμένου να ακινητοποιήσει το όχημά του, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.
Λίγη ώρα αργότερα, ο 45χρονος διακινητής ακινητοποίησε το όχημά του και τράπηκε σε φυγή σε δασώδη περιοχή, αποφεύγοντας αρχικά τη σύλληψη. Άμεσα οργανώθηκε επιχείρηση από τους αστυνομικούς, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου περιπολίας, ο οποίος εντόπισε το δράστη, κρυμμένο μέσα σε θάμνους, οπότε και συνελήφθη από τους αστυνομικούς.
Ακολούθως, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο εσωτερικό του Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, διαπίστωσαν ότι ο 45χρονος προωθούσε, στην ενδοχώρα, δεκαεπτά (17) μη νόμιμους μετανάστες.
Κατασχέθηκαν:
  •  Ένα (1) Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο
  •   Δύο (2) κινητά τηλέφωνα
  •  Το χρηματικό ποσό των 10 ευρώ και 17 λέβα Βουλγαρίας
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας , ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου Ορεστιάδας.