19/7/12

Απατεώνες

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για εξαπάτηση ηλικιωμένων με το πρόσχημα
γνωριμίας τους με συγγενικά πρόσωπα των θυμάτων
Εξιχνιάστηκαν (5) περιπτώσεις απάτης, από τις οποίες οι δράστες
απέσπασαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 33.300 ευρώ
και κοσμήματα αξίας 2.000 ευρώ
Συνελήφθησαν στο κέντρο της πόλης, δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 26 και 28 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για «Εγκληματική οργάνωση» και «Απάτη».
Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω, εντοπιστήκαν από αστυνομικό ευρισκόμενο εκτός υπηρεσίας, να κινούνται με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, εντός του οποίου επέβαινε 84χρονη ημεδαπή. Όπως προέκυψε, οι συλληφθέντες αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν την ηλικιωμένη, παρουσιαζόμενοι ψευδώς ως γνωστοί συγγενικού της προσώπου και με το πρόσχημα της υποτιθέμενης οφειλής προς αυτούς, την έπεισαν να εκταμιεύσει το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ, προκειμένου να τους το παραδώσει, πλην όμως συνελήφθησαν από προστρέξαντες αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Από την αστυνομική έρευνα που διενεργεί το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα με διακριτούς ρόλους, με σκοπό την εξαπάτηση ηλικιωμένων προσώπων, προκειμένου να αποσπάσουν από αυτούς χρηματικά ποσά με το πρόσχημα γνωριμίας τους με πρόσωπα του οικογενειακού περιβάλλοντος των θυμάτων και υποτιθέμενων οφειλών των συγγενών τους.
Ειδικότερα, από τον Μάιο του τρέχοντος έτους εξαπάτησαν πέντε (5) τουλάχιστον ηλικιωμένα άτομα, από τα οποία απέσπασαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 33.300 ευρώ και κοσμήματα αξίας 2.000 ευρώ.
Επίσης, σε βάρος του 26χρονου σχηματίσθηκε την 12-07-2012 δικογραφία για παρόμοια αδικήματα, διότι ως βασικός μέλος εγκληματικής ομάδας απέσπασε συνολικά 14.800 ευρώ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.