13/7/12

Στη Λέρο έκλεβε για το χασίς

Τα κλεμμένα

Συνελήφθησαν δυο (2) ημεδαποί για κλοπές, κλεπταποδοχή και ναρκωτικά, στη Λέρο.
Εξιχνιάστηκαν δυο (2) κλοπές από οικία και Ιερό Ναό.
Βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός κλεμμένων κοσμημάτων, καθώς και το χρηματικό ποσό των 1.190 ευρώ.
Συνελήφθησαν χθες (12.07.2012) στη Λέρο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λέρου, δυο ημεδαποί ηλικίας 29 και 38 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής, αποδοχής προϊόντων εγκλήματος και προμήθειας ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, ύστερα από μεθοδική αστυνομική έρευνα εξιχνιάστηκαν δυο περιπτώσεις κλοπών που διέπραξε ο 29χρονος και συγκεκριμένα:

  • Την 09.07.2012 μεσημβρινές ώρες στην περιοχή Λακί Λέρου, αφού διέρρηξε οικία ημεδαπών, αφαίρεσε -50- τεμάχια κοσμημάτων απροσδιόριστης αξίας.
  • Την 11/12.07.2012 νυχτερινές ώρες στην περιοχή Ξηρόκαμπος Λέρου διέρρηξε παγκάρι Ιερού Ναού αφαιρώντας χρηματικό ποσό.
Από την διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι ο 29χρονος έδωσε τα κλεμμένα κοσμήματα και χρήματα στον 38χρονο, ο οποίος τον προμήθευσε με μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας και μετά από αναζητήσεις εντοπίστηκε χθες το βράδυ ο 38χρονος και σε έρευνα που έγινε σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα τα κλεμμένα, κοσμήματα καθώς και το χρηματικό ποσό των 1.190 ευρώ.
Τα κοσμήματα αφού αναγνωρίστηκαν αποδόθηκαν στους δικαιούχους.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω.