29/8/12

Φυτεία-δάσος στην Χερσόνησο

ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
Τα 250 δενδρύλλια








 
Εντοπίστηκε, χθες το πρωί, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Ποταμιών του Δήμου Χερσονήσου, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης και κατασχέθηκαν συνολικά διακόσια πενήντα (250) δενδρύλλια κάνναβης.
Ειδικότερα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών που περιήλθαν στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Αγίου Νικολάου και στο Αστυνομικό Τμήμα Καστελίου, διενεργήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, με την συνδρομή του ελικοπτέρου της Ελληνικής Αστυνομίας, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί των Τμημάτων Δίωξης Ναρκωτικών Αγίου Νικολάου και Ηρακλείου, των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Λασιθίου και Ηρακλείου, του Αστυνομικού Τμήματος Καστελίου και της Ομάδας Ειδικών Αποστολών (Ο.Ε.Α.) Κρήτης.
Κατά την διάρκεια της εξερεύνησης, εντοπίστηκε σε αγροτική – δασική περιοχή φυτεία κάνναβης, όπου καλλιεργούντο επιμελώς, διακόσια πενήντα (250)  δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 3 μέτρων, τα οποία ευρίσκοντο σε πλήρη ανάπτυξη.  
Τα ανωτέρω δενδρύλλια κατασχέθηκαν μαζί με εργαλεία και αντικείμενα που βρέθηκαν κατά την εξερεύνηση των χώρων της φυτείας.
Ενεργούνται έρευνες στην ευρύτερη περιοχή, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.
Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Αγίου Νικολάου.