9/8/12

Έκρυβαν με κλαδιά τα πρόσωπά τους

To εργοτάξιο


Εξαρθρώθηκε τριμελής εγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές φορτηγών αυτοκινήτων από λατομεία, εργοτάξια και συναφείς επιχειρήσεις.
Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, μέλη της εγκληματικής ομάδας, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής και αντίστασης.
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ακόμη συνεργού τους, αρχηγικού μέλους της ομάδας.
Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπών φορτηγών που τελέστηκαν κατά το τελευταίο τετράμηνο.
Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, του Α' Τμήματος Ασφαλείας Περιστερίου Αττικής και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας, τριμελής εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας, έχοντας διακριτούς ρόλους, δομή και διαρκή δράση, διέπρατταν κλοπές Ι.Χ. Φορτηγών αυτοκινήτων από λατομεία, εργοτάξια και συναφείς επιχειρήσεις.

Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες της 05-08-2012 στο Περιστέρι Αττικής, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 43 και 23 ετών αντίστοιχα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής και αντίστασης. Επιπλέον σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός (1) ακόμη 36χρονου συνεργού τους, αρχηγικού μέλους της ομάδας, καθόσον όπως προέκυψε, επέλεγε τους στόχους, μετέφερε τους συλληφθέντες στα σημεία, προέπεμπε τα κλεμμένα οχήματα και αναλάμβανε στη συνέχεια την περαιτέρω παράνομη διάθεση των οχημάτων.
Ειδικότερα, πρώτες πρωινές ώρες της 05-08-2012 στο Σέσκλο Μαγνησίας, τα τρία (3) μέλη της εγκληματικής ομάδας μετέβησαν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 36χρονου σε μάντρα εργοταξίου εταιρείας εξορύξεων όπου οι δύο (2) συλληφθέντες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και κρατώντας κλαδιά δέντρου μπροστά από τα πρόσωπά τους, προκειμένου να μην καταγραφούν οι κινήσεις τους τις από κλειστό κύκλωμα καταγραφής ( CCTV ), αφού παραβίασαν την περίφραξη εισήλθαν εντός και αφήρεσαν δύο (2) Ι.Χ. Φορτηγά αυτοκίνητα της εταιρείας συνολικής αξίας 140.000 ευρώ. Ακολούθως, έθεσαν σε κίνηση τα κλεμμένα οχήματα με τα κλειδιά τους τα οποία βρήκαν στο σημείο κι εξήλθαν από τη μάντρα κατεδαφίζοντας τον τοίχο στον οπίσθιο μέρος της.
Στη συνέχεια, οι δύο (2) συλληφθέντες, έχοντας ως προπομπό τον 36χρονο συνεργό τους, κατευθύνθηκαν με προορισμό την Αθήνα, όπως διαπιστώθηκε από τις συσκευές γεωγραφικού εντοπισμού ( GPS ) που διέθεταν τα κλεμμένα οχήματα, με αποτέλεσμα να γίνει αντιληπτή από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου η πορεία των οχημάτων και να κινητοποιηθούν άμεσα αστυνομικές δυνάμεις των Αστυνομικών Διευθύνσεων Αττικής, Βοιωτίας και Ευβοίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.
Ως αποτέλεσμα, πρωινές ώρες της 05-08-2012 στο Περιστέρι Αττικής, εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής το ένα από τα δύο αφαιρεθέντα φορτηγά αυτοκίνητα, στο οποίο επέβαιναν οι δύο (2) συλληφθέντες, πλην όμως σε γενόμενο σήμα στάσης οι επιβαίνοντες δε συμμορφώθηκαν και ανέπτυξαν ταχύτητα με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη από τους αστυνομικούς.
Λίγη ώρα αργότερα, οι συλληφθέντες εγκατέλειψαν το όχημα, κινήθηκαν πεζοί προς διαφορετικές κατευθύνσεις και συνελήφθησαν, ενώ ακολούθως υπέδειξαν στους αστυνομικούς το σημείο όπου εγκαταλείφθηκε το δεύτερο αφαιρεθέν φορτηγό αυτοκίνητο.
Κατά τη διάρκεια της σύλληψης, ο 43χρονος αντιστάθηκε χτυπώντας με τα χέρια του αστυνομικό της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής σε διάφορα σημεία του σώματός του με σκοπό τη ματαίωση της σύλληψής του.
Τα κλεμμένα οχήματα κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον εκπρόσωπο της εταιρείας εξορύξεων από αστυνομικούς του Α' Τμήματος Ασφαλείας Περιστερίου Αττικής, όπου οδηγήθηκαν οι συλληφθέντες.
Όπως πρ o έκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας διέπραξαν δύο (2) ακόμη κλοπές φορτηγών αυτοκινήτων. Συγκεκριμένα:
  • Νυχτερινές ώρες της 29-04-2012 στο 3ο χλμ. Λαμίας – Δομοκού Φθιώτιδας, αφαίρεσαν από τον αύλειο χώρο αλευροβιομηχανίας ένα Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, έμφορτο με ποσότητα σιταριού, αξίας 10.000 ευρώ
  • Την 28-29/07/2012 στη Λαμία, αφαίρεσαν Δ.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο ιδιοκτησίας 38χρονου ημεδαπού, αξίας 30.000 ευρώ, το οποίο εν συνεχεία παρελήφθη από τον ιδιοκτήτη του μετά την εγκατάλειψή του σε ικανή απόσταση από τα μέλη της εγκληματικής ομάδας λόγω έλλειψης καυσίμου
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου και μετά την ασκηθείσα σε βάρους τους ποινική δίωξη παραπέμφθηκαν στον κ. Ανακριτή Βόλου προκειμένου να απολογηθούν σήμερα (08-08-2012).
Ο 36χρονος συνεργός των συλληφθέντων αναζητήθηκε εντός των χρονικών ορίων του αυτοφώρου χωρίς να ανευρεθεί.
Ερευνάται η συμμετοχή των τριών (3) μελών της εγκληματικής ομάδας και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις στην περιοχή της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας.
Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου.