3/8/12

Τα 'παιρνε και η προϊσταμένη

Συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, υπάλληλος και Προϊσταμένη Διεύθυνσης της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας του Ε.Ο.Τ.
Η υπάλληλος, σε συνεργασία με την Προϊσταμένη Διεύθυνσης, απαίτησε και έλαβε 2.500 ευρώ, για να άρουν απόφαση ανάκλησης άδειας λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για παθητική δωροδοκία, απόπειρα εκβίασης και ηθική αυτουργία κατ΄εξακολούθηση.
Συνελήφθησαν σήμερα (03.08.2012), από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος της Ελληνικής Αστυνομίας, 50χρονη υπάλληλος και 54χρονη Προϊσταμένη Διεύθυνσης, της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας του Ε.Ο.Τ. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παθητική δωροδοκία, απόπειρα εκβίασης και ηθική αυτουργία κατ’ εξακολούθηση .
Είχε προηγηθεί καταγγελία ιδιώτη, ιδιοκτήτη ξενοδοχείου στη Πιερία, σύμφωνα με την οποία η 50χρονη υπάλληλος, του ζήτησε εκβιαστικά το ποσό των 2.500 ευρώ, για να άρει την απόφαση ανάκλησης της άδειας λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, που στεγάζεται στο ισόγειο του ξενοδοχείου του.
Σήμερα (03.08.2012), σε ραντεβού σε καφενείο της Θεσσαλονίκης, η 50χρονη υπάλληλος έδωσε στο καταγγέλλοντα την απόφαση για την άρση της ανάκλησης και αφού παρέλαβε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ, συνεληφθη από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων.
Όπως προέκυψε από την εξέταση της, τα μισά από τα χρήματα προορίζονταν για την 54χρονη Προϊσταμένη Διεύθυνσης, ενώ επιπλέον παραδέχτηκε, ότι με τον ίδιο τρόπο είχαν ενεργήσει και στο παρελθόν, σε παρόμοιες περιπτώσεις.
Στην συνέχεια συνελήφθη και η 54χρονη Προϊσταμένη Διεύθυνσης, η οποία μαζί με την συγκατηγορούμενη της θα οδηγηθούν αύριο (04/08/2012) στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.