2/8/12

Στη μνήμη του Βασιλάκη

Τελετή στη μνήμη του Ταξίαρχου Γεωργίου Βασιλάκη και ανάρτηση της φωτογραφίας του στον 7οόροφο του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, που φέρει και το όνομά του (όροφος Γεωργίου Βασιλάκη), πραγματοποιήθηκε σήμερα (02/08/2012) το πρωί, παρουσία της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας.
Ειδικότερα, στην τελετή παρέστησαν ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος Δένδιας και ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Αθανάσιος Ανδρεουλάκος. Από τη Φυσική Ηγεσία παρέστησαν ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος, ο Υπαρχηγός, Αντιστράτηγος Αδαμάντιος Σταματάκης, ο Προϊστάμενος του Επιτελείου, Αντιστράτηγος Παναγιώτης Φλήρης, ο Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Δημήτριος Τσακνάκης, οι Προϊστάμενοι των Κλάδων, οι Διευθυντές των Διευθύνσεων του Αρχηγείου και αστυνομικό προσωπικό.
Μετά το πέρας της τελετής ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος Δένδιας αναφέρθηκε στην υποχρέωση της Πολιτείας να τιμά όλους εκείνους που έχασαν τη ζωή τους στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας τονίζοντας τα εξής: «Η ελληνική κοινωνία διεξάγει μία συνεχή προσπάθεια κατά της τρομοκρατίας. Έχει την υποχρέωση, τη βαθύτατη υποχρέωση, να τιμά τα θύματα αυτής της προσπάθειας με σεμνότητα, αλλά και με βαθύτατη συνείδηση ότι οι άνθρωποι αυτοί έχασαν τη ζωή τους, υπηρετώντας το κοινωνικό σύνολο και τα αγαθά, τα οποία προβλέπονται από το Σύνταγμα και τους νόμους, ως αυτονόητα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη. Σε αυτό το πλαίσιο, γίνεται η μικρή τελετή και η ανάρτηση της φωτογραφίας του Αξιωματικού, ο οποίος έχασε τη ζωή του υπηρετώντας αυτή την προσπάθεια».
Ο αείμνηστος Γεώργιος Βασιλάκης έχασε τη ζωή του στις 24 Ιουνίου 2010 από έκρηξη, που σημειώθηκε στο γραφείο του, από τοποθετημένο σε φάκελο αλληλογραφίας αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό.