26/7/12

Ένας άγγελος [μελαχρινός] στην Κατεχάκη


Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη συναντήθηκε σήμερα με την Υπουργό Τουρισμού.
Συνάντηση είχε σήμερα (26-7-2012) το πρωί στο γραφείο του ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος Δένδιας με την Υπουργό Τουρισμού κα. Όλγα Κεφαλογιάννη. Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, που σχετίζονται με την αναβάθμιση του Κέντρου της Αθήνας και την αστυνόμευση των τουριστικών περιοχών.
Μετά το πέρας της συνάντησης ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη δήλωσε:
«Είχα σήμερα τη χαρά να υποδεχτώ στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη την Υπουργό Τουρισμό την κα. Όλγα Κεφαλογιάννη. Η κα. Κεφαλογιάννη με απλά λόγια μας ξεκαθάρισε κάτι το οποίο νομίζω αντιλαμβάνεται ο μέσος Έλληνας πολίτης, ότι το κέντρο της Αθήνας είναι η βιτρίνα της χώρας.
Η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας σήμερα δεν είναι παραδεκτή. Διαβεβαίωσα την κα. Υπουργό ότι αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα απολύτως με τον ίδιο τρόπο. Καταλαβαίνουμε πολύ καλά ότι η πραγματικότητα στο κέντρο της Αθήνας είναι μια πραγματικότητα που πρέπει να αλλάξει. Εξήγησα τις απόψεις μας πάνω σε αυτό το θέμα, εξήγησα ότι αντιλαμβανόμαστε ότι αυτό το οποίο πρέπει να γίνει δεν είναι κάτι το οποίο αντέχει σε μια μεσοχρόνια ή μακροχρόνια αναβολή. Ότι οφείλουμε να κινηθούμε σε εύλογο χρόνο και τα αποτελέσματα πρέπει να είναι ορατά στον Έλληνα πολίτη στο αμέσως προσεχές μέλλον. Επειδή η ατζέντα είναι πάρα πολύ μεγάλη και υπήρχαν πάρα πολλά θέματα, τα οποία πρέπει να καλυφθούν, συμφωνήσαμε ότι θα συναντηθούμε ξανά μέσα στις επόμενες μέρες, μέσα στον Αύγουστο και θα έχω εγώ τη χαρά, με τη σειρά μου, να επισκεφθώ την κα. Υπουργό στο Υπουργείο Τουρισμού»
Απαντώντας μεταξύ άλλων σε ερώτηση για την επίσκεψή του στον Έβρο, ο κ. Δένδιας δήλωσε:
«Η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας συνδυάζεται άρρηκτα με την κατάσταση στον Έβρο. Η πρόθεση μας είναι να επέμβουμε και στον Έβρο και να ελαχιστοποιήσουμε τις ροές μεταναστών. Θα μου επιτρέψετε όμως προς το παρόν να μην κάνω συγκεκριμένες ανακοινώσεις. A πλώς να υπογραμμίσω ότι το θέμα είναι σαφές, ο σχεδιασμός υπάρχει και δεν θα αργήσουμε να κινηθούμε».
Απαντώντας επίσης σε ερώτηση δημοσιογράφου για την εικόνα της Αθήνας, ο κ. Δένδιας δήλωσε:
«Εμένα αν με ρωτάτε εάν θεωρώ αποδεκτή την εικόνα στο κέντρο της Αθήνας, σας απαντώ ευθέως: την θεωρώ καθολικά απαράδεκτη. Αν με ρωτάτε αν προτίθεμαι να κάνω κάτι, αν προτίθεται το Υπουργείο, η Ελληνική Αστυνομία να κάνει κάτι για να αλλάξει αυτό, βεβαίως προτίθεμαι και το Υπουργείο προτίθεται επίσης. Και αυτό που σχεδιάζουμε να κάνουμε δεν θα είναι σε μακρό ορίζοντα».
Σε άλλη ερώτηση δημοσιογράφου, σχετικά με τη δημιουργία Κέντρου Κράτησης στην Αθήνα, ο κ. Δένδιας απάντησε:
«Εξαρτάται πως αντιλαμβάνεστε εσείς το κέντρο κράτησης. Ένα κέντρο κράτησης, σωστά οργανωμένο, νομίζω ότι δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα για οποιαδήποτε πόλη στον κόσμο, πόσο μάλλον για την Αθήνα. Εάν το θέλετε ένα οργανωμένο σωστό κέντρο κράτησης είναι εκατό χιλιάδες φορές προτιμότερη εικόνα από την σημερινή αθλιότητα. Από την άλλη, θέλω να πω το εξής για να είμαι ξεκάθαρος σ’ αυτό. Την τοποθέτηση του κύριου Καμίνη ως προς την ανάγκη ύπαρξης κέντρου κράτησης στο κέντρο της Αθήνας την θεωρώ έντιμη και γενναία και παρακαλώ πάρα πολύ τους δημάρχους να μιμηθούν το παράδειγμα του».