9/8/12

Mπερδέματα στη Θράκη


Οι φορείς της Θράκης ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό για τα κέντρα κράτησης

     Συναντήσεις με τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης θα επιδιώξουν να έχουν οι τοπικοί φορείς της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που αντιδρούν στην κατάργηση των σχολών αστυφυλάκων στην Ξάνθη και την Κομοτηνή και στην εγκατάσταση σε αυτές παράνομων μεταναστών.

Αυτό αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στην Κομοτηνή με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη, Άρη Γιαννακίδη και όλων των εκπροσώπων των θεσμικών φορέων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Στη διάρκεια της σύσκεψης έγινε ενημέρωση των συμμετεχόντων για τη συνάντηση που είχε πρόσφατα στην Αθήνα η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια και τα όσα συζητήθηκαν μαζί του. Τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής εξέφρασαν την εκτίμηση ότι ο υπουργός εμφανίστηκε αποφασισμένος και δεν έδωσε πολλά περιθώρια αλλαγής στην απόφασή του, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ένα θέμα με εθνική σημασία.

Μεταξύ των μελών της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα ήταν διάχυτη η πεποίθηση ότι από μέρους της Πολιτείας δεν υπήρχε κανένας ουσιαστικός σχεδιασμός για τη μεταφορά παράνομων μεταναστών σε περιοχές της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Οι τοπικοί φορείς υπογράμμισαν, επίσης, ότι η μεταφορά μεγάλου αριθμού παράνομων μεταναστών σε μια ευαίσθητη περιοχή, όπως αυτή της Θράκης, θέτει σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή. Επίσης, όλοι τάχθηκαν κατά της κατάργησης των δυο σχολών αστυφυλάκων στην Ξάνθη και την Κομοτηνή σημειώνοντας ότι στηρίζουν σε μεγάλο βαθμό και την τοπική οικονομία.