25/8/12

Δεν κάνει πίσω η Χρυσή Αυγή

 
Δένδιας:Τάγματα εφόδου δεν θα γίνουν δεκτά και θα συντριβούν

Τμήμα της Χρυσής Αυγής, παραταγμένο, πριν τη συμπλοκή με την αστυνομία, Κόρινθος, 23 Αυγούστου 2012

 
         «Τάγματα εφόδου στη χώρα δεν πρόκειται να γίνουν δεκτά», δήλωσε στην Βουλή ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Ν. Δένδιας, απευθυνόμενος προς την πτέρυγα της Χρυσής Αυγής, μετά και τα επεισόδια που προκάλεσαν οργανωμένα μέλη της έξω από το στρατόπεδο Κορίνθου, αντιδρώντας στην μεταφορά εκεί παράνομων μεταναστών.

Κατά την συζήτηση ερώτησης του «χρυσαυγίτη» βουλευτή κ. Ηλ. Κασιδιάρη, ο υπουργός έστειλε σαφή προειδοποίηση ότι το κράτος δεν πρόκειται να ανεχθεί ανάλογες συμπεριφορές, δηλώνοντας ότι  «τάγματα εφόδου στη χώρα αυτή, καπηλευόμενα μάλιστα τα εθνικά σύμβολα, δεν θα γίνουν ανεκτά». «Θα συντριβούν», πρόσθεσε χαρακτηριστικά, προκαλώντας την αντίδραση του κ. Κασιδιάρη, ο οποίος επιχείρησε να στρέψει αλλού το επίκεντρο του ενδιαφέροντος, λέγοντας: «Αφήστε τα δήθεν τάγματα εφόδου. Αυτά είναι φαντασιακές καταστάσεις».

Πάντως ο κ. Δένδιας επανέλαβε ευθαρσώς απευθυνόμενος προς την Χρυσή Αυγή: «Να έχουμε ευθεία εξήγηση για να μην υπάρξει παρεξήγηση. Τάγματα εφόδου στη χώρα δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτά»! Είχε προηγηθεί η επίθεση Κασιδιάρη κατά του ΣΥΡΙΖΑ για την στάση του στο θέμα των μεταναστών, αλλά και κατά βουλευτών της ΝΔ με αφορμή δηλώσεις του βουλευτή του κόμματος κ. Άδ. Γεωργιάδη ο οποίος εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για το γεγονός ότι στα επεισόδια της Κορίνθου πρωτοστάτησε βουλευτής της Χ.Α.

«Θα πω στους βουλευτές της ΝΔ, περαστικά τους. Τέτοιες δραστηριότητες θα επαναληφθούν στο μέλλον. Και όχι από δέκα άτομα. Αλλά από εκατοντάδες και από το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός μας», δήλωσε ο κ. Κασιδιάρης, ενώ ζήτησε να απαγορευθούν οι δημόσιες συναθροίσεις αλλοδαπών στην Ελλάδα.

Μάλιστα είπε ότι η πολιτεία πρέπει να αφήσει κατά μέρος την Χ.Α. και να κοιτάξει να συνθλίψει τους «εγκληματίες και τους τρομοκράτες με τα καλάσνικοφ», ενώ σε μια επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «πρέπει να μετονομαστεί σε ΠΑΣΟΚ, δηλαδή, σε Πακιστανικό Σοσιαλιστικό Κόμμα». Από την πλευρά του ο κ. Δένδιας ξεκαθάρισε ότι «ο νόμος θα εφαρμόζεται απαρεγκλίτως προς πάσα κατεύθυνση». «Επαναλαμβάνω, προς πάσα κατεύθυνση. Σε κράτος ευνομούμενο δεν υφίσταται καμία άλλη επιλογή», κατέληξε.
Στον εισαγγελέα οι καταγγελίες για το Indymedia
«Ο νόμος θα εφαρμόζεται απαρέγκλιτα σε κάθε κατεύθυνση. Σε κράτος ευνομούμενο δεν υφίσταται καμία άλλη επιλογή» δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας στην επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Άδωνη Γεωργιάδη σχετικά με το δικτυακό τόπο Indymedia και στις καταγγελίες του ότι προωθούνται και προβάλλονται μέσα από εκεί εγκληματικές ενέργειες.

«Οι δικογραφίες βρίσκονται στον εισαγγελέα, δεν προτίθεμαι να παρέμβω στο έργο της ελληνικής δικαιοσύνης. Θα σημειώσω όμως ότι συμφωνώ με τα λεγόμενα σας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας.

Από την πλευρά του, ο κ. Γεωργιάδης έκανε λόγο για αδράνεια του ελληνικού κράτους μπροστά στην απίστευτη, όπως είπε, πρόκληση να προβάλλονται και να προωθούνται από την συγκεκριμένη ιστοσελίδα εγκληματικές και τρομοκρατικές πράξεις.

«Μέσα από την ιστοσελίδα που βρίσκεται στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο απειλούνται Έλληνες πολίτες. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

«Πράγματι η ιστοσελίδα Indymedia φιλοξενεί απόψεις του αντιεξουσιαστικού χώρου και των τρομοκρατικών οργανώσεων. Υπάρχει συγκεκριμένη υπηρεσία στην ΕΛΑΣ που ασχολείται με αυτά τα θέματα» υπογράμμισε ο κ. Δένδιας.